BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eMPiko »

susenejablko napísal:rozpravas sa so mnou akokeby si si myslel ze som menej inteligentny ako ty (nehovorim ze som viac)... viem, co je recnicka otazka...a najlepsie bude ak to nechame tak... :) OK?

a zas si napisal jemnu blbost, lebo tych 8 ludi kt. zachranil je podla mojho nazoru tiez len symbol ci metafora...

a...moj nick je Susenejablko...(nevadi, stava sa...)
Aj ked to je symbol alebo metafora, co nepochybne je, vyjadruje to, ze sa Bohovi nepaci ludske spravanie, ludske neresti, ak by nam dal naozaj slobodnu volu, bolo by mu to jedno.

Za ten nick sorry.

>>micpu, jeden z mala rozumnych postov, ktory obsahuje nejake argumenty a je bez osobnych narazok
ak by som mohol k+
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

micpu napísal:...preco sa nesnazit sa tam dostat? A ak nema pravdu a smrtou vsetko konci, tak tym ze sa budeme snazit dostat do neba vlastnne nic nestratime. Lebo ak zomrieme a potom nic tak nam bude nanic vsetko dobro ale aj zlo co sme spravili...Pri ktorej moznosti mozme viac stratit?
no ved a o tom ide pozemsky svet s nebeskym sa vylucuje ... vacsina prijemnych veci na zemi ta oddaluje od neba a musis si vybrat ci prezijes zivot na zemi na "nizkych detailoch" alebo radsej pockas a mozno hore nudes zit na vysokych detajloch 1280x1024 :(

treba si vybrat
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

eMPiko napísal:Aj ked to je symbol alebo metafora, co nepochybne je, vyjadruje to, ze sa Bohovi nepaci ludske spravanie, ludske neresti, ak by nam dal naozaj slobodnu volu, bolo by mu to jedno.

Za ten nick sorry.

>>micpu, jediny rozumny post, ktory obsahuje nejake argumenty a je bez osobnych narazok
ak by som mohol k+
Je rozdiel Mat slobodnu volu a to ze ci sa o teba nikto nestara a rob si co chces :idea: Prirovnam ti to k systemu zakonov (normalnych svetskych) Cize clovek sa moze slobodne rozhodovat (zajdime trochu do extremov) otec rodiny sa rozhodne, ze v spanku podreze krky zene aj detom - toto je jeho sloboda. Ale pridu zajtra susedia , zbadaju vsade plno krvi , chlap ozraty v kuchyni, lebo nevie co robi , v spalni mrtva zena v detskej izbe deti a len tak si povedia ze, je to ich vec, nas do toho nic ! To je ked sa niekto nestara . A dam ti priklad ked sa niekto stara ... zbadaju to susedia zavolaju policiu a vyssia moc (sud) rozhodne o treste pre vraha.
Tymto pribehom ti teraz odpoviem aj na otazku preco Boh nepride a nepovie "uz dost !" Lebo Boh je ako sudca v nasom pribehu a sudcovia nechytaju zlocincov , ale to robia plicajti - anieli - oni chodia pomedzi ludi a napomahaju im v tom co maju robit, ale ako uz pisal micpu, ludia ich nechcu vidiet a pocut .

a este by som sa chel vyjadrit k tej poslednej vete, teda k tej pochvale. Cela pochvala ma taky podton, akoby si ty pisal len argumenty bez osobnych narazok, a akoby si bol ty doteraz jediny clovek v tejto teme, co vie viest diskusi na urovni a konecne prisiel clovek, s ktorym by si mohol viest normalnu diskusiu. Pritom podla vela postov, ako som cital si prave ty, kto provokuje ludi, aby pisali osobne narazky. Je to tvoj sposob vystupovania, akoby vsetko, co napisu veriaci bola blbost a ty mas aj tak svoju pravdu. To co tu napisal micpu tu napisalo celkom dost userov pred nim, ale kazdy po svojom. Micpu to napisal ozaj velmi pekne, aj ja som mu za to dal k+ , velmi dobre sa to totiz citalo. Ale tou jeho pochvalou si akoby automaticky zhadzoval svojich spoludiskutujucich . A teraz dolezita veta : Ak to takto nieje tak sa ti hlboko ospravedlnujem, ale v tom pripade sa skus zamysliet nad sposobom vystupovania, a stylu aky vyberas pri pisani postov, lebo potom to skodi tvojej reputacii ;)
Ak som sa trafil, tak potom sa skus zamysliet, ze ci musi byt prave tvoj nazor ten spravny a kto ma pravo posudzovat. A zamysli sa nad vecou, ze nezalezi na veku, inteligencii , alebo na informovanosti cela tato tema je o viere v nieco , o viere v Bibliu . A ak je niekto veriaci nieje menejcenny ako ten co VERI vede ... Vsetko je relativne aj vedecke dokazy , ktore si mylsime ze su pravdive, v skutocnosti mozu byt uplne zavadzajuce a to v kazdej oblasti. Nemusis tu Pisat Ci mam pravdu alebo nie, je uplne jedno co sem napises. Skutocnu pradvu vies len ty .

Sorry za tento OT dufam ze ho nezmazete
eMPiko
Addict
Addict

nenarazal som konkretne na teba ale na istu osobu, vid prispevky vyssie, ty si tiez dobry diskutujuci a tvoje prispevky su obsazne a rozumne, takisto aj dalsi.
Ak vystupujem tak agresivne, sry, len sa pytam, ak mi da niekto dobru odpoved, zmenim nazor
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

eMPiko, vam tu polozi niekolko otazok a vasa viera ide ku dnu ako titanic. napr.:
eMPiko napísal:Co mam Boh s vojnami?
Kriziacke vypravy, kopa mrtvych - prikaz Boha.
Spanielske vypravy do Ameriky, kopa mrtvych - v mene Boha.
...
ste schopny argumentovat iba v tomto duchu, napr:
SRneC napísal:kokooos jak mozes byt tak vygumovana? co s tymto ma Boh? dal povel palickou :"abraka kua ako to bolo kriziacka vyprava" a bola? za tym stoja ludia ..panenko marie slyšiš to??
ale co hovorite na velmi oblubenu vetu, resp. dve (a to nielen krestanov, ale aj zidov):
BOH JE V KAŽDOM Z NÁS. V KAŽDOM Z NÁS JE ČASŤ BOHA.
tak ja sa vas opytam inak. kde je Boh v kazdom cloveku, ked sa chysta vykonat nieco, co je v úplnom rozpore s jeho vierou? nie je to recnicka otazka = aj vam odpoviem. (ale vyjadrite sa aj vy :wink: ) NASLEDUJETE HO!!! vy aj ludia pred vami. v kriziackych vojnach ako aj pri dobyjani ameriky (60 000 000 obeti). tí z vas co budu namietat, ze to nie je boh v kazdom z nas, ale obycajne svedomie, tak vam radim, toto na mna neskusajte! vacsina z tych ludi pred vami ho (svedomie) nemala , ak boli schopni vykonat to co vykonali. poniektorych, bolo ich naozaj minimum zacalo svedomie hryst neskoro. ked uz bolo po vsetkom. ak ich hryzlo svedomie, tak najjednoduchsia cesta, je cesta k Bohu. o5 ho nasli. viete kde? v sebe!!! toho isteho Boha, ktoreho nasledovali do boja :idea:
kriziaci mali rozne dovody, preco sli do vojny, napr:
Crusader Motivations:
There were as many different reasons for crusading as there were crusaders, but the single most common reason was piety. To crusade was to go on pilgrimage, a holy journey of personal salvation. Whether that also meant giving up virtually everything and willingly facing death for God, bending to peer or family pressure, indulging blood lust without guilt, or seeking adventure or gold or personal glory depended entirely on who was doing the crusading.
ale co je podstatne, prestali verit. verit v Boha, co bol v kazdom z nich, prestali verit v samych seba a ludom z ich okolia. tu vam polozili jednoduche otazky a po nich ste prestali verit aj vy (nastastie nikto nezomrel). prestali ste verit v Boha, co je v kazdom z nas. ak tak lahko opustite svojho Boha, tak ako mozte verit v cokolvek tak nizske, comu sa inak hovorí pozemské?
poznamka: za vetami: BOH JE V KAŽDOM Z NÁS. V KAŽDOM Z NÁS JE ČASŤ BOHA. nehladajte hesla, inotaje, ani nic iné, lebo v slovencine sa im hovorí: jednoduchá. :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

SRneC napísal:no ved a o tom ide pozemsky svet s nebeskym sa vylucuje ... vacsina prijemnych veci na zemi ta oddaluje od neba a musis si vybrat ci prezijes zivot na zemi na "nizkych detailoch" alebo radsej pockas a mozno hore nudes zit na vysokych detajloch 1280x1024 :(

treba si vybrat
prepac, ale kde si vzal, ze prijemne veci tu na zemi nas oddaluju od Boha? To mam chodit cely zivot v tmavom habite, smutny vyraz, neist s kamaratmi si sadnut (ale nie nasrot), nemam si uzivat zivota, radovat sa z kazdeho dna co pre nas Boh stvoril? Krestanstvo predsa nie je o zakazoch, je o "kategorickom imperative: miluj (Boha) a rob co chces!" Pokial mi je zname a verim tomu, tak krestania sa nemaju riadit neoplatonizmom tak oblubenym v stredoveku, ze co je telesne je zle, co je duchovne je good. Aj telesne, resp. svetske veci su dobre, pokial ich nestaviame nad Boha - napr. party s kamosmi mi bude dolezitejsia ako moj osobny vztah s Bohom...
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

krija svedomie je najskrytejsim jadrom a svätinou cloveka, kde si sam s Bohom, ktoreho hlas sa ozyva v tvojom vnutri. Moralne svedomie, ktore je v srdci cloveka v pravej chvili ti prikazuje robit dobro a vyhybat sa zlu. Ked rozvazny clovek pocuva svedomie moze pocut Boha.

Boh je v kazdom. To sa popriet neda. On nie je nasilnik ze ti prikaze teraz rob toto alebo hento. Kolko ludi ho vobec nehladaju a uz vobec nepocuvaju svoje svedomie. Moj nazor je kopu ludi uz ani svedomie nema a za vsetkym vidia len vlastny prospech, vlastnu slavu, svoje vlastne ciele, za ktorymi si pojdu aj cez mrtvoly inych. (proti zdravym ambiciam nic nemam)
krija napísal:tu vam polozili jednoduche otazky a po nich ste prestali verit aj vy (nastastie nikto nezomrel). prestali ste verit v Boha, co je v kazdom z nas. ak tak lahko opustite svojho Boha, tak ako mozte verit v cokolvek tak nizske, comu sa inak hovorí pozemské?
Neviem na com ficis ale musi to byt riadne huste. :roll:
Neprestal som verit v Boha a verim aj sebe samemu. :P
Mohol by si trocha zretelnejsie objasnit ten zaver, ako si dospel k tomu ze Boh je len nieco pozemske a nizke. Lebo uz asi 10x som precital cely tvoj post a akosi stale nechapem.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 pHysIQ
krija napísal:ak tak lahko opustite svojho Boha, tak ako mozte verit v cokolvek tak nizske, comu sa inak hovorí pozemské?
no tak to skus este raz :wink: 1. castou vety: ak tak lahko opustite svojho Boha, som sa snazil vyzdvyhnut Boha na nieco viac ako sme my (mozno sa mi to nepodarilo). v 2. casti vety je dolezite toto: v cokolvek. tym som chcel zdoraznit vsetko ostatne, co sa nachadza na planete Zem (ludia, zvierata, rastliny...). takze urcite som to tak nemyslel, ako si to ty pochopil :wink:

dokoncim co som zacal. vsetci veriaci, sa odvolavate na jedno. naznacil to tu miki690. ...Boh je ako sudca..., ale lepsie to znie ako to vravia krestania. pravo sudit ma len Boh. ci sa vam to paci, alebo nie, cirkevni hodnostari a veriaci sa toho drzia do bodky.
ako som spominal v mojom predoslom poste. eMPiko hladal zodpovedneho za tie masakre, co sa v minulosti odohrali. oznacil vinnika. mozno to nebolo spravne. ale vy veriaci (SRneC) ste hned sudili: za tým stoja ludia. nebudem pisat o tom, kto sú zodpovedni za tych 60 000 000 v amerike, ale za kriziacke vypravy vam sem dam kratky zoznam:
=Nov, 1095: Pope Urban II presided over the Council of Clermont and called the First Crusade into being
=Dec, 1145: Pope Eugenius III issued Quantum praedecessores to initiate the Second Crusade
=Aug 1198: Pope Innocent III called the Fourth Crusade
=1208: Pope Innocent III called the Albigensian Crusade
=Dec 1215: Pope Innocent III issued Ad liberandam calling the Fifth Crusade during the Fourth Lateran Council
=1240s: Popes Gregory IX and Innocent IV called Political Crusades against Emperor Frederick II
aj ked som vynechal kralov filipa (francuzskeho) a anglickeho: richard III (levie srdce) tak su to sami papezi. zacali ste sudit, na co podla vasej viery pravo nemate. tak sudte teraz. za zivota papeza na to nema pravo ani neveriaci, lebo papezi su nesuditelni a neodvolatelni aj v 21. storoci. dostali ste mena ludi, zodpovednych ludi. ale sudit uz nechcete! teraz uz nie, ze??? papez ma k Bohu najblizsie. prihovara sa mu den co den. ale ani jednemu z menovanych Boh nenaznacil, aby neposielal na smrt milioni nevinnych. a pritom Boh bol v kazdom z nich :idea:

aby som nezabudol: na kofole :wink:
SRneC
Addict
Addict

Stoporko napísal:prepac, ale kde si vzal, ze prijemne veci tu na zemi nas oddaluju od Boha? To mam chodit cely zivot v tmavom habite, smutny vyraz, neist s kamaratmi si sadnut (ale nie nasrot), nemam si uzivat zivota, radovat sa z kazdeho dna co pre nas Boh stvoril? Krestanstvo predsa nie je o zakazoch, je o "kategorickom imperative: miluj (Boha) a rob co chces!" Pokial mi je zname a verim tomu, tak krestania sa nemaju riadit neoplatonizmom tak oblubenym v stredoveku, ze co je telesne je zle, co je duchovne je good. Aj telesne, resp. svetske veci su dobre, pokial ich nestaviame nad Boha - napr. party s kamosmi mi bude dolezitejsia ako moj osobny vztah s Bohom...
neviem ci vies ale hlaska "rob co chces" je idea moderneho satanizmu ..
a napriklad v mojom pubertalnom veku ma myslim dost veci oddaluje od "mravneho zivota" (chlast, veci ohl sexu a taak) a to este niesom na seba prisny!! . samozrejme ja nevravim o extremoch ze chodit v habite a sediet cely zivot v kute ale vies ako to myslim.

//krija podla teba za vrazdenie v "mene Boha" (krizacke vypravy a.i.) moze fakt BOh alebo si radsej o tom nemyslis nic nepochopil som to z tvojho postu?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

srnec: ked vas naucia kto bol Imanuel Kant a co znamena kategoricky imperativ... vsimol si si ze som pred tym ROB CO CHCES napisal aj miluj Boha? Lebo to je cela podstata! Ak milujes Boha, chces zit co najviac s nim... dobre...to je nadlho... islo mi o to, ze krestanstvo NIE JE o habitoch, ludoch co sa distancuju od spolocnosti, nechodia na diskoteky, do klubov... je to o slobode. A v tomto sme asi za jedno... ak nie, daj argument.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

krija dufam ze som ta svojim postom neurazil. Ak ano tak sa ospravedlnujem. Nebolo to mojim cielom.

Aky je podla teba rozdiel medzi sudit niekoho a urobit si o niekom mienku/nazor, popripade objektivne zhodnotit skutky daneho coveka?

Boh je nielen sudca ale aj spasitel.
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

"To, co si mnoho ludi predstavuje pod pojmom Boh,
vdaka Bohu neexistuje."
(Karl Rahner)
citacia co ma zaujala...ma napadlo ze by sa to tu hodilo teraz
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:krija dufam ze som ta svojim postom neurazil.
nie :wink:
pHysIQ napísal:Aky je podla teba rozdiel medzi sudit niekoho a urobit si o niekom mienku/nazor, popripade objektivne zhodnotit skutky daneho cloveka?
popravde maly :wink: v nasom pripade si treba uvedomit co je podstatne. ide o to, ze my, ty a ja mozme objektivne zhodnotit skutky daneho cloveka, ale kedze nemame pravo vyniest trest tak uz podla teba nesudime? takze sudi iba ten, kto moze vyrieknut aj trest?
pHysIQ napísal:Boh je nielen sudca ale aj spasitel.
si si istý? podla zidov aj krestanov je Boh neomylny, ten kto chyby nerobí. preto ludom posiela spasitela. podla ortodoxnych zidov ho este neposlal a podla krestanov to bol jezis. sam vies aky bol jeho osud. krestania cakaju na jeho druhy prichod.
SRneC
Addict
Addict

Stoporko napísal:srnec: ked vas naucia kto bol Imanuel Kant a co znamena kategoricky imperativ... vsimol si si ze som pred tym ROB CO CHCES napisal aj miluj Boha? Lebo to je cela podstata! Ak milujes Boha, chces zit co najviac s nim... dobre...to je nadlho... islo mi o to, ze krestanstvo NIE JE o habitoch, ludoch co sa distancuju od spolocnosti, nechodia na diskoteky, do klubov... je to o slobode. A v tomto sme asi za jedno... ak nie, daj argument.
nj ja som tiez toho nazoru ze na svete sa deju velmi zle veci a nejaka nadrbavacka v parku nehraje rolu ... treba najst rovnovahu-harmoniu v zivote potom je to uz fajn

imanuel kant prvy raz cujem daj daco od neho:)
eMPiko
Addict
Addict

pockat, som zmateny:

1 nazor
Neviem, kolko mas rokov, a ci uz mas deti, ale predstav si, ze mas syna...ma takych 8 rokov a chce, aby si mu kupil kolieskove korcule... ty ho mas rad, tak mu ich kupis...povies mu, aby si daval pozor a nech nespadne. Avsak vies, ze akokolvek by si daval pozor, urcite spadne, pretoze sa uci na vlastnych chybach. Ked s nim pojdes vonku a budes vidiet, ze pada ale budes si isty, ze to skonci max. odretym kolenom, budes robit vsetko pre to, aby nespadol, alebo ho "nechas tak", nech sa pouci, nech vstane, otrepe sa a trenuje dalej? Ja sice deti nemam, ale moj nazor je taky, ze ho necham poucit sa. Skus si to teraz preniest do dvojice Boh-ludstvo (Avsak, mam len slabych 15 rokov, ziadne skusenosti a kym budem mat deti, tak sa mi ten nazopr mozno zmeni... Smile )
2 nazor
Je rozdiel Mat slobodnu volu a to ze ci sa o teba nikto nestara a rob si co chces Idea Prirovnam ti to k systemu zakonov (normalnych svetskych) Cize clovek sa moze slobodne rozhodovat (zajdime trochu do extremov) otec rodiny sa rozhodne, ze v spanku podreze krky zene aj detom - toto je jeho sloboda. Ale pridu zajtra susedia , zbadaju vsade plno krvi , chlap ozraty v kuchyni, lebo nevie co robi , v spalni mrtva zena v detskej izbe deti a len tak si povedia ze, je to ich vec, nas do toho nic ! To je ked sa niekto nestara . A dam ti priklad ked sa niekto stara ... zbadaju to susedia zavolaju policiu a vyssia moc (sud) rozhodne o treste pre vraha.
Tymto pribehom ti teraz odpoviem aj na otazku preco Boh nepride a nepovie "uz dost !" Lebo Boh je ako sudca v nasom pribehu a sudcovia nechytaju zlocincov , ale to robia plicajti - anieli - oni chodia pomedzi ludi a napomahaju im v tom co maju robit, ale ako uz pisal micpu, ludia ich nechcu vidiet a pocut .
tieto dve texty si odporuju, v jednom autor (susenejablko) tvrdi, ze Boh nas nechal tak, nech sa pozabijame, v druhom autor (miki690) tvrdi, ze Boh sa o nas postara, ktory je pravdivy?

Este raz sa vraciam k slobodnej voli, ta mi nejako nesedi:
Ako niekto napisal, slobodna vola neznamena, ze si mozeme robit, co chceme, tak co potom znamena slobodna vola, ked sme obmedzovany zakonmi, ci uz svetskymi, alebo dokonca Bozimi. Ale tak ci tak je slobodna vola len prelud, pretoze sk by naozaj existovala, museli by vsetci ludia mat rovnake podmienky
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

eMPiko napísal:tieto dve texty si odporuju, v jednom autor (susenejablko) tvrdi, ze Boh nas nechal tak, nech sa pozabijame, v druhom autor (miki690) tvrdi, ze Boh sa o nas postara, ktory je pravdivy?

Este raz sa vraciam k slobodnej voli, ta mi nejako nesedi:
Ako niekto napisal, slobodna vola neznamena, ze si mozeme robit, co chceme, tak co potom znamena slobodna vola, ked sme obmedzovany zakonmi, ci uz svetskymi, alebo dokonca Bozimi. Ale tak ci tak je slobodna vola len prelud, pretoze sk by naozaj existovala, museli by vsetci ludia mat rovnake podmienky
Ide o to, ze su to dva rozdielne nazory ;) preto si mozu odporovat :) A slobodna vola znamena ze mozes robit co chces ... ale neznamena to ze sa Boh o to nezaujima ;) Ziaden zakon ti nemoze fyzicky zabranit nieco urobit ... Ak urobis nieco co je v rozpore so zakonom tak potom musis niest nasledky ...
eMPiko
Addict
Addict

miki690 napísal:Ide o to, ze su to dva rozdielne nazory ;) preto si mozu odporovat :) A slobodna vola znamena ze mozes robit co chces ... ale neznamena to ze sa Boh o to nezaujima ;) Ziaden zakon ti nemoze fyzicky zabranit nieco urobit ... Ak urobis nieco co je v rozpore so zakonom tak potom musis niest nasledky ...
A ludia, ktori neveria v Boha, nepoznaju desatoro?
Nie su predom odsudeni na peklo
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

eMPiko napísal:A ludia, ktori neveria v Boha, nepoznaju desatoro?
Nie su predom odsudeni na peklo
Človek nemusí vedieť desatoro na to aby sa správal dobre- neporušoval mravné zákony

- nevedomosť neospravdlňuje .
eMPiko
Addict
Addict

Nevezmeš mena Hospodina, svojho Boha, nadarmo, lebo Hospodin nenechá bez pomsty toho, kto by vzal jeho meno nadarmo.

Ostríhať budeš deň soboty, aby si ho svätil, tak ako ti prikázal Hospodin, tvoj Bôh. Šesť dní budeš pracovať a budeš konať hocijakú svoju prácu. Ale siedmy deň je sobotou Hospodinovi, tvojmu Bohu; nebudeš robiť nijakej práce, ani ty, ani tvoj syn ani tvoja dcéra ani tvoj sluha ani tvoja dievka ani tvoj vôl ani tvoj osol ani niktoré tvoje hovädo ani tvoj pohostín, ktorý je v tvojich bránach, aby si odpočinul tvoj sluha i tvoja dievka jako ty. A budeš pamätať na to, že si bol sluhom v Egyptskej zemi, a že ťa vyviedol odtiaľ Hospodin, tvoj Bôh, silnou rukou a vystretým ramenom, preto ti prikázal Hospodin, tvoj Bôh, aby si svätil sobotný deň.
Tieto prikazanie mi pripadaju dost konkretne pre krestanov
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

eMPiko napísal:....
Vedel som že to použiješ na svoju "obranu " a čo bráni ti niekto aby si to porušoval ? Neveríš v Boha tak v neho never . Nechceš byť vďačný Bohu za svoj život a všetko krásne v ňom nikto ťa do toho nenúti . V čom je problém ?
Napísať odpoveď