eMPiko napísal:Aj ked to je symbol alebo metafora, co nepochybne je, vyjadruje to, ze sa Bohovi nepaci ludske spravanie, ludske neresti, ak by nam dal naozaj slobodnu volu, bolo by mu to jedno.
Za ten nick sorry.
>>micpu, jediny rozumny post, ktory obsahuje nejake argumenty a je bez osobnych narazok
ak by som mohol k+
Je rozdiel Mat slobodnu volu a to ze ci sa o teba nikto nestara a rob si co chces

Prirovnam ti to k systemu zakonov (normalnych svetskych) Cize clovek sa moze slobodne rozhodovat (zajdime trochu do extremov) otec rodiny sa rozhodne, ze v spanku podreze krky zene aj detom - toto je jeho sloboda. Ale pridu zajtra susedia , zbadaju vsade plno krvi , chlap ozraty v kuchyni, lebo nevie co robi , v spalni mrtva zena v detskej izbe deti a len tak si povedia ze, je to ich vec, nas do toho nic ! To je ked sa niekto nestara . A dam ti priklad ked sa niekto stara ... zbadaju to susedia zavolaju policiu a vyssia moc (sud) rozhodne o treste pre vraha.
Tymto pribehom ti teraz odpoviem aj na otazku preco Boh nepride a nepovie "uz dost !" Lebo Boh je ako sudca v nasom pribehu a sudcovia nechytaju zlocincov , ale to robia plicajti - anieli - oni chodia pomedzi ludi a napomahaju im v tom co maju robit, ale ako uz pisal micpu, ludia ich nechcu vidiet a pocut .
a este by som sa chel vyjadrit k tej poslednej vete, teda k tej pochvale. Cela pochvala ma taky podton, akoby si ty pisal len argumenty bez osobnych narazok, a akoby si bol ty doteraz jediny clovek v tejto teme, co vie viest diskusi na urovni a konecne prisiel clovek, s ktorym by si mohol viest normalnu diskusiu. Pritom podla vela postov, ako som cital si prave ty, kto provokuje ludi, aby pisali osobne narazky. Je to tvoj sposob vystupovania, akoby vsetko, co napisu veriaci bola blbost a ty mas aj tak svoju pravdu. To co tu napisal micpu tu napisalo celkom dost userov pred nim, ale kazdy po svojom. Micpu to napisal ozaj velmi pekne, aj ja som mu za to dal k+ , velmi dobre sa to totiz citalo. Ale tou jeho pochvalou si akoby automaticky zhadzoval svojich spoludiskutujucich . A teraz dolezita veta : Ak to takto nieje tak sa ti hlboko ospravedlnujem, ale v tom pripade sa skus zamysliet nad sposobom vystupovania, a stylu aky vyberas pri pisani postov, lebo potom to skodi tvojej reputacii
Ak som sa trafil, tak potom sa skus zamysliet, ze ci musi byt prave tvoj nazor ten spravny a kto ma pravo posudzovat. A zamysli sa nad vecou, ze nezalezi na veku, inteligencii , alebo na informovanosti cela tato tema je o viere v nieco , o viere v Bibliu . A ak je niekto veriaci nieje menejcenny ako ten co VERI vede ... Vsetko je relativne aj vedecke dokazy , ktore si mylsime ze su pravdive, v skutocnosti mozu byt uplne zavadzajuce a to v kazdej oblasti. Nemusis tu Pisat Ci mam pravdu alebo nie, je uplne jedno co sem napises. Skutocnu pradvu vies len ty .
Sorry za tento OT dufam ze ho nezmazete