axXis napísal:Ja verim, to znamena, ze sa obavam svojho myslenia? Verim vsak len v Boh ako nieco vyssie, co ma na svedomi vzink vesmiru. Energia nevznika ani nezanika tak potom ako?
1. Biblia je pisana v obrazoch a Adam a Eva su zrejme jednym z nich. Nemozes to brat doslovne a ak sa nemylim, tak ziadny krestan to neberie ako nejaky fakt. Minimalne by z naslednym krizenim deti vzinkalni sami kreteni a postihovia.
2. Boh sa ma ozvat znova az pred sudnym dnom. O tom, ze sa ozve pred WW1,2...mozno nejakou dalsou nebolo ani slovo.
3. Bla, bla, bla. Podla mna mal Jezis zenu a bola to bohyna Ulanathe, s ktorou mali syna Mahatmu a Adolfa. Kecy o tom, ze Jezis mal zenu nemaju o nic vacsiu hodnotu ako reci o tom, ze ziadnu nemal.
Ja verim, to znamena, ze sa obavam svojho myslenia? - cieľom môjho príspevku nebolo to, aby si si myslel tuto vec. - ja som chcel a žiadal veriacich aby mne vysvetlili tri body a aký majú názor na ne. To, že človek verí v Boha je podľa mňa dôvod, ktorý zahmlieva človeku úsudok v tom, aby sa nejako vysporiadal s tým, že existujú aj iné náboženstva, ktoré majú svojich bohov, ku ktorým sa ľudia modlia - ja ako ateista sa pozeram z nadhľadu s triezvým úsudkom ja zamýšľam sa nad tým, ktoré náboženstvo môže byť to pravdive a k tomu sa mi naskyta otázka
Ak naše kresťanstvo nie je to prave náboženstvo ako bude po smrti jednať s našími dušami iný boh - neodsúdi nas? / naše duše spomínam pretože po smrtí sú údajne večne./
Teraz sa vyjadrím k tvojím odpovediam na moje otázky:
1.Ak žiaden kresťan neberie ako fakt to čo som spomínal tak potom si sám odporuje v tvrdeni o pôvode sveta - a to práve mňa trápi, pretože sú tu dve alternatívi - Boh stvoril všetko resp. človek sa vyvinul postupne .
PS: Tej poslednej vete v 1-vom bode som neporozumel
2. Ja som nehovoril, že sa má resp. mal ozvať pred WW 1, 2. ja som písal o tom že ak v skutočnosti existuje ako sa dokáže pozerať na toľké zlo ktoré súžuje našu planétu. Ako sa hovorí na svätých omšiach -
povedz iba slovo a moja duša ozdravie ja verím že ak by tak urobil keby existoval tak by celá planeta a ľudia na nej si uvedomili svoje chyby a začali by sa k sebe správať ako ľudia nie ako hyeny bažiace po pomste, moci, peniazoch a iných.
3. Bavíme sa tu o dôležitých veciach a ty tu túto temu sa snažíš zľahčovať ako sa len dá. Ja som ateista a nerobím si žarty zo závažných veci. Týmto som chcel len povedať, že existujú skutočnosti, ktoré sa cirkev a jej najvyšši predstavitelia snažia ututlať ako sa len dá.
K týmto trom otázkam by som pripojil ešte jednu
Existujú podľa teba mimozemšťania? prosím ťa odpovedz mi na túto otázku a uvidiš, že naša diskusia sa pohne vpred.