ROZCHOD

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ROZCHOD

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Aj ja mám problém hodný zaradenia do tejto sekcie.... :(
Prosím o názor len tých, ktorí majú skúsenosti a hlavne majú k veci čo povedať....

Stručne: Boli sme spolu niekoľko rokov. Mali sme veľa spoločných aktivít, zážitkov, snov a plánov. Po čase sa však náš vzťah dostal do štádia, v ktorom som začínala mať pocit, že sa veci nikam nehýbu a že akosi obaja strácame o tento vzťah záujem. Začali sme sa vzďaľovať jeden druhému a tak som sa po dlhom rozmýšľaní a zvažovaní rozhodla konať a náš vzťah definitívne ukončiť.
Zobral to veľmi veľmi zle... Nečakal, že veci môžu mať až takéto fatálne vyvrcholenie. Presviedčal ma, aby sme spoločne hľadali možnosti, ako situáciu zvrátiť a dostať to do starých koľají, kedy bolo všetko dobré a bezproblémové. Ja som však už rozhodnutá a dala som mu jasne najavo, že nemám chuť veci meniť a že už pre nás nevidím spoločnú budúcnosť....
No a teraz sa trápim, že som ublížila veľmi blízkemu človeku, ktorého som mala dlhé roky najradšej na svete, človeku, s ktorým som si plánovala budúcnosť, rodinu, deti...

Ako sa mám zbaviť viny a ako sa preniesť cez to, že také sú proste rozchody? Ako ste sa vy vyrovnávali s rozchodom - či už ste ho iniciovali vy, alebo partner?
Akékoľvek rady a skúsenosti mi pomôžu....
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Tu otrepana veta : svete je plno inych ktori ti pomozu zabudnut : nema vyznam. Ja som sa sprvym rozchodom vyrovnaval velmi tazko, hoci som ho navrhol ja. Strasny pocit pri srdci, zvieralo mi hrdlo a normalne som precitlivel. Ale prebolelo to, hoci ked si na to spomeniem tak mi je luto, ze som to musel urobit. Ale asi to tak malo byt, janeviem, proste som to citil. A som tu. Take veci treba len vydrzat, a je to strasne tazke.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Treba prist na ine myslienky, ja som to riesil chodenim po roznych diskotekach a tak. Takto treba preckat to pociatocne najhorsie stadium, potom to uz ide samo.
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

Tak v tomto pripade sa viny nezbavis... Prepac ak som hruby ale je to tak... podla mna muzovi vela ku stastiu nechyba a ked ma predstavu o svojej buducnosti, je presvedceny ze uz sa nezmeni je to strasna rana(pravdaze aj naopak) a este ked ste boli tolko spolu... Ja osobne som rozchod este nezazil ale keby sa mi to stalo nesnazil by som sa zabudnut ale uchovat si spomienky(kedze moja draha byva hned vedla tak asi by som nemohol zabudnut)...
Ps. K tomu ublizeniu: Tak to uz byva ze pri rozchode sa niekomu ublizuje s tym nemozes nic robit

A nakoniec ak mozem povedat tak podla mna nieco ako liek na zlomene srdce nejestvuje... tato rana sa musi zahojit len casom a niecim novsim
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

devo - máš pravdu.... :( ja viem, že on len tak nezabudne... ja som odstránila všetky fotky a viem, že on si ich nechá presne tak, ako sú a že sa na ne bude každý deň niekoľkokrát pozerať... práve preto ma to veľmi trápi...
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

zuzkazuzka napísal:devo - máš pravdu.... :( ja viem, že on len tak nezabudne... ja som odstránila všetky fotky a viem, že on si ich nechá presne tak, ako sú a že sa na ne bude každý deň niekoľkokrát pozerať... práve preto ma to veľmi trápi...
A podla mna si velmi zle spravila, ze si spomienky, v tomto pripade, fotky, znicila!!ale skus sa zamysliet tako, ked si odrstanila fotky, pomohlo??!urcite nie, mozno pocit ze nieco si odsranila, ale to podstatne ostane vzdy! a to spomienky, mozes roztrahat vsetko, uplne vsetko ale spomienky tam vnutri ostanu navzdy!!!!a aj ked sa ti podari vsetko odstranit co mas ponom, tak aj tak vecer, alebo rano ak ides spat, alebo sa zobudis budes premyslat ze co si to spravila a pod. a aj ked si najdes ineho!proste to ostane..tak to je..a to nezmenis!!

TO MI-CHAOU:Davas mi -karmu kvoli mojmu nazoru??ja presne viem ocom hovori!!!takze nabuduce si to vsetko odpusti ok?!a podla mna zuzkazuzka chape ako som to myslel!!ako si pisal ze som ju riadne doje****!ja som len napisal ze velmi zle spravila, ked spomienky sa pokusa odstranit!nevem co je natom zle!!ale ved dobre!!mozno ty inak chapes veci!!asi si to este nezazil!!
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

johny - nezničila som fotky... vážim si všetky spomienky a zážitky, ktoré máme spoločné... Na fotky som ani nepomyslela... Až po pár dňoch som sa tak na jednu zahľadela a neurobilo mi to dobre, tak som sa rozhodla ju odložiť... a potom aj všetky ostatné. Nič nepálim, netrhám, len to mám založené....
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:devo - máš pravdu.... :( ja viem, že on len tak nezabudne... ja som odstránila všetky fotky a viem, že on si ich nechá presne tak, ako sú a že sa na ne bude každý deň niekoľkokrát pozerať... práve preto ma to veľmi trápi...
Zuzka ak to dokazes tak si skus povedat "No a co?" Ked si si ista ze si spravila dobre tak nech sa trochu trapi ale on to zvladne... Dufam ze nie je "slaba povaha"
Kamoska sa rozisla s jednym (v podstate ani spolu nechodili -net laska ) a on spachal samovrazdu ze vraj lebo ho opustila i ked sa ani nestretli... Prepac za OT ale chcel som tym len povedat ak bude z toho naozaj "na dne" treba najst odbornu pomoc. A ty sa posnaz byt lahostajnejsia lebo ti z toho zacne sibat
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

zuzkazuzka napísal:johny - nezničila som fotky... vážim si všetky spomienky a zážitky, ktoré máme spoločné... Na fotky som ani nepomyslela... Až po pár dňoch som sa tak na jednu zahľadela a neurobilo mi to dobre, tak som sa rozhodla ju odložiť... a potom aj všetky ostatné. Nič nepálim, netrhám, len to mám založené....
Aha, tak prepac, ale ako si napisala ze odstranila, tak som to inak pochopil!!vies ze ODSTRANILA, v tomto pripade si mohla ze ZALOZILA abo tak
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

devo - tiež mám vo svojom okolí prípad, kedy chalan riešil situáciu samovraždou a ublížil tým všetkým naokolo...
ale nemyslím si, že by bol môj toho schopný.... skôr sa len bude ticho trápiť a nikomu to nepovie...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

zuzkazuzka napísal:Keď si prežíval niečo emočne veľmi silné a zrazu sa to všetko skončí, tak je celkom prirodzené, že tie pocity máš ešte stále v hlave. Nie je jednoduché zabudnúť, najmä ak to skončilo náhle a nečakane. Všetko sa vyrieši časom, ale to zrejme nechceš teraz počuť.
Neviem celkom presne, čo sa ti prihodilo, ale predpokladám, že zrejme máš čerstvo po rozchode... Preto by som ti odporúčala sa nad tým všetkým zamyslieť a povedať si, že to bolo síce veľmi krásne, ale že to, že to skončilo ešte neznamená, že podobné pocity nemôžeš zažiť o nejaký čas s niekym ďalším... Pozri, je celkom prirodzené, že si kvôli tomu teraz smutný, ale dlhodobým smútením nič nevyriešiš. Hlavu hore, situácia sa obráti a bude znovu dobre :wink:
toto si písala midnajtovi v téme "Ako to prekonat a ist dalej.ako zabudnut?" takže odpoveď poznáš. Čas všetko vyrieši.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja viem... ale ja sa teraz trápim za seba aj zaňho... viem, že budem OK po čase a že on tiež.... ale je to dosť zlé teraz...
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Zuzka tak potom jedine co potrebujete je cas :wink: ... nic nemozes riesit... jedine ak sa chces uvolnit tak sa poprechadzaj... pozri sa na hviezdicky vonku a rozmyslaj ako je mozne ze su tak daleko :) ... Ja zboznujem prechadzat sa takto v noci Nikde nikto vsade ticho a teraz aj teplo... Ak by si bola z okolia tak by som ta hned vytiahol na prechadzku
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

to co si spravila bolo velmi odvazne...nikdy by som to nedokazal spravit, mozno ani vtedy kedy by to bolo potrebne, a obzvlast nie osobe s ktorou som prezil tolke roky...
mal som 5 rocny vztah a priatelka to takisto ukoncila, mozno z podobneho dovodu. bol som na dne... :(
ak bol tvoj priatel podobnej povahy ako som ja, resp., ak ta mal naozaj rad, tak bude stastny vtedy, ak ty sa budes mat fajn...
teda aspon ja to tak beriem...
ak sa ma ona teraz dobre, citim sa fajn a spokojny ze ma to - co chcela...

OT: IMHO podla mna vztah pride vzdy k takemu stadiu ake si popisala. podla mna je dolezite ze sa potom nehadate a rozumiete si...samozrejme ze sa nebude sexualne pritahovat naveky..tj blbost. takisto nezaskodi semtam si liezt na nervy...v kazdom pripade ak vztah skratka len stagnoval, nerozchadzal by som sa...najdes niekoho ineho, ale tazko najdes niekoho s kym ti bude lepsie (myslim po takej dlhej dobe). zas to len pride do spominaneho stadia...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Úplne stačí ak mu vysvetlíš, čo cítiš, raz a myslim, že si mu to všetko už aj povedala a nevracaj sa k tomu. V prvom rade by som sa s tou osobou odteraz schádzal čo najmenej, v najlepšom prípade vôbec. On si musí v hlave ujasniť kopu vecí a tým, že ho nedajbože budeš ľutovať to ešte viac zamotáš. Neukazuj mu žiadnu ani len najmenšiu nádej na návrat.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

zuzka: K situácii tu bolo povedané už zrejme všetko - stalo sa ako sa stalo. Ty si sa rozhodla a teraz si sa sama pred sebou ocitla v tej situácii, že vnímaš, že si niekomu, kto Ti bol veľmi blízky spôsobila bolesť. Na druhej strane. Nepoznám rozchod, v ktorom by obaja (či už vo väčšej alebo menšej miere) partneri netrpeli. Rozchod - a hlavne takéhoto dlhodobejšieho vzťahu nie je maličkosť a veľmi veľmi dlho si naň budeš pamatať. Jeho trápenie teraz žiaľ nezmierniš -na to doposiaľ nikto nevynašiel liek. Vyrieši to iba a len čas. Každopádne, aj keď to bude znieť možno kruto mu teraz nedávaj príležitosť, aby sa s Tebou stretával, alebo Ťa počul. Ako bolo napísané, na tvoje fotky sa pravdepodobne pozerá niekoľkokrát za deň a spomína si pri nich na všetky krásne chvíle, ktoré ste svoje prežili, rekonštruuje si v mysli tvoju tvár, tvoj dotyk, tvoju vôňu...Trápi sa tým. Mala by si mu poskytnúť na nejakú dobu odľúčenie, nech vyprchajú emócie a po istom čase (ten musíš odhadnúť Ty) si s ním pohovoriť. Alebo ani to nie...Neviem...rozhodnutie je na Tebe, ale anyway, chce to čas.
Good Luck :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: ROZCHOD

Príspevok od používateľa Shark NX »

zuzkazuzka napísal:...
No tak zuzi
1. Hlavu Hore zivot ide dalej. Skus na to nemysliet :smt056
2. Urob si z kamaratmi nejaky vylet ... niekam do kludneho prostredia(Tatry, Slov. Raj) Ide o to aby si sa vyblazdnila aby si innou cinnostou na to nemyslela
3. Nepreberaj si to v hlave ... a hlavne si nic nevycitaj ... zbytocne si to len zhorsis ... mozes si zobrat nejaku najlepsiu kamaratku a vykecat sa medzi 4mi ocami ... to velmi pomaha ...
4. Otoc vsetky jeho Fotky a Veci ale nezahadzuj ... proste si ich daj prec z Oci ;)

Ja som to tiez zazil ... neriesil som to najlepsie ... Zavrel som sa v izbe pustil som si Kenny G a cumel do blba a stale som si to prehrabaval v hlave ... Preco ... a hlavne ci som spravil spravne alebo nie ... Schudol som o 4kg ... Toto nieje dobre riesenie ...
A samozrejme nebudem pisat to iste co Jin nadomnou zase ma predbehol :)
Ale v Kazdom pripade Dont Worry be happy ... ;) To bude dobre
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ako kolegovia a mudrost sama vraví čas lieči všetko ... ale ked už toho mat nad hlavu smutku a trapenia sa ... skus trosku radikalnu vec ze proste na chvilku zmen prostredie zmen vsetko čo poznas chod niekam do neznama ...možno tam na chvilku s teba všetko opadne a ty na chvilku najdeš klud .....Trapiš sa aj pre neho ale aj ty potrebujes vydychnut :wink:
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

zuzka
ja som riesil rozchod s jednou cajou ktora bola na mna strasne naviazana a mierne povedane som jej zlomil srdce ... proste vedel som ze ten vztah nema z mojej strany ziadnu buducnost a tak som sa k tomu odhodlaval az som sa odhodlal a povedal jej to na rovinu vedel som ze som urobil dobre ze na svete najde niekoho kto ju bude milovat a ona bude milovat jeho ale ja som to nebol ... ja som to znasal dobre asi prvych par minut ulavilo sa mi ze to mam za sebou ale potom mi jej prislo strasne luto a vedel som ze sa s tym bude dlhsiu dobu spamatavat moje kroky smerovali do baru kde som sa mierne opil :) a rano ked som sa zobudil uz mi bolo trosku lepsie pretoze sa mi po alkohole poriadne precistila hlava ... (nemyslim tym teraz ze sa treba spit do nemoty a ze to zarucene pomoze clovek si ani nemusi vypit ale treba si proste prejst v hlave co bolo v tom vztahu dobre a co zle a ze si nemala inu moznost....)
porozpravaj sa s kamaratmi snaz sa na to nemysliet a ked naaahodou pride myslienka na neho tak ju odloz uuuuplne dozadu :) neboj ono to casom prejde a najdes niekoho s kym ti bude zase uzasne aaaaa mozno to bude ten pravy ;)
drzim palec :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

len tolko ti poviem ze to casom prejde a kazdy den nato budes mysliet menej a menej, nezabudnes nato nikdy ale zle pocity ta po case opustia, najdes si ineho alebo zivot ta zamestna nejak inak a dostanes sa z toho

mohla si to tu konzultovat este pred tym nez si mu dala kopacku rovno do hlavy :wink:
Napísať odpoveď