Geocaching
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Geocashing
pozna niekto tu hru skusal to uz niekto ????
Geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, spojující prostřednictvím internetu tisíce lidí po celém světě. Funguje díky přesnosti dnešních GPS systémů a možnosti výměny informací o nově založených skrýších mezi účastníky hry. Ti pak mohou s délkovými a šířkovými souřadnicemi skrýše vyrazit na lov. Odměna za nalezení se většinou ukrývá uvnitř plastikového kontejneru nebo zavařovací sklenice.
Geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, spojující prostřednictvím internetu tisíce lidí po celém světě. Funguje díky přesnosti dnešních GPS systémů a možnosti výměny informací o nově založených skrýších mezi účastníky hry. Ti pak mohou s délkovými a šířkovými souřadnicemi skrýše vyrazit na lov. Odměna za nalezení se většinou ukrývá uvnitř plastikového kontejneru nebo zavařovací sklenice.
tu toho najdete viac, kto ma zaujem http://navigovat.mobilmania.cz/Default.asp?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
o tomto som cital a vyzera to ako celkom slusna haluska pre ludi ktori maju radi taketo vyzitie .. raz ked nebudem mat do coho vrazit tak to skusim ..
... len tak zoberes gpsko a hladas nejaku pokladnicku pod snehom
... a bude tam cukrik ..ale prejdes sa, vycistis hlavu a zlepsis svoje navigacne schopnosti a intuiciu 
mam otazku, nevola sa to geocaching?
tu je o tom stranka:
ako to vidim moze prist lock 
edit:// dvovod? no neviem, nikto uz neprispieva, pojem geocaching uz bol vysvetleny... ale ako je mi to uprimne jedno, tak ma neukamenuj za to
tu je o tom stranka:
Kód: Vybrať všetko
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=112930&CAI=2158edit:// dvovod? no neviem, nikto uz neprispieva, pojem geocaching uz bol vysvetleny... ale ako je mi to uprimne jedno, tak ma neukamenuj za to
-
MP4-27
Guru wannabe
Geocaching
Mno takato tema tu neni a mna tento druh sportu bavi a som zvedavy aky to bude mat ohlas(tipujem ze su tu skor pocitacove deti takze asi zly).
Čo je to geocaching?
Geocaching je dobrodružná hra pre užívateľov GPS navigátorov. Účasť v hre je dobrý spôsob ako demonštrovať schopnosti a funkcie GPS navigátorov. Zakladná myšlienka je asi takáto: ľudia alebo organizácie vytvoria (umiestnia) skrýše (geocache) hocikde na svete a poskytnú ostatným súradnice týchto skrýš. Ostatní užívatelia začinajú tieto skýše hľadať. Ak nejakú nájdu, môžu si z nej niečo zobrať a niečo by do nej mali vložiť alebo minimálne nechať pre ostatných (teda nebrať všetko).
Mnohí ľudia vravia čo je na tom také zložité?
Dostanem koordináty a idem tam. Vyzerá to ľahko.
Mýlite sa. Jedna vec je vidieť, kde skrýša je (na mape) a niečo úplne iné je dostať sa na miesto a nájsť ju. Nezabúdajte, že GPS má prestnosť +-10 a aj viac metrov, teda na výslednom mieste sa bude treba “pomotkať”. Ďalšia vec je, že idete do úplne neznámeho terénu a neviete kade sa dá ísť!
Video inštrukcie pre tých ktorím sa nechce čítať http://www.youtube.com/watch?v=nqCvcwTK ... re=related
http://www.geocaching.sk/
---vazne vsetko co potrebujete je obycajne GPS-ko a trocha turistickej nalady.Geocache su skoro vsade,v meste a pritom o tom ani neviete v parkoch alebo v lesoch.Ja osobne preferujem les cize Kolibu kedze som z BA a na nete som nasiel cez 20 suradnic a nasiel som len 4 takze to neni az take lahke(podotykam ze hladam vzdy len cez noc vtedy je to adrenalinovejsie,cez den to neni taka sranda).Geocaching mi pride ako hra hladanie pokladu ked som bol este v mladom veku
...
Vazne kto skusi ten neolutuje ! ! !
Čo je to geocaching?
Geocaching je dobrodružná hra pre užívateľov GPS navigátorov. Účasť v hre je dobrý spôsob ako demonštrovať schopnosti a funkcie GPS navigátorov. Zakladná myšlienka je asi takáto: ľudia alebo organizácie vytvoria (umiestnia) skrýše (geocache) hocikde na svete a poskytnú ostatným súradnice týchto skrýš. Ostatní užívatelia začinajú tieto skýše hľadať. Ak nejakú nájdu, môžu si z nej niečo zobrať a niečo by do nej mali vložiť alebo minimálne nechať pre ostatných (teda nebrať všetko).
Mnohí ľudia vravia čo je na tom také zložité?
Dostanem koordináty a idem tam. Vyzerá to ľahko.
Mýlite sa. Jedna vec je vidieť, kde skrýša je (na mape) a niečo úplne iné je dostať sa na miesto a nájsť ju. Nezabúdajte, že GPS má prestnosť +-10 a aj viac metrov, teda na výslednom mieste sa bude treba “pomotkať”. Ďalšia vec je, že idete do úplne neznámeho terénu a neviete kade sa dá ísť!
Video inštrukcie pre tých ktorím sa nechce čítať http://www.youtube.com/watch?v=nqCvcwTK ... re=related
http://www.geocaching.sk/
---vazne vsetko co potrebujete je obycajne GPS-ko a trocha turistickej nalady.Geocache su skoro vsade,v meste a pritom o tom ani neviete v parkoch alebo v lesoch.Ja osobne preferujem les cize Kolibu kedze som z BA a na nete som nasiel cez 20 suradnic a nasiel som len 4 takze to neni az take lahke(podotykam ze hladam vzdy len cez noc vtedy je to adrenalinovejsie,cez den to neni taka sranda).Geocaching mi pride ako hra hladanie pokladu ked som bol este v mladom veku
Vazne kto skusi ten neolutuje ! ! !
-
MP4-27
Guru wannabe
Mno je tam mnoho veci...ja som zobral Prsten,Auticko,Baby tam nechavaju privesky na kluce a tak......Ja tam nechavam celu moju zbierku z prekvapeni od Kinder Suprisesmejo napísal:co take sa tam zvykne nechavat, respektive co take si nasiel ty? /viem, ze to nie je o tom co najdes, ale mna to zaujima/
inak BTW: v jednej som nasiel aj staru mechaniku a flopy disk
//autoeditácia príspevku ( 13 Jun 2008, 11:54 )
Mno ono sa to istym sposobom aj hra medzinarodne lebo v niektorich skrysach mas takzvane Travel bugy(ak ho najdes si kapoo lebo ich je velmi malo).Travel bug je predmet zvycajne strieborny naramok s logom Geocaching a kazdy ma svoj registracny kod.Pri naramku mas aj blog kde sa zapises ze si ho nasiel napises tam svoj NICKNAME.Na stranke si najdes celu historiu kde vsade ten naramok bol (kamarat nasiel TB z Nemecka).Potom by si ho mal do 2 tyzdnov zase vratit ale na uplne ine miesto.A takto to cestuje sem a tam. O rok by som mal ist do Australie a dovtedy chcem nieco take najst a hned berem a bude slovensky Travel Bug na inom kontinente aka srandaDizzy napísal:takato hra by sa pri solventnejsich hracoch dala hrat aj medzinarodne. aj treasures by tak mohli byt vacsej hodnoty.