Inak raz som šiel po 20:00 v SU18 na L18, vodič otvoril iba predné dvere, keďže nástup po 20:00 je iba cez predné dvere.. nuž a jeden cestujúci si tým tlačítkom otvoril dvere vzadu, aby nastúpil.
Mestska hromadna doprava vo vasom meste...
Tie tlačítka by nemali byť len vo večerných hodinách, ale nonstop.. ja som za ich používanie.
Inak raz som šiel po 20:00 v SU18 na L18, vodič otvoril iba predné dvere, keďže nástup po 20:00 je iba cez predné dvere.. nuž a jeden cestujúci si tým tlačítkom otvoril dvere vzadu, aby nastúpil.
Tak neviem, či to je tak defaultne nastavené, alebo to bola len náhoda.. 
v mestach kde sa to pouziva to vodic pri prichode do zastavky zapne a cestujuci si riadia dvere, preco to nie je u nas neviem, najskor tym ze to este nemaju vsetky elektricky...ale u autobusov to uz mohlo bytbrm napísal:Tie tlačítka by nemali byť len vo večerných hodinách, ale nonstop.. ja som za ich používanie.
Inak raz som šiel po 20:00 v SU18 na L18, vodič otvoril iba predné dvere, keďže nástup po 20:00 je iba cez predné dvere.. nuž a jeden cestujúci si tým tlačítkom otvoril dvere vzadu, aby nastúpil.Tak neviem, či to je tak defaultne nastavené, alebo to bola len náhoda..
-
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
No ak sa mám ja vyjadriť k MHD v Košiciach tak je toho dosť.
Niektorý vodiči jazdia celkom slušne, ale zase niektorý idú ako pretekáry a ide s vami jak s hovädami. Niektoré nové autobusy čo zakúpili, tie idú v pohode. Ale tie staré Ikarusy, Karosy no to sa v nich nedá ísť. Ja ich volám "Hrkalky" a patria rovno do šrotu! Električky ani tak často nevyúživam. Niekedy aj využívam trolejbusi a teraz ich chcú zrušiť
! No neviem čo je ekologickejšie či staré roztrepané busi čo keď idú smrdia jak tchor a trolejbusi... Tak v čom je rozdiel. 
Niektorý vodiči jazdia celkom slušne, ale zase niektorý idú ako pretekáry a ide s vami jak s hovädami. Niektoré nové autobusy čo zakúpili, tie idú v pohode. Ale tie staré Ikarusy, Karosy no to sa v nich nedá ísť. Ja ich volám "Hrkalky" a patria rovno do šrotu! Električky ani tak často nevyúživam. Niekedy aj využívam trolejbusi a teraz ich chcú zrušiť
karosy suhlasim, minule sme isli s karosou cervenou na cervenu bo nestihol zabrzdit vodicSweety napísal:No ak sa mám ja vyjadriť k MHD v Košiciach tak je toho dosť.
Niektorý vodiči jazdia celkom slušne, ale zase niektorý idú ako pretekáry a ide s vami jak s hovädami. Niektoré nové autobusy čo zakúpili, tie idú v pohode. Ale tie staré Ikarusy, Karosy no to sa v nich nedá ísť. Ja ich volám "Hrkalky" a patria rovno do šrotu! Električky ani tak často nevyúživam. Niekedy aj využívam trolejbusi a teraz ich chcú zrušiť! No neviem čo je ekologickejšie či staré roztrepané busi čo keď idú smrdia jak tchor a trolejbusi... Tak v čom je rozdiel.
ikarusy niesu ziadne hrkalky to si uvedom! mozno sa ti nepaci ten komfort ale tieto busy su podla mna najspolahlivejsie z celeho dpmk...niektore presli Generalkou...si vsimni v zime pomer ikarus/new busy
-
erytrocyt
VIP
Nesúhlasím. Za posledné obdobie DPMK nakúpila mnoho nových autobusov. Ak to mám porovnať z napr. Bratislavou, tak ver tomu, že košičania cestujú luxusne.Steju napísal:na košickej MHD ma štve hlavne to zdražovanie cestovného.. a kvalita ostáva rovnaká (ak neklesá).. vodiči celkom v pohode, s revízormi to ale je nejaké divné , celý školský rok som chodil busom a stretol som ich iba raz (aj to ma nekontrolovali)
za posledne obdobie? to je kolko? 7 rokov?erytrocyt napísal:Nesúhlasím. Za posledné obdobie DPMK nakúpila mnoho nových autobusov. Ak to mám porovnať z napr. Bratislavou, tak ver tomu, že košičania cestujú luxusne.
ale suhlasim, ze oproti BA cestujeme luxusne
v com je rozdiel medzi autobusom a trolejbusom? no ten ze trolejbusy jazdia na elektrinu a su to daleko vykonnejsie vozidla ako autobusy...Sweety napísal:No ak sa mám ja vyjadriť k MHD v Košiciach tak je toho dosť.
Niektorý vodiči jazdia celkom slušne, ale zase niektorý idú ako pretekáry a ide s vami jak s hovädami. Niektoré nové autobusy čo zakúpili, tie idú v pohode. Ale tie staré Ikarusy, Karosy no to sa v nich nedá ísť. Ja ich volám "Hrkalky" a patria rovno do šrotu! Električky ani tak často nevyúživam. Niekedy aj využívam trolejbusi a teraz ich chcú zrušiť! No neviem čo je ekologickejšie či staré roztrepané busi čo keď idú smrdia jak tchor a trolejbusi... Tak v čom je rozdiel.
no su rychlejsie a viac toho odnesu...trolejbus ma 2 elektromotory riadene tyristorovou vyzbrojou, to znamena ze ak vodic co len trochu stlaci pedal tak nastava okamzita akceleracia, zatial co autobus vychadza zo zastavky a brzdi odost pomalsie...v mestach kde trolejbusy jazdia si to skuste vsimnutjimino napísal:vykonnejsie? v akom zmysle?
dalsimi vyhodami trolejbusov je ich velka zivotnost a ekologickost, a celkovo je elektrina lacnejsia ako nafta...
-
Digital
Guru
Má trolejbus ABS ?Sheep napísal:no su rychlejsie a viac toho odnesu...trolejbus ma 2 elektromotory riadene tyristorovou vyzbrojou, to znamena ze ak vodic co len trochu stlaci pedal tak nastava okamzita akceleracia, zatial co autobus vychadza zo zastavky a brzdi odost pomalsie...v mestach kde trolejbusy jazdia si to skuste vsimnut
dalsimi vyhodami trolejbusov je ich velka zivotnost a ekologickost, a celkovo je elektrina lacnejsia ako nafta...
no tak MHDčku v BA veľmi nepoznám, ale keď je to ešte horšie tak ich ľutujemerytrocyt napísal:Nesúhlasím. Za posledné obdobie DPMK nakúpila mnoho nových autobusov. Ak to mám porovnať z napr. Bratislavou, tak ver tomu, že košičania cestujú luxusne.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Trolejbusy sú fascinujúce stroje, hoci ortodoxným autíčkarom sa nepozdávajú, lebo nemajú výfuk, nežerú benzín/naftu/plyn a nerobia smrad. Ale mne sa mimoriadne ľúbia
.
K tomu výkonu: trolejbus má predimenzovaný motor, ale elektronicky je obmedzený, lebo konštrukcia vozidla a rozvodnej elektrickej trate nie je stavaná na také fofry. Vraj ich údržba je nákladnejšia ako pri aurobusoch.
K tomu výkonu: trolejbus má predimenzovaný motor, ale elektronicky je obmedzený, lebo konštrukcia vozidla a rozvodnej elektrickej trate nie je stavaná na také fofry. Vraj ich údržba je nákladnejšia ako pri aurobusoch.
klimatizacia, nie je technicky problem...mnohy koli tomu trolejbusy odsudzuju, keby tak zainvestoval dopravny podnik...aspon klimu pre vodicov, totiz este cestujuci tam v horucove este nejaku tu pol hodinu cesty vydrzi ale vodic tam je 12 hodin a musi mat kontrolu nad vsetkym takze inak to treba bratZmrD napísal:Keby mali trolejbusy dobru klimatizaciu tak by som chodil aj ku amfiku so 71tkoua najlepsi je ten jump, neviem ci poznate niekto... medzi zastavkami KVP poliklinika a most, ked ide vodic tak 60 km/h tych co sedia v zadu to pekne hodi o strop
-
erytrocyt
VIP
Sheep:Tak tak presne. Aspoň tým vodičom by mohli dať klimatizáciu. Klimatizácia pre pasažierov by bola dosť obtiažna záležitosť v trolejbusoch. Si zober že na každej zastávke vodič otvorí všetky dvere, vymení sa vzduch a klíma môže začať odznova. Ďalšia vec, trupici by pootvárali okná, zasa o ničom. Museli by ich zaistiť, zavariť alebo ja neviem.
Zmrd:Inak ten skok na KVPčku poznám.Keď ide rýchlejšie a si vzadu, zrazu nie si vzadu, ale hore
Steju: Nie som si istý, ale zdá sa mi, že to naši už vyriešili.
Zmrd:Inak ten skok na KVPčku poznám.Keď ide rýchlejšie a si vzadu, zrazu nie si vzadu, ale hore
Steju: Nie som si istý, ale zdá sa mi, že to naši už vyriešili.
-
mirak2
Hardcore addict
v Kosiciach je jeden taky bus a nikdy nebol stiahnuty, lebo my taky problem nemame ako v blave..Steju napísal:no tak MHDčku v BA veľmi nepoznám, ale keď je to ešte horšie tak ich ľutujema tých mnoho nových autobusov moc nevidno... inak som si všimol že znovu jazdí plynový solaris (solaris je to myslím
), ako to? nemali ich vyradiť ako v blave ? vraj je tam niečo posrané v kabeláži alebo niekde čo spôsobovalo tie požiare
tie nove stroje su hlavne Solarisy a ciastocne nizkopodlazne elektricky, pokial viem..treba vychytavat spravne spoje a budes nimi cestovat (stariny su na 10,31,obcas 15 a podobne)
-
Medium Star
No ale tie novšie tie sú v pohode...ale tie staréé..ťahá jak o životpershing napísal:karosy suhlasim, minule sme isli s karosou cervenou na cervenu bo nestihol zabrzdit vodic
ikarusy niesu ziadne hrkalky to si uvedom! mozno sa ti nepaci ten komfort ale tieto busy su podla mna najspolahlivejsie z celeho dpmk...niektore presli Generalkou...si vsimni v zime pomer ikarus/new busy