Mestska hromadna doprava vo vasom meste...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Tie tlačítka by nemali byť len vo večerných hodinách, ale nonstop.. ja som za ich používanie.

Inak raz som šiel po 20:00 v SU18 na L18, vodič otvoril iba predné dvere, keďže nástup po 20:00 je iba cez predné dvere.. nuž a jeden cestujúci si tým tlačítkom otvoril dvere vzadu, aby nastúpil. :) Tak neviem, či to je tak defaultne nastavené, alebo to bola len náhoda.. ;)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

brm napísal:Tie tlačítka by nemali byť len vo večerných hodinách, ale nonstop.. ja som za ich používanie.

Inak raz som šiel po 20:00 v SU18 na L18, vodič otvoril iba predné dvere, keďže nástup po 20:00 je iba cez predné dvere.. nuž a jeden cestujúci si tým tlačítkom otvoril dvere vzadu, aby nastúpil. :) Tak neviem, či to je tak defaultne nastavené, alebo to bola len náhoda.. ;)
v mestach kde sa to pouziva to vodic pri prichode do zastavky zapne a cestujuci si riadia dvere, preco to nie je u nas neviem, najskor tym ze to este nemaju vsetky elektricky...ale u autobusov to uz mohlo byt :wink:
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

No ak sa mám ja vyjadriť k MHD v Košiciach tak je toho dosť.

Niektorý vodiči jazdia celkom slušne, ale zase niektorý idú ako pretekáry a ide s vami jak s hovädami. Niektoré nové autobusy čo zakúpili, tie idú v pohode. Ale tie staré Ikarusy, Karosy no to sa v nich nedá ísť. Ja ich volám "Hrkalky" a patria rovno do šrotu! Električky ani tak často nevyúživam. Niekedy aj využívam trolejbusi a teraz ich chcú zrušiť :? ! No neviem čo je ekologickejšie či staré roztrepané busi čo keď idú smrdia jak tchor a trolejbusi... Tak v čom je rozdiel. :hmm:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

na košickej MHD ma štve hlavne to zdražovanie cestovného.. a kvalita ostáva rovnaká (ak neklesá).. vodiči celkom v pohode, s revízormi to ale je nejaké divné , celý školský rok som chodil busom a stretol som ich iba raz (aj to ma nekontrolovali)
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Sweety napísal:No ak sa mám ja vyjadriť k MHD v Košiciach tak je toho dosť.

Niektorý vodiči jazdia celkom slušne, ale zase niektorý idú ako pretekáry a ide s vami jak s hovädami. Niektoré nové autobusy čo zakúpili, tie idú v pohode. Ale tie staré Ikarusy, Karosy no to sa v nich nedá ísť. Ja ich volám "Hrkalky" a patria rovno do šrotu! Električky ani tak často nevyúživam. Niekedy aj využívam trolejbusi a teraz ich chcú zrušiť :? ! No neviem čo je ekologickejšie či staré roztrepané busi čo keď idú smrdia jak tchor a trolejbusi... Tak v čom je rozdiel. :hmm:
karosy suhlasim, minule sme isli s karosou cervenou na cervenu bo nestihol zabrzdit vodic :D
ikarusy niesu ziadne hrkalky to si uvedom! mozno sa ti nepaci ten komfort ale tieto busy su podla mna najspolahlivejsie z celeho dpmk...niektore presli Generalkou...si vsimni v zime pomer ikarus/new busy :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Steju napísal:na košickej MHD ma štve hlavne to zdražovanie cestovného.. a kvalita ostáva rovnaká (ak neklesá).. vodiči celkom v pohode, s revízormi to ale je nejaké divné , celý školský rok som chodil busom a stretol som ich iba raz (aj to ma nekontrolovali)
Nesúhlasím. Za posledné obdobie DPMK nakúpila mnoho nových autobusov. Ak to mám porovnať z napr. Bratislavou, tak ver tomu, že košičania cestujú luxusne.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

erytrocyt napísal:Nesúhlasím. Za posledné obdobie DPMK nakúpila mnoho nových autobusov. Ak to mám porovnať z napr. Bratislavou, tak ver tomu, že košičania cestujú luxusne.
za posledne obdobie? to je kolko? 7 rokov? ;) posledne kupene autobusy boli 3ks solaris urbino 18 a tie boli kupene koncom roka 2005

ale suhlasim, ze oproti BA cestujeme luxusne
Sheep
Addict
Addict

Sweety napísal:No ak sa mám ja vyjadriť k MHD v Košiciach tak je toho dosť.

v com je rozdiel medzi autobusom a trolejbusom? no ten ze trolejbusy jazdia na elektrinu a su to daleko vykonnejsie vozidla ako autobusy...
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Sheep napísal:v com je rozdiel medzi autobusom a trolejbusom? no ten ze trolejbusy jazdia na elektrinu a su to daleko vykonnejsie vozidla ako autobusy...
vykonnejsie? v akom zmysle?
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Sak trojele na semaforoch davaju aj hocjake "tuningace" co si nikdy nevidel ? :D
Sheep
Addict
Addict

jimino napísal:vykonnejsie? v akom zmysle?
no su rychlejsie a viac toho odnesu...trolejbus ma 2 elektromotory riadene tyristorovou vyzbrojou, to znamena ze ak vodic co len trochu stlaci pedal tak nastava okamzita akceleracia, zatial co autobus vychadza zo zastavky a brzdi odost pomalsie...v mestach kde trolejbusy jazdia si to skuste vsimnut

dalsimi vyhodami trolejbusov je ich velka zivotnost a ekologickost, a celkovo je elektrina lacnejsia ako nafta... :wink:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Sheep napísal:no su rychlejsie a viac toho odnesu...trolejbus ma 2 elektromotory riadene tyristorovou vyzbrojou, to znamena ze ak vodic co len trochu stlaci pedal tak nastava okamzita akceleracia, zatial co autobus vychadza zo zastavky a brzdi odost pomalsie...v mestach kde trolejbusy jazdia si to skuste vsimnut

dalsimi vyhodami trolejbusov je ich velka zivotnost a ekologickost, a celkovo je elektrina lacnejsia ako nafta... :wink:
Má trolejbus ABS ? :D
Sheep
Addict
Addict

Digital napísal:Má trolejbus ABS ? :D
myslim ze nie :) ma miesto neho sklzovu ochranu :wink:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

erytrocyt napísal:Nesúhlasím. Za posledné obdobie DPMK nakúpila mnoho nových autobusov. Ak to mám porovnať z napr. Bratislavou, tak ver tomu, že košičania cestujú luxusne.
no tak MHDčku v BA veľmi nepoznám, ale keď je to ešte horšie tak ich ľutujem :) a tých mnoho nových autobusov moc nevidno... inak som si všimol že znovu jazdí plynový solaris (solaris je to myslím :oops: ), ako to? nemali ich vyradiť ako v blave ? vraj je tam niečo posrané v kabeláži alebo niekde čo spôsobovalo tie požiare
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Trolejbusy sú fascinujúce stroje, hoci ortodoxným autíčkarom sa nepozdávajú, lebo nemajú výfuk, nežerú benzín/naftu/plyn a nerobia smrad. Ale mne sa mimoriadne ľúbia :) .

K tomu výkonu: trolejbus má predimenzovaný motor, ale elektronicky je obmedzený, lebo konštrukcia vozidla a rozvodnej elektrickej trate nie je stavaná na také fofry. Vraj ich údržba je nákladnejšia ako pri aurobusoch.
ZmrD
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ZmrD »

Keby mali trolejbusy dobru klimatizaciu tak by som chodil aj ku amfiku so 71tkou :D a najlepsi je ten jump, neviem ci poznate niekto... medzi zastavkami KVP poliklinika a most, ked ide vodic tak 60 km/h tych co sedia v zadu to pekne hodi o strop :twisted:
Sheep
Addict
Addict

ZmrD napísal:Keby mali trolejbusy dobru klimatizaciu tak by som chodil aj ku amfiku so 71tkou :D a najlepsi je ten jump, neviem ci poznate niekto... medzi zastavkami KVP poliklinika a most, ked ide vodic tak 60 km/h tych co sedia v zadu to pekne hodi o strop :twisted:
klimatizacia, nie je technicky problem...mnohy koli tomu trolejbusy odsudzuju, keby tak zainvestoval dopravny podnik...aspon klimu pre vodicov, totiz este cestujuci tam v horucove este nejaku tu pol hodinu cesty vydrzi ale vodic tam je 12 hodin a musi mat kontrolu nad vsetkym takze inak to treba brat
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Sheep:Tak tak presne. Aspoň tým vodičom by mohli dať klimatizáciu. Klimatizácia pre pasažierov by bola dosť obtiažna záležitosť v trolejbusoch. Si zober že na každej zastávke vodič otvorí všetky dvere, vymení sa vzduch a klíma môže začať odznova. Ďalšia vec, trupici by pootvárali okná, zasa o ničom. Museli by ich zaistiť, zavariť alebo ja neviem.

Zmrd:Inak ten skok na KVPčku poznám.Keď ide rýchlejšie a si vzadu, zrazu nie si vzadu, ale hore :D

Steju: Nie som si istý, ale zdá sa mi, že to naši už vyriešili.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Steju napísal:no tak MHDčku v BA veľmi nepoznám, ale keď je to ešte horšie tak ich ľutujem :) a tých mnoho nových autobusov moc nevidno... inak som si všimol že znovu jazdí plynový solaris (solaris je to myslím :oops: ), ako to? nemali ich vyradiť ako v blave ? vraj je tam niečo posrané v kabeláži alebo niekde čo spôsobovalo tie požiare
v Kosiciach je jeden taky bus a nikdy nebol stiahnuty, lebo my taky problem nemame ako v blave..

tie nove stroje su hlavne Solarisy a ciastocne nizkopodlazne elektricky, pokial viem..treba vychytavat spravne spoje a budes nimi cestovat (stariny su na 10,31,obcas 15 a podobne)
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

pershing napísal:karosy suhlasim, minule sme isli s karosou cervenou na cervenu bo nestihol zabrzdit vodic :D
ikarusy niesu ziadne hrkalky to si uvedom! mozno sa ti nepaci ten komfort ale tieto busy su podla mna najspolahlivejsie z celeho dpmk...niektore presli Generalkou...si vsimni v zime pomer ikarus/new busy :)
No ale tie novšie tie sú v pohode...ale tie staréé..ťahá jak o život :lol:
Napísať odpoveď