Planujes si nieco take zaobstarat ?
Auta...co na to vravite?
Ja by som sa toho auta vyvaroval uz len z toho dovodu, ze su to z 90% totalky/banany. Ale urcite laka motor (prepracovana 1.4T z Uno Turbo) s peknym krutiakom. Slabsi podvozok a klasicke problemy s elektrikou. Trocha by som sa bal aj turba pri vacsom pocte km, repas nemusi byt ziadna sranda. Vyhodou je zvacsa plna vybava a taliansky, ale uz trosku postarsi, vzhlad (ktory nemusi kazdemu sadnut) a v neposlednom rade pomer cena/vybava+vykon. Inak tych kobyl tam bolo aj viac, tusim 133 abo este o daku jednu, dve viac. Poznam dve na Slovensku, s jednym majitelom sa poznam. Jemu sa to auto paci, ale on si na nom vie aj vsetko opravit 
Jo, ceny su trosku mimo, ale co narobis, je to Honda. S Puntom GT o ktore sa majitel poriadne staral to tiez nebude ziadna slava, pekne si zan vypyta. Avsak stale menej ako za adekvatny rocnik u Civicu. Keby dakto chcel, tak je na predaj jeden Civic VTi, 94, cerveny na 17"tkach, viac info cez SS.PAT napísal:Ked chces maly objem a dobry vykon tak sa poobzeraj po nejakej Honde Civic VTI, su to 1.6 bez turba s vykonom 160k. Dobry podvozok, dobre brzdy, vysoky vykon a japonska prepracovanost, len tie ceny . . .
A inak musim nesuhlasit s daktorymi vecami. Tocivy motor s vysokym vykonom, japonska prepracovanost - suhlas, ale brzdy podla mna poddimenzovane, vadnu po troska hrubsom zaobchadzani (pre kazdeho je nastastie "troska" nieco ine) a podvozok priemer. V 5th gen. troska maksia - krutiaca sa kasna, v 6th gen. je to lepsie (tym stupla vaha) a to sa dakde odzrkadlit muselo, takze pol sekundy horsie zrychlenie na stovku. V pripade dobreho kusku bezkonkurencne najlepsia kupa v segmente vykonnych jazdenych hrci ...
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
presne tak, brzdy stavane na civilne auto, troska tomu pomozu lepsia kombinacia kotucov a platniciek, samo 4X kotuc. ale ak chces viac tak to bude chciet trosku viac.mishenko napísal:civic..
Takisto podvozok- keby tam supli sportovy tak velka cast zakaznikov, ktori ju kupuju ako auto domesta a pre rodinu by stratila zaujem, samo po par tisickach sa to zlepsi a pre 98 % "maníkov" bude bohato stacit, a stoji za to si rozmysliet ci kupis drahsie auto alebo lacnejsie a tak ci tak das peniaze do oprav....
spolahlivost vpohode- ak nezere vela oleja, inac vynikajuca vec- retaz na vačke- vydrzi toho hodne (ale niesom isty pri ktorych motoroch tam jest)
-
Kibo
Hardcore addict
editni si prispevok prosim ta, neda sa to tu potom citat pri tych linkoch.Penguin napísal:bora A co tak toto
inac ako bora vcelku dobre auto, tdi dobre, 4motion cool, ale nepaci sa mi tam ten sportovy podvozok a kolotrony, ci to nemal daky turek Mehmed Asik Tuzing a nie je daka vytlcena. stav km nie je zly, ale toto by mna asi odradilo
Tak tak, aj ked sportovy ≠ tvrdy. Existuje nejedno rychle auto, ktore dokazuje, ze sa da spravit vyborny podvozok, ktory vie dobre absorbovat nerovnosti na vozovke, poskytuje dobru trakciu, dokaze udrzat auto takmer neutralne pri vyjazdoch zo zakrut a pritom nie je tvrde. Honda sla na to zvacsa nekompromisne, jej top modely (zvacsa JDMkove TypeR) su zamerane skor na okruh a tam nevadi, ze su podvozky tvrde. A na seriovych modeloch to zostalo take, ako to len nazvat, nedoladene? Ale to je len moj subjektivny nazor. Inak kto ma rad H alebo na dakej jazdi, kludne sa prihlaste na Hondaklub SK. Rad Vas tam uvidim ...krupica_dnb napísal:presne tak, brzdy stavane na civilne auto, troska tomu pomozu lepsia kombinacia kotucov a platniciek, samo 4X kotuc. ale ak chces viac tak to bude chciet trosku viac.
Takisto podvozok- keby tam supli sportovy tak velka cast zakaznikov, ktori ju kupuju ako auto domesta a pre rodinu by stratila zaujem, samo po par tisickach sa to zlepsi a pre 98 % "maníkov" bude bohato stacit, a stoji za to si rozmysliet ci kupis drahsie auto alebo lacnejsie a tak ci tak das peniaze do oprav....
spolahlivost vpohode- ak nezere vela oleja, inac vynikajuca vec- retaz na vačke- vydrzi toho hodne (ale niesom isty pri ktorych motoroch tam jest)
hmm . . .
Hondy nikdy nemali bohvieake brzdy to je pravda ale vzdy to este je slusny priemer. Zalezi na tom kto je na co zvyknuty a aky ma styl jazdy, komu to ale nestaci tak myslim ze nejaky novy kit od ATE alebo Zimmermanna by to vyriesil.
To je tak ze nikdy ziadne auto nebude vyhovovat sto percentne, aj v honde ako aj vsade rozmyslaju tak aby vyhoveli co najviac zakaznikom seriovym modelom, oni vedia ze to nikdy nebude vsetkym. Pokial chce niekto take auto aby mu vyhovovalo uplne tak mu nic nebrani v tom aby si ho prisposbil svojim predstavam nastavitelny podvozok, sportove brzdy . . . na to je predsa tuning

Hondy nikdy nemali bohvieake brzdy to je pravda ale vzdy to este je slusny priemer. Zalezi na tom kto je na co zvyknuty a aky ma styl jazdy, komu to ale nestaci tak myslim ze nejaky novy kit od ATE alebo Zimmermanna by to vyriesil.
To je tak ze nikdy ziadne auto nebude vyhovovat sto percentne, aj v honde ako aj vsade rozmyslaju tak aby vyhoveli co najviac zakaznikom seriovym modelom, oni vedia ze to nikdy nebude vsetkym. Pokial chce niekto take auto aby mu vyhovovalo uplne tak mu nic nebrani v tom aby si ho prisposbil svojim predstavam nastavitelny podvozok, sportove brzdy . . . na to je predsa tuning
-
t0m4s3
Admin
Neplanujem, ja si svoje ego nepotrebujem dokazat zrychlenim na krizovatke. Kamos jedno take kupil, neviem presnu cenu, ale je to isto nad 100k czk. Iba som chcel nazor viacerych ludi na take auto, pretoze v praci mame dva axiomy a to: 1) zena nie je clovek 2) fiat nie je automishenko napísal:Planujes si nieco take zaobstarat ?
-
midnight_man
Guru
vies niekedy nejde o to zvysovat si ego..neviem aky mas vztah k autam no ja dost velky..a niekedy si to proste ziadna sadnut tam vytocit do do 5000 ot --dat tomu plny kotol a na rovnej ceste tomu nalozit vsetko co to znesie..a vidiet za sebou iba dym z pneumatik..proste niekedy si to ziadat0m4s3 napísal: ja si svoje ego nepotrebujem dokazat zrychlenim na krizovatke.
-
Point
Professional
jazdim s fabiou 1.2htp .. pekne auticko sice 3valec s malym objemom
ale motor je pocut.. nad 4000 otacok uz sa da pocut..nehovorim ze uplne brutalne ale taky naznak tam je : ).. jedina vec co mi vadi je ze sa s nou neda predbiehat .. ne ze by som to potreboval ..ale kolko krat s ami stalo ze ide novsi kamion predomnou a ja cez neho vobec ale vobec nic nevidim .. atie novsie uz nemaju problem ist 60tkou abo 80kou ja viem nemal by som ist rychlejsie je to zakon..ale tak povecme si kto dodrzuje rychlost?:D .. ale to som cel ze keby mala vacsi vykon bolo by to len a len lepsie a nemusi ist hned o to ze potrebujem ist po dialnici 240
-
midnight_man
Guru
zase si povedz ze co sa spoterby tyka tak nepoterbujes mat pri sebe majlant jazdis ako so skodovkouPoint napísal:jazdim s fabiou 1.2htp .. pekne auticko sice 3valec s malym objemomale motor je pocut.. nad 4000 otacok uz sa da pocut..nehovorim ze uplne brutalne ale taky naznak tam je : ).. jedina vec co mi vadi je ze sa s nou neda predbiehat .. ne ze by som to potreboval ..ale kolko krat s ami stalo ze ide novsi kamion predomnou a ja cez neho vobec ale vobec nic nevidim .. atie novsie uz nemaju problem ist 60tkou abo 80kou ja viem nemal by som ist rychlejsie je to zakon..ale tak povecme si kto dodrzuje rychlost?:D .. ale to som cel ze keby mala vacsi vykon bolo by to len a len lepsie a nemusi ist hned o to ze potrebujem ist po dialnici 240
-
Point
Professional
no co sa tyka spotreby tak to je neco uzasnemidnight_man napísal:zase si povedz ze co sa spoterby tyka tak nepoterbujes mat pri sebe majlant jazdis ako so skodovkouna 5 litroch
-
midnight_man
Guru
-
misokgb
King
Do 5000? Ta to len pohladkas ten motor, kustik pod obmedzovac > 6.2krpm, pripadne na kare bez obmedzovaca na totalku a to potom valimidnight_man napísal:vies niekedy nejde o to zvysovat si ego..neviem aky mas vztah k autam no ja dost velky..a niekedy si to proste ziadna sadnut tam vytocit do do 5000 ot --dat tomu plny kotol a na rovnej ceste tomu nalozit vsetko co to znesie..a vidiet za sebou iba dym z pneumatik..proste niekedy si to ziadaaspon u mna je to tak..nemam nutkanie brazdit ako pirat dialnice co zatial ani nemozem..ale proste len tomu nalozit vsetko a obcas sa v tom vyzit..a vlastnik felicie 1.3 alebo fabie HTP mi potvrdi ze nieco take je v tom aute asi nemozne kedze ten motor ani nepocut a o ostatnych veciach ani nehovorim
-
Kibo
Hardcore addict
tak neviem, ja som s HTP nemal daky problem, najazdil som na nej dost, mali sme ich v robote, ale zasa bacha, su dva typy motorov, ten slabsi som pocul ze ledva ide, ale s tym silnejsim som nemal ziaden problem, ten bol svizny, sice vysavac ale isiel
nie ako teraz co mam sluzobne 
ja tiez nie som ziadny zavodnik, ale obcas treba vypalit ventily
v meste sa krotim. ked sa chcem vyzurit, tak idem na "staru cestu", alebo smer rusovce, ale ide to do penazi, takze sa krotim, ved je rozdiel ked mi auto zerie 11.5 alebo 6.2, to penazenka pociti. teraz mam po meste sviznejsou jazdou 7,8 a keby som sa furt neponahlal, mozno to stlacim pod 6 
kamarata mam, ten prve co zistuje pri autach, kde zapina obmedzovac. sluzobne auto tak testoval asi pol roka a poslal ho na onen svetmisokgb napísal:Ach jo... Sak sme mladi, ale ani ja nejsom nejaky vrah za volantom, niekedy ta prava noha svrbi a treba dat podlahu (niekedy, furt?)
-
erytrocyt
VIP
misokgb: Šoférov typu ty - za živa odrezať ruky, posoliť, postaviť k múru a popraviť. Sedadlo pred volantom nie je miesto na dokazovanie najväčšieho ko*ot, ale na šoférovanie. Potom sa div, že dpč na cestách umierajú deti, chodci...
A nejdi mi narozprávať že aký si mega hustý mište popi*i šofér, zo skúsenosťami Richarda Burnsa.
A nejdi mi narozprávať že aký si mega hustý mište popi*i šofér, zo skúsenosťami Richarda Burnsa.
-
midnight_man
Guru