Gaya Internet MT,ZA
GAYA 384/128 vs CS 1.6
Mam Gayu 384/128 cez MW a ked vytvorim server cez HLDS tak sa nan ide pripojit iba "gayakom" a kto ma net od niekoho ineho ma proste smolu. Taktiez sa mi nejde pripojit na ziadny nonsteam server ani na ten vytvoreny niekym kto ma gayu. Ma niekto podobny problem? Inak vsetkych co poznam a maju 512/256 tak im ide v poho.
ja nemam steam ale iba nonsteam a stale sa to pokusa znovupripojit a nic z toho. Ja mam staticku IP ale ci je verejna to neviem. Pise mi Retring connection to server (2) potom (3) atdhojko napísal:mobiloman: Aby sa mohli pripojit aj mimo siete, tak potrebujes verejnu IP adresu. Aku chybu ti pise pre steame??? Class C???
vilko: Cakam na tie argumenty!!!
:)))
2. co je HLSW? half life... ja pouzivam iba HLDS-half life dedicated server
3. kedze newiem co je HLSW neviem ake statistiky mas na mysli, mne iba ukazuje kto je pripojeny a graf FPS,aj ten ping je tam vari a vytazenie CPU, in, out a players
4. v tomto som lama ale ak mozem poprosit, rad by som bol keby mi to niekto vysvetlil ako laikovi,urcite to pomoze vela ludom DIK
EDIT: uz som si nainstaloval to HTSW, co teraz??? Ako si to mam nastavit???
EDIT: To mi nik nepomoze??? PLS
maila mozes pisat kolko chces... posielal som na servis, odpoved za 2-3 tyzdne ... teraz som pisal tiez zo 2 tyzdne dozadu, ale odpovede sa mi akosi nedostalo, 3 krat som sa skusal dovolat na "hotline", márne, zajtra vyskusam znova !xtreme4 napísal:XIXI to je haluz ked ti nejde net tak napis gay mejla ze ti nejde net
ad1: cena je dlho rovnaka, konkurencia dávno zvýšila rychlosti/znizila cenuhojko napísal:A preco by mala ist cena mikrovlnky dole?
odpoviem za neho...hojko napísal:vilko: Nejdem sa zastavat Gaye, ale teraz mi povedz dovody, preco by mali zvysovat linky, davat nizsie ceny a podobne. Mas na to aj rozumne argumenty???
ad2: kvalita sluzieb nic moc, o servise sa da povedat to iste
ad3: Gaya sa ale stale spolieha na to, ze nema dostatok konkurencie, a dostatok uz zazmluvnenych pouzivatelov
ad4: mikrovlnka nema buducnost, vsade dokonale zarusene pasmo
ad5: pomale budovanie optickej siete, a to nehovorim, ze to nieje nikde na dedinach... aj ked by si to vsetci urcite zasluzili
ad6: nezmyselne obmedzenia-este som nevidel u nikoho ineho 512kbps bez p2p...
Nech sa ti paci link na T-Com... 4G internet je podla mna dost pokryty...
Kód: Vybrať všetko
keby mi isla otvorit stranka tak ti ho sem fakt dam// edit
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=2036&Section=home#turbo2-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Acryll: Takze skusim poporiadku k tvojim bodom.
ad1: Ktora konkurencia??? T-Com so svojim DSL???
ad2: Ako u koho, nemozes to takto globalizovat. Su ludia, ktorym to ide velmi dobre a su ludia, ktorym to skoro vobec nejde. To mas rovnake ako pri inych wifi provideroch alebo aj pri DSL s ktorym maju ludia vo vacsich vzdialenostiach stale problemy.
ad3: T-Com s DSLkom a mobilny net od Orange ci T-Mobile nie je konkurencia??? Maju pokrytie skoro vsade.
ad4: Nema, suhlasim.
ad5: Ziskat povolenia, rozkopat ulice, potiahnut kable, zahrabat, zaasfaltovat, spustit... nie je to vec na jeden tyzden. Dalsia moznost je prenajom optiky, ale moze to byt dost drahe a tak sa to nemusi vobec oplatit.
ad6: WiNet ma blokovane p2p, tusim aj Nox a dokonca mam pocit, ze aj Martico blokuje.
Podla coho usudzujes, ze nie je dostatocny konekt? Ja myslim, ze je konekt uplne v pohode dostacujuci. Mas na to iny nazor? Ak ano, tak ake dokazy su nedostatkom konektivity?
ad1: Ktora konkurencia??? T-Com so svojim DSL???
ad2: Ako u koho, nemozes to takto globalizovat. Su ludia, ktorym to ide velmi dobre a su ludia, ktorym to skoro vobec nejde. To mas rovnake ako pri inych wifi provideroch alebo aj pri DSL s ktorym maju ludia vo vacsich vzdialenostiach stale problemy.
ad3: T-Com s DSLkom a mobilny net od Orange ci T-Mobile nie je konkurencia??? Maju pokrytie skoro vsade.
ad4: Nema, suhlasim.
ad5: Ziskat povolenia, rozkopat ulice, potiahnut kable, zahrabat, zaasfaltovat, spustit... nie je to vec na jeden tyzden. Dalsia moznost je prenajom optiky, ale moze to byt dost drahe a tak sa to nemusi vobec oplatit.
ad6: WiNet ma blokovane p2p, tusim aj Nox a dokonca mam pocit, ze aj Martico blokuje.
Podla coho usudzujes, ze nie je dostatocny konekt? Ja myslim, ze je konekt uplne v pohode dostacujuci. Mas na to iny nazor? Ak ano, tak ake dokazy su nedostatkom konektivity?
cennik Gaya :hojko napísal:ad1: Ktora konkurencia??? T-Com so svojim DSL???.
GAYA MWA - mikrovlné užívateľske programy s agregáciou 1:8 (alternatíva aDSL)a nepoznam niekoho kto by mal problem so stabilitou DSL, vypadok iba pri burke, a dlho to netrvalo...zevraj.. a o latencii sa neda hovorit, to sa neda porovnat... a o VoIP... tiez je to niekedy o drzku uz len so Skype
co sa tyka ceny dsl, uznavam, ze najlacnejsi program je polozeny dost vysoko, ale Turbo2 mi pride viac ako vyhodna alternativa
ad1.:problemy su na to aby sa riesili, dovolat sa pomoci je neikedy fakt nadludskehojko napísal:ad2: Ako u koho, nemozes to takto globalizovat. Su ludia, ktorym to ide velmi dobre a su ludia, ktorym to skoro vobec nejde. To mas rovnake ako pri inych wifi provideroch alebo aj pri DSL s ktorym maju ludia vo vacsich vzdialenostiach stale problemy.
ad2.: firma sa posudzuje podla nespokojnych zakaznikov/nefungujucich sluzbach a o rychlosti riesenia problemov
ad3.: aj ECS mala niekolko dobrych kusov MB, ale preslavila sa hlavne kvoli tym vadnym
teraz uz mozno hej, ale boli casy, ale odvtedy je mnoho zazmluvnenych zakaznikov, a podla mna niekto kto nema zaujem o mobilny internet radsej siahne po gayi(samozrejme to urobi iba taky, ktory nepozna problemy s tym spojene)hojko napísal:ad3: T-Com s DSLkom a mobilny net od Orange ci T-Mobile nie je konkurencia??? Maju pokrytie skoro vsade.
aspon v niecomhojko napísal:ad4: Nema, suhlasim.
nemyslel som mesto, skor na dediny... nefim koho optika je dotiahnuta do sucian, ale este kusok dalej a do domov by sa to vazne hodilohojko napísal:ad5: Ziskat povolenia, rozkopat ulice, potiahnut kable, zahrabat, zaasfaltovat, spustit... nie je to vec na jeden tyzden. Dalsia moznost je prenajom optiky, ale moze to byt dost drahe a tak sa to nemusi vobec oplatit.
sry, moze byt, zase az taky isty si niesom, ale Dsl take cosi proste nemahojko napísal:ad6: WiNet ma blokovane p2p, tusim aj Nox a dokonca mam pocit, ze aj Martico blokuje.
// edit: myslim, ze Nox a WiNet su uz jedna firma
konektu ako takeho je dostatok, len problem je, ze asi nieje tak celkom dobre distribuovany, kedze bola potreba zaviest FUP ...hojko napísal:Podla coho usudzujes, ze nie je dostatocny konekt? Ja myslim, ze je konekt uplne v pohode dostacujuci. Mas na to iny nazor? Ak ano, tak ake dokazy su nedostatkom konektivity?
//
Zase to skoncilo pri tom, ze treba vybudovat optiku... ale na to aby sa take nieco konecne spravilo, treba chciet a mat motivaciu a chutt0m4s3 napísal:Acryll jediny problem s connectom je to ako ho spolahlivo dorucit koncovym uzivatelom. Suvisi to s tebou spominanym zarusenim pasma.
a pochybujem, ze by bol v Gayi niekto motivovany
inak toto je skor problem pripojenia priamo v MT, toto sa ma moc netyka, aspon si myslim
-
hojko
Site Admin
Acryll: V Sucanoch je dajme tomu 50 zakaznikov, keby tam bola optika, tak sa pocet zvysi na 80 zakaznikov. Vybudovanie optiky do Sucian by mohlo v pohode vyjst aj na milion, teraz mi povedz, kto to zaplati??? Myslis, ze by sa to firme vratilo z tych par zakaznikov co maju??? Inak v Sucanoch je predsa DSL, tak nevidim u teba problem 
Pokial ide o blok p2p u DSL, tak aj ten tu je, ma ho napriklad Slovanet v urcitych pripadoch a sluzbach a je to tiez statom dotovany internet od T-Comu. Mobilny internet ma tiez blokovane p2p aspon pocas dna.
Preco maju provideri na DSL FUPko, napriklad Nextra, Euronet (ci Euroweb?), Slovanet atd...??? Preco dalsi WIFI provideri maju FUP??? Preco Marticonet cez kabel uplatnuje FUP alebo preco ma Chello v Ceskej republike FUP??? Vsetko su to nety cez kabel a tak sa tam pasmo ako pri wifine nezarusuje, myslis potom, ze je to pre nedostatok konektivity???
Edit: Sry, Chello v CR zrusili FUPko od zaciatku jula.
Pokial ide o blok p2p u DSL, tak aj ten tu je, ma ho napriklad Slovanet v urcitych pripadoch a sluzbach a je to tiez statom dotovany internet od T-Comu. Mobilny internet ma tiez blokovane p2p aspon pocas dna.
Preco maju provideri na DSL FUPko, napriklad Nextra, Euronet (ci Euroweb?), Slovanet atd...??? Preco dalsi WIFI provideri maju FUP??? Preco Marticonet cez kabel uplatnuje FUP alebo preco ma Chello v Ceskej republike FUP??? Vsetko su to nety cez kabel a tak sa tam pasmo ako pri wifine nezarusuje, myslis potom, ze je to pre nedostatok konektivity???
Edit: Sry, Chello v CR zrusili FUPko od zaciatku jula.
1. niesom zo sucian, ale z Turianhojko napísal:Acryll: V Sucanoch je dajme tomu 50 zakaznikov, keby tam bola optika, tak sa pocet zvysi na 80 zakaznikov. Vybudovanie optiky do Sucian by mohlo v pohode vyjst aj na milion, teraz mi povedz, kto to zaplati??? Myslis, ze by sa to firme vratilo z tych par zakaznikov co maju??? Inak v Sucanoch je predsa DSL, tak nevidim u teba problem
2. neveril by si kolko ludi tu ma Internet od Gaye, asi preto je tu 6-7 pristupovych bodov(podotykam vsetky na jednom mieste)
3. podla mna navratnost investicie tam urcite je
4. s tym dsl tu vidim isty problem, patrim medzi tych nestastnych zazmluvnenych zakaznikov
5. tu nejde iba o to, dotiahnut konektivitu do sucian, tu ide o to dotiahnut konektivitu aj dalej, ale zase na druhej strane si myslim, ze zase s tou konektivitou to nieje az take strasne
tak asi mas pravdu, ze ini to robia, to je v pohode, ale aj tak si myslim, ze to obmedzenie by sa malo prehodnotit, osobne by mi stacilo P2P obmedzenou rychlostou...hojko napísal:Pokial ide o blok p2p u DSL, tak aj ten tu je, ma ho napriklad Slovanet v urcitych pripadoch a sluzbach a je to tiez statom dotovany internet od T-Comu. Mobilny internet ma tiez blokovane p2p aspon pocas dna.
potom sa jedna o znizovanie nakladov, lebo inak si neviem predstavit preco takto zbytocne obmedzovat zakaznikov,hojko napísal:Preco maju provideri na DSL FUPko, napriklad Nextra, Euronet (ci Euroweb?), Slovanet atd...??? Preco dalsi WIFI provideri maju FUP??? Preco Marticonet cez kabel uplatnuje FUP Vsetko su to nety cez kabel a tak sa tam pasmo ako pri wifine nezarusuje, myslis potom, ze je to pre nedostatok konektivity???
a este jedna vec k tomuto, teraz sa nebavime o kablovych poskytovateloch, teraz riesime konkretne gayu a ich MWA, kde to inak ako nedostatok konektivity/nedostatocne poskytovanie sluzieb pri plnej vytazi nevidim ... zase na druhu stranu... osobne FUP nepocitujem
// edit
tak uz pocitujem FUP v celej jeho krase
sorry za neskoru odpoved,hojko napísal:vilko: Nejdem sa zastavat Gaye, ale teraz mi povedz dovody, preco by mali zvysovat linky, davat nizsie ceny a podobne. Mas na to aj rozumne argumenty???
ale argument je jednoduchy, na wifi maju ceny spred 2 rokov, kvalita mizerna,servis mizerny, firma mizerna
na 'optike' maju ceny aspon troska konkurencne t-comu-> t-com vsak ponuka dynamicku verejnu IPcku,za tu by si gaya uctovala cca 500sk/mesiac, dsl od t-comu je stabilne s minimalnymi vypadkami, servis na urovni,technici na urovni
samozrejme T-COM nema FUP
ceny konektivity sli dole, GAYA ryzuje coraz viac
k acryllovi - ak nemas viazanost,zober Turbo 2 bez PL, kym je instalacia za korunu.. je to ovela vyhodnejsie,totiz,pri Gaya-i si musis do nakladov pocitat aj skratenie dlzky zivota
viazanost mi konci v novembri ... a dlzka mojho zivota je uz aj tak nenavratne skratenavilko napísal:k acryllovi - ak nemas viazanost,zober Turbo 2 bez PL, kym je instalacia za korunu.. je to ovela vyhodnejsie,totiz,pri Gaya-i si musis do nakladov pocitat aj skratenie dlzky zivota
Preco zrazu uplatnuju FUP ? tristvrte roka taham ako sa mi zachce nad limit vacsinu dni a cez prazdniny zrazu za 2 tyzdne 2x agreg. skupina . dokonca uz ani neposielaju upozornenie o zradeni.Je to dost onicom po tyzdni sa mi nahromadi X veci co chcem stiahnut navali sa mi to na jeden den a som zase vriti.preco nespravia radsej mesacny traffic 60 GB a kto precerpa bude v agregacn. skupine na x dni ?
-
hojko
Site Admin
Bordel, nic ine ako bordel sa to neda nazvat. Zavedenie pocitadla prenosu dat aj pocas nocnych hodin je velmi chabe, nieco take nerobi snad ani ten najhorsi provider na Slovensku. Nech si p2p siete na nizkych linkach ci pocas dna kludne blokuju, nech pocitaju traffic cez den u ludi, ktori vela tahaju a nech im zapnu agregaciu, ale preco sa to ma dotknut ludi, ktori cez den stiahnu par mailov a pokial chcu, tak tahaju v noci...??? Kvoli ludom, ktori tahali cez den na to teraz doplatili vsetci, smutne.
Podla info to funguje tak ako predtym, cize sa pocita download+upload za tri dni a ten by nemal presiahnut trojnasobok linky. V pripade megabitu je to giga na den, v pripade 512kbit je to 512MB na den... Ak tento limit za tri dni je v priemere vyssi, system prehodi uzivatela do agregacnej skupiny na tri dni a uzije si surfovanie rychlostou okolo 7 KB/s. Darmo maju slogan "Vlnu nezastavis", pretoze pri tomto nete sa ta vlna ani nerozbehne.
Vaše posledné merania:
2007-08-22 23:28:49 13.0 KB/sec
2007-08-22 22:28:45 7.5 KB/sec
2007-08-22 13:38:37 5.5 KB/sec
2007-08-22 01:17:15 3.8 KB/sec
2007-08-21 23:15:13 8.9 KB/sec
Pani, je cas prejst na ADSL
Podla info to funguje tak ako predtym, cize sa pocita download+upload za tri dni a ten by nemal presiahnut trojnasobok linky. V pripade megabitu je to giga na den, v pripade 512kbit je to 512MB na den... Ak tento limit za tri dni je v priemere vyssi, system prehodi uzivatela do agregacnej skupiny na tri dni a uzije si surfovanie rychlostou okolo 7 KB/s. Darmo maju slogan "Vlnu nezastavis", pretoze pri tomto nete sa ta vlna ani nerozbehne.
Vaše posledné merania:
2007-08-22 23:28:49 13.0 KB/sec
2007-08-22 22:28:45 7.5 KB/sec
2007-08-22 13:38:37 5.5 KB/sec
2007-08-22 01:17:15 3.8 KB/sec
2007-08-21 23:15:13 8.9 KB/sec
Pani, je cas prejst na ADSL