Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja by som to zhrnul jednoducho kde je moc tam je aj korupcia a zneuzivanie moci ... otazne je oddolat takymto veciam .A ešte ked taketo veci su chranene ze cirkev nemusi davat majetkove priznanie tak to už tuplom nabada k zneužitiu....
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

pHysIQ napísal:2 Pinacolada u nas vo farnosti je strecha na kostole tiez v katastrofalnom stave. Oko odbornika povedalo ze na opravu budu 3 melka pravdepodobne malo. Snad chapes na co narazam. Asi sa nepustia do opravy ak na to maju len zlomok ceny. Pocuj na ktorom sidlisku v Po byvas?
U nas ma napr. farar obycajnu octaviu. Auto ktore ma kazdy druhy. Ak je mu pridelena vacsia farnost s 3 filialkami, co ma chodit sluzit omse na bicykli?
ja byvam na sekcove ale na birmovku som sa bol zapisat na solivar lebo to mam blizsie.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Enduro3333 napísal:Ja by som to zhrnul jednoducho kde je moc tam je aj korupcia a zneuzivanie moci ... otazne je oddolat takymto veciam .A ešte ked taketo veci su chranene ze cirkev nemusi davat majetkove priznanie tak to už tuplom nabada k zneužitiu....
Sú priznania verejných činiteľov dostatočne podrobné?
„Nie. Dlhodobo poukazujeme na to, že v nich chýbajú kľúčové informácie, ktoré by umožnili kontrolovať, či majetok verejných činiteľov narastá zodpovedajúco ich príjmom. Keď sa v nich píše, že vlastnia napríklad dom alebo auto, neuvádza sa ich komerčná hodnota.“
To je len tak na margo. Nechem sa bavit ci je to dobre alebo nie ze nasi cteny poslanci nemusia zverejnit vysku svojho majetku a nemusia ani zverejnit to kolko melonov "preniesli" na ucty svojich deti... ale poukazat na to: Ak to oni nerobia preco by to mali robit cirkevny hodnostari?! :)

Matko888 peniaze z tych zbierok sa cele posielaju na dany ucel. Ak si niekto z toho nieco privlastni tak to svedci iba o jeho charaktere. :smt078
mi-chau napísal:Tak ak ma oktaviu kazdy druhy tak to bude nedorozumenie lebo sa tu hovori o Slovensku a tu kazdy druhy oktavku nema. Preco nie Clio alebo nieco lacne preboha, za chvilu tu knazi budu jazdit na medakoch a bavorakoch a to oni maju byt prikladom duchonej cistoty a chudoby ci ako to je...
Poviem ti to na rovinu. Pleties si "dojmy" a "pojmy". Oni nie su reholnici, (neskladali sluby cistoty, chudoby, ...) :wink: A este by si si mal uvedomit. Preco by napr. fararova zena mala jazdit na nejakom starom srote ked chodi do prace rovnako ako moja mamka, rovnako ako vasi rodicia. Mala by sa uskromnit len preto lebo jej manzel je knaz?! :roll: Nezda sa ti to pokritecke?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tento typek to zabil:
Vladimír Mikuš napísal:4 otázky na Bibliu
Ja sa len pýtam, nesnažím sa vyvolať emócie či pohoršenie.

1. Boh stvoril Adama a Evu. Mali dvoch synov. Kaina a Ábela. Kainovi sa nedarilo a tak zabil brata Ábela. Ako to ďalej pokračovalo nie je podstatné. Podstatné je to, že podľa jednoduchej matematiky a ak Boh stvoril iba dvoch ľudí, je to, že na Zemi by mal zostať jeden jediný človek a to Kain, lenže nedá mi spávať otázka, ako sa ľudia ďalej množili?

2. Boh stvoril všetko, celý svet, našu Zem a všetko živé za 6 dní. Siedmy relaxoval. Ak ma moje vedomosti z katolíckeho náboženstva neklamú tak štvrtý a piaty deň stvoril organizmy okrem ľudí. No a ľudia prišli na rad šiesty deň. Všetci vieme, že na našej Zemi žili dinosaury. Všetci vieme, že počas vlády dinosaurov človek ešte nebol. Všetci vieme, že dinosaury žili milióny rokov. Žiaľ, podľa jednoduchej matematiky mi zase vychádza, že sa stala nejaká chyby v Biblii, lebo veď rozdiel medzi ľuďmi a zvieratami (teda aj dinosaurami) je oveľa väčší ako noc medzi piatkom a sobotou. Kde je chyba?

3. Potopa sveta. Je to jeden z biblických známych príbehov, lenže nesedí mi na ňom jeho rozprávkovosť či nereálnosť alebo ako to nazvať. Istý Noe, veľmi veriaci človek dostal úlohu od Pána, aby postavil veľký koráb kam by sa zmestil on, jeho rodina a po páre z každého zvieracieho druhu. Tak fajn, on a rodina kľudne, ale potom to s tými zvieratami mám ako chápať? Noe urobil masový odchyt, veď na svete je toľko zvieracích druhov, ktoré sa len tak ľahko presvedčiť nedajú, aby šli na dáku loď a ktoré je prakticky nemožné držať na malom priestore ako je koráb, alebo podľa niekoho je?

4. Nie je podľa vás Biblia len jednoduchá rozprávka pre jednoduchých ľudí?
co veta to perla.
http://vladimirmikus.blog.sme.sk/c/1073 ... ibliu.html
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Bol som pokrsteny, aj prijimanie mam, a nikto sa ma nepytal, ci chcem, alebo nie.
Skoncilo to tak, ze som uz 10 rokov nebol na omsi, nie som veriaci, a cirkev zrovna nemusim.
Moj nazor je taky, ze svoj zivot si tvorime sami a nejaky Boh mi nepomoze, ked sa ocitnem v uzkych... vsetko ostane stale len a len na mna. Asi tolko. :oops:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

To obetovanie jelena v tej dedine ukazalo aky su niektory veriaci sprostý... aspon moj názor je taký ! Ked chcu niekoho obetovat tak mali sa obetovat medzi sebou ! co sme v stredoveku dpc ? :?

Viem ze sa dennodenne tato zver zabija ale obetovanie jelena koli nabozenstvu lol

nic proti veriacim, pisem len k tej dedine
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nieco mi uniklo?katolici obetovali v akejsi dedine jelena Bohu? :o
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

SRneC napísal:nieco mi uniklo?katolici obetovali v akejsi dedine jelena Bohu? :o
jjjj , na stranke markizy je to ako najviac ohodnotene video
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

ze by dalsia ukazka "zdraveho" nabozenstva?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Nie, nie to je normalne. Ved by predsa aj tak zdechol v prirode nie?
No kde ste teraz panbozkari. Zaujimalo by ma vase vysvetlenie, vase postoje :wink:
safan
Star
Star

no boh sa odvdacil za zabitie jelena lepsou urodou zemiakov.to je jasne.
lekoklatik
VIP
VIP

No alebo poziada este jedneho lebo tohto uz v nebicku spapali :wink: Ked ma poprosi tak mu prinesiem. Alebo staci len popravit, polozit na daku skalu? Ja neviem ci si pon sam pride alebo ako to vlastne chodi. Ja som este nic neobetoval takze asi niesom katolik :twisted: .
safan
Star
Star

no mal by si zacat tym ze pocas modlitby zabijes zabu.tym ziskas kontakt
lekoklatik
VIP
VIP

No ale aku zabu lebo kazda zaba vysiela na inej frekvencii. Alebo ma jezisko pristroje na zachytenie kazdej frekvencie? No neviem uvidim. Kazdopadne safan k+ za dobru radu :oops:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no co pani, zase si liecite tie vase komplexy? ked vas dvoch vidim v tejto teme, hned viem ze co prispevok to perla. :P
safan
Star
Star

zelovoc napísal:no co pani, zase si liecite tie vase komplexy? ked vas dvoch vidim v tejto teme, hned viem ze co prispevok to perla. :P
sranda musi byt :) a mas pravdu.dobre sa tu da odreagovat a vyburit
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

lol, niektore prispevky sa tu naozaj skveju...

obetovat jelena Bohu... bud to boli Starozakonni zidia ktori to brali ako obet vyplyvajucu zo STAREHO zakona alebo partia mierne dost zhulenych tipkov (no offence). Toto s krestanstvom (nabozenstvom, ideologiou) nema nic spolocne. Podla nasej viery uz vdaka Jezisovi netreba viac obeti :wink:
safan
Star
Star

Stoporko napísal:lol, niektore prispevky sa tu naozaj skveju...

obetovat jelena Bohu... bud to boli Starozakonni zidia ktori to brali ako obet vyplyvajucu zo STAREHO zakona alebo partia mierne dost zhulenych tipkov (no offence). Toto s krestanstvom (nabozenstvom, ideologiou) nema nic spolocne. Podla nasej viery uz vdaka Jezisovi netreba viac obeti :wink:
ale pred jeho obetou bolo?(pytam sa vazne bez ironie tentokrat)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ano, asi uz nieco zo Stareho zakona / zluvy poznas. Tam sa pise o tom, ze zidovsky velknaz v pravidelnych intervaloch chodil do tzv. svatyne svatych - miestnost v jeruzalemskom chrame, kde obetoval za hriechy ludu. Ta svatyna svatych bola centralna miestnost v chrame, kam nikto okrem velknaza raz za rok nesmel.

Taka pikoska - mal na sebe zvonceky a bol priviazany na lane - zvonceky aby podla zvuku zidia vedeli ci este zije a lano preto, ze ak by ho Bozia pritomnost v svatyni zabila, oni ho mohli odtial vytiahnut :)
lekoklatik
VIP
VIP

Stoporko napísal:ano, asi uz nieco zo Stareho zakona / zluvy poznas. Tam sa pise o tom, ze zidovsky velknaz v pravidelnych intervaloch chodil do tzv. svatyne svatych - miestnost v jeruzalemskom chrame, kde obetoval za hriechy ludu. Ta svatyna svatych bola centralna miestnost v chrame, kam nikto okrem velknaza raz za rok nesmel.

Taka pikoska - mal na sebe zvonceky a bol priviazany na lane - zvonceky aby podla zvuku zidia vedeli ci este zije a lano preto, ze ak by ho Bozia pritomnost v svatyni zabila, oni ho mohli odtial vytiahnut :)
AHA :shock: . No nevadi ved boh nas vseckych miluje no nie? :wink:
Napísať odpoveď