Gaya Internet MT,ZA
Keby som mal sancu sa pripojit na DSL tak spravim uz davno tak ibaze to je akorat tak v MT vrutkach a sucanoch.ADSL ani nejdem vraviet .Martico tam by som siel asi najradsej , pekna agregacia, verejna IP,podpora p2p, FUP si sice uplatnuju ale nie aspon tak debilne jako gaya. Kedze ani nan sa mi neda pripojit tak mi ostavaju mobilne pripojenia onicom.Asi dam k babke zaviest net a budem chodit kunej kazdy den 
edit: to vilko :Lipovec
edit: to vilko :Lipovec
skusgwixt napísal:neviete kde sa da zistit pokrytie tej ich optiky?? nam v panelaku pribudla taka skrinka a zevraj su to gaya opticke rozvody ...
Kód: Vybrať všetko
HOT LINE: 0915 846500Vazeny zakaznik,
dnesny den ste zaradeny do agregacnej skupiny so znizenou rychlostou vzhladom na prekrocenie denneho limitu prenosu dat.
Podrobnejsie informacie najdete na: http://www.mt.gaya.sk/index.php?articel=12&part=5
ale rychlost mi nameralo:
Rýchlosť Vašeho pripojenia je 1853.0 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 231.6 KB/sec (Kilobytov za sekundu).
Divne.
dnesny den ste zaradeny do agregacnej skupiny so znizenou rychlostou vzhladom na prekrocenie denneho limitu prenosu dat.
Podrobnejsie informacie najdete na: http://www.mt.gaya.sk/index.php?articel=12&part=5
ale rychlost mi nameralo:
Rýchlosť Vašeho pripojenia je 1853.0 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 231.6 KB/sec (Kilobytov za sekundu).
Divne.
Mno toto slubuju mne uz rok, ci rok a pol. 9.2.2007 som im pisal mail:vilko napísal:konecneinak,exodus z gayae som zacal ja a skonci,az ked odide lubosz,lebo jeho asi presvedci,az ked mu v roku 2050 stale budu slubovat,ze uz mu spravia optiku
Potom som volal, malo to byt v koncom aprila, neskor koncom juna a teraz mi vravia ze to bude o nedlhoDobry den,
na * sme zatial opticky kabel neuviedli do prevadzky nakolko sme mali problem si suhlasom susedneho bloku, cez ktory potrebujeme prejst,
momentalne je to uz dohodnute, cize na Vasej adrese je pripojenie realne koncom Marca,
s pozdravom,
Peter Moric
Lama wrote:
> Dobry deň, chcel by som sa informovať či je zapojená optika na */Sever.
> Ďakujem...
edit: sranda ked teraz citam ten mail. Viete preco? Pretoze ked som naposledy volal tak toto mi uviedli ako dovod preco este nie je optika.
No mna by tiez zaujimalo, ako sa mu to podarilo. Lebo ked som sa pytal, ze ked mam viazanost ci mozem ukoncit zmluvu, tak mi toto napisali 21.6.2006:
pri predcasnom ukonceni viazanej zmluvy ste povinny vyplatit zostavajuce splatky, alebo ich dalej hradit v urcenych terminoch podla splatkoveho kalendara
Galcik Richard
GAYA
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nebolo to nijak zlozite. Schvalne si precitaj vseobecne zmluvne podmienky na webe, ktore su sucastou pisomnej zmluvy. V casti Zanik zmluvy, je napisane, ze mozes vypovedat zmluvu k poslednemu dnu aktualneho mesiaca. O penaloch za predcasne vypovedanie z casovo viazanej zmluvy nie je u mna ani na papieri ani na webe ani slovko, takze by zrejme sli proti zmluve
Iba nauctovali doplatok 5% za obdobie pouzivania, pretoze taku zlavu otec na zaciatku vybavil. Ale to su drobne 
presne tak,, ak by to nezabralo,staci si nejakym softom zmerat rychlosti a kvalitu pripojenia a vypovedat zmluvu kvoli nedodrzaniu zmluvnych podmienok z ich strany plus ziadat nahradu zo zaplatenych predavkovt0m4s3 napísal:Nebolo to nijak zlozite. Schvalne si precitaj vseobecne zmluvne podmienky na webe, ktore su sucastou pisomnej zmluvy. V casti Zanik zmluvy, je napisane, ze mozes vypovedat zmluvu k poslednemu dnu aktualneho mesiaca. O penaloch za predcasne vypovedanie z casovo viazanej zmluvy nie je u mna ani na papieri ani na webe ani slovko, takze by zrejme sli proti zmluveIba nauctovali doplatok 5% za obdobie pouzivania, pretoze taku zlavu otec na zaciatku vybavil. Ale to su drobne
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Podla toho co pisu na nete by to malo byt 3x2048MB za 3dni, cize 6GB. Avsak ake bolo moje prekvapenie ked asi pred dvoma tyzdnami prisiel email, ze som medzi tahacmi, pricom na 1mbit linke som spravil traffic 1.8GB za tri dni (podla nich mozem 3GB). Proste gejaLubosZ napísal:Kolko dat mozem stiahnut, ked som medzi tahacmi tak aby som potom medzi tahacmi nebol ? Mam 2mbit linku.
gaya.sk napísal:"Ťahači" a ako je to so sťahovaním väčšieho množstva dát v sieti GAYA
GAYA používa CISCO fair use policy, je to technológia, kedy všetky pretečené dáta našou sieťou klasifikujeme a počítame. Dáta su následne aktualizované do databázy, čo sa deje o 3.00hod ráno každý deň. Atribútom je hodnota (hodnota=download+upload) priemeru prenesených dát počas posledných 3och dní, teda ak klient jeden deň stiahne 500MB a ostatné po 20MB, nič sa nedeje. No máme klientov, ktorí prenesú každý deň 1,8GB na najnižšom užívateľskom programe. Na základe hodnoty, ktorá nieje 50MB ale 200MB-2GB v závislosti od užívateľského programu /hraničná hodnota prenesených dát v MByte počas jedného dňa je rovná hodnote rýchlosti užívateľského progamu v Kb/sec/ sa prekonfigurujú agregačné skupiny v nezmenenej aregácii a rýchlosti , niekedy dokonca nižšej agregácii, ak "ťahačov" v agregačnej skupine s daným programom je málo.
Agregačná skupina sa v koncových routroch preskupuje počas aktívit "netahačov" na internete o 8.00hod a o 23.00hod sa vráti do pôvodného stavu. V ostatnom čase 23.00hod-8.00hod/ ťahači môžu "šľahať" naplno. Ak priemer prenesených dát 3och nasledujucich dní klesne pod hranicu, tahač sa vráti do pôvodnej agregačnej skupiny bez časového preskupovania.
Prečo potom GAYA podporuje obmedzovanie ťahačov, keď máme dostatok nevyužitého konektu? Kvôli dvom faktom a tými sú:
- spokojnosť ostatných klientov v agregačnej skupine, kde štandartne ťahač je. Ten ťahá na úkor ich...a to, verím, že uznáte, nieje korektné.
- nespokojnosť ťahačov nemá hraníc, dosť čo používajú najnižší program, obmedzujú ostatných klientov v skupine, ktorí si vybrali daný program na základe ich bežných a nenáročných potrieb práce na internete, k tomu robia okolo seba cirkus, ktorý vrcholí vyhrážkami, že sa pôjdu sťažovať na najvyšší súd do Hágu.
Dodám jediné riešenie, vyskúšajte si iný užívateľský program /vyššia rýchlosť, vyšší denný limit, vyššia spokojnosť/. Jednoducho povedané, zaradte sa do užívateľského programu, adekvátnemu Vašim potrebám.