Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu
Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu
Mojosobny nazor je proste taky. Benzin ide hore a vsetci vieme ze rychlejsia jazda sa rovna menej spaleneho paliva. Inak neviem, kto im to bude dodrziavat. Proste podla mna, ked vodic urobi nejaky pristupok aj ten najmensi, tak zobrat vodicak. Ked zabije niekoho tak do basy na par rokov. samozrejme ak mu dokazu vinu. Podla mna by sa mali o dost zvysit pokuty a vazenie. Kazdemu normalnemu vodicovi dojde ze radsej pojde pomaly, akoby mal prist o vodicak, nez akoby mal ist ako blazom. Komu by to nedoslo, tak si posedi. Nic sa mi tu nepaci v tomto ohlade, lebo v nevyhode su slusni vodici.
Re: Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu
nato aby ludia dodrzovali predpisy tak by previnilcom museli sekat ruky...inak to bude stale rovnako...rychle zivotne tempo a radost z rychlosti...Marekkkkk napísal:Mojosobny nazor je proste taky. Benzin ide hore a vsetci vieme ze rychlejsia jazda sa rovna menej spaleneho paliva. Inak neviem, kto im to bude dodrziavat. Proste podla mna, ked vodic urobi nejaky pristupok aj ten najmensi, tak zobrat vodicak. Ked zabije niekoho tak do basy na par rokov. samozrejme ak mu dokazu vinu. Podla mna by sa mali o dost zvysit pokuty a vazenie. Kazdemu normalnemu vodicovi dojde ze radsej pojde pomaly, akoby mal prist o vodicak, nez akoby mal ist ako blazom. Komu by to nedoslo, tak si posedi. Nic sa mi tu nepaci v tomto ohlade, lebo v nevyhode su slusni vodici.
inak s tym ze rychlejsie ides setris palivo? ja som si myslel ze je tomu opak...
-
Stenky
Professional
brzdna draha je pri 50ke odost kratsia ako pri 60ke. asi preto. ciste koli bezpecnosti.
inac s 50kou nesuhlasim. 60ka je akurat dokonca na niektorych mestskych komunikaciach by som privital kludne aj 70-80......
50 je tak na figu rychlost ze na 3 je to vela na 4ke malo....
pekne to maju v rakusku. sice maju v obci 50 ale tam kde je na to dovod a su podmienky, maju tabule so 70kou....
dalsia vec co ma napada su pokuty. svedsky system je super. vyska pokuty je odvodena od vysky platu v %. cize sa nestane ze si dakto bohaty povie "ja na pokuty mam" a ide hlava nehlava.
by mohlo byt podobne aj tu.
inac nizku spotrebu dokazes spravit pri mensich rychlostiach na nizsich prev. stupnoch. ide o prevodovy pomer kolies v prevodovke, polohu skrtiacej klapky, vykonu motora a krutiaceho momentu pri danych ot/min. velmi vela faktorov ktore sa auto od auta lisia
inac s 50kou nesuhlasim. 60ka je akurat dokonca na niektorych mestskych komunikaciach by som privital kludne aj 70-80......
50 je tak na figu rychlost ze na 3 je to vela na 4ke malo....
pekne to maju v rakusku. sice maju v obci 50 ale tam kde je na to dovod a su podmienky, maju tabule so 70kou....
dalsia vec co ma napada su pokuty. svedsky system je super. vyska pokuty je odvodena od vysky platu v %. cize sa nestane ze si dakto bohaty povie "ja na pokuty mam" a ide hlava nehlava.
by mohlo byt podobne aj tu.
najnizsia spotreba pri najvysiej moznej rychlosti pri 5stupnovej prevodovke(+-).najnizsia spotreba je pri rychlosti okolo 80km/h
inac nizku spotrebu dokazes spravit pri mensich rychlostiach na nizsich prev. stupnoch. ide o prevodovy pomer kolies v prevodovke, polohu skrtiacej klapky, vykonu motora a krutiaceho momentu pri danych ot/min. velmi vela faktorov ktore sa auto od auta lisia
50tka bude ok, vodic pri tejto rychlosti vnima ovela viac ako pri 60tke a samozrejme netreba zabudat na skratenu brzdnu drahu pre darcov organov, ktori poznaju iba tu cast zakona, ze na prechode maju prednost. A ta cast, kde sa spomina, ze treba pred vkrocenim na vozovku skontrolovat, ci nejde vozidlo, uz pre nich nie je zaujimava.
Ja to uz ocakavam rok. K tomu este aj celorocne svietenie, no mnam
Bohuzial zakon nedokaze ovplyvnit myslenie niektorych vodicov. Vodicov "zavodnikov". Budu jazdit tak ako doteraz aj nadalej, v ich pripade taketo zmeny nic nezlepsia.
Ja to uz ocakavam rok. K tomu este aj celorocne svietenie, no mnam
Bohuzial zakon nedokaze ovplyvnit myslenie niektorych vodicov. Vodicov "zavodnikov". Budu jazdit tak ako doteraz aj nadalej, v ich pripade taketo zmeny nic nezlepsia.
a toto ma hneva u nas najviac, dobre nech je po centre aj 30 km/h ale preco na mestskom obchvate kde sa tam ist na 4 prudovej ceste bezpecne 80km/h sa nenajde ani jeden uradnik co by zahlasil, ze tam moze byt zvysena mpr-ka, radsej tam policajti budu stat a buzerovat ludi za prekrocenie rychlosti na ceste kde takouto rychlostou nikoho neohrozuju
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
V podstate je mi to jedno. 50km/h, ci 60km/h ziadna velka zmena v skutocnosti pre mna. Prides o 5 minut skor, ci neskor? Na tom nezalezi, ak to usetri niekolko ludskych zivotov. Ale tie ostatne veci, co chcu uplatnit, ako pokuty do 30.000 SK, to uz sa mi zda DOST prehnane. Tiez by sa mali zrusit limity na dialnici podla mna, mam na mysli rychlostne. Dalej by mohli povolit folie aj vpredu a zopar dalsich veci.
zrusit limity na dialnici???
to u nas v zivote nebudu moct spravit pokial budeme mat dvojprudove dialnice a na cestach pretekarov ktori sa ti so svojou skodovkou 120 nadrzo vopchaju pred teba a predbiehaju aviu o 3 km/h vacsou rychlostou.... na to aby bola neobmedzena rychlost by sme podla mojho nazoru museli mat minimalne trojprudove dialnice... ale tych 160 by sa este podla mna mozno dalo zvladnut
co sa tyka tej 50tky, bude viest jedine k zviseniu spotreby a zhorseni plynulosti premavky, teda podla mna aspon u nas v BA...
BTW: ako som cital na, tak brzdna draha za "optimalnych" podmienkach je pri 50km/h 28m a pri 60km/h 37m - cize rozdiel 9m
pani, taketo "vedecke" poznatky si mozte strcit za klobuk... totizto uvediem priklad - 2. generacia hondy CR-V zabrzdi zo 60 na priblizne 31 metroch, a tu sa jedna o auto kategorie SUV ktore je tazsie jak "bezne osobaky". cize taketo vyhlasenia ze sa tym usetri 9m brzdnej drahy mozu platit akurat tak pri starych autach á la favorit a podobne, v dnesnych modernejsich autach je ta situacia drobatko ina. btw uz vidim ako taketo auta jazdia zavijajuce a smradiace po meste 50km/h rychlostou, lebo na trojke im ide vyletiet motor zpodkapoty a na stvorke im to zdochina...
co sa tyka tej 50tky, bude viest jedine k zviseniu spotreby a zhorseni plynulosti premavky, teda podla mna aspon u nas v BA...
BTW: ako som cital na
Kód: Vybrať všetko
http://www.becep.sk/index/index.php?ids=260pani, taketo "vedecke" poznatky si mozte strcit za klobuk... totizto uvediem priklad - 2. generacia hondy CR-V zabrzdi zo 60 na priblizne 31 metroch, a tu sa jedna o auto kategorie SUV ktore je tazsie jak "bezne osobaky". cize taketo vyhlasenia ze sa tym usetri 9m brzdnej drahy mozu platit akurat tak pri starych autach á la favorit a podobne, v dnesnych modernejsich autach je ta situacia drobatko ina. btw uz vidim ako taketo auta jazdia zavijajuce a smradiace po meste 50km/h rychlostou, lebo na trojke im ide vyletiet motor zpodkapoty a na stvorke im to zdochina...
Ale musis porovnavat za kolko zabrzdi ta CRV 50m vs. 60m a nie medzi znackami/modelmi ...Petoo napísal:...
Btw. ta neobmedzena rychlost na dialnici by bola samovrazda, nedostatok pruhov, zvratena mentalita vodicov. Ja by som to nastavil pre vacsinu usekov na 160kmh, aktualne auta to zvladnu v pohode a ani priroda nedostane vyraznejsie na frak oproti 130kmh (aj ked objektivne to bude znacne viac spalin ako pri 130kmh).
V mestach by si tiez zasluzili podaktore useky 70-80tku, hlavne ak nie je cesta na dosah chodcom/cyklistom.
50tka bude good, to mam nieco pod 2000 na trojke, to bude zuzo
50 ku prijimam, ako uz bolo spominane, je pri nej o dost kratsia brzdna draha oproti 60ke. Mne osobne dodrziavanie rychlosti nerobi problem, aj ked na 40ke ma to uz taha ist aspon tych 50.
A k neobmedzenej rychlosti na dialnici: stale je na slovensku prilis vela magorov (hlavne starsi pani a zeny), ktori ani za <> neuvolnia lavy pruh, no a ked si ty pojdes 250 a pred tebou dvaja vedla seba 120 tak mas pruser... To by sa tu najprv vodici museli naucit predpisy.
A k neobmedzenej rychlosti na dialnici: stale je na slovensku prilis vela magorov (hlavne starsi pani a zeny), ktori ani za <> neuvolnia lavy pruh, no a ked si ty pojdes 250 a pred tebou dvaja vedla seba 120 tak mas pruser... To by sa tu najprv vodici museli naucit predpisy.
-
PACO8
Light Professional
no zachrani sa niekolko ludskych zivotov ale pretekarom to vadit nebude
ale aspon mimo mesto by sme mohli mat ako v Rakusku 100km/h a tiez by mohli zvysit rychlost na dialnici aspon na 150km/h
pokuty? zdieranie ludi a svietenie po cely rok tiez schvalujem predsa ak to zachrani co i len jeden ludsky zivot oplati sa to
ale aspon mimo mesto by sme mohli mat ako v Rakusku 100km/h a tiez by mohli zvysit rychlost na dialnici aspon na 150km/h
pokuty? zdieranie ludi a svietenie po cely rok tiez schvalujem predsa ak to zachrani co i len jeden ludsky zivot oplati sa to
-
cORP.
Addict
pozrite podla mna ta 50 tka je uplne v pohode horsie by som bral to ostatne s prepacenim aky ko*ot bude chodit mimo obce ked bude chodec z reflexnou vestou a na bicykli nosit prilbu ? toto uz je vazne ako saso si predstavte ze ste rodina a prechadzate sa mimo obce a vsetci reflexne vesty ako cestary ano je to bezpecne ale je to zaroven aj normalne ? hmm uvidime casom ako toto niekto bude dodrzovat 
V podstate mi je to jedno, no keď už sme pri tom, tak sa prikláňam s sundevilovi. Padik nech je v obci, ale na mestských obchvatoch nech daju 80, keď to cesta umožňuje. Uvediem príklad. V BA na Einsteinovej je dialnica s 80tkou a hneď pri nej obchvat presne rovnaky, ako dialnica, tiež nadúrovňový, prebiehať sa tam nedá a je tam 60, po novom 50.
Predpokladam, ze este nemas vodicak...pre kazdeho vodica je totiz chodec bez vesty alebo bicyklista bez osvetlenia nocnou morou. Ide pomaly, nie uplne na kraji a zbadas ho v poslednej chvili. Uz sa mi to neraz stalo a vzdy som si kvalitne zapic0val na toho, kto takto dokaze vyjst na cestu. Ak ma vestu, tak sa da vidiet OMNOHO skor.INDIGOcorp. napísal:pozrite podla mna ta 50 tka je uplne v pohode horsie by som bral to ostatne s prepacenim aky kok**** bude chodit mimo obce ked bude chodec z reflexnou vestou a na bicykli nosit prilbu ? toto uz je vazne ako saso si predstavte ze ste rodina a prechadzate sa mimo obce a vsetci reflexne vesty ako cestary ano je to bezpecne ale je to zaroven aj normalne ? hmm uvidime casom ako toto niekto bude dodrzovat
Jednoducho: chodec bez vodicaku je totalny magor, ktory velmi casto ohrozuje bezpecnost premavky
//Jin: co je na tom hovadina? Ked soferujes, tak mas soferovat a nie hladat popolnik.