Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mam moznost si vyskusat aj Slovensku 60tku aj Cesku 50tku a kazda z nich ma nieco do seba. Idealny stav by bol, ak by boli vsetky useky oznacene tak, aby sa zbytocne striktne nemuseli dodrziavat predpisy, co znamena napr. 80 na prehladnom rovnom useku, 40 v meste kde je na kazdej krizovatke prechod pre chodcov, pripadne skola. Niekde je aj ta 60tka cista sikana, takze 50tka bude len formalita aby si ludia zvykli.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

t0m4s3 napísal:Mam moznost si vyskusat aj Slovensku 60tku aj Cesku 50tku a kazda z nich ma nieco do seba. Idealny stav by bol, ak by boli vsetky useky oznacene tak, aby sa zbytocne striktne nemuseli dodrziavat predpisy, co znamena napr. 80 na prehladnom rovnom useku, 40 v meste kde je na kazdej krizovatke prechod pre chodcov, pripadne skola. Niekde je aj ta 60tka cista sikana, takze 50tka bude len formalita aby si ludia zvykli.
Na niektorych usekoch to tak je, ale aby sa to zavadzalo plosne...v to jednoducho neverim. 50ka bude len na prospech, pre vodica to nie je velky rozdiel, casova strata nebude velka a prispevok k bezpecnosti sa zvysi. Skor by som sa priklanal k tomu, aby sa na cestach mimo obci zvysila maximalna povoelna rychlost z 90 na 100km/h.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

50ka v niektorych usekoch je fakt demencia a myslim si, ze cestnych piratov to velmi neobmedzi...

pozrite sa, vacsinou nemaju cestni pirati feliciu, ale bmw 330d a vyssie kategorie a takyto voz nestoji 400 000, ale zopar melonov.... preto ich ani vyssia pokuta velmi neobmedzi,skor solidnych vodicov, ktori utekaju s rodiacou zenou do nemocnice ;-) ... myslim, ze ten svedsky system by bodol ako spominal kolega :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

jimino napísal:50ka v niektorych usekoch je fakt demencia a myslim si, ze cestnych piratov to velmi neobmedzi...

pozrite sa, vacsinou nemaju cestni pirati feliciu, ale bmw 330d a vyssie kategorie a takyto voz nestoji 400 000, ale zopar melonov.... preto ich ani vyssia pokuta velmi neobmedzi,skor solidnych vodicov, ktori utekaju s rodiacou zenou do nemocnice ;-) ... myslim, ze ten svedsky system by bodol ako spominal kolega :)
Na takych piratov staci zaviest bodovy system. Ale ani ten nebude vsemohuci, ak ma "pirat" znamych vo vyssich kruhoch, pripadne bude jazdit bez vodicaku.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Nezabrani to nehodom tak ci tak. Malo ludi dodrziava 60tku a uz vobec nebudu 50tku. A ked sa najdu nejaky poctivci tak zabrzdia len premavku co bude mat za nasledok nervozitu soferov a ti sa budu snazit prebiehat kade mozne a z takychto pripadov su buracky
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ZHNiLa_KaCHNa napísal:nikdy neviete ci vam nevbehne do cesty nejake decko.
pozri, daky pako ti vbehne aj ked ides 20, minule pustam na prechode chodcov a ked vsetci presli, pohnem sa, este som nestihol ani jednotku poriadne vytocit a 3m za prechodom sa chalanisko s babenkou rozhodol prebehnut cez cestu, zabrzdil som a chudak sa tak zlakol, ze mi frajerku skoro pod kolesa hodil :roll: mal som sto chuti vystupit a srdecne ho pozdravit :evil:

co sa tyka tej 50, tak mi to v principe nevadi, akurat na 4kvalt, tusim okolo 1800 otacok, alebo na troje 2400 (radsej 4 :D ). aj tak si to budem bublat na 4q 55 mozno 60 na 2000 otackach a budem vysmiaty, lebo viem ze ked sa budem ponahlat a bude treba, tak moze byt aj 80 v meste a tu rychlost prekrocim. urcite bude zas narod na 3 skupiny - Nesuhlasim, Suhlasim a Je mi to jedno. policajti vypustia z klietky toho dravca (jastraba ci holuba, ci skorca - podla toho co ich napadne) a budu akoze dbat na dodrziavanie novych predpisov, pol roka budu do ludi rypat, svetla, rychlost, cigaretka za volantom a potom to bude zas o tom istom ako to je teraz, akurat uz mozno nebudem vrcat, ked pojdem o pol osmej vecer medzimesto v lete, bude po dazdi a oproti mne modre priblizovadlo bez svetiel. na to sa tesim najviac, asi jediny pozitivny prinos k bezpecnosti.

s pokutami nesuhlasim, ciga, jedlo, telefon... neriesim, len cakam ze zakazu prdiet za volantom (to neni len tak, ked sa daky fazulak necakane rozplynie po kabine, rozptyli to viac ako telefonat ci sms :D )

jedine co ma tak potom este tesi je zdvihnuta "minimalka" na dialnici a planovane obmedzenie kamionov cez vikendy a sviatky. urcite budu protestovat, ale v cechach sa to osvedcilo, pojde to aj u nas, konecne bude piatok poobede na dialnici vyzerat ruzovejsie :)

radsej keby vsak poriesili cierne ovecky medzi sebou a medzi cajtami, bo fotky co obcas narobim mobilom... nejeden policajt by sa zacervenal pred sefom, ale im nic nehovori nieco ako "Ist prikladom" :x aj tak si bude lietat kalinak na audine 110 hradny vrsok, 200 obchvat, aj tak sa budu policajti tocit cez zakaz a dve plne, aj tak pojdu 80 bez majaka na bagetu na pumpu a nas zapalia za 60ku :roll:
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

kali520 napísal:Nezabrani to nehodom tak ci tak. Malo ludi dodrziava 60tku a uz vobec nebudu 50tku. A ked sa najdu nejaky poctivci tak zabrzdia len premavku co bude mat za nasledok nervozitu soferov a ti sa budu snazit prebiehat kade mozne a z takychto pripadov su buracky
ano a ja nadavam na takych vodicov alebo ako boris povie. snincan... :)
skoda ze som ten poctivec a snazim sa nikoho mojou jazdou neohrozit. ked uz su tu ti machri co nepotrebuju dodrziavat rychlost tak prosim...

potom sa zacne zvalovat vina za nehody na pomalych poctivych vodicov ze vynervovali svojou agresivne pomalou poctivou jazdou ostatnych neohrabanych supersefikov a vytlcu z nich na sude miliony. hura USA :lol: (kam sa hrabe Les)

ad kibo s tym jedlom: predstav si nejakeho blazna jak si ide z mekacu a zerie hambac za volantom a tu a tam mu vypadne to svinstvo co do toho davaju (nepodstatne) a zohne sa pre to a v tom mu vyleti nejaky blazon na cestu a nema sancu urobit nic. on v prdeli, auto v prdeli, chodec (cyklista) v rakve...

taaakze som za zakazanie akejkolvek cinnosti v aute okrem soferovania a pcuvania hudby a sexu :)

(ak mam zly nazor tak pardon)

// kibo: no ja som to pisal len tak. ma to napadlo s tym jedlom ze aj to zakazali... ze je to dobre :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

[quote="ZHNiLa_KaCHNa"][/quote]a kedze viem ako sa rozpadava mcdrnda tak si ho urcite vezmem do auta, nie? preto som napisal ze neriesim, lebo nefajcim, nezeriem za volantom (cukriky neratam a zuvacka okyslicuje mozog, cize to beriem :D ), telefonujem ale ked sa da, tak sa snazim zastavit, lebo ja mam opacny problem - neregistrujem volajuceho ale premavku :D ... takze asi tak :wink:
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

telefonovanie, fajcenie, jedenie, to berem, no aj tak na to budu vsetci z vysoka sr*t :D
a povedzme si narovinu, policajti vam to budu veeelmo tazko dokazovat, to by vas museli nafilmovat...

prosim vas, ale povedzte mi jednu vec, ktoreho magora napadlo zakazat pit? predstavte si situaciu - leto, vonku 30 stupnov, slniecko nam pekne prazi, /bezna situacia/ vsade spotene lepkave tela ( :lol: ) a ty ides po dialnici a dostanes smad... co mas spravit, odstavit to len tak na dialnici a ist sa napit? trocha blbost, nie? :wink: alebo mam cakat X Y km na odpocivacie parkovisko? sak dovtedy odpadnem za volantom na dehydrataciu :) ako chapem ze bezpecnost ale zas otaaal potaaal :idea:

BTW:uz vidim ako sudruhovia/pardon, pani politici budu jazdit na svojich milionovych sluzobnych bavoracikoch, mercedesikoch, pasatikoch a inych pre bezneho slovaka dostupnych autach predpisanou 50km/h rychlostou. detto dialnica.. :twisted:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ten zakaz pitia je trochu extrem, ked si smadny ako tava, dehydrovany, si nebezpecnejsi ako ked pijes, lebo sa sustredis len na to, ako si smadny a ako ti je teplo
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

Kibo napísal:ten zakaz pitia je trochu extrem, ked si smadny ako tava, dehydrovany, si nebezpecnejsi ako ked pijes, lebo sa sustredis len na to, ako si smadny a ako ti je teplo
nie ale ide napr o tu jazdu po dialnici.. tam si proste nemozes len tak odstavit auto aby si neporusil predpisi a isiel sa napit, vsak to je chore podla mna :smt033
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

sundevil napísal:najnizsia spotreba je pri rychlosti okolo 80km/h
Najnizsia spotreba je pri co najnizsich otackach, nie pri 80km/h, ak teda berieme doslovnu najnizsiu spotrebu...

Inak k tomu zakonu, mne je to fuck, teraz nebudem chodit 70 tacho, ale 65 tacho, to nenameraju, a keby aj, tak 10km/h je tolerancy, 65 tacho je nejakych 59-60, takze nestopnu... Tak jako ked vidim v meste, ze stiham semafor ked mu dupnem, tak 50 nepatdesiat... A mimo dediny sa zvysi na 100 ci ostava 90? No jo, teraz vsetko chcu limitovat a znizovat, kvoli emisiam a zivotnemu prostrediu...
INDIGOcorp. napísal:pozrite podla mna ta 50 tka je uplne v pohode horsie by som bral to ostatne s prepacenim aky kok**** bude chodit mimo obce ked bude chodec z reflexnou vestou a na bicykli nosit prilbu ? toto uz je vazne ako saso si predstavte ze ste rodina a prechadzate sa mimo obce a vsetci reflexne vesty ako cestary ano je to bezpecne ale je to zaroven aj normalne ? hmm uvidime casom ako toto niekto bude dodrzovat :)
Neviem jak ty, ale jazdim dost aj v noci a tiez tuna urcite dost ludi potvrdi, ze v noci ani s dobrym autom, ktore ma najnovsie svetla zbadas kolkokrat neosvetleneho chodca/bicyklistu bez reflexnych prvkov v poslednej chvili, kedy uz moze byt naozaj neskoro... Ja tiez na bajku chodim neosvetleny, no ked idem autom, si premietam, ake nebezpecenstvo ma caka... Spoluziak sa zrazil v noci na bajku s najebanym typkom a mal to za 500, lebo nemal osvetleny bajk... Ja to robim tak, ze idem tak cca 20m za autom, ktore ma zapnute dialkove, krasne vidim, co je predomnou a nesvietim mu moc do oci... Vidim kedy brzdi a pod. Tak je to naj :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Petoo napísal:nie ale ide napr o tu jazdu po dialnici.. tam si proste nemozes len tak odstavit auto aby si neporusil predpisi a isiel sa napit, vsak to je chore podla mna :smt033
tak co sa tyka odstavenia len tak, tak to chore urcite je, ale povedz, co by si robil keby ta zastavil cajt a chcel ti dat pokutu, ze si pil mineralku (alebo daco) za volantom? asi by som sa blbo skeril a povedal mu, ze chces presne znenie prietupku do zapisnice, nech sa na nas pobavia vo svete. nech mi zakazu v zime v studenom aute dychat, lebo ten horuci vzduch rosi okna a mozem byt potencionalne nebezpecny :roll:

inac suhlas s misokgb
Gothar
Moderátor
Moderátor

misokgb napísal:Najnizsia spotreba je pri co najnizsich otackach, nie pri 80km/h, ak teda berieme doslovnu najnizsiu spotrebu...
A mimo dediny sa zvysi na 100 ci ostava 90? No jo, teraz vsetko chcu limitovat a znizovat, kvoli emisiam a zivotnemu prostrediu...
To je blbost ako traky, skus ist na jednotke a 1500 otackach aku budes mat spotrebu...vsetko zavisi od sprevodovania a toho, ako je vyladeny motor.
Mimo dediny ostava 90. Rychlost sa znizuje kvolu bezpecnosti chodcov, nie kvoli emisiam, tie sa znizuju inymi normami, obmedzenia rychlosti prave emisie zvysuju.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

GothaR napísal:To je blbost ako traky, skus ist na jednotke a 1500 otackach aku budes mat spotrebu...vsetko zavisi od sprevodovania a toho, ako je vyladeny motor.
Mimo dediny ostava 90. Rychlost sa znizuje kvolu bezpecnosti chodcov, nie kvoli emisiam, tie sa znizuju inymi normami, obmedzenia rychlosti prave emisie zvysuju.
Na dialniciach chcu zavadzat nizsie limity prave kvoli emisiam... Myslel som samozrejme, co najvyssi prevodovy stupen co na najnizsich otackach, o tomto si myslim, ze viem dost, takze hadat sa nemusime, lebo zas len kgb bude mat pravdu. jaj :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skor ako znizenie rychlosti by bolo vhodnejsie zaviest celorocne svietenie, tolko moj nazor.
Gothar
Moderátor
Moderátor

misokgb napísal:Na dialniciach chcu zavadzat nizsie limity prave kvoli emisiam... Myslel som samozrejme, co najvyssi prevodovy stupen co na najnizsich otackach, o tomto si myslim, ze viem dost, takze hadat sa nemusime, lebo zas len kgb bude mat pravdu. jaj :wink:
Ok, tak sme sa nepochopili, ale pravdu mam aj tak vzdy ja :P
//hojko: to je pravda, aj ked takto v lete to je niekedy zbytocne, vacsinu roka to vsak vyrazne pomaha. Ale som rad aspon za to povinne svietenie co mame teraz.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Skor ako znizenie rychlosti by bolo vhodnejsie zaviest celorocne svietenie, tolko moj nazor.
ale ved to je v navrhu, to uz pokial viem aj schvalili s ucinnostou od 1.1.2008 :wink:
qwerty-xyz

Re: Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Marekkkkk napísal:Mojosobny nazor je proste taky. Benzin ide hore a vsetci vieme ze rychlejsia jazda sa rovna menej spaleneho paliva. Inak neviem, kto im to bude dodrziavat. Proste podla mna, ked vodic urobi nejaky pristupok aj ten najmensi, tak zobrat vodicak. Ked zabije niekoho tak do basy na par rokov. samozrejme ak mu dokazu vinu. Podla mna by sa mali o dost zvysit pokuty a vazenie. Kazdemu normalnemu vodicovi dojde ze radsej pojde pomaly, akoby mal prist o vodicak, nez akoby mal ist ako blazom. Komu by to nedoslo, tak si posedi. Nic sa mi tu nepaci v tomto ohlade, lebo v nevyhode su slusni vodici.
Akoze ty si slusny vodic? tak ked mas skodovku 105-ku tak ta chapem ze si slusny a ides pomalicky ALE NEVERIM ze ked ma niekto auto za 1-5 milionov tak pojde pomaly- skus si raz do takeho sadnut a uvidis ake to je dodrziavat napr 40-tku sak to akoby si stal na mieste. Alebo motorky -- sak to sa nedaaa.
:roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu

qwerty-xyz napísal:Akoze ty si slusny vodic? tak ked mas skodovku 105-ku tak ta chapem ze si slusny a ides pomalicky ALE NEVERIM ze ked ma niekto auto za 1-5 milionov tak pojde pomaly- skus si raz do takeho sadnut a uvidis ake to je dodrziavat napr 40-tku sak to akoby si stal na mieste. Alebo motorky -- sak to sa nedaaa.
:roll:
To je sice pravda, ani pre mna vo Fabii nie je lahke dodrziavat 40ku, ved to je ako parkovanie, ale uvedom si, ze aj auto za 1-5 milionov brzdi skoro rovnako ako auto za 200 tisic a chodcovi je uplne jedno, co ho zrazi pri vyssej rychlosti.
Napísať odpoveď