Burka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Samozrejme, že sa to stať môže a tuším, že treba mať aj pozatvárane okná ked je niečo pozapínane, pretože som počul niečo také že môže buchnúť guľový blesk /neviem čo je na tom pravdy a som celkom aj rád :) /
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ani bleskozvod ti nemusi ochranit barak, nedavno pocas "sezony burok" (ten tyzden ci dva) zhorela strecha nejakeho domu, proste ani kov na stene nepomohol
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

mirak2 napísal:ani bleskozvod ti nemusi ochranit barak, nedavno pocas "sezony burok" (ten tyzden ci dva) zhorela strecha nejakeho domu, proste ani kov na stene nepomohol
tak z týchto obrovských a pre naše pásmo netyypických horúčav nečudo, že prichádzajú také silné búrky a spôsobujú takéto veci :?
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

pokial som dobre pocul tak komp ti nezhori, pokial chytis blesk cez kabel, odpali ti zdroj a poistku na doske (urcite to zavisi aj od sily blesku:D)
pokial ti to tresne cez sietovy kabel tak ti to odpali sietovku, viac by nemalo, kamaratovi sa to stalo, ale vsetko zavisy od sily...
ja sa poslednu dobu strachujem ze mi odpecie aj router :D
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

byvam v rod.dome a vedla mna byva bratranec tiez v rod dome bola burka a hral sa na PlayStatione a zrazu je*.. a plejka uz nesla akurat vtedy som bol vonku v garazi a to teda poviem pekne ma strhalo aky to bol hluk tak odvtedy radsej cešz burky vypinam Pc aj Net a dobre je mat na zasuvke Prepätovu ochranu...
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

nam trafil blest do domu a zhorel mi modem a satelit
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja taktiez odpajam vsetko zo siete, byvam v rodinnom dome, starsi ani bleskozvod nie je a ap mam na povaly a na streche pripevnenu externu antenu na zeleznej tyci po byvalej antene. Takze mi max ap upece, co tiez nie je vyhra, no inak sa nedalo. Tak ale odpajam vsetko zo siete, aj sietovy kabel aj kablovku, vse. Tie uzle zneju zaujimavo, no ako to testnem ? :D Nie dakujem, bo by som asi aj slzu vyronil.Inak kinjeril s tou telkou, ani ja sa nemozem pozerat do telky, ked sa poriadne blyska, bo ked to tam drbne, tak som dopozeral :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

niekedy pred tromi rokmi, sme este nemali opticky kabel a tak sme mali siet cez wifi cely brana, ja byvam na 7. poschodi presne nad antenou, raz do nej vrazil blesk a cez kabel presiel az do switchu a znicil mi nanom dva porty, dalej sa nedostal...nastastie inak by som mal po pocitacoh... :?
pershing napísal:pokial som dobre pocul tak komp ti nezhori, pokial chytis blesk cez kabel, odpali ti zdroj a poistku na doske (urcite to zavisi aj od sily blesku:D)
pokial ti to tresne cez sietovy kabel tak ti to odpali sietovku, viac by nemalo, kamaratovi sa to stalo, ale vsetko zavisy od sily...
ja sa poslednu dobu strachujem ze mi odpecie aj router :D
pozri blesk ma napatie asi 15 milionov V a prejde nim prud asi 1 milion A tak mi povedz ci toto neprebije miniaturnu poistku v zdroji alebo nespali cely pocitac na frak...videl som komp do ktoreho vrazil blesk a vsetky suciastky boli kompletne cierne, kondenzatory boli roztrhane a cmoska sa tiez rozrhala... :shock:
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Trochu OT ...

Neviem co je natom pravdy ale moj otec mi pred 6-imi rokmy povedal ze jeho otec (moj dedo ) bol raz u kamarata a kedze bola strasna burka tak ostal u neho a buchol blesk do elektrickeho vedenia na ulici a dostal sa cez "zastrcku" do bytu a zabil ho ( "zevraj" mu strelil do ucha ) . Moze sa nieco take stat ??? :roll:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pedrosino napísal:byvam v rod.dome a vedla mna byva bratranec tiez v rod dome bola burka a hral sa na PlayStatione a zrazu je*.. a plejka uz nesla akurat vtedy som bol vonku v garazi a to teda poviem pekne ma strhalo aky to bol hluk tak odvtedy radsej cešz burky vypinam Pc aj Net a dobre je mat na zasuvke Prepätovu ochranu...
proti blesku ti ziadna prepetova ochrava nepomoze :wink:
Sheep
Addict
Addict

DESIGNER napísal:Trochu OT ...

Neviem co je natom pravdy ale moj otec mi pred 6-imi rokmy povedal ze jeho otec (moj dedo ) bol raz u kamarata a kedze bola strasna burka tak ostal u neho a buchol blesk do elektrickeho vedenia na ulici a dostal sa cez "zastrcku" do bytu a zabil ho ( "zevraj" mu strelil do ucha ) . Moze sa nieco take stat ??? :roll:
samozrejme ale musel by si stat rovno pri tej zastrcke...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

btw ti co "vypinate" PC cez burku to ho len vypnete ci ho odpajate zo siete? alebo aspon vypnete ten vypinac na zdroji? :?:
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja sem-tam vypinam aj ked mam tie uzly skoro vsade ale ked vypinam tak vyberam kable zo siete to je asi jasne !!!
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

no ja stale vypinam pc aj celu tu zasuvku , a jak myslit tie uzly. vysvetlite mi to .
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Zoberes kabel ktorym napajas PC a urobis klasicky uzol az nato ze ho nezatiahnes silno ale nechas ho v tvare kruha cca 2 cm priemer !!!
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Hromozvody na slovenskych barakoch nedosahuju ziadnej urovne t.j. mas nejaku tu malu sancu ze sa nic nestane. Inak je to blbost, a nefughuje (aspon v Petrzalke na panelakoch)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

kukiak napísal:proti blesku ti ziadna prepetova ochrava nepomoze :wink:
To nie je pravda.Pokial je prepatova ochrana spravne nainstalovana(min.3 stupne),tak urcite pomoze.
DESINGER napísal:Zoberes kabel ktorym napajas PC a urobis klasicky uzol az nato ze ho nezatiahnes silno ale nechas ho v tvare kruha cca 2 cm priemer !!!
:smt044 Myslim,ze toto sa za prepetovu ochranu neda povazovat :D .Je to podla mna nezmysel...To mas odkial takuto informaciu?
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

od poziranikov... vraveli to mojej (aj jeho) mame na protipoziarnom skoleni...
Sheep
Addict
Addict

prepatova ochrana je nahodou inteligentne zariadenie, chrani pred bleskami a prepatim zo siete...
Napísať odpoveď