Burka
gulovy blesk je este velkou zahadou aj pre vedcov 
http://alife.tuke.sk/~palkom/bio-nove/F ... page38.htm
http://www.24hod.sk/clanok-932-Gulovy-b ... sveta.html
a este tu
http://alife.tuke.sk/~palkom/bio-nove/F ... page38.htm
http://www.24hod.sk/clanok-932-Gulovy-b ... sveta.html
a este tu
pokial som dobre pocul tak komp ti nezhori, pokial chytis blesk cez kabel, odpali ti zdroj a poistku na doske (urcite to zavisi aj od sily blesku:D)
pokial ti to tresne cez sietovy kabel tak ti to odpali sietovku, viac by nemalo, kamaratovi sa to stalo, ale vsetko zavisy od sily...
ja sa poslednu dobu strachujem ze mi odpecie aj router
pokial ti to tresne cez sietovy kabel tak ti to odpali sietovku, viac by nemalo, kamaratovi sa to stalo, ale vsetko zavisy od sily...
-
Pedrosino
Star
- Kontaktovať používateľa:
byvam v rod.dome a vedla mna byva bratranec tiez v rod dome bola burka a hral sa na PlayStatione a zrazu je*.. a plejka uz nesla akurat vtedy som bol vonku v garazi a to teda poviem pekne ma strhalo aky to bol hluk tak odvtedy radsej cešz burky vypinam Pc aj Net a dobre je mat na zasuvke Prepätovu ochranu...
Ja taktiez odpajam vsetko zo siete, byvam v rodinnom dome, starsi ani bleskozvod nie je a ap mam na povaly a na streche pripevnenu externu antenu na zeleznej tyci po byvalej antene. Takze mi max ap upece, co tiez nie je vyhra, no inak sa nedalo. Tak ale odpajam vsetko zo siete, aj sietovy kabel aj kablovku, vse. Tie uzle zneju zaujimavo, no ako to testnem ?
Nie dakujem, bo by som asi aj slzu vyronil.Inak kinjeril s tou telkou, ani ja sa nemozem pozerat do telky, ked sa poriadne blyska, bo ked to tam drbne, tak som dopozeral 
niekedy pred tromi rokmi, sme este nemali opticky kabel a tak sme mali siet cez wifi cely brana, ja byvam na 7. poschodi presne nad antenou, raz do nej vrazil blesk a cez kabel presiel az do switchu a znicil mi nanom dva porty, dalej sa nedostal...nastastie inak by som mal po pocitacoh...

pozri blesk ma napatie asi 15 milionov V a prejde nim prud asi 1 milion A tak mi povedz ci toto neprebije miniaturnu poistku v zdroji alebo nespali cely pocitac na frak...videl som komp do ktoreho vrazil blesk a vsetky suciastky boli kompletne cierne, kondenzatory boli roztrhane a cmoska sa tiez rozrhala...pershing napísal:pokial som dobre pocul tak komp ti nezhori, pokial chytis blesk cez kabel, odpali ti zdroj a poistku na doske (urcite to zavisi aj od sily blesku:D)
-
Designer
Light Professional
Trochu OT ...
Neviem co je natom pravdy ale moj otec mi pred 6-imi rokmy povedal ze jeho otec (moj dedo ) bol raz u kamarata a kedze bola strasna burka tak ostal u neho a buchol blesk do elektrickeho vedenia na ulici a dostal sa cez "zastrcku" do bytu a zabil ho ( "zevraj" mu strelil do ucha ) . Moze sa nieco take stat ???
Neviem co je natom pravdy ale moj otec mi pred 6-imi rokmy povedal ze jeho otec (moj dedo ) bol raz u kamarata a kedze bola strasna burka tak ostal u neho a buchol blesk do elektrickeho vedenia na ulici a dostal sa cez "zastrcku" do bytu a zabil ho ( "zevraj" mu strelil do ucha ) . Moze sa nieco take stat ???
-
kukiak
Addict
proti blesku ti ziadna prepetova ochrava nepomozePedrosino napísal:byvam v rod.dome a vedla mna byva bratranec tiez v rod dome bola burka a hral sa na PlayStatione a zrazu je*.. a plejka uz nesla akurat vtedy som bol vonku v garazi a to teda poviem pekne ma strhalo aky to bol hluk tak odvtedy radsej cešz burky vypinam Pc aj Net a dobre je mat na zasuvke Prepätovu ochranu...
samozrejme ale musel by si stat rovno pri tej zastrcke...DESIGNER napísal:Trochu OT ...
-
vendo
Guru
To nie je pravda.Pokial je prepatova ochrana spravne nainstalovana(min.3 stupne),tak urcite pomoze.kukiak napísal:proti blesku ti ziadna prepetova ochrava nepomoze
DESINGER napísal:Zoberes kabel ktorym napajas PC a urobis klasicky uzol az nato ze ho nezatiahnes silno ale nechas ho v tvare kruha cca 2 cm priemer !!!