Slovensko sa o ich tzv "zachranu" neprosilo.p4ra napísal:A vsetkym nam v Europe zachranili rit, inak by sme dnes rozpravali bud nemecky alebo rusky. Ked toto nie ste schopni akceptovat alebo priznat si to, tak nie je o com.
US zakladna v CR a v PL
-
psycho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
vecsina vaznych nedostatkov teorii "prostriedky udrzania mieru" "obrana pred zlymi statmi" a "urcite to nestaviame na sledovanie rusov" vychadza prave z elementarnych informacii o systme a nie hocijakych expertiz, prave vecsina skutocnych expertov sa nezameriava na techniku zakladne ale ucely lebo na to nepotrebujes tonu technickych dat... Dohoda o nesireni zbrani, dohoda o spolupraci nato a ruska v europe v oblasti raketovej ochrany, krehka stabilita, zbrojenie a vela inych veci teraz americania svojim neustalim sledovanim len a len vlastnych zaujmov posielaju do sraciek. Existoval podla mna skvely plan ktory zahrnoval spolupracu rusov americanov aj nato v ramci raketovej obrany, ovela ucinnejsi zalozeny na baze mobilinych obrannych prostriedkov vyuzivajuc v nejakej miere rozsirene aj kapacity krajin v tejto oblasti... usa nemaju zaludok pozerat sa na to ako rusko silnie kazdy den a tak sa chcu aspon pozerat z prveho radu a odvolavat sa na mierove ucely a podobne ubohe fantazmagorie..p4ra napísal:Frikso, ja ta chapem. Osobne pochybujem, ze tam Echelon bude. To uz su len kacice novinarov, aby sa malo o com rozpravat. Par stran dozadu som spominal, ze ziaden z nas nevie, ani nikdy vediet nebude, co presne sa tam stavia. Preto sa na clankoch expertov len pousmejem, ale neurobi to na mna ziadny dojem.
A k tomu reportovaniu. Keby aj nieco taketo sa tam spravi, myslim si osobne, ze Americania by to ohlasili. Ved je to v zaujme bezpecnosti celeho sveta, ich spojencov. Ono je to vsetko v teoretickej rovine a bavit sa o comkolvek si osobne myslim naozaj nema zmysel.
Si tu mozete (nemyslim konkretne teba) pastovat kolko len chcete clanky expertov na oblast a podobne veci, aj tak k nicomu nedospeje ani jeden z vas, lebo kompletne info mat nikdy mat nebude nikto, okrem USA a Ceskej Republiky. A, ked niekto o mne povie, ze som naivny a uveri tym clankom, respektive svoje tzv. fakty stavia na tych prispevkoch, ci clankoch, tak ten nech sa zamysli nad sebou, a ci som skutocne naivny ja alebo on. (nemyslim konkretne ani teba Tomasito)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zaujimavy clanok: http://www.digizone.cz/clanky/americky-radar-v-brdech/
Americký radar podpoří komunisty v příštích volbách
Radar škodí komunistům? Nikoliv pane Klvaňo.
Tomas Klvaňa ve svém článku v LN 15.10. pod titulkem "Ano, radar škodí. Komunistům" dopouští se mimojiné i trestuhodného politického omylu. Tvrdí a vlastně škatulkuje občany této republiky podle toho jsou-li pro či proti US radaru. Jsou-li proti, pak jsou to bezpochyby komunisti, tvrdí, upozorňuje Jakub Štěpánek
Jen v malém detailu může mít snad pravdu. Pravděpodobně mezi voliči a sympatizanty KSČM bude drtivá většina odpůrců, ale o to smutnější je že ať už vědomě nebo nevědomky staví tento bezvýznamný detail coby primární a účelové sdělení.
Opak je totiž pravda. Klvaňa a zainteresovaná společmost lobující pro radar svým počínáním velmi polarizují českou společnost, čímž v masovém měřítku přelívají původně nekomunistické voliče právě komunistům.
Otázkou je zda-li si to uvědomují, zdali je to vůbec napadlo nebo je jim to dokonce úplně jedno protože mají svůj špinavý job, jehož následky budou jim na míle vzdálené.
Samotná ODS ale i jiné proradarové politické strany bojují samy proti sobě, když si nevidí na špičku svého nosu.
Nejde přeci o to ve všem se přizpůsobovat dosti často na objednávku provedeným průzkumům veřejných mínění, ale třeba o koncepční myšlení ve smyslu zabránění politické komunizace společnosti.
Pane Klvaňo, opravdu chcete pracovat ve prospěch nasycení voličských preferencí KSČM? Pokud tuto logiku stále nechápete, pokusím se vše shrnout jednou větou. Ano. Radar podpoří komunisty už v příštích volbách! Žádné díky za tuto medvědí službu.
http://www.blisty.cz/2007/11/23/art37456.html
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2368&hl=en
Historia americkeho radaru v CR a dalsie ine zaujimavosti.
Historia americkeho radaru v CR a dalsie ine zaujimavosti.
zaujimave video a ja nerozumiem ako mozu byt obcania, ktori nemaju z tohto radara ziaden zisk, za.
suhlas obcanov s radarom v cesku asi uzko suvisi zo strachu. ludia si myslia, ze uz stacilo nadvlady ruska minule polstorocie a preto sa chcu priblizit k zapadu. ale priblizuju sa k nemu zlou formou a to schvalenim kazdej poziadavky mocnosti z (pocas studenej vojny) demokratickeho bloku. jedna z tych poziadaviek je aj radar. a vdaka nemu nevznikne bipolarny svet, ale svet jednej mocnosti.
suhlas obcanov s radarom v cesku asi uzko suvisi zo strachu. ludia si myslia, ze uz stacilo nadvlady ruska minule polstorocie a preto sa chcu priblizit k zapadu. ale priblizuju sa k nemu zlou formou a to schvalenim kazdej poziadavky mocnosti z (pocas studenej vojny) demokratickeho bloku. jedna z tych poziadaviek je aj radar. a vdaka nemu nevznikne bipolarny svet, ale svet jednej mocnosti.
nuž, namiesto budovania silnej európy nezávislej od tých dvoch pólov nanešťastie budujeme výrazne proamericky orientovanú európu.... čo sa mi samozrejme veľmi nepáči...jimino napísal:zaujimave video a ja nerozumiem ako mozu byt obcania, ktori nemaju z tohto radara ziaden zisk, za.
V tom videu hovoria ze asi dve tretiny obyvatelov je proti radaru. Ludia ten radar jednoducho nechcu, ale vo vlade sa na ich nazor nikto nepyta.
A tym padom ich to prestane uz vlastne zaujimat a aj ked s tym nesuhlasia tak im to v konecnom dvosledku bude jedno. Lebo vacsina ludi je proti radaru len z principu a pri tom si ani neuvedomuju zavaznosti situacie, pretoze im to ani nema kto vysvetlit.
A ked sa najde iniciativa ktora ma padne argumenty proti vystavbe radaru a chce ich poskytnut verejnosti, tak sa im neda ziaden priestor a v mediach ich oznacia za dvovochodcov a komunistov.
A tym padom ich to prestane uz vlastne zaujimat a aj ked s tym nesuhlasia tak im to v konecnom dvosledku bude jedno. Lebo vacsina ludi je proti radaru len z principu a pri tom si ani neuvedomuju zavaznosti situacie, pretoze im to ani nema kto vysvetlit.
A ked sa najde iniciativa ktora ma padne argumenty proti vystavbe radaru a chce ich poskytnut verejnosti, tak sa im neda ziaden priestor a v mediach ich oznacia za dvovochodcov a komunistov.
Myslim si ze Scott Ritter to v tom videu vystihol velmi dobre, ked Europu oznacil za americku koloniu a turisticku atrakciu.Sepiroth napísal:nuž, namiesto budovania silnej európy nezávislej od tých dvoch pólov nanešťastie budujeme výrazne proamericky orientovanú európu.... čo sa mi samozrejme veľmi nepáči...
pritom Európa by mohla zohrať mimoriadne významnú úlohu, vojenské sily ktoré ma su prinajmenšom nezanedbate´klné, a ako vraví príslovie: kde sa dvaja bijú (USA a Rus.) tretí víťazí-a tým tretím by mohla byť práve silná európa,dokázali by sme zastaviť vzrastajúcu rozpínavosť oboch pólov... lenže európa akoby stratila všetky ambície, nechá sa diplomaticky odj*bávať a zaobchádzať so sebou ako so štetkou...
-
berynatorko
Medium Expert
ano vadi nam amzakladna v cudzom state, tak ako nam vadia vojska co tu boli od 68, taktiez nam vadi ze su tu amvojska a vadili by nam akekolvek ine vojska. nie su tu totiz za ucelom ochrany, ale agresie. 40% nevolilo sudruha z tej strany, volilo stranu SMER. ak si uz nepamatas v KSS boli clenovia aj inych stran. Napriklad aj z tych o ktorych predpokladam ze ich mas oblubenejsie ako SMER.Beznicku napísal:Takže nám vadí americká základňa v cudzom štáte a nevadí nám, že sme tu mali ruské vojská čo nám to tu devastovali, lebo 40% by volilo súdruha z tej strany čo nám sem tie ruské vojská pozvala. Paradox.
verim ze z historickych skusenosti mas odpor voci rusom. tuto historicku skusenost by mali obyvatelia vychodnej europy vyuzit a uvedomit si co sa vo svete deje. najlepsie to bolo povedane vo filme pelisky: "Ak pred vas postavim 2 uplne ale uplne rovnake vyrobky a potom vam poviem ze jeden je americky a druhy rusky, ktory si vyberiete?samozrejme ze americky!"
spomente si ludia(ti co si to pamataju/ja som vtedy este nezil ani zdaleka)/zistite si z historickych zdrojov ze cely ten vplyv ruska zacal uplne nenutene a plny sladkych reciciek o uzasnom systeme, kde si budu vsetci rovni a podobne. v jednom momente ked si ludia povedali ze dost uz ho nechcu, prisli tanky a bolo po rozhodovani. ci ho chceli alebo nie museli ho mat.
zamyslite sa ludia nad tymi sladkymi recickami dnes. nezdaju sa vam povedome? aby nebolo neskoro povedat NIE.
Ale asi len jediný súdruh vyhlásil, že si nevšimol rok 1989. Hádaj kto.ak si uz nepamatas v KSS boli clenovia aj inych stran. Napriklad aj z tych o ktorych predpokladam ze ich mas oblubenejsie ako SMER.
To myslíš tie reči súdruha vinohradníka?zamyslite sa ludia nad tymi sladkymi recickami dnes. nezdaju sa vam povedome? aby nebolo neskoro povedat NIE.
-
berynatorko
Medium Expert
dalsi antificovec? ludia, vsetci tu kydate na jeho komunisticke praktiky. ja som si zatial nevsimol, zeby tu boli nejake komunisticke praktiky. teda vsimol, pri mediach - cenzura! a je zarazajuce, ze media su sukromne spolocnosti (okrem stv, sk rozhlasu), ktorymi sa tak tazko obhajujete! to, ze media su cenzurovane vdaka zahranicnemu kapitalu ste si asi domysleli.Beznicku napísal:...
fico je jeden z najlepsich premierov, aky tu dnes moze byt, pretoze ten nepreda svoju krajinu kvoli zakladnam, ale napriklad taky dzurinda- co by spravil tento "demokrat"? povedal by zakladnam nie? asi tak ako jeho sukmenovec topolanek... takze sa pozrime kde je demokracia.
trosku sme odbocili od temy, zda sa, ze si dalsi kto sa nachytal programovaniu podmienenych reflexov, ale viac tu - http://www.hojko.com/antifico-t47333-1890.html
Vadia nam oboje, teda aspon mne. Ale zakladna US v cechach je aktualna.Beznicku napísal:Takže nám vadí americká základňa v cudzom štáte a nevadí nám, že sme tu mali ruské vojská čo nám to tu devastovali, lebo 40% by volilo súdruha z tej strany čo nám sem tie ruské vojská pozvala. Paradox.
Nebol by som si taky isty. Vobec nejsom za ziadnu Dzurindovu vladu ale Fico je to iste len to robi inou formou.jimmino napísal:fico je jeden z najlepsich premierov, aky tu dnes moze byt, pretoze ten nepreda svoju krajinu kvoli zakladnam,