Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V tvojom pripade onanisti = triezvo rozmyslajuci ludia? V tom pripade to pochopim. Ak z 60tky bude narazova rychlost 10kph, tak v 50tke bude rychlost nulova. Tolko k logike tvojho vyroku. A skus si niekde najst porovnanie brzdnych drah v 60tke a 50tke.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

nordkapp_pb napísal:tak povedzme naburas do prekazky v 10kph, ked z 50 tak v piatich kmh ... je to velky rozdiel ?
buhahah, fyzika je asi totalka pre teba, ak budes pri urcitej drahe stat z povodnej rychlosti 50kmh, tak pri 60tke v tom bode este kludne pojdes aj 20kmh, pretoze progresivnost brdzenia bude pri 60tke uplne ina ako pri 50tke.
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Som proti znizeniu rychlosti. Auta budu jazdit pomalsie, stravia na cestach viac casu(hlavne v mestach) a vyprodukuju viac vyfukovych plynov, cim stupne znecistenie vzduchu v uz aj teraz zasmradenych mestach...10 ludi zachrania kôli nehodam a 1000 ludi otravia spaliny a to uz ani nehovorim o tom, ze fizli budu mat zasa zamienku preco buzerovat.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

vojtk napísal:Som proti znizeniu rychlosti. Auta budu jazdit pomalsie, stravia na cestach viac casu(hlavne v mestach) a vyprodukuju viac vyfukovych plynov, cim stupne znecistenie vzduchu v uz aj teraz zasmradenych mestach...10 ludi zachrania kôli nehodam a 1000 ludi otravia spaliny a to uz ani nehovorim o tom, ze fizli budu mat zasa zamienku preco buzerovat.
No jasne pri nizsej rychlosti auta vytvaraju menej hluku ... nizsie otacky motora zapricinia nizsiu spotrebu aj mensie mnozstvo vyfukovych plynov. a Stoji sa kvoli zapcham a nie kvoli malej rychlosti. to len tak BTW
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

t0m4s3 napísal:V tvojom pripade onanisti = triezvo rozmyslajuci ludia? V tom pripade to pochopim. Ak z 60tky bude narazova rychlost 10kph, tak v 50tke bude rychlost nulova. Tolko k logike tvojho vyroku. A skus si niekde najst porovnanie brzdnych drah v 60tke a 50tke.
No ved, kineticka energia rastie s kvadratom rychlosti, takze tak.
vzorec na vypocet je E=0.5 m v^2
Cize pre rychlost 50 km/h = 14m/s to vychadza pre 1t na E = 98 000J a pre tu istu hmotnost a rychlost 60km/h = 16.6 m/s to je 138 881 J, co je rozdiel skoro 42%.

Kód: Vybrať všetko

Podla studie UAMK CR je brzdna draha vratane reakcnej doby vodica pri rychlosti 60 km/h 35,2 metra, pri rychlosti 50 km/h je to 28,1 metra.
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Shark NX napísal:No jasne pri nizsej rychlosti auta vytvaraju menej hluku ... nizsie otacky motora zapricinia nizsiu spotrebu aj mensie mnozstvo vyfukovych plynov. a Stoji sa kvoli zapcham a nie kvoli malej rychlosti. to len tak BTW
To je vsetko pravda, ibaze nemôzes popriet ze sa znizi aj prejazdova rychlost mestami a to môze vytvorit dalsie zapchy. Podla mna to je neekologicke riesenie a za tym si stojim.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

vojtk napísal:To je vsetko pravda, ibaze nemôzes popriet ze sa znizi aj prejazdova rychlost mestami a to môze vytvorit dalsie zapchy. Podla mna to je neekologicke riesenie a za tym si stojim.
Aby to bolo niekedy ekologicke, to by sme museli zacat jazdit na bicykloch, kolobezkach, kolieskovych korculiach, skateboardoch etc.. ;-)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

t0m4s3 napísal:Ta vesta by sa este dala pochopit, ale pokial sa nazyvas cyklistom a nenosis prilbu, tak by sa skor hodilo hlupy cyklista.
No hlupy ako hlupy,co sa ti ma stat sa ti aj stane a ked chodis na bicykli 40-50-60 ze vazne rychlo tak sa zamysli ked v takej rychlosti prasknes hlavou o daco tak ti ani prilba nepomoze,prilba je iba na zmiernenie padu ked sa vytrepes niekde do jarku popri ceste a okrem toho vyzeram v nej zle :D
A k tym svetlam osvetleny som vzdy ked treba a myslim ze dobre osvetleny :P Takze co sa tyka toho aby ma niekto nezrazil tak osvetleny som dobre a ci mam alebo nemam prilbu to je uz moja vec....
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

GothaR napísal:Predpokladam, ze este nemas vodicak...pre kazdeho vodica je totiz chodec bez vesty alebo bicyklista bez osvetlenia nocnou morou. Ide pomaly, nie uplne na kraji a zbadas ho v poslednej chvili. Uz sa mi to neraz stalo a vzdy som si kvalitne zapic0val na toho, kto takto dokaze vyjst na cestu. Ak ma vestu, tak sa da vidiet OMNOHO skor.
Jednoducho: chodec bez vodicaku je totalny magor, ktory velmi casto ohrozuje bezpecnost premavky
//Jin: co je na tom hovadina? Ked soferujes, tak mas soferovat a nie hladat popolnik.
predpokladaj co chces aby si vedel vodicak mam jas om napisal ze ohladom bezpecnosti je to jasne ze lepsie a viem ze je ovela viac vidiet reflexna vesta ako chodec bez nej ale ja som narazal na otazku toho ze ako to bude vyzerat a pochybujem ze na slovensku sa to bude nejako viac dodrziavat a tie prilby na bicykloch tak to uz fakt nie :?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

nordkapp_pb napísal:som striktne proti 50kph limitu v obci .. je to nezmyslene spomalenie provozu ..
a brzdna draha sa az tak nezmeni, aj ked metrovi onanisti tu budu do mna za tebnto vyrok drbat ... ked dobrzdas zo 60kmh, tak povedzme naburas do prekazky v 10kph, ked z 50 tak v piatich kmh ... je to velky rozdiel ? ... ani pri zrazke z chodcom nie ... proste nech sa umudria pekne vyriesisa okoli skol prechodmi, radarmi, retardermi, csatejsimi hliadkami ..takisto pri obchodoch a vsade de je viac chodcov iducich cez cestu ... ale celoplosnych 50 nema zmysel ...
Retardéry nemôžeš dať všade, na hlavnú cestu v meste vraziť retardér je blbosť (naviac to nedovoľujú predpisy), preto 50-tka. Naviac ako som už písal, bude plošne 50km/h, ale značkou bude povolený 60km/h kde je to bezpečné. Dúfam že sa to citlivo použije t.j. a na 4 prúdovej ceste v meste bude nadalej 60km/h. BTW 50 máš skoro všade v EU. Asi vedia prečo.
K brzdnej dráhe - on tam ten rozdiel je a podstatný (musím drbať :D): viď tu - 50km/h vs. 60km/h: sucho rozdiel 9m, mokro rozdiel 12m. Pre toho kto vletí na prechode pod auto dosť.. :roll:

Kód: Vybrať všetko

plk. Bohuš Chochlík: "Znížením rýchlosti jazdy vozidiel v obci sa sleduje zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky, osobitne chodcov. Aj v prípade najnovších vozidiel je brzdná dráha vozidla menšia, ak ide vozidlo rýchlosťou 50 km/h a nie vyššou." (www.ta3.com)
vojtk napísal:ibaze nemôzes popriet ze sa znizi aj prejazdova rychlost mestami a to môze vytvorit dalsie zapchy.
Čím nižšia rýchlosť tým vyššia priepustnosť ciest, autá idú tesnejšie za sebou, pri výjazde z malej uličky sa autá na hlavnej k tebe blížia pomalšie, teda nečakáš tak dlho. Čiže pri 50km/h menšie zápchy. :wink:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Este stale v tom nemate jasno ? :) Jasne propaganda, ale aj tak.....
http://www.ceknito.sk/video/63647
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ja som zas videl take video, ze typek isiel po zebre a auto islo pomaly, a stihlo ho odbuchnut, ale ked islo to auto rychlejsie, tak stihlo prejst skor, nez karinko vstupil na prechod, to je lepsia propaganda :D Len nemam nan link... 50km/h hm, to znamena, ze to bude stacit v meste na jednotke, nemusim davat do dvojky, jupii. jaj
sry
Šu-Do napísal:to video som videl aj ja...
BTW preco pises na konci prispevkov sry a jaj ? :)
tomase ti vysvleti preco. jaj. sry
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

misokgb napísal:Ja som zas videl take video, ze typek isiel po zebre a auto islo pomaly, a stihlo ho odbuchnut, ale ked islo to auto rychlejsie, tak stihlo prejst skor, nez karinko vstupil na prechod, to je lepsia propaganda :D Len nemam nan link... 50km/h hm, to znamena, ze to bude stacit v meste na jednotke, nemusim davat do dvojky, jupii. jaj
sry
to video som videl aj ja...
BTW preco pises na konci prispevkov sry a jaj ? :)

//t0m4s3: u kazdeho sa demencia prejavuje trochu inak
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

Šu-Do napísal:BTW preco pises na konci prispevkov sry a jaj ? :)
to sry asi preto ze pisal jupii jaj ze pojde na 1 :-)
Maros.14
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Maros.14 »

aspon bude menej smrtennych zrazok
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

ale to uz je na 10000000% iste ze to tak bude? :cry:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

tak je to podla unie... vsetky okolite krajiny to uz maju :?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Chlapci teste sa ze niektore useky D1 a D2 budu mat povolenu 160 :new18:
Pri 130 si mal +5% toleranciu cize si mohol ist cca 137 a nic ti nemohli
Pri 160 to mas 168 cize mozes prasit 170 a nemozu ti dat pokutu :)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Maximalna speed... No na SK to taky problem nie je, ale chodime autom do Nemecka, ked ratame cestu len BA > Frankfurt, cca 800km. Kazdy "mudry" hned vytiahne, ze v Nemecku neobmedzena speed na dialnici... Hej, ked je to 50km na cca 300km useku, tak ma pravdu... Vsade same obmedzenia 120/100/80 a pod. Tak sme sli jedenkrat normalne 130-140, plynulo podla predpisov a trvalo nam to cca 8 hodin bez prestavok. Potom sme druhykrat isli ovela rychlejsie a trvalo nam to O HODINU viac, pretoze tuto v GER je traffic jak hovado, takze ked si to rozbehol, hned brzda kvoli karovi pred tebou... Velky traffic a vela obmedzeni, zlate slovenske rozhrkane dialnice kde si palis vlavom pruhu a v podstate nestojis. Tu mas 4 prudy a furt ides pomaly :roll: Tak mozes ist aj viac, ja stale neverim tomu, ze by ta policajt zastavil slovami "pan vodic, prekrocili ste speed o 8km/h" :roll:
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hh

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

misokgb napísal:Maximalna speed... No na SK to taky problem nie je, ale chodime autom do Nemecka, ked ratame cestu len BA > Frankfurt, cca 800km. Kazdy "mudry" hned vytiahne, ze v Nemecku neobmedzena speed na dialnici... Hej, ked je to 50km na cca 300km useku, tak ma pravdu... Vsade same obmedzenia 120/100/80 a pod. Tak sme sli jedenkrat normalne 130-140, plynulo podla predpisov a trvalo nam to cca 8 hodin bez prestavok. Potom sme druhykrat isli ovela rychlejsie a trvalo nam to O HODINU viac, pretoze tuto v GER je traffic jak hovado, takze ked si to rozbehol, hned brzda kvoli karovi pred tebou... Velky traffic a vela obmedzeni, zlate slovenske rozhrkane dialnice kde si palis vlavom pruhu a v podstate nestojis. Tu mas 4 prudy a furt ides pomaly :roll: Tak mozes ist aj viac, ja stale neverim tomu, ze by ta policajt zastavil slovami "pan vodic, prekrocili ste speed o 8km/h" :roll:
vodicak mam mozno dva mesiace ale uz teraz ked idem cez dedinu tak ma ide porazit ze ako pomaly idem...a nevem si predstavit ze od januara pojdem este o nieco pomalsie...strasne nieco
Napísať odpoveď