Microsoft dostal pokutu 497 000 000 eur

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

mne viac vadi to ze sa ,,neda,, odstranit windows massenger ci co to je
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

xyz napísal:mne viac vadi to ze sa ,,neda,, odstranit windows massenger ci co to je
jj to vadi aj mne...minule sa mi na to chytil nejaky virus(chybala akualizacia anitiviraku) ale da sa ostavit... a odstavit cez restarty a co ja viem cez vsetko tak som to radsej vzdal (proste MS ta dovedie do stavu sialenstva ked sa nechovas ako STD. USER ktory podla nich musi byt asi dementy)

inak WinMessenger sa da odinstalovat tak ako aj WMP a to (Pridat nebo odebrat programy -> pridat nebo odebrat soucasti systemu)

a k teme... je mi na jednej strane uplne jedno ci microsoft dostal alebo nedostal pokutu a hlavne za co a v akej vyske ale na druhej strane to cloveka potesi ked niekto(nieco) je potrestany(e) aj ked za ine ako clovek furt nadava.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

xyz napísal:mne viac vadi to ze sa ,,neda,, odstranit windows massenger ci co to je

Kód: Vybrať všetko

http://www.dougknox.com/xp/utils/xp_mess_disable.htm
screen:

Kód: Vybrať všetko

http://www.ukazto.com/?img=messenger.jpg
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Tusim ze tu pokutu ani tak nedostali preto, ze tam ten WMP je, ale ze sa NEDA ODINSTALOVAT. a v tom uz mali trochu pravdu.. ale podla mna stacilo upozornenie, mrkvosoft potom pre UE zacal vydavat win bez WMP, tak ich mali nechat tak.. ale niekto sa asi chce nabalit. Ako hovorili v spravach, moze to len poskodit segment IT v EU.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ako to poškodí segment IT v EÚ? Včera o tom hovorili v správach, ale ja si neviem predstaviť žiadny dôvod. Teda jeden mi napadá: Microsoft bude z trucu predávať softvér v Európe neskôr ako v USA... Ale nemyslím si, že by to niekoho výraznejšie ovplyvnilo (väčšina zákazníkov aj tak čaká až na prvé záplaty).
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

europa nebola nikdy kompletna...
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

samploom viem ze sa da, preto som tam dal tie uvodzovky
myslim ze pokutu im mohli dat ale mensiu, ale zasa europska unia musi tiez ziskat nejake peniaze, a kto iny ich ma viac
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

MS dostal preto tak veľkú pokutu, že ignorovali predošlé upozornenia. Tú pokutu mohli dostať aj oveľa väčšiu (tuším že mohla byť až 10% z ročných tržieb).

// chrono: Inak keby tú pokutu zaplatil MS hneď ako ju dostal, mohla to byť oveľa menšia suma (dnes je to 610 miliónov amerických dolárov)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mňa osobne tieto vojny okolo MS už unavujú.
-Názor mám na to taký, že všetky tie haraburdy, ktoré sú k windowsu zdarma by tam mali byť.
-Aby sme dodržali fair play, tak by user mal mať možnosť si počas inštalácie vybrať, ktoré nainštalovať/nenainštalovať. Samozrejme v budúcnosti by sa mali dať odstrániť.

-No tvrdenia, že OS by mal byť uplne "čistý", internet sa dá browsovať cez obyč. explorer (čo sa prieči s názormi v sekcii o prehladačoch, kde všetkým zrazu záleží na bezpečnosti) a kraviny typu, že takto sa financuje iný soft na ukor WINu sa mi zdaju byť prehnane.

-Ako keby WMP a firefox neboli zdarma.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

bud som dosť mimo alebo mi za celou tou "kauzou" pride "pokus" o obmedzenie monopolu MS na poli operacnych systemov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mne sa tento lov na Microsoft nepozdava. Na jednej strane je dobre, ze su tam tie veci, ale na druhej strany ich nepouzivam. Na PC vsak zvyknu pracovat ludia, ktori nemaju ani paru co a ako, ci uz su to deti na skolach, ojedineli navstevnici PC, experti... Pre tych prvych menovanych bude problem vobec zistit co to je prehliadac a kde stiahnut nieco na prehravanie hudby a filmov, ti skusenejsi hned po instalacii davaju prec Outlook, WMP, MSN, IE a instaluju Thunderbird/The Bat!, BS Player/VLC/Mplayer, ICQ/Skype (nakolko MSN v nasich koncinach nie je az take rozsirene) a Firefox/Opera. Mne by sa najviac pozdavalo, ze pocas instalacie mam na vyber, ci chcem nainstalovat tieto spominane aplikacie, pritom by standardne mohlo byt nastavene, aby ich neinstalovalo.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

hojko napísal:Mne sa tento lov na Microsoft nepozdava. Na jednej strane je dobre, ze su tam tie veci, ale na druhej strany ich nepouzivam. Na PC vsak zvyknu pracovat ludia, ktori nemaju ani paru co a ako, ci uz su to deti na skolach, ojedineli navstevnici PC, experti... Pre tych prvych menovanych bude problem vobec zistit co to je prehliadac a kde stiahnut nieco na prehravanie hudby a filmov, ti skusenejsi hned po instalacii davaju prec Outlook, WMP, MSN, IE a instaluju Thunderbird/The Bat!, BS Player/VLC/Mplayer, ICQ/Skype (nakolko MSN v nasich koncinach nie je az take rozsirene) a Firefox/Opera. Mne by sa najviac pozdavalo, ze pocas instalacie mam na vyber, ci chcem nainstalovat tieto spominane aplikacie, pritom by standardne mohlo byt nastavene, aby ich neinstalovalo.
myslim ze vo windows 98cke a ME sa dalo pocas instalacie vela veci napr. paint, media player alebo outlook odskrtnut a nenaistalovali sa ti...neviem preco toto microsoft neurobil aj pri viste ked ne uz v XP

inak som este nemal potrebu odinstalovavat outlook express ani wmp a dalsie predinstalovane programy :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sheep napísal:myslim ze vo windows 98cke a ME sa dalo pocas instalacie vela veci napr. paint, media player alebo outlook odskrtnut a nenaistalovali sa ti...neviem preco toto microsoft neurobil aj pri viste ked ne uz v XP

inak som este nemal potrebu odinstalovavat outlook express ani wmp a dalsie predinstalovane programy :wink:
Presne, tiez som bol pri prvej instalacii XP prekvapeny, ze sa tam neda nic menit. V 98cke som uz mal povyberane veci, ktore som chcel a ktore nie, to bol ten spravny recept :) No zas nevadi mi to az tak, spustanie MSN vypnem hned a ostatne programy ostanu zabudnute.
Hojko: presne tak.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GothaR: Ja preferujem instalacku cez NLite, to znamena, ze si vyhodim co chcem, rovno si nastavim uzivatelov, prava, nastavim co potrebujem, pekne to osekam. Po instalacii to este doladim cez TuneUP Utilities a je po probleme. Ale aj tak by bolo jednoduchsie, keby som si mohol pocas normalnej instalacie Winu vybrat co chcem a co nie, zrejme by som potom ani nesiahol po NLite.
Sheep
Addict
Addict

hojko napísal:GothaR: Ja preferujem instalacku cez NLite, to znamena, ze si vyhodim co chcem, rovno si nastavim uzivatelov, prava, nastavim co potrebujem, pekne to osekam. Po instalacii to este doladim cez TuneUP Utilities a je po probleme. Ale aj tak by bolo jednoduchsie, keby som si mohol pocas normalnej instalacie Winu vybrat co chcem a co nie, zrejme by som potom ani nesiahol po NLite.
zrejme by Nlite ani nebol, samozrejme nie kazdy uzivatel sa stym bavit bude...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Akekolvek upravy aj cez Nlite su v rozpore s eulov ak sa nemylim. Ako tu uz bolo spomenute, problem je v tom, ze nie je mozne si navolit sucasti systemu, ktoré chcem nainstalovat spolu so systemom. A ked uz tu maju byt bez volby vyberu, tak aspon moznost odinstalacie by bolo vhodne. WMP napr pouzivam vo wine, ale IE vobec, Messenger vobec a je tam hodne programov, o ktorých clovek ani nema sajn a pocas celeho uzivania systemu ich ani raz nespusti, kedze ani nevie, ze tam su ako napr. progman.exe a dalsie. A osobne mi je jedno, ci pokutu dostali alebo nie, tu pokutu by mali podelit medzi vsetkych, kto si ktorukolvek verziu winu zakupil a pouzival ako poslusny user a aj napriek tomu si uzil BSOD, zavirenie systemu sposobene vaznymi chybami integrovanych produktov od ms ci WGA.
Sheep
Addict
Addict

pato83 napísal:Akekolvek upravy aj cez Nlite su v rozpore s eulov ak sa nemylim. Ako tu uz bolo spomenute, problem je v tom, ze nie je mozne si navolit sucasti systemu, ktoré chcem nainstalovat spolu so systemom. A ked uz tu maju byt bez volby vyberu, tak aspon moznost odinstalacie by bolo vhodne. WMP napr pouzivam vo wine, ale IE vobec, Messenger vobec a je tam hodne programov, o ktorých clovek ani nema sajn a pocas celeho uzivania systemu ich ani raz nespusti, kedze ani nevie, ze tam su ako napr. progman.exe a dalsie. A osobne mi je jedno, ci pokutu dostali alebo nie, tu pokutu by mali podelit medzi vsetkych, kto si ktorukolvek verziu winu zakupil a pouzival ako poslusny user a aj napriek tomu si uzil BSOD, zavirenie systemu sposobene vaznymi chybami integrovanych produktov od ms ci WGA.
no len by zase bolo podla mna az hlupe ze po instalacii winu sa neviem hned dostat na net, a skutocne ak by som musel do kompu dodatocne instalovat take programy jako kalkulacka, skicar a pod...no by ma porazilo, oto viac ma zase sere vo wine neni integrovany total commander, to by ma velmi potesilo... :wink:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja nevravim o programoch, ktoré su ako tak vyuzitelne, ale o tych programoch, o ktorých vacsina uzivatelov ani nevie, ze tam su a su uplne nevyuzitelne. TC by bolo fajn, no mysllim, ze to nebude nikdy :) Ten browser by sa dal riesit aj dakou aplikaciou, ktorou by sa dalo dostat len na bezpecne stranky, stiahnut potrebne veci a tym by vyznam toho kvazi browseru zanikol a mohol by sa bezpecne odinstalovat. Tento browser by bol primarne zalozený na bazpecnosti. Dalo by sa to urcite riesit. A keby sa k tomu pridala moznost odinstalacie ktorehokolvek integrovaneho softu, tak by mu urcite stupol rating. :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Sheep napísal:...ako by som si stiahol do kompu firefox...
http://www.msfirefox.com/
Čo má toto znamenať?! MS odkúpil firefox?? :shock:
Možno je to už dlho, ale myslel som si, že firefox nebol doteraz pod žiadnou väčšou spoločnosťou...

//edit: Fuuuuh! :naturehot:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

jin napísal:http://www.msfirefox.com/
Čo má toto znamenať?! MS odkúpil firefox?? :shock:
Možno je to už dlho, ale myslel som si, že firefox nebol doteraz pod žiadnou väčšou spoločnosťou...
to je fake ... Aj s celou strankou :wink:
Napísať odpoveď