Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

pom napísal:by som si vas pozrel borci ako by ste zvladli ZALOZIT rodinu ...
je lahke rozpravat ked uz vsetko doma funguje a peniaze treba minat len na jedlo a reziu ... ale zalozit rodinu to je ina kava ...
samozrejme ja hovorím o svojej situácií.. a mám tu rodinu, v ktorej vidím plnú podporu keby dačo..
ak by si čítal aj príspevky trošku dozadu zistil by si že niesom celkom za toto čo tu píšem.. ale ked nad tým tak uvažujem tak dalo by sa to vyriešiť - LEN TREBA CHCIEť.. kto nechce nevyrieši a bude nadalej tvrdiť že je nemožné
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

triple napísal:samozrejme ja hovorím o svojej situácií.. a mám tu rodinu, v ktorej vidím plnú podporu keby dačo..
ak by si čítal aj príspevky trošku dozadu zistil by si že niesom celkom za toto čo tu píšem.. ale ked nad tým tak uvažujem tak dalo by sa to vyriešiť - LEN TREBA CHCIEť.. kto nechce nevyrieši a bude nadalej tvrdiť že je nemožné
nieje nemozne ... ale treba byt zodpovednym a brat ohlad aj na to, ze aky zivot to dieta bude mat a ako bude ta rodina fungovat ... aj uplny dement vie zalozit rodinu ... ale kvalita tej rodiny je o niecom inom ... aj cigani maju decka a nie jedno ... ale ja nechcem vychovavat svoje dieta ako nejaky cigan ... alebo chodit do roboty 12+hod (popr. na tri smeny) ... nebyt s rodinou z coho sa dalej odvijaju dalsie problemy vo vztahu(rozvod) aj vychove dietata ... nehovoriac o necakanych vydavkoch, ktore mozu prist ...

som sa rozpraval teraz na tuto temu s kolegami(3) 37+ (ja 21) a oni mi vraveli ze obdivuju mladych, ktory v dnesnej dobe zalozia rodinu ... ze oni by toho v dnesnych podmienkach neboli schopny ... z vyplaty teraz ziju tak s manzelkou a detmi ze vedia maximalne 1000 odlozit a to splacaju iba pozicku na auto a ostatne vydavky su rezia jedlo a sluzby ... a neziju ani jeden nejak nad priemer.

si vezmi michau ze musis kupit byt(splacat hypoteku, MINIMALNE 5000), musis ten byt zariadit(len na kazdu izbu rataj 50 000sk co nieje bohvie co ... spotrebice, nabytok, podlaha ...) tj dalsich minimalne 5000 mesacne, +rezia a sluzby cca 5000, plus jedlo cca 3-5tisic, kozmetika a veci dennej spotreby, osatenie dalsie peniaze ... dieta ide do skoly? dalsie vydavky ... decko chce nejaku hracku ... tiez drahy spas ... nieco sa pokazi? ... dalsie vydavky ... deti idu na skolsky vylet? dalsie vydavky ... niekto z rodiny ochorie? dalsie vydavky ... vianoce,velka noc, narodky? ... dalsie vydavky ... plus vydavky na dopravu (nehovoriac o aute) ... proste spusta a spusta vydavkov a vela necakanych ... vsak sa len spytaj par 35+ rocnych co ti na to povedia ... vidis svet vo velmi ruzovych okuliaroch ... ale ver mi, ked budes pracovat a rozmyslat, ze chces s priatelkou/manzelkou dieta tak budes moc prekvapeny, ze osamostatnit sa a vychovavat dieta nieje ani taka malina ako si si to predstavoval ...

ps: + rataj s tym ze baba na meterskej dostava od socialky velky K ... co tiez ulahcuje situaciu
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

povedal si to čo si myslím... len som to tak nerozpisoval ako ty.. som to zhrnul do pár slov.. že treba veľa cashov... ja (tiež 21) samozrejme chcem mať rodinu ale skôr ako v tridsiatke ani nie (až ked budem zabezpečený)
ale
nevravím že ked by sa mi stalo + so zodpovednou holkou s ktorou sme spolu dlhšie a máme sa radi tak už by som to neriešil potratom.... pracujem.. a nejaké úspory už aj mám (nieje to zatial boh vie čo)ale moje potreby by šli bokom a všetko by bolo pre moje dieťa a rodinu.. obmedzil by som len a len seba nikoho iného.. nemám v hlave piliny tak by som už zohnal spôsob ako sa postarať o rodinu.. myslím že by som to dokázal - nevravím že by to bolo jednoduché ale moje dieťa by malo pekné detstvo.. nevravím že by malo nadpriemer proste štandard ale malo by sa dobre.Pre to by som spravil všetko možné aj nemožné.. zmenili by sa priority (pc, bike, pes) čo sú teraz na 1.st mieste by boli niekde na 20tke :roll:
pom
Light Star
Light Star

a druha vec je, ked par sa nema az natolko rad aby vychovaval dieta a rozhodol sa zit minimalne 20r spolu
proste mlady v dnesnej dobe v 20ke nehladaju este manzelku ale "spolocnicku" a (vice versa) co je dost velky rozdiel ...

moj nazor na potrat: nech sa baba rozhodne potom co ma k dispozicii vsetky info + nazor partnera ... je to jej SLOBODNA volba ... ale pravdaze nenechavat celu zodpovednost iba na babu
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pom napísal:a druha vec je, ked par sa nema az natolko rad aby vychovaval dieta a rozhodol sa zit minimalne 20r spolu
proste mlady v dnesnej dobe v 20ke nehladaju este manzelku ale "spolocnicku" a (vice versa) co je dost velky rozdiel ...

moj nazor na potrat: nech sa baba rozhodne potom co ma k dispozicii vsetky info + nazor partnera ... je to jej SLOBODNA volba ... ale pravdaze nenechavat celu zodpovednost iba na babu
samozrejme takto isto rozmýšlam aj ja.. napr ja si neviem predstaviť spoločný life ani s jednou holkou čo som mal.. tá len príde..
a veru je to jej slbodná vôľa ako si povedal máš u mna K+
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

pre vsetkych co si este stale myslia ze potrat nei je vrazda, odporucam zhliadnut toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.silentscream.org/video/SScream%20English/SilentSc_Eng_3.mov
vola sa to nemy vykrik, akurat dnes sme to pozerali na nabe, je to nafilmovany potrat cez sono, cize je vidno nie vonkajsok, ale to co sa deje s dietatom...
proste uhyba pred tymi nastrojmi, snazi sa ujst, skryt sa.. tep sa mu niekolko nasobne zvysi a zvysi sa mu aj mozgova kapacita..
btw je to mozno trosku ironia ale ten lekar co o tom hovori je potratovy lekar kt sam vykonal cez 70 000 potratov... no sam sa obratil a dnes toho vsetkeho lutuje.. dokonca bol jeden zo zakladatelov organizacie pre planovane rodicovstvo.... no ludia sa menia a uvedomuju si svoje chyby..
viac videi na:

Kód: Vybrať všetko

http://www.silentscream.org/silentscream.html
triple> mam taky pocit ze si v jednotlivych prispevkoch dost oponujes... ale mozno mam z toho len zmetok, no offence
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

pom napísal:a druha vec je, ked par sa nema az natolko rad aby vychovaval dieta a rozhodol sa zit minimalne 20r spolu
Keby mal ten kamarat Net tak ti sem cely svoj pribeh porozprava
Ma 20 Jeho dievca 19 ziju spolu uz 3. rok
A mali nehodu ...Spoluziak sa spolahol na neplodne dni no bohuzial nevyslo to.
maly (10mesiacov) Viktor je uz na svete obaja sa nesmierne lubia ... Uz ziju z jeho Rodicmi v Petrzalke ... uistujem ta ze jeho rodicia zarabaju strasne male prachy ... spolu asi 35000 on Chodi do skoly ona tiez ale niekdy si nechavaju volno ... a plne sa malemu venuju
A poviem ti maju o dost viac starosti ale ak sa fakt lubite tak nevidim problem (ziadne poblaznenie) Oni sa proste nasli :wink:
pom
Light Star
Light Star

Shark NX napísal:Uz ziju z jeho Rodicmi v Petrzalke ... uistujem ta ze jeho rodicia zarabaju strasne male prachy ... spolu asi 35000
podstatna info: Uz ziju s jeho Rodicmi v Petrzalke ... dost podstatne odlahcenie . takze plat cca 17 500 na rodica je maly? o takom plate mlady do 25 mozu povecinou iba snivat ...
toto je pripad ked to ide relativne hladko ... ale nie kazdy ma take moznosti a ty vecsinou volia potrat (je to krute ale je to tak ... proste financie)

dalsia vec:
Shark NX napísal:A poviem ti maju o dost viac starosti ale ak sa fakt lubite tak nevidim problem (ziadne poblaznenie) Oni sa proste nasli
dalsia "polahcujuca okolnost" ... ale nie kazdy ma natolko rad svoju polovicku (popr. jej povahu, schopnosti ...) aby snou viedol rodinny zivot

ale nie vzdy to takto dopadne ... chalan ma proste stastie ... ale ani on nemoze donekonecna byvat s rodinou u svojich rodicov ...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

pom napísal:
pre zivot v BA je 35 000 na rodinu dost malo, inde na SK to je uz v poho...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

pom ako hovoril braino.swk 35000Mesacne na BA je malo ... este ked maju maleho ...
Polahcujuce okolnosti ... co ti ja viem denne chodi nevyspaty do skoly este teraz ked je maly chory je to este horsie

Ale mas pravdu .... nieje nic tazkeho pouzivat Kondomy alebo HA
Ale nadalej som za Zachovanie Interupcie ... viem ze to je riadne svinstvo. Zabijanie nevinneho. neviem co viac dodat ...

A nepozeraj mi na Gramatiku ... v Bydlisku mas nieco uvedene. Polahcujuca Okolnost :wink:

A o tom plate ... mlady ak je ineligentny a dokaze dvihnut rit tak sa umiestni kdekolvek za ZACIATOCNY plat 17000Sk
Ja mam 20 a uz som mal vela ponuk od znamych ci uz IBM servisny Technik alebo Dell Call Center a Servis PC ... a zacinalo sa to pri 15000Sk prve 3mesiace a ak budu spokojny tak samozrejme predlzenie zmluvy a zvysenie platu
Co kolvek ... mam teraz 5. Rok na Elektrotechnike a nemozem nariekat na nedostatok pracovnych ponuk
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

A ja opat pripominam ze som za slobodnu volbu len odsudzujem podla mna neadekvatne dovody na potrat.

Pom to vsetko co si vypisal je sice pekne a je tam aj kopec nezmyslov ale co uz, hlavne ze si neapeloval na moj posledny post. :idea: Cesta sa vzdy najde a kto ma strach, resp. je zbabely, ci sa boji zniceneho zivota skryva sa za nedostatok penazi. Ak ja vidim svet cez ruzove okuliare, ty mas pred ocami zelezobetonovy blok. Keby priatelka otehotnela a rozhodli by sme sa ist spolocnou cestou tak sa prepnem na nudzovy rezim a nezijem si v standarde kde za izbu vyvalim 50000,- :idea:
Celu vec vidis tak tragicky ze aby si na vsetky tie tvoje "nevyhnutne" veci dokazal mat rozpocet, musel by si makat od svitu do mrku a tu bol opat dovod na potrat - ved dieta nemoze byt bez otca, vsak?

Ked si to zhrnieme, tak chces zarabat velke peniaze a zaroven byt stale s rodinou, ale svet cez ruzove okuliare tu vidim ja.
Apropo ked mi niekto da k- anonymne, fajn, ale nech nepouziva cudzie slova ktorym nerozumie a neovlada gramatiku, lebo sa citim ako keby ma zdrbal 12 rocny
J.O.S.E
King
King

Re: správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

triple napísal:a vie mi to doktor povrdiť na sto percent pff to je poriadne zapeklitá situácia .. neviem čo by som robil
No moja teta čaka dieťatko a jej to robili a ukázalo sa, že dieťa sa nema narodiť postihnuté a ja si myslím, že to nespočíva iba v jednom vyšetrení, žena ich môže absolvovať viackrát aby sa tým uistila :wink:
Mr.dado
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mr.dado »

potrat sa neda nijako ospravedlnit je to vrazda a hotovo....da sa to len rozdelit len rozdelit na viac hladisk kedy je to menej zavaznejsie napr.znasilnenie ale je to aj tak vrazda.A kto hovori ze je to umele prerusene tehotenstva tak to je blud nad bludy......ked je nieco umelo prerusene tak sa da vtom znova neskor pokracovat a nech mi niekto povie ako sa da pokracovat v niecom ked to dieta tam uz vobec neje.........je niekde na nejakom laboratornom stole alebo vyhodene......a este som tu videl ze je to lepsie ako ked to dieta je na ulici.....takze najprv: zena ktora najde tych 7000sk + cesta, vysetrenia atd. korun na potrat nemoze byt az v takom zlom financnom stave a druha vec je ta ze to dieta hoci je postihnute alebo v deckom domove ci v inom ustave stale citi lasku, bolest, radost.....a neviem ako vy ale ja som vdacni za vsetko co mi zivot dal ci to je dobre alebo zle ale deti kore sa nenarodia to nikdy nepocitia..............a clovek to je jedno ci je to zena alebo muz ked sa rozhodnu pohlavne zit musia brat aj zodpovednost a nasledky!!!!!!!!! Tot moj nazor
pom
Light Star
Light Star

Shark NX napísal:pom ako hovoril braino.swk 35000Mesacne na BA je malo ... este ked maju maleho ...
ok berem
Shark NX napísal:Polahcujuce okolnosti ... co ti ja viem denne chodi nevyspaty do skoly este teraz ked je maly chory je to este horsie
no oproti tomu ze niektorych rodicia takto neprichilia ... skor su pripady ze babu vyhodia z domu ... je to polahcujuca okolnost ... no a michau sme pri veci ... maly je chory ... ze pre teba taka "nepredstavitelna" vec a hen tu ... realni priklad ... a lieky niesu lacna zalezitost ...
Shark NX napísal:Ale mas pravdu .... nieje nic tazkeho pouzivat Kondomy alebo HA
Ale nadalej som za Zachovanie Interupcie ... viem ze to je riadne svinstvo. Zabijanie nevinneho. neviem co viac dodat ...
presne proste su pripady ked mlady by si aj nechali to dieta ... ale proste po zdravom uvazeni ake su ich moznosti vychovy dietata ... sa rozhodnu pre interupciu ... skor su zodpovedny ako zbabeli
Shark NX napísal:A o tom plate ... mlady ak je ineligentny a dokaze dvihnut rit tak sa umiestni kdekolvek za ZACIATOCNY plat 17000Sk
Ja mam 20 a uz som mal vela ponuk od znamych ci uz IBM servisny Technik alebo Dell Call Center a Servis PC ... a zacinalo sa to pri 15000Sk prve 3mesiace a ak budu spokojny tak samozrejme predlzenie zmluvy a zvysenie platu
Co kolvek ... mam teraz 5. Rok na Elektrotechnike a nemozem nariekat na nedostatok pracovnych ponuk
no lenze prave ty ktory siahnu k interupcii ... asi nedostavaju ponuky od dell alebo IBM ... ale michau mi zas bude oponovat svojim liekom na nezamestnanost a s 16tisicovym platom ... proste su miesta kde od 12 viac nezarobis ...
mi-chau napísal:A ja opat pripominam ze som za slobodnu volbu len odsudzujem podla mna neadekvatne dovody na potrat.
no a ja ti vravim ze peniaze su adekvatny dovod ... ak nechces decko vychovavat ako cigan ... proste za kazdu cenu aj keby co bolo ... bez ohladu na buduce vyhliadky dietata na dostojny zivot.
mi-chau napísal:Pom to vsetko co si vypisal je sice pekne a je tam aj kopec nezmyslov ale co uz,
napr? ktory vydavok ti pripada taky nezmyselny??? napr asi mas na mysli nejake narodky ... no ak mas rozpocet v rodine na mesiac a korunu rozratany tak vtesnat tam jednu hracku a nejake to obcerstvenie a tortu pre hosti da zabrat.predstav si ze mesacne vies usporit 100ku ... tak na narodky ak ratas iba 500sk tak ti nasporit tieto peniaze trva 5mesiacov ... je to pritiahnute za vlasy ale ako priklad ti to bude dufam stacit ... +si domysli nejaky nahli necakany vydavok ... a branie pozicky pre rodinu co mesacne len len vychadza je samovrazda ... jasne nikto nevie ked sa rozhodne pre dieta ze ako bude vychadzat s peniazmi urcite budu aj taky co mesacne usporia viac ...
mi-chau napísal:hlavne ze si neapeloval na moj posledny post. :idea:
podla mna dostatocne
mi-chau napísal:Cesta sa vzdy najde a kto ma strach, resp. je zbabely, ci sa boji zniceneho zivota skryva sa za nedostatok penazi.:
to si len ty myslis ze vzdy sa najde cesta ... zivot je kur*a ak by si nevedel ... a ked chce ti podhadze nohy polenami tak, ze sa z toho ani nevzpametas ... nieje ziadny dobry anjel, ktory ti bude pomahat len preto ze si nevolil potrat to mi ver ...
mi-chau napísal:Ak ja vidim svet cez ruzove okuliare, ty mas pred ocami zelezobetonovy blok.
presne ja som nevravel ze sa neda, ale treba byt zodpovedny k buducemu zivotu potomka ... su rodiny co by aj chceli dieta ale kvoli financiam si ho zatial nemozu dovolit a radsej pockaju a pripravia zazemie kde to dieta moze bezstarostne vyrastat ... lebo ani taka hadka v rodine o peniazoch tomu decku neprospieva ... :idea:
mi-chau napísal:Keby priatelka otehotnela a rozhodli by sme sa ist spolocnou cestou tak sa prepnem na nudzovy rezim a nezijem si v standarde kde za izbu vyvalim 50000,- :idea:
ano a budes sediet uprostred holobytu na stolicke ... kolko stoji podla teba chladnicka, pracka, riady, kuchynska linka, podlaha ... atd atd atd ? nehovoriac o kociku, detskej postielke a pod ...
mi-chau napísal:Celu vec vidis tak tragicky ze aby si na vsetky tie tvoje "nevyhnutne" veci dokazal mat rozpocet, musel by si makat od svitu do mrku a tu bol opat dovod na potrat - ved dieta nemoze byt bez otca, vsak?
niake extra (luxusne) vydavky som ani raz nemenoval ... a ano ty bi si nechal dieta vyrastat bez otca ... gratulujem ... dieta vidi ako ocko rano vstava a po robote ide spat ... super predstava pre to decko

zhrnute a podciarknute je to na rozhodnuti partnerov ... nikto nema pravo im vnucovat svoj nazor ... bud jeden alebo druhy ... proste sa rozhodnu ... je to ich "potomok" ... ked to necitia ako vrazdu ... tak ... ale posledne slovo by mala mat baba

ps: najlepsie je ked decko vychovava decko :idea:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pom.... neviem ako teba vychovavali ci si mal same nove veci/hracky ci okolo teba obskakovali rodicia stale ci co. ked som bol maly tiez nebol tatko stale doma o to viac som sa tesil ked prisiel
tiez rodicia ktori by vyhodili dceru/syna z domu za toto podla mna niesu rodicia.........
pom
Light Star
Light Star

vendo napísal:pom.... neviem ako teba vychovavali ci si mal same nove veci/hracky ci okolo teba obskakovali rodicia stale ci co. ked som bol maly tiez nebol tatko stale doma o to viac som sa tesil ked prisiel
tiez rodicia ktori by vyhodili dceru/syna z domu za toto podla mna niesu rodicia.........
poviem priklad ... tatko dietata pracuje od 7mej do 7mej +cesta cca o 8mej je doma ... dieta ide spat cca o ? cca o 8mej ked je male ... ked je decko vecie ide spat cca o 10tej ... ocko sa tiez potrebuje osprchovat a najest cize ma cca hodinu na to aby bol s dietatom ... kedze aj ocko potrebuje spanok, lebo o pol6tej vstava a ide zas arbajtovat ... takze ... ja by som osobne nechcel robit na dieta ktore by som ani nevidel a nemohol vychovavat ... a to este nevraviac o tom ze aj manzelka potrebuje svojho manzela a nie len nejaky stroj co pride z roboty si odpocinut a rano zas odchadza ... a potom sme zas kde ? sme pri rozvodoch kde najviac trpi kto ? no predsa dieta

ver mi ... su rodicia co vyhodia babu z domu ked sa dozvedia ze je tehotna ... a potom vecinou odpada aj moznost aby sa nastahovala k rodicom svojho frajera aj s deckom a pride na rad zabezpecenie pristresku (tak ci onak ... skor ci neskor) ... co su zas co ??? PENIAZE !!!
takze nech mi michau nevravi ze peniaze niesu dostatocny dovod ... niekedy su az prilis velky dovod ... jasne ze nie vsetky potraty sa daju ospravedlnit peniazmi ... ale vo vela pripadoch su dovodom peniaze ... a opodstatnene
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

pom napísal:poviem priklad ... tatko dietata pracuje od 7mej do 7mej +cesta cca o 8mej je doma ... dieta ide spat cca o ? cca o 8mej ked je male ... ked je decko vecie ide spat cca o 10tej ... ocko sa tiez potrebuje osprchovat a najest cize ma cca hodinu na to aby bol s dietatom ... kedze aj ocko potrebuje spanok, lebo o pol6tej vstava a ide zas arbajtovat ... takze ... ja by som osobne nechcel robit na dieta ktore by som ani nevidel a nemohol vychovavat ... a to este nevraviac o tom ze aj manzelka potrebuje svojho manzela a nie len nejaky stroj co pride z roboty si odpocinut a rano zas odchadza ...
vitaj v realite :roll:
pom napísal:ano a budes sediet uprostred holobytu na stolicke ... kolko stoji podla teba chladnicka, pracka, riady, kuchynska linka, podlaha ... atd atd atd ? nehovoriac o kociku, detskej postielke a pod ...
Ak si to neb udem moct dovolit ano, budem sediet uprostred holeho bytu, radsej ako potopit rodinu, casom sa peniaze najdu. Ale mas pravdu, co je to za zivot ked nema dieta fungl nove hracky z dracika, nabytok z Ikei a oblecenie ralph loren? Ty by si sa nedokazal vzdat svojho standardu pre male? Radsej ho zabit. Clovek ma aj rodicov (par dokonca 4och) a priatelov.
ver mi ... su rodicia co vyhodia babu z domu ked sa dozvedia ze je tehotna ... a potom vecinou odpada aj moznost aby sa nastahovala k rodicom svojho frajera aj s deckom a pride na rad zabezpecenie pristresku (tak ci onak ... skor ci neskor) ... co su zas co ??? PENIAZE !!!
takze nech mi michau nevravi ze peniaze niesu dostatocny dovod ... niekedy su az prilis velky dovod ... jasne ze nie vsetky potraty sa daju ospravedlnit peniazmi ... ale vo vela pripadoch su dovodom peniaze ... a opodstatnene
A vtakejto situlacii sa neda ist na podnajom?
pom
Light Star
Light Star

mne realitu nemusis predstavovat ... ja ju poznam ... to skor ty si alibista a vravis ze: "casom sa peniaze najdu" ... ano padnu ti do lona !!!

to je idealni pripad ze par ma 4och rodicov a priatelov na kazdy prst co im pomozu a este jedneho anjela strazneho co im hadze pecene holuby do ust ... to je raelite ze? kazdy ma kazdeho a kazdy nezistne pomaha kazdemu ... vitaaam v realite ... este dobre ze si mi otvoril oci ... dakujem ...
ja nehovorim o idealnych pripadoch kde sa vsetko vzdy da vyriesit ... pisem to uz asi 3.krat ...

prestavam diskusiu s tebou ... napisal som dostatok argumentov ... presvedcit ta nepresvedcim (nieje to ani mojim cielom) ... ty by si aj tak spasil cely svet svojimi holymi rukami a dal riesenie na kazdu jednu prekazku v zivote
a nevkladaj mi do ust slova ... ja som nehovoril o hrackach z draciku a obleceniach dolce gabana ... ale o pracke, chladnicke, detskom kociku a pod.

este ak sa mozem spytat ... kolko mas rokov ? ... ja som mal 21 v juni

ps: zivot nieje hra kde ked spravis chybu alebo nieco sa nepodari tak das load game a pokracujes dalej ... ale vsetky tvoje rozhodnutia ovplivnuju cely tvoj zivot a ludi na okolo ... a rozhodnutia ktore prijmes budes znasat cely zivot ...
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Myslim si, ze potraty by mali ostat povolene, predsa len, su pripady kedy je to jedina adekvatna cesta. Predstav si dievca po znasilneni otehotnie ,myslis ze bude chciet dieta s niekym, koho nepoznala? v podstate asi ani nevei ako vypadal a vychovavat sama take dieta? Potom mlady ludia tiez, bez vzdelania si nenajdes adekvatny job, co znamena ze nebudes schopny uzivit rodinu, to znamena ze mas nevyhovujuce podmienky na rodinu. Takze si myslim, ze potraty by mali byt povolene od 15-ich alebo 16-ich do neobmedzeneho veku. Predsa len su nejake vynimky a ked dieta pride necakane a ani jeden z rodicov ho nechce, to ho am snad porodit a dat do decaka, aby decko zilo bez rodicov a tak? Ano, potrat je zabitie maleho cloveka, ale zijeme v demokracii, kde mame mat zaistene pravo na rozhodnutie sa, cize je to na kazdom z nas, ci chce potrat alebo nie. A dieta sa do 6.eho emsiaca ani nepovazuje vraj ani za cloveka, dovetdy je to len plod vo vivine
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark_360 napísal: Ano, potrat je zabitie maleho cloveka, ale zijeme v demokracii...
to myslis vazne?
Napísať odpoveď