moj postoj sa nemeni a nema nic spolocne s mosleyovym. a uz vonkoncom sa za nic neschovavam. pozri si kedy sa k danej veci vyjadril taky novak, a kedy som ja chcel vediet, co ziskalo ferrari na oplatku. co som napisal ohladne toho, co bude pre sampionat jednotlivcov a pre divakov tohto sportu zaujimavejsie. to, ze mam s niekym podobny nazor neznamena, ze sa za neho skryvam. to ty sa opieras o slovo muza, ktory ani nevie odkial fuka vietor, co som tu uz raz naznacil.
McLaren má šest dní na to, aby se proti rozhodnutí rady odvolal. Zatímco Novák říká, že tak stáj již učinila, podle vyjádření Rona Dennise pro angeturu Reuters tým s odvoláním váhá a asi jej vůbec nepodá. "Pokud se neodvoláme, tak kvůli tomu, abychom to definitivně skončili," uvedl šéf potrestané stáje.16.9.07
bud rad, ze sa nestotoznujem s nazorom takeho flavia Briatoreho! 4.8.2007
Šéf stajne F1 Renault Briatore žiada vylúčenie McLarenu
Šéf stajne F1 Renault Flavio Briatore vyzýva na vylúčenie McLarenu zo seriálu majstrovstiev sveta za účasť v špionážnej afére. Mechanik Ferrari Nigel Stepney údajne dodával ...
BUDAPEŠŤ 4. augusta (WEBNOVINY) - Šéf stajne F1 Renault Flavio Briatore vyzýva na vylúčenie McLarenu zo seriálu majstrovstiev sveta za účasť v špionážnej afére.
Mechanik Ferrari Nigel Stepney údajne dodával šéfdizajnérovi McLarenu Mercedes Mikeovi Coughlanovi tajné materiály týkajúce sa technického napredovania stajne Ferrari. Zákulisné zdroje tvrdia, že v celej afére ide o dva počítačové disky, ktoré obsahujú celkovo 780 strán dokumentov obsahujúcich tajné informácie ohľadne technického napredovania v talianskej stajni. Rada Svetového motoristického športu minulý týždeň zbavila McLaren všetkých obvinení, že použil špionážou získané materiály a tajné dokumenty Ferrari pri vývoji vlastného monopostu. Podľa Rady sa nedá dokázať, či McLaren získané informácie zužitkoval a britský tím nedostal žiadny trest. Briatore však toto rozhodnutie kritizoval a naznačil, že McLaren mal k dispozícii dáta z Ferrari ešte pred začiatkom celej kauzy v marci. Prvý muž úradujúceho víťaza Pohára konštruktérov pritom poukazuje na hladký prechod McLarenu z pneumatík značky Michelin k Bridgestone. "Minulú zimu som hovoril, akí sú v McLarene šťastní, že okamžite sú takí rýchli na pneumatikách Bridgestone. Pre môj tím však zmena pneumatík znamenala krízu. Je zrejmé, že v McLarene mali údaje z Ferrari, ktoré používa Bridgestone, takmer 10 rokov. Stránka z ukradnutých dokumentov by stačila na ušetrenie mesiacov hľadania vhodného riešenia," povedal Briatore. Podľa šéfa Renaultu špionážna aféra poškodila jeho tím. "Nielen my a Ferrari máme po sezóne, ale aj všetci ostatní. Je tu tím, ktorý získal výhodu nelegálne. Len si prečítajte pravidlá, trest za krádež duševného vlastníctva je vylúčenie zo šampionátu," dodal. Celou kauzou sa ešte bude zaoberať odvolacia komisia FIA
ak som pisal o hamiznosti na kazdom stupni F1, tak to som nepisal od buka, to len tu na fore to je pisane do vetra

chcel si, aby som za hamizneho oznacil aj G.Bergera. fajn, mas to mat. berger je vlastnik 50% podielu v teame toro rosso. uz som sem dal link na clanok, ako sa rozdelia peniaze z pokuty, ktoru dostal mclaren. aj som naznacil, preco je vacsina za odobratie bodov a financnu pokutu. prerozdelenie tejto sumy, je ale iba jednym z niekolkych dovodov, preco sa tak rozhodli.
Formula 1 - The Prize Money
The $100,000,000 fine to McLaren has generated lots of talk about the “prize money” in Formula 1. So, how big the prize money actually is? Well, much bigger than it used be as recently as a year ago, due to much larger share of the TV revenue.
To qualify for the prize money, the team has to finish in top 10 in two years running. The money estimates are as follows:
1st – USD80,000,000 (2006 – USD35,000,000)
2nd – USD74,000,000 (2006 – USD33,000,000)
3rd – USD67,000,000 (2006 – USD30,000,000)
4th – USD60,000,000 (2006 – USD26,000,000)
5th – USD48,000,000 (2006 – USD22,000,000)
6th – USD46,000,000 (2006 – USD20,000,000)
7th – USD44,000,000 (2006 – USD18,000,000)
8th – USD42,000,000 (2006 – USD17,000,000)
9th – USD39,000,000 (2006 – USD16,000,000)
10th – USD37,000,000 (2006 – USD15,000,000)
These are only estimated numbers, for more accuracy you may have to get the Formula Money book, for GPB150.00 … They claim to have accurate figures on everything F1 related.
But even these figures are good enough to understand, why the teams take the constructors championship seriously. They do not exactly play for peanuts …
snad uz sami pridete na to, co to vobec znamena. ale rec bola o bergerovi a jeho hamiznosti. zatial je jeho stajna klasifikovana na 9. mieste s 0 na konte. mam na mysli body. ak by neodobrali body McL, tak je s tou istou 0 na 10. mieste. ale obe nuly, maju v tejto sezone cenu dvoch milionov dolarov (pozri tabulku).
toto nie je cisty sport. to len silver fans si namyslaju, ze ich stajne sa to netyka.
a co sa tyka potrestania alonsa, mas aky problem? to, ze som to nenapisal na prvej stranke diskusie neznamena, ze si za tym clovek nemoze stát. len som to nechcel rozoberat, vzhladom na tu imunitu. ale aj tu som to naznacil, lenze sa to tykalo hamiltona. lewis nemal co mosleymu ponuknut, jemu bola imunita na co? u alonsa sa preukazalo, ze v tom isiel. jeho pre zmenu netrapi nejaky pohar konstrukterov. on chce byt majster sveta. svojich cca 25 megacov dostane. a vyviazol bez trestu!
btw1, v jereze testuje iba de la rosa.
btw2, potrestanie jazdcov: financne, nie bodovo