Dialnice
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Cim viac dialnic, tym lepsie pre Slovensko. Jednak lepsie a pohodlnejsie cestovanie. Potom, ked pridu investori, je pre nich dolezita infrastruktura pri posudzovani spravnosti investovania u nas.
Co sa tyka stihnutia. Osobne, silne pochybujem. Je to aj tym, ze nemam ziadnu doveru v sucasnu vladu a jednak postavit dialnice nie je take jednoduche, ako si to niektori tam hore myslia.
Co sa tyka stihnutia. Osobne, silne pochybujem. Je to aj tym, ze nemam ziadnu doveru v sucasnu vladu a jednak postavit dialnice nie je take jednoduche, ako si to niektori tam hore myslia.
uplny suhlas...p4ra napísal:Cim viac dialnic, tym lepsie pre Slovensko. Jednak lepsie a pohodlnejsie cestovanie. Potom, ked pridu investori, je pre nich dolezita infrastruktura pri posudzovani spravnosti investovania u nas.
a najviac sa mi paci ako FIco sluboval ze postavia severnu trasu do 2010 a predtym nadaval ze preco si dzurindova vlada dala ciel to postavit az do 2013 (ak si dobre pamatam) a teraz zrazu sa spomina rok 2012 a coskoro to bude ako predtym a potom sa dobre zasmejem
-
audiotrack
VIP
a čo druhá strana? koľko stromov bude treba vyrúbať? koľko súkromných pozemkov bude treba zabrať?p4ra napísal:Cim viac dialnic, tym lepsie pre Slovensko. Jednak lepsie a pohodlnejsie cestovanie. Potom, ked pridu investori, je pre nich dolezita infrastruktura pri posudzovani spravnosti investovania u nas.
-
Vesper
Professional
Keby sa o všetkom uvažovalo takto tak tu máme niekoľko poľných ciest a to by bolo všetko. Jasné že treba všetko s mierou ale myslím že diaľnic máme fakt ešte veľmi málo na to aby bolo treba zastaviť ich výstavbuaudiotrack napísal:a čo druhá strana? koľko stromov bude treba vyrúbať? koľko súkromných pozemkov bude treba zabrať?
-
Sagittarius
Guru
Bude len dobré, keď bude viac ďialníc ako p4ra napísal. Som aj za severnú, tá by sa mala dostavať prvá, potom južnú, potom R2 (či ako sa volá - podľa by to malo byť Trenčín - Zvolen a potom južnou na Košice).
Ale som proti výstavbe ďialnice medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom, lebo cez to územie (okolie Veľká Fatra a Nízke Tatry) by nemala viesť diaľnica ani tunel.
A som zvedavý, kde by chceli postaviť tie ďalšie dva prúdy v Strečnianskej úžine, keď som tadiaľ minule išiel tam som to miesto hľadal, ale na niektorých miestach márne (zráz-cesta-železnica-Váh-zráz).
A téme dialnic sú príspevky aj v téme ANTIFICO, keby si to chcel niekto pozrieť. http://www.hojko.com/antifico-t47333-915.html
Ale som proti výstavbe ďialnice medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom, lebo cez to územie (okolie Veľká Fatra a Nízke Tatry) by nemala viesť diaľnica ani tunel.
A som zvedavý, kde by chceli postaviť tie ďalšie dva prúdy v Strečnianskej úžine, keď som tadiaľ minule išiel tam som to miesto hľadal, ale na niektorých miestach márne (zráz-cesta-železnica-Váh-zráz).
A téme dialnic sú príspevky aj v téme ANTIFICO, keby si to chcel niekto pozrieť. http://www.hojko.com/antifico-t47333-915.html
-
hojko
Site Admin
Prave vo stvrtok sme na na temu dialnic s kamaratmi v krcme bavili.
Najskor si treba hlavny problem, ten spociva najma v podmienkach tendra a to je, ze trendra sa nemozu zucastnit zahranicne firmy. To je hlavny problem, pretoze su potom dialnice predrazene a vsetci sa chcu na tom nabalit. Ak sa nemyslim, tak teraz su tu dve konkurencie schopne firmy a to je Vahostav a Doprastav. Jednoduche delenie zakazok zabezpeci vyssiu cenu, pretoze ani jedna firma sa nebude snazit tlacit cenu smerom dola, vsak ja si vezmem tychto 10km a tebe nechame tych dalsich 10km. Zaujimave tiez je, ze u nas sa kilometer dialnice postavi za tusim 400 milionov korun, pricom na juh od Slovenska sa stavia za 150 milionov korun. Neverim tomu, ze kvalitnejsi beton/asfalt, ktory sa pouziva u nas ma o 300 milionov vyssiu cenu.
Riesenie by som videl v zakone ohladom vyvlastnovania pozemkov pri stavbe dialnic a tiez moznosti zucastnit sa zahranicnych firiem tendra a nasledne vystavby.
Najskor si treba hlavny problem, ten spociva najma v podmienkach tendra a to je, ze trendra sa nemozu zucastnit zahranicne firmy. To je hlavny problem, pretoze su potom dialnice predrazene a vsetci sa chcu na tom nabalit. Ak sa nemyslim, tak teraz su tu dve konkurencie schopne firmy a to je Vahostav a Doprastav. Jednoduche delenie zakazok zabezpeci vyssiu cenu, pretoze ani jedna firma sa nebude snazit tlacit cenu smerom dola, vsak ja si vezmem tychto 10km a tebe nechame tych dalsich 10km. Zaujimave tiez je, ze u nas sa kilometer dialnice postavi za tusim 400 milionov korun, pricom na juh od Slovenska sa stavia za 150 milionov korun. Neverim tomu, ze kvalitnejsi beton/asfalt, ktory sa pouziva u nas ma o 300 milionov vyssiu cenu.
Riesenie by som videl v zakone ohladom vyvlastnovania pozemkov pri stavbe dialnic a tiez moznosti zucastnit sa zahranicnych firiem tendra a nasledne vystavby.
-
den333
Professional
niekde som cital ze unas kilometer dialnice stoji 500 mil. korun a v nemecku 200 mil korun....ja viem ze sa nemozme porovnavat s nemeckom predsta je to vacsi stat so silneusou ekonomikou ale predsa....
edit//stym nemeckom som si nie celkom isty ale tu je tato informacia....
http://www.vasaeuropa.sk/index.php?i=1004
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
v cene dialnice na 1 km sme jednoznacne an cele, ale musime si uvedomit preco ? .. lebo kazdy sa chce napakovat a je pritom jedno aka vlada to schvaluje ...
... najdolezitejsie je momentalkne dokoncit severne spojenie BA a KE, pretoze na tejto trase su najdolezitejsie priemyslene objekty ... z hladiska riestupnosti a rozvoja regionov samozrejmä pomoze co najlepsie pospajanie dialnic ..ale myslim ze zo zapadu na vychod by bohato stacili dve varianty, treba nas pospajat aj s cechami lepsie, s polskom, ukrajinou a madarskom ... klucovymi oblastami by malo byt vybudovanie dialnice bytca - martin cez strecno, a usek v pov. bystrici, lebo to su dve najkrizovejsie miesta pri ceste zo zapadu na vychod ... vsetky odhady sa mi aj tak zdaju silne optimisticke, hoci sukromne firmy vedia plany dodrziavat, ale zas to nase financovanie ...
.. najhorsie s nasimi dialnicami je to, ze jednoduche a lacne varianty akosi u nas neprechadzaju, lebo sa da nanich menej nabalit, ked ste pri koryte
...
... najdolezitejsie je momentalkne dokoncit severne spojenie BA a KE, pretoze na tejto trase su najdolezitejsie priemyslene objekty ... z hladiska riestupnosti a rozvoja regionov samozrejmä pomoze co najlepsie pospajanie dialnic ..ale myslim ze zo zapadu na vychod by bohato stacili dve varianty, treba nas pospajat aj s cechami lepsie, s polskom, ukrajinou a madarskom ... klucovymi oblastami by malo byt vybudovanie dialnice bytca - martin cez strecno, a usek v pov. bystrici, lebo to su dve najkrizovejsie miesta pri ceste zo zapadu na vychod ... vsetky odhady sa mi aj tak zdaju silne optimisticke, hoci sukromne firmy vedia plany dodrziavat, ale zas to nase financovanie ...
.. najhorsie s nasimi dialnicami je to, ze jednoduche a lacne varianty akosi u nas neprechadzaju, lebo sa da nanich menej nabalit, ked ste pri koryte
ono problem cislo jeden je, ze vsetci sa chcu na tom nabalit a problem cislo dva je ten, ze pomaly kazda dedina chce mat vjazd a zjadz ku dialnici. chodte sa pozriet napr na usek bytca-zilina, schvalne kolko dedin bude pripojenych na dialnicu, pri kazdej vrbe sa stavaju nadjazdy aby sa vsetci mohli dostat na dialnicuden333 napísal:niekde som cital ze unas kilometer dialnice stoji 500 mil. korun a v nemecku 200 mil korun....ja viem ze sa nemozme porovnavat s nemeckom predsta je to vacsi stat so silneusou ekonomikou ale predsa....
a toto sa netyka len tohoto useku, myslim ze vacsinu ludi zarazi ked kazdu chvilku je na dialnici na tabuli nejaka dedina, ktorej nestaci cesta 1.triedy a musi byt napojena, je to nehorazne plytvanie, kedze tie vsetky nadjazdy sa rataju do celkovej ceny, takze nakoniec na 1km dialnice pripada dalsi nadjazd plus este dalsia cesta
-
krija
VIP
slay, uz znova hadzes vsetko na fica. vacsina zmluv na vystavbu dialnic bola podpisana dzurindovou vladou. s tymito zmluvami, a naslednou cenou za vystavbu uz fico nemoze urobit vobec nic!!!
EU ale varovala ficovu vladu, ze SVK stavia priliz drahe dialnice. ak sa tento stav nezmeni, tak prestanu prudit zahranicne investicie na vystavbu dialnic. aj toto je dedicstvo po tom ciganskom tunelarovi.
vsetci ste aj za vyvlastnovanie. asi aj viem preco. vy tam pozemky nemate. ti co ich tam maju, dostanu 82 sk za meter stvorcovy. aj ja som za vyvlastnenie, ale nie za tak smiesnu sumu!!!
teraz ich stat okradne a bude ich okradat aj pri plateni myta na useku, o ktory ich stat predtym okradol.
EU ale varovala ficovu vladu, ze SVK stavia priliz drahe dialnice. ak sa tento stav nezmeni, tak prestanu prudit zahranicne investicie na vystavbu dialnic. aj toto je dedicstvo po tom ciganskom tunelarovi.
vsetci ste aj za vyvlastnovanie. asi aj viem preco. vy tam pozemky nemate. ti co ich tam maju, dostanu 82 sk za meter stvorcovy. aj ja som za vyvlastnenie, ale nie za tak smiesnu sumu!!!
teraz ich stat okradne a bude ich okradat aj pri plateni myta na useku, o ktory ich stat predtym okradol.
-
hojko
Site Admin
slay: Je to primitivne, ze ides pomalu a drahu vystavbu dialnic hadzat na Fica. Dialnice sa u nas buduju nejaky ten rok, Fico je tu realativne kratko na to, aby sa mohol na tom nabalit. Ako uz bolo pisane vyssie, zmluvy boli podpisane este v minulosti za vlady Dzurindu, taktiez vsetky tendre, ktore brebiehali k vystavbe.
-
krija
VIP
a toto si ty parafrazoval. co si myslis, kto tu staval dialnice do volieb v roku 2006? (vsimni si vyboldovane fy). samozrejme, ze nie len tie. ale vid napr. kartelova afera z konca minuleho roku: http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/cl ... ?id=219373hojko napísal:Najskor si treba hlavny problem, ten spociva najma v podmienkach tendra a to je, ze trendra sa nemozu zucastnit zahranicne firmy. To je hlavny problem, pretoze su potom dialnice predrazene a vsetci sa chcu na tom nabalit. Ak sa nemyslim, tak teraz su tu dve konkurencie schopne firmy a to je Vahostav a Doprastav. Jednoduche delenie zakazok zabezpeci vyssiu cenu, pretoze ani jedna firma sa nebude snazit tlacit cenu smerom dola, vsak ja si vezmem tychto 10km a tebe nechame tych dalsich 10km. Zaujimave tiez je, ze u nas sa kilometer dialnice postavi za tusim 400 milionov korun, pricom na juh od Slovenska sa stavia za 150 milionov korun. Neverim tomu, ze kvalitnejsi beton/asfalt, ktory sa pouziva u nas ma o 300 milionov vyssiu cenu.
wake up!
/// ja som napisal, preco sa nemozu predrazit a fico, nie je az taky debil, aby si mohol dovolit prist o investicie z EU.