Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Amerigo »

Jee fest dík . Tak prestanem sa obžierať ako doteraz . Ale aj tak by ma zaujímalo napíšte čo zvyknete jedávať proste vás jedálnicek aby som si to vedel predstaviť . Pretože podľa mňa mám väčší úbytok energie aspoň si to myslím . Však posilujem skoro každý deň behám na bicykli skoro každý deň a medzi to hokejbal ,futbal . No a furt to sprosté brucho ma trápi :( :(
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Amerigo ono to neni tak lachke ako si myslis. Ono dost zalezi ci chces naberat alebo risovat. Ak chces naberat tak musis mat prijem kalorii vyzsii ako vydaj, t.j ze zatial sa musis zmierit s tym bruchom a musis nabrat nejaku hmotu aj s tukom (na moc cast bicyklovanie a futbal zabudni, mozes ale nie moc vela). Ak chces risovat tak musis mat vydaj vacsi ako prijem, a robit rozne aerobne aktivity ako pisal holubar.
Celkovo k tomu jedalnicku a vyzive sa mozes pozret tu
Ale mal by si si pozret aj nejake clanky tu http://www.muscle-fitness.sk/index.phtml?go=vyziva tam najdes o vyzive skoro vsetko zakladne.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Taka typicka strava pocas semestra:

vlocky+0,5l nizkotucneho mlieka
jogurt (10% tuk)+2 banany
obed v skolskej jedalni
cottage cheese (180g)+sladke pecivo
kuracie/bravcove+ryza/zemiaky
250g tvaroh+0,5l nizkotucne mlieko

V den treningu este PTN, cez vikendy vynechavam desiatu, ked som na brigade, nestiham ani veceru, alebo ju dam namiesto tvarohu

V objemovke tam este dotlacim tuniaka, spagety so syrom a nejaky proteinovy shake medzi vecerou a tvarohom, pripadne gainer po obede.
4JOKE
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 4JOKE »

...ak mi niekto vie pomoct, tak by som potreboval poradit, ze v com moze byt problem ak ma pri cviceni(zvecsa pri cviceni s cinkou alebo ezetou na biceps, trocha aj pri benchpresse) bolieva zapestie a este dost citim bolest v predlakti, asi okolo kosti...
...zle sa mi to vysvetluje tak prikladam preistotu obrazok...
Prílohy
predlaktie.JPG
kali520
Darca
Darca

4JOKE mozno to bude tym ze mas slabe predlaktie. Inac podobny problem som mal ja este ked som necvicil, mohol som mat takych 15 rokov tak na brigate pri zdvihani pivovich bedniciek som pocitoval bolest v tejto oblasti, potom podobnu bolest som mal asi prvy mesiac cvicenia ked som zacal posilovat. mozno to bude zniet cudne ale v mojom pripade sa tam zvacsovala pravdepodobne zila (pred tym som na rukach nemal ziadne zili a v tejto oblasti mi behom toho mesiaca vybehla dost velka ale potom to uz prestalo bolet)
4JOKE
Light Star
Light Star

kali520 napísal:4JOKE mozno to bude tym ze mas slabe predlaktie. Inac podobny problem som mal ja este ked som necvicil, mohol som mat takych 15 rokov tak na brigate pri zdvihani pivovich bedniciek som pocitoval bolest v tejto oblasti, potom podobnu bolest som mal asi prvy mesiac cvicenia ked som zacal posilovat. mozno to bude zniet cudne ale v mojom pripade sa tam zvacsovala pravdepodobne zila (pred tym som na rukach nemal ziadne zili a v tejto oblasti mi behom toho mesiaca vybehla dost velka ale potom to uz prestalo bolet)
hmmm, tak to mas dobry pripad ze to prestalo same..
...ja som rok cvicil, potom chodil pol rok k ortopedovi kvoli tomu zapestiu a bez vysledku...skusil som potom cvicit s ortezou, no a to mi trocha pomohlo teda zase nieco vyse roka cvicim a s tym zapestim sa to da...
...ale ta bolest pri tej kosti sa objavila cca pred 2mesiacmi a mam pocit ze sa pomaly zvecsuje, tak nechcem zas dopadnut u ,,arogantneho,, ortopeda...

...ked tak osvedicili sa vam nejak cviky na predlaktie?
-s tym zapestim sa mi na predlaktie akurat tak dobre cvici ,,namotavanie,,
-klopenie zapestia vsak uz s tym zapestim radsej nerobim
desvat
Novice
Novice

.

Príspevok od používateľa desvat »

Mam otazocku... :oops: Potrebujem rychlo zvysit svoju silu neexistuje na to daky LEGALNY doplnok? (kreatin atd.) Nevadi ze ked to prestanem brat tak to so mna opadne... potrebujem urobit fyzicke testy. Za odpoved dakujem. :)
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

4joke- mal som podobny problem z pretrenovania... Vynechaj EZ a nahrad ju jednoruckami. Pri kladivovom zdvihu som tu bolest tak necitil. Najprv si daj ale isty cas pauzu od cvikov na ruky.

EDIT- Ked nad tym rozmyslam, tak ta bolest sa dostavila po tom, ako som zacal cvicit s EZou. do vtedy som cvicieval s VC a JC a ziadne problemy som nemal.
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert

Dik chalan za pomoc v tom stravovaní . Mám takú otázočku teraz som chorý tak necvičím bude to asi tak týždeň . A zaujíma ma či to nejak negatívne neovplyvní to cvičenie a že ako mám potom začať cvičiť tak asi pomalšie nie ?
4JOKE
Light Star
Light Star

to Grosay :
-cvicievam 3serie s cinkami a 3serie s ezetou, no zda sa mi blbost aby som cvicil 6serie cinky
-ja mam prave pocit, ze viac ma to boli pri cinkach ako pri ezete...
-ale kazdopadne skusim porovnat s kladivovym zdvihom, ze ci to citit menej

-btw neskusal si nejake cviky na predlaktie? ci si to mal len z pretazenia? lebo moj kamos mal podobny problem a necvicil par mesiacov a aj tak ked skusil daco po mesiaci odcvicit s cinkami tak ho to bolelo stale, takze nevidim moc riesenie v tom ze by som prestal cvicit s cinkami...
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

4joke - Tak sa mi zda, ze som v prvom prispevku zatrepal blbost... Ono to bolo takto - cvicil som uz nejaky cas predtym, ale mal som iba JC a VC. Do vtedy som nemal problem. Az po kupe EZ a naslednom cviceni s nou sa to dostavilo. Nepisal som, ze ma tie bolesti pri VC presli. Nemohol som ani krajat nozom... Pisal som, ze pri kladivovom zdvihu s JC ma to bolelo menej. Ale mal som aj nejaku pauzu s cvikmi na ruky. Vyskusaj, zistis sam, ci to pomoze alebo nie. Tot moja minulost...
kali520
Darca
Darca

4JOKE boli ta to aj ked to robis s lachsimi vahami? Ak nie tak rob zatial s nimi a postupne prechadzaj na vyzsie vahy. Dalsia moznost je cvicit to predlaktie, ja osobne odporucam klopenie zapestia bud klasicke s rukami na lavicke alebo v stoji s cinkou vzadu. A pouzival by som vahu pre tych 20 opakovani a postupne kazdy trening pridaval zataz.
Amerigo napísal:Dik chalan za pomoc v tom stravovaní . Mám takú otázočku teraz som chorý tak necvičím bude to asi tak týždeň . A zaujíma ma či to nejak negatívne neovplyvní to cvičenie a že ako mám potom začať cvičiť tak asi pomalšie nie ?
Malo by sa zacat pomalsie s lachsimi vahami a nie tak vela, ale ja na to vzdy serem a nalozim rovnake vahy ako vzdy a cvicim tak ako pri obycajnom treningu (akurat nerobim zhadzovane serie). Na druhy den je sice riadna svalovica ale vsak nieco treba aj vydrzat :wink:
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert

Ej ale mohli by ste sa aj pochváliť že koľko najviac zdvihnete v určitých cvikoch nie? Nech to nevyznieva ako chválenie ale však cvičíte tu už niektorý dosť rokov tak ak napíšete bude to zaujímavé :)
4JOKE
Light Star
Light Star

Grosay napísal:4joke - Tak sa mi zda, ze som v prvom prispevku zatrepal blbost... Ono to bolo takto - cvicil som uz nejaky cas predtym, ale mal som iba JC a VC. Do vtedy ...
ok, dik
kali520 napísal:4JOKE boli ta to aj ked to robis s lachsimi vahami? Ak nie tak rob zatial s nimi a postupne prechadzaj na vyzsie vahy. Dalsia moznost je cvicit to predlaktie, ja osobne....
neviem ci to boli s mensimi, tak ale na biceps davam 15kg co nieje nejak vela, ale skusim aj znizit vahu aj ke d to by som moc nerad zas postupne daval tu vahu odznova z nizsej na vyssiu...
-klopenie zapestia moc nemusim lebo pri tom citim to lave zapestie, no myslis ze by mi mohlo pomoct aj ,,namotavanie,,?
-btw doteraz som cvicieval na predlaktie ezetu s nadhmatom
-tych 20opakovani si myslel pri klopeni na predlaktie ci pri bicepse?
kali520
Darca
Darca

4JOKE napísal:klopenie zapestia moc nemusim lebo pri tom citim to lave zapestie, no myslis ze by mi mohlo pomoct aj ,,namotavanie,,?
Pravdepodobne ano, kazdo padne by si mal skusit cvicit to predlaktie nech ziska silu.
4JOKE napísal:btw doteraz som cvicieval na predlaktie ezetu s nadhmatom
To je na vonkajsiu cast predlaktia, musis precvicit tu vnutornu a na to su naozaj najlepsie tie klopenia zapestia.
4JOKE napísal:tych 20opakovani si myslel pri klopeni na predlaktie ci pri bicepse?
Myslel som to na predlaktie. Skus to predlaktie precvicovat tak ze budes ohybat to zapestie v stoji a cinku budes drzat v zadu. Proste neutralny uchop ale budes tu cinku mat za sebou, a tak ohybaj zapestie malo by to bolet menej. Skus na biceps robit aj koncentrovany zdvih.

PS moje rady su zvasca laicke takze na tvojom mieste by som tieto sposoby vyskusal a ak by sa ta bolest zvacsovala mal by si vyhladat radsej schopneho doktora.
Hi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Hi »

Holubar napísal:s alkoholom je ten problem, ze jeho metabolizmus je v peceni realizovany prioritne pred metabolizmom tukov, cize ak sa tuky nemozu rozkladat na gycerol+MK a energiu, tak idu do zasoby.

Pokial mas problem s tukom a chces mat vymakane brucho, prisposob tomu stravu...Teda minimum cukrov a tukov, bielkoviny tak, aby to bolo akurat pre rast svalov (2g/kg) a samozrejme aerobka aspon 3x do tyzdna min 20min (aspon 45)

Schudnes urcite aj nieco zo svalov, ale malo by odpadnut aj dost tuku. Zo suplementov moze buchnut karnitin alebo kofein
Karnitin je nefunguje,ale kofein sa mi osvedcil
4JOKE
Light Star
Light Star

kali520 napísal:Myslel som to na predlaktie. Skus to predlaktie precvicovat tak ze budes ohybat to zapestie v stoji a cinku budes drzat v zadu. Proste neutralny uchop ale budes tu cinku mat za sebou, a tak ohybaj zapestie malo by to bolet menej. Skus na biceps robit aj koncentrovany zdvih.

PS moje rady su zvasca laicke takze na tvojom mieste by som tieto sposoby vyskusal a ak by sa ta bolest zvacsovala mal by si vyhladat radsej schopneho doktora.
tak aby som to skusil zosumarizovat:
-skusim teda to klopenie a aj koncentrovany zdvih
- doktor alebo prestavka od ciniek neprichadza do uvahy, kedze som skusil oboje a vysledok bol nulovy
-takze celkovo sa asi dost zameram na posilnenie predlaktia
-myslis ze by mohlo pomoct takisto namotavanie alebo stlacanie gumy?
kali520
Darca
Darca

4JOKE napísal:myslis ze by mohlo pomoct takisto namotavanie alebo stlacanie gumy?
No skusit by si to mohol ale nejake objemi z toho necakaj, ale na druhu stranu to neznamena ze ti to nepomoze. Mohol by si napr to stlacanie gumy robit cca tak 15 min denne niekedy po treningu alebo v den volna.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Zdravim, ako úplný amatér v posilnovaní, by som si chcel trochu zoceliť telo :D

Mám v pláne dnes kúpiť nasledovné pomôcky:

http://www.olpran.cz/produkt/8834-posil ... w.html?L=6

a

http://www.olpran.cz/produkt/8833-posil ... 5.html?L=6

aký máte na to názor? Všetky výrobky sú testované "Testováno Strojírenským zkušebním ústavem" Takže by to nemala byť nejaká čína ako exisport. A možno je, ale má to aspon atest. Takže, oplatí sa to? THX
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hezo, ta prva moze byt, ale tu druhu by som radsej nekupoval. Miesto nej si kup radsej obycajnu hrazdu. Ja som si taku vezu davnejsie kupil a teraz mi na nu len sada prach. Slaba zataz,dost obmedzene cviky. Ta prva aj s VC a zavaziami + hrazda na zhyby (+ jednorucky). - to je vsetko, co potrebujes.
Napísať odpoveď