F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

krija aj ked budes cervensi ako ferrari, nic to nezmeni na tom, ze samotna FIA nenasla pouzitie dusevneho vlastnictva Ferrari na monoposte McLarenu. Takisto nezenis nic na tom, ze o poruseni resp. neporuseni pravidiel (narazam na Lewisovu jazdu) rozhoduju kompotentni a nie cerveny krija :-) Sezona "nam" patri a pravom si ju vychutname aj ked sa nam ju taki cerveni fans ako ty budu snazit roznymi sposobmi ociernit. (Teda aspon ja) Historia si najviac pamata poradie, techtlemechtle okolo uz nebyva castokrat podstatne (ista paralela k Schumiho prvemu titulu, mozno je Lewis jeho vernou kopiou :-P)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Krija, urcite si cital aj to, ze Stepney obvinil Ferrari, ze pouzivaju podvozok, ktory by mal byt okopirovany, resp. pouzite informacie z monopostu McLaren. Myslim, ze list od Stepneyho mas podrobne nastudovany a vies ho chytit za kazde slovicko. Ak nie, tak tu ho najdes aj v preklade, su v nom uvedene zaujimave informacie: http://www.f1.sk/clanok23751.htm

Preco niekto tak ostro stoji proti Stepneyho knihe, ktoru chcel vydat ohladom F1 a Ferrari??? Co by v tej knihe take zaujimave bolo???

Karmu si od tria THT nedostal, to len tak okrajovo. Ty sa tu ides strasne navazat na to, ako FIA nedokaze potrestat prehresky, ale to ti hadam nemusim spominan prehresky z minulosti, napriklad Schumacherovo zahadne zastavenie v Monacu pocas kvalifikacie, timova rezia v Rakusku a dalsie veci. Pravdupovediac ma teraz nic ine nenapada, ale keby som porozmyslal, tak toho najdem az, az.

Nechce sa mi googlovat co dostalo Ferrari na oplatku a tak dufam, ze to sem uvedies a uvedies aj svoj zdroj, ktorym sa ohanas vo svojom prispevku. Rad si to precitam, aj ked necakam nic extra, pretoze taketo veci sa nemozu robit takto okato, aby to vsetci vedeli a zbytocne len rozprudili uz tak dost vysoku hladinu vody v Dunaji.

Dnes si urcite zaregistroval, ze Hamilton potrestany nebol, takze pocitam, ze si z tohto rozhodnutia aj s dalsimi cervenacmi sklamany.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Dalsie dolezite PP pre Hamiltona! Congratulation Lewis!
Prijemne prekvapilo tiez 5. miesto Dada Coultharda...

krija, pekne perlis, hned po obede sa ti venujem... ; )

//
krija napísal: k zahrievaniu pneu sa teda niekto vyjadril. ale ta omacka z mojej strany je okolo tejto jednej vety: pokusat sa zahriat pneu a dostat ich na pracovnu teplotu je rozdiel. dovod som uz uviedol: pneu jazdiace na pracovnej teplote sa opotrebovavaju, tie vo fuji, neboli opotrebovane. a ako som spomenul, jazdilo sa na nich v priemere o jednu tretinu viac, ako je bezne! ako uvadza moj zdroj pracovna teplota ewt je okolo 65 stupnov. podla mna, tato teplota nebola dosiahnuta! samozrejme chapem, ze pre teba je moj nazor nepodstatny.
Priam ukazkove slovickarcenie. V ramci svojej teorie si napisal jasne: “to, co pises o zahrievani pneu, je nezmysel", "nejde o zahrievanie pneu, ani to ziadny jazdec nespomenul.“. Kedze moje argumenty si odmietol akceptovat a zjavne ti chybalo uz len vyjadrenie jazdca, dostal si aj vyjadrenie jazdca- Webber: "Stalo sa to počas zahrievania pneumatík," hovorí Webber. "Samozrejme, že gumy sa zahrievajú ľahšie ak vediete a máte všetko pod kontrolou. Ja som si bol ale istý, že do Hamiltona nenarazím, pretože som radšej volil inú stopu." (medzitym sa k zahrievaniu pneus vo Fuji vyjadrili dalsi jazdci). Zaujimave, povodne bolo pre teba chybajuce vyjadrenie jazdca klucovym argumentom, zrazu ta vobec nezaujima- prakticky si ho odignoroval, t.j. opat si nereagoval na fakt, ze aj za dazda je zahrievanie pneus za SC bezne. Vsetko sa pritom zacalo vyvijat od tohto mojho vyjadrenia, ze Lewis za SC tymto sposobom zahrieval pneus, co si oznacil za nezmysel (vid. odkaz- o pracovnej teplote este ani slovo, ako som neskor myslel pracovnu teplotu som ti pritom zopakoval jasne- zavisi od konkretnych podmienok na trati). Prisli teda dalsie dovody- popri strategickych zahrievanie brzd, tvoja potreba vykrucat sa pokracuje dalej...
krija napísal:s brzdami je to podobne ako s ewt. musia byt schopne pracovat v sirokom rozpati teplot. brzdiace ucinky klesaju, a k moznemu zablokovaniu brzd dochadza, ak ich teplota poklesne pod 300 stupnov. ale nie je nic vynimocne, ze ich teplota dosiahne viac ako 1000 stupnov. pricom optimalna pracovna teplota je od 400 do 800 stupnov.
Presne tak isto ako v predchadzajucom bode- o5 akoby si necital co pisem. Najprv ta irituje slovicko “zlahka“, teraz vyjdes s teplotami brzd, ktore podstatu mojho argumentu- zahrievanie brzd za SC- nevyvracaju. Jednoducho opat si nereagoval na fakt, ze aj za dazda je zahrievanie brzd za SC bezne, k comu si o.i. taktiez dostal vyjadrenie jazdca (vid. Lewis- ty si sa vsak vtedy miesto podstaty- zahrievanie brzd za SC- chytil slovicka "zlahka", pricom ani tvoje posledne omacky tento fakt nevyvracaju).
krija napísal: podla mna si uz vsetci utvorili na zaklade nasich omacok, aky taky obraz, tak snad mozme prestat obaja hadzat hrach na stenu :wink:
100% suhlas.

Ad nepotrestanie Lewisa: Spomen si napr. na Monako 04- Na osviezenie pamate...
Houževnaté diskuze se vedou o tom, kdo je vinen za kolizi mezi Michaelem Schumacherem a Montoyou, která prvně jmenovaného vyřadila ze závodu.

Michael Schumacher obdržel informaci, že safety car zajede do boxů, takže začal zahřívat své brzdy a pneumatiky. Jenomže v tunelu se nebrzdí a tak jezdci nemají zcela jasnou představu o tom, jak velká přilnavost asfaltu v tunelu je. Opakovaný záběr usvědčil Schumachera nejen z toho, že při zahřívání brzd probrzdil, až se mu od pneumatik kouřilo, ale také z toho, že na moment neměl svůj vůz pod kontrolou.

Druzí argumentují, že vedoucí jezdec diktuje tempo a ten za ním si má dávat pozor.

Pravidla v tomto ohledu hovoří jasně. Vedoucí jezdec má být za safety carem ne dále než ve vzdálenosti odpovídající pěti délkám monopostu. Až ředitel závodu rozhodne o tom, že safety car bude povolán do boxů, je to signalizováno zhasnutím majáků na zpomalovacím autě. Od tohoto okamžiku si první jezdec volí tempo a může se safety caru vzdálit.

V neprospěch Michaela Schumachera hovoří fakt, že v době incidentu měl safety car ještě stále zapnuté majáky, a tudíž to byl safety car, kdo určoval tempo, ne Michael Schumacher.

A nepomůže mu ani nařízení, že auta mají být u sebe co nejblíže.

Zdroj: Formule.cz
Hadaj, kto bol vtedy zo strany FIA oznaceny za vinnika a potrestany? Mohlo by sa zdat, ze tvoj Scumi, avsak, bol to Montoya...

... len dodam, ze Monty sa vtedy prakticky nemal kam uhnut, pricom sa jazdilo za sucha! Vo Fuji silno prsalo, podmienky boli neporovnatelne horsie- nebezpecnejsie, Lewis vysiel mimo idealnu stopu, na uplny okraj trate, sirka trate je pritom viac nez na 3 auta- Wettel mal teda miesta a miesta, stacilo nesledovat Lewisa, ale pred nim jazdiaceho Webbera. Tvoj Scumi pritom robil break-test v idealnej stope(!), napriek tomu bol potrestany Monty(!). Ak by FIA Lewisa potrestala... dvojity meter jak hovado.
krija napísal:ste tu traja experti na ferrari a aj tak na to nemate
krija napísal:vy sa uz niekolko stran dozadu snazite obhajit McLaren a ocividne to nezvladate
krija napísal:ba dokonca vam zacinaju tiect nervy
krija napísal:... dnes je povazovana za najspinavsiu stajnu v seriali F1
krija napísal:... nikto mi to v tejto teme nenatrel!
Jedna perla za druhou. Co viac k tomu dodat?

... v tejto teme to v prvom rade natiera krija krijovi, a to pristupom k diskusii. Nereagujes na podstatu toho co ti clovek pise a aj ked ti clovek doda argumenty, ktore ziadas ako klucove (vid. napr. vyjadrenia jazdcov), o5 ignorancia + opatovne odputavanie pozornosti na infos, ktore v nicom nevyvracaju argumenty k diskutovanej podstate. Zrejme ocakavas, ze ked z povodne prehladnej temy urobis totalny gulas, cloveka to prestane bavit. Ja ti vsak na tuto politiku neskocim- vzdy sa drzim podstaty.

A zufalstvo tu predvadzas vylucne a len ty, dokonca si tak zufaly, ze si zase zacal vytahovat spionaznu kazu, o ktorej sa tu nedavno diskutovalo na niekolkych stranach... je na case si uvedomit a nasledne i priznat, kto z nas ma motiv byt zufaly ; )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Chcel som este v noci napisat, ze zrejme posledny zo stvorky skonci Hamilton, pretoze na tejto trati nikdy nejazdil. Po vysledkoch qualif (pricom volne treningy to moc nenaznacovali) ma napadlo iba jedine. Ten simulator vo Wokingu musi byt naozaj rulezny :-D Congrat Lewis, rozhodni uz zajtra rano, prosim prosim :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Krija, skor ako tu zase rozprudis flame, pozri sa prosim na prilohu a pozri si Lewisa, pretoze ked ho budes vidiet zajtra, tak bude striekat sampanske z prveho miesta a to by tvoje slabe srdce nemuselo zvladnut. Inak sa tesim na argumenty, ktore napises tomasitovi.
Prílohy
16323.jpg
Tomasito
VIP
VIP

hojko, nepredbiehajme ; ) Vela napr. zalezi od startu. Na suchu ma akceleracia Ferrari oproti McL nejake to percento navrch, t.j. Kimi ma velku sancu dostat sa cez Lewisa. Zajtra sa vsak ocakava dazd, pricom vela tiez bude zavisiet, aky silny dazt bude v case startu- ci sa bude startovat standardne alebo za SC. Dalsim dolezitym faktorom budu strategie, o.i. Kazdopadne, pokym Lewisa nezradi technika, pevne verim, ze sa nenecha vyprovokovat k nejakej volovine- zatial tlak, ktory je na neho vyvijany zvlada fantasticky. Vzhladom k stavu bodov na 1. mieste skoncit nemusi, i ked nie len v suvislosti so skvelym vykonom v kvali by urcite potesilo. Ide o vela, preto hlavne nech Lewis dojde aspon do 5. miesta. Kedze F1 je nevyspitatelna, budme rozvazni... ; )
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

Lewis... vyzeralo to dost dobre, ale nechapem ako moze behnut do strku v najazde do boxov. bol vyvijany urcite velky tlak na neho a nezvladol to. dufam, ze v Brazilii sa predvedie. urcite to bude velmi napinave lebo v hre su 3 jazdci - Hamilton 107, Alonso 103, Raikonen 100.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Hamilton uz stupidnejsie vypadnut nemohol, Kimi mal dobry stil jazdy 3gumy soft a 1 supersoft,Wettel myslite uz vie ze nevie ako sa dostal na 4 miesto??? :lol: dalej Rosberg s Webberom nesvietili mno zaujimave dufam ze v Brazilii uz prsat nebude a Lewis tie 4 body uhra 8)
l0f4s3
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa l0f4s3 »

Tomasito napísal:hojko, nepredbiehajme ; )
ha ,nakoniec to vyhra spaniel a bude
Tomasito
VIP
VIP

Hmmm, prava zadna pneus rozyebana a Lewis sa do pitlane trtosi "300 km/h". No nic, som zvedavy na to, co sa vlastne stalo.

Je to skoda, lebo preteky mal rozbehnute perfektne, mal priestor setrit pneus a prakticky vsetko drzal pod kontrolou. Na druhej strane, tymto momentom Interlagos nabera na vaznosti a pre fanusika F1 moze byt z hladiska napinavosti len a len dobre, ked sa o titul bojuje az do poslednej GP. No nic, na dnesnej GP ma prekvapilo viac momentov, no z mojej strany je to zatial vsetko.

// Hold,...
http://www.f1.sk/clanok23797.htm
http://www.f1.sk/clanok23798.htm
pcemtre, s tymto ho nechali jazdit?
Prílohy
16342.jpg
16343.jpg
konipasek88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa konipasek88 »

l0f4s3 napísal:ha ,nakoniec to vyhra spaniel a bude
trt makoy :D spanel sa bude chcet silou mocou dostat pred lewisa a nekde ho zepali a bude sa tesit kimi :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: re

Príspevok od používateľa Mateq »

Monako2 napísal:Lewis... vyzeralo to dost dobre, ale nechapem ako moze behnut do strku v najazde do boxov. bol vyvijany urcite velky tlak na neho a nezvladol to. dufam, ze v Brazilii sa predvedie. urcite to bude velmi napinave lebo v hre su 3 jazdci - Hamilton 107, Alonso 103, Raikonen 100.
Bola to aj chyba na strane tímu, mali ho do boxov zavolať skôr ak videli, že tá pneu nevydrží. Myslím že sa tento raz ukázalo kto je nováčik a kto má už niečo odjazdené (poprípade aj s dvoma titulmi vo vrecku v prípade Alonsa). Hamilton jednoducho na vysychajúcej trati nedokázal šetriť pneumatiky...
A potom v nájazde do boxov, nechápem kam letel, muselo mu byť jasné že bude musieť byť opatrnejší. Nemal sa kam ponáhľať, Raikkonen ho predbehol ešte na trati. Bolo jasné, že s deravou pneu sa z mokrého štrku nevyhrabe, ak by ho maršáli (znova aj v Číne!) vytlačili tak by som sa naštval :smt042
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

konipasek88 napísal:trt makoy :D spanel sa bude chcet silou mocou dostat pred lewisa a nekde ho zepali a bude sa tesit kimi :D
Asi tak, Alonso je strasny magor. A este ked som si precital toto tak som sa v tom uistil. Dufam, ze v buducom roku neskonci vo Ferrari.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

konipasek88 napísal:trt makoy, spanel sa bude chcet silou mocou dostat pred lewisa a nekde ho zepali a bude sa tesit kimi :D
...presne tak :)
GothaR napísal: Alonso je strasny magor.
...presne tak :D
GothaR napísal:Dufam, ze v buducom roku neskonci vo Ferrari.
...presne tak :modlenie:
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Monako2 »

Mateq napísal:Bola to aj chyba na strane tímu, mali ho do boxov zavolať skôr ak videli, že tá pneu nevydrží. Myslím že sa tento raz ukázalo kto je nováčik a kto má už niečo odjazdené (poprípade aj s dvoma titulmi vo vrecku v prípade Alonsa). Hamilton jednoducho na vysychajúcej trati nedokázal šetriť pneumatiky...
A potom v nájazde do boxov, nechápem kam letel, muselo mu byť jasné že bude musieť byť opatrnejší. Nemal sa kam ponáhľať, Raikkonen ho predbehol ešte na trati. Bolo jasné, že s deravou pneu sa z mokrého štrku nevyhrabe, ak by ho maršáli (znova aj v Číne!) vytlačili tak by som sa naštval :smt042
s casti ano chyba je urcite na strane timu, aj to sami vyhlasili, ale dalo sa s tym do boxov urcite dojst ako tak. neviem sice co taka pneumatika vydrzi pri takom opotrebovani ake som videl. vlastne mal aj stastie, ze mu nepraskla a to by bolo horsie. bolo to vidiet aj v tom osudnom kole, ze zacal dost stracat. Interlagos ukaze a ja dufam, ze Lewis bude ten kto vyhra. urcite si to zasluzi za to co predvadza ako novacik tuto sezonu.
konipasek88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa konipasek88 »

podla mna lewis nezvladne posledne preteky a alonso alebo kimi ho daju dole vdaka skusenostiam ... uz na tom najazde do boxov sa ukazalo kto je jazdec a kto je zaciatocnik ... starsi skusenejsi jazdec by sa na takytch pneumatikach nehnal do boxov ako sarkan
taketo situacie na trenazery nenacvici takisto ako tam nenacvici jazdu pod tlakom ktory bude obrovsky v poslednych pretekoch pretoze si bude uvedomovat ze ak spravi chyba je koniec
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Velka skoda Hamiltona, ako to teraz vidite pred poslednou velkou cenou? Komu davate najvacsie sance?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

test napísal:Velka skoda Hamiltona, ako to teraz vidite pred poslednou velkou cenou? Komu davate najvacsie sance?
Ak by aj Alonso vyhral, tak Hamilton musí skončiť 4. alebo horšie. To by musel nedokončiť :x. Ale aspoň sa rozhodne až v poslednom závode.
Tomasito
VIP
VIP

Mateq napísal:Bolo jasné, že s deravou pneu sa z mokrého štrku nevyhrabe, ak by ho maršáli (znova aj v Číne!) vytlačili tak by som sa naštval :smt042
Ak si dobre spominam, ani na Nurburgringu 03 (ak sa mylim, opravte ma) sa Scumacher nedokazal sam vyhrabat zo strku a pokracovat mohol az po tom, ako ho tratovi marsali vytlacili spat na trat- tie body mu vtedy v boji o titul velmi pomohli...

// Aby nahodou neprislo k nejakemu nedorozumeniu, tymto netvrdim, ze cudziu pomoc schvalujem- chcel som poukazat len na to, ze nejde o nic vynimocne.
test napísal:Velka skoda Hamiltona, ako to teraz vidite pred poslednou velkou cenou? Komu davate najvacsie sance?
Vzhladom k aktualnemu stavu sampionatu ma stale najvacsie sance Lewis, nasledne Alfonso, potom Kimi. V pripade rovnosti bodov Kimi, kedze po dnesku ma z relevantnej trojky najviac- pat- vitazstiev (Lewis s Alfonsom maju po styroch vitazstvach).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ajaj, neviem co tam Hamilton sklamal, ale podla tych foto asi prepasol vymenu pneumatik o nejake to kolo, co ho mozes stat v konecnom dosledku titul. Ak si dobre pamatam z minulych rokoch, tak masaker na Interlagose bude prva lavotocina a nasledne pravotociva zatacka, navyse je to dole z kopca a tusim v minulosti mali problemy jazdci so zlym povrchom. Neviem ci je na trati uz novy asfalt, ale ak nie, tak to moze byt dost problematicke a posledna VC moze byt dost zaujimava.
Napísať odpoveď