Huby, hubky, hríbiky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Huby, hubky, hríbiky

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

ahojte ziadnu podobnu temu som tu na fore nenasiel ale ak by tu nahodou nieco bolo tak to tu zmazte, neviem ci tu na fore je nejaky milovnik hub okrem mna, ak chodievate na huby poradte kde, kedy a hlavne KOLKO ste nazbierali hribov ak to nieje tajne :), ja som dnes bol na hubach v Šaštíne a nazbierali sme asi 4 kose vid foto (hned prve dva kose boli moje)
//je to fotene mobilom takze ziadne majstrovske foto
Prílohy
ako z rozpravky
ako z rozpravky
samotar
samotar
4 kose hub
4 kose hub
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

tak to je dost pekne :) . tento rok som bol len raz (pred tyzdnom) a nasiel som za 1 kosik (Chvojnica pri Prievidzi), ale asi pojdem este zajtra rano. teraz je obdobie ruje, tak som mal aj zazitok z jelenmi ked pobehovali okolo mna ako keby som srna a nebali sa nicoho :D
Prílohy
DSC00013.JPG
DSC00011.JPG
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som dnes na jednom mieste nasiel asi 12 dubacikov :) ale inak tento rok som bol aj v Cerovej Lieskovej a vo Važci (iba dubaky). Tento rok sa hubam celkom dari viac hubarov ako hub :)
teraz je obdobie ruje, tak som mal aj zazitok z jelenmi ked pobehovali okolo mna ako keby som srna a nebali sa nicoho
v Cerovej za mensim kopeckom bolo asi 50 divych svin, som myslel ze odtial nepojdem s plnym kosom ale plnymi nohavicami :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

takze haluz tema lebo prave vcera kes som siel domov
Tak s kamosom ze pome na huby tu su dobre .... neboli sme obleceny do lesa ale sli sme .
Aj sme stretli hubara :) ten nam trocha poradil

NO nazbieral som asi 15 masliakov a dnes znich bola prazenica :)
chodil by som aj viac krat ale bud nieje cas alebo nemam skym... ( darmo 20 rocny ludia co maju zalubu zbierat alebo chodit po lese a tiez ich konzumovat niesu na kazdom druhom rohu :) )

+ nepoznam este vsetky druhy ktore sa daju nast na SVK ... takze dalsie minus :(

fotky nemam :ale boli velke :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hehe ja mam este menej ako 20 ale to je jedno, v Šaštíne boli masliaky na kazdom kusku ak by si chcel chod sa tam prejst popri ceste a mas ich za 1 plny mech :)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

my obcas chodievame s otcom do maleho lesa medzi hlohovcom a klacanmi. nie je velky, ale ked je sezona a dobre podmienky tak je ich tam vela. iba raz sa stalo ze sme odisli naprazdno, to ked tam bolo nejak privela diviakov :D
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

mi sme zvykli chodievat s nasimi na Michalkovu - Medzi Zvolenom a Dobrou Nivou (smer Krupina/Sahy) ... ale uz sme davno neboli
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ades & mikkimikki aj ste nieco ponachadzali? :)
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Poznam jedno celkom dobre miesetcko v lesoch v okoli Hnilca. Je sice pravda, ze stovky hribov, ako niektori ini som este nenasiel, ale pre vlastnu potrebu sa vzdy nazbieralo dost. Minule tam oco nasiel 1,2 kg tazkeho hriba, priemer klobuka 25 cm. Tusim ze sparvil aj fotku, takze ked ju este niekde najdem, potom ju tu pridam.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

vojtk napísal:Poznam jedno celkom dobre miesetcko v lesoch v okoli Hnilca. Je sice pravda, ze stovky hribov, ako niektori ini som este nenasiel, ale pre vlastnu potrebu sa vzdy nazbieralo dost. Minule tam oco nasiel 1,2 kg tazkeho hriba, priemer klobuka 25 cm. Tusim ze sparvil aj fotku, takze ked ju este niekde najdem, potom ju tu pridam.
ja mam rekord 3,6kg (pridavam foto z internetu ako ten hrib vypada)
Prílohy
hrib zrnitohlubikovy alias siny
hrib zrnitohlubikovy alias siny
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

No ja som niekedy ked som bol mensi chodil na huby ale teraz uz am to preslo a chodia len rodicia a kazdy vikend donesu aspon dve kosiky plne hribova uz to tu amme po dome sa to vsade susi a vsetko smrdi :D nas rekord je okolo 150 dubakov mal som aj foto ale neviem na ktorom DVD ho mam a nece sami hladat....ale ked najdem dam vam ho tu
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

co s tym ??
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

huby furt a vsade.. posledne asi cca 10 kg kadecoho .. a inak na kazdej chate, tripe zereme huby :D hubova prazenica, huby s vajcom ... jak pride.. vyprzane :D ket je nacom vyprazit ..
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

na Kováčovú vybehneme na rýcziky... najvacsia lahodka- pekne do nalevu a je z toho nehorazna vec... za posledne 2 tyzdne sme zavarili hadam 20 poharov, co je dost ked si vezmeme ze je dost tazke ich najst... a inac klasika masliaky do prazenice atd...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

vcera sme boli na hubacke pri kosiciach, ale tam v lese rastlo po chu*a podpiniek, nieco nenormalne, domov sme priniesli asi 50 kilo, dubaky tu velmi nerastu ale suchohribov bolo tiez plno. a co s tym? susit, mrazit, do nalevu. vsetko je dobre.
Prílohy
huby.jpg
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

zelovoc napísal:vcera sme boli na hubacke pri kosiciach, ale tam v lese rastlo po chu*a podpiniek, nieco nenormalne, domov sme priniesli asi 50 kilo, dubaky tu velmi nerastu ale suchohribov bolo tiez plno. a co s tym? susit, mrazit, do nalevu. vsetko je dobre.
teraz to cistit :) jaaj nechcelo by sa mi . inac chodim aj ja na huby mal som niejake pekne kusky ked najdem dam foto
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:vcera sme boli na hubacke pri kosiciach, ale tam v lese rastlo po chu*a podpiniek, nieco nenormalne, domov sme priniesli asi 50 kilo, dubaky tu velmi nerastu ale suchohribov bolo tiez plno. a co s tym? susit, mrazit, do nalevu. vsetko je dobre.
to sa nebojis ze sa ti tie huby sparia ??? (na foto igelitka) :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

compleX napísal:to sa nebojis ze sa ti tie huby sparia ??? (na foto igelitka) :D
Presne, aj ja sa divim ako to tam mohli dat :)
K teme: hubarcenie nejak nemusim, ja ked niekam idem, tak tam chcem byt cim skor, nie je v mojej povahe prehladavat kazdy krik :) No a ked ma este pred casom otec braval na huby, tak to vyzeralo tak, ze ja som s bratom isiel po priamke a otec robil same S, takze zaostaval az sme ho raz stratili. Vtedy som si povedal, ze mam v p!c! a na hubarcenie kaslem. Inak mi chutia akurat zavarane v kyslom naleve a vyprazane. Pri ostatnych formach nejak extra necitim chut, takze je to pre mna iba "hmota" a ked huby v jedle su alebo nie, je mi to jedno, rozdiel v chuti nie je vyrazny.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Presne, aj ja sa divim ako to tam mohli dat :)
K teme: hubarcenie nejak nemusim, ja ked niekam idem, tak tam chcem byt cim skor, nie je v mojej povahe prehladavat kazdy krik :) No a ked ma este pred casom otec braval na huby, tak to vyzeralo tak, ze ja som s bratom isiel po priamke a otec robil same S, takze zaostaval az sme ho raz stratili. Vtedy som si povedal, ze mam v p!c! a na hubarcenie kaslem. Inak mi chutia akurat zavarane v kyslom naleve a vyprazane. Pri ostatnych formach nejak extra necitim chut, takze je to pre mna iba "hmota" a ked huby v jedle su alebo nie, je mi to jedno, rozdiel v chuti nie je vyrazny.
a co tak susene huby v kapustnici ? :) , mne a ani otcovi sa nepodarilo stratit pred nedavnom sme kupili GPS pre turistov, tento rok sme zavarali asi 20 poharov (v kyslom naleve :P ) suchohribov
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

compleX napísal:a co tak susene huby v kapustnici ? :) , mne a ani otcovi sa nepodarilo stratit pred nedavnom sme kupili GPS pre turistov, tento rok sme zavarali asi 20 poharov (v kyslom naleve :P ) suchohribov
V kapustnici samozrejme mozu byt, ale nejak ich nevnimam. Hriby v jedle mi vobec nevadia, ale nemozem povedat, ze by som ich vyhladaval :)
No ze sa nestratite - to je asi aj vecou povahy, ako som uz pisal vyssie. Ja na to nemam nervy a otec uz teraz chodi inak ako ked sme boli mensi, vtedy na nas daval pozor. Teraz vie, ze cestu k autu najdeme aj sami, tak mu je asi jedno, ze sa raz za cas oddelime :D
Napísať odpoveď