Baterie, ktore vydrzia 30 rokov
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
no tak doslovne to asi nemysleli, neviem si predstavit zeby som mal 30 rokov jeden notasuplink napísal:podla mna si to patentuje ako prvy Acer a vyrobia notebook, ktory pojde v kuse 30 rokov, ale zaruka sa bude vztahovat len na baterku, napriklad na klavesnicu uz bude len 2 mesiace, na lcd panel pol roka a chladenie rok...atd
-
krupica_dnb
Medium Professional
v živoťéééééééé...vojtk napísal:Suhlasim, ak by technologiu este trosku vyladili a prispôsobili ju autam, mohlo by z toho nieco byt. Uz teraz sa formuje nova generacia elektromobilov, moznoze po takomto objave zacne skutocne expandovat.
Šejk s adohodne s kamarátmi, kúpi tomu chlapovi patenty na tu baterku a za ******* peniaze (nenapadá ma adekvátne prídavné meno) a pôjde do análu ako každý podobný pokus....
-
Stenky
Professional
ani nie kedze to nevymyslel jeden clovek. ono tiez nastup elektromobilov namiesto aut na fosilne palivo nieje zalezitostou par dni....to bude proces. nevyhnutny proces a ziaden bohatstva chtivy arab to nezastavi.krupica_dnb napísal:v živoťéééééééé...
Šejk s adohodne s kamarátmi, kúpi tomu chlapovi patenty na tu baterku a za ******* peniaze (nenapadá ma adekvátne prídavné meno) a pôjde do análu ako každý podobný pokus....
inac nevidim problem s cenou samotneho zariadenia, skor sa do tej ceny premietne fakt ze kazdemu zariadeniu bude stacit 1 na cely jeho funkcny cyklus. no pockame si par rokov a uvidime
-
zvonenie33
Light Professional
Keď tak uvažujem. Zoberme si, že výdrž takej baterie záleží od kapacity a teda aj od veľkosti.
- Keby sa vyrabali baterie, dajme tomu o velkosti AA baterky (for example, nechytajte ma za slovičko), ktorá by vydržala napájať notebook po dobu 2 rokov, tak by nestratili ani vyrobcovia notebooku, ani baterii, naopak by to tlačila EU pre ekologickosť dopredu.
To by šlo..
- Keby sa vyrabali baterie, dajme tomu o velkosti AA baterky (for example, nechytajte ma za slovičko), ktorá by vydržala napájať notebook po dobu 2 rokov, tak by nestratili ani vyrobcovia notebooku, ani baterii, naopak by to tlačila EU pre ekologickosť dopredu.
-
xH4wK
Ja to nevidim tak pesimisticky. Ved z ropy sa nevyrabaju len pohonne hmoty, ale aj tisice dalsich vyrobkov. Ropu ludom stale treba,a myslim, ze by im ju bolo treba aj keby v utach fungovali baterie s dlhou zivotnostou. Je pravda , urobiloby to zemny v ekonomike, ale nemyslim ze by to bolo az take ketastroficke - skôr by nastala pozvolna zmena.H@wk napísal:Keby sa tieto baterie dostali na trh pre verejnost tak by to zruinovalo svetovu ekonomiu ... len si to predstavte... taketo baterie v elektromobiloch ... a ropa atd. nebude uz velmi potrebna ... len uvazujte dalej...
Ked to prejde zacnime si kupovat zbrane
Netreba zabudat,ze ropa sa mina a mina...Uz teraz existuju odhady asi ako dlho vydrzia zasoby ropyH@wk napísal:Keby sa tieto baterie dostali na trh pre verejnost tak by to zruinovalo svetovu ekonomiu ... len si to predstavte... taketo baterie v elektromobiloch ... a ropa atd. nebude uz velmi potrebna ... len uvazujte dalej...
Keď táto batéria vydrží v notebooku 30 rokov, tak budiš, ale auto ti zadarmo 30 rokov jazdiť nebude.H@wk napísal:Keby sa tieto baterie dostali na trh pre verejnost tak by to zruinovalo svetovu ekonomiu ... len si to predstavte... taketo baterie v elektromobiloch ... a ropa atd. nebude uz velmi potrebna ... len uvazujte dalej...
-Svetovou ekonomikou by to otriaslo, hlavne už teraz nemocným dolárom (výhoda pre štáty, čo za dolar nakujú, napr. EU), no zasa SCI-FI by som v tom nevidel.
-Ja si nástup týchto baterii predstavujem pod inou lampou, napr. v podobe "nekonečných" ovládačov k televízorom, v mobiloch v notebookoch a celkovo v drobnej elektronike (fotoaparaty).
-Samozrejme sa môžeme aj tešiť vysokej cene takýchto baterii..
-
krupica_dnb
Medium Professional
zober si len americanov- oni prezivaju ako krajina IBA kvoli tomu, ze svetovy trh s ropou obchoduje VYHRADNE v dolaroch. Neboj, nejeden takyto projekt stroskotal na tom ze ho kupil bud nejaky arab alebo samotna americka vlada a znicili vsetky materialy...
myslis ze kvoli comu zacinaju vsetky vojenske konflikty? nikdy nejde priamo o ropu, aby ju mohli tazit oni....
myslis ze kvoli comu zacinaju vsetky vojenske konflikty? nikdy nejde priamo o ropu, aby ju mohli tazit oni....