Baterie, ktore vydrzia 30 rokov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

podla mna si to patentuje ako prvy Acer a vyrobia notebook, ktory pojde v kuse 30 rokov, ale zaruka sa bude vztahovat len na baterku, napriklad na klavesnicu uz bude len 2 mesiace, na lcd panel pol roka a chladenie rok...atd :D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

myslim ze ak to bude nebezpecne na trh sa to nedostane a ked sa to dostane bude tu revolucia doslova.cena bude spociatku vysoka ale pozrite sa na take mp3 prehravace.niekedy staly 64mb niekolko tisic.dnes sa daju kupit ovela vyssie kapacity za ovela nizsie ceny :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

uplink napísal:podla mna si to patentuje ako prvy Acer a vyrobia notebook, ktory pojde v kuse 30 rokov, ale zaruka sa bude vztahovat len na baterku, napriklad na klavesnicu uz bude len 2 mesiace, na lcd panel pol roka a chladenie rok...atd :D
no tak doslovne to asi nemysleli, neviem si predstavit zeby som mal 30 rokov jeden notas :D inak 30 rokov este nepreslo ani od vymslenia notebooku takze mame cas...skor je to myslene tak ze tu baterku medzi notebookmi bude mozne menit, ked sa ti notas pokazi alebo budes chciet novy tak si ho kupis bez baterky a das si tam tu staru, aj ked myslim ze na dnesnu dobu je to dost blba logika...kedze notebook bez baterky nie je mozne a to ju ma kazdy inu :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

vojtk napísal:Suhlasim, ak by technologiu este trosku vyladili a prispôsobili ju autam, mohlo by z toho nieco byt. Uz teraz sa formuje nova generacia elektromobilov, moznoze po takomto objave zacne skutocne expandovat.
v živoťéééééééé...
Šejk s adohodne s kamarátmi, kúpi tomu chlapovi patenty na tu baterku a za ******* peniaze (nenapadá ma adekvátne prídavné meno) a pôjde do análu ako každý podobný pokus....
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

krupica_dnb napísal:v živoťéééééééé...
Šejk s adohodne s kamarátmi, kúpi tomu chlapovi patenty na tu baterku a za ******* peniaze (nenapadá ma adekvátne prídavné meno) a pôjde do análu ako každý podobný pokus....
ani nie kedze to nevymyslel jeden clovek. ono tiez nastup elektromobilov namiesto aut na fosilne palivo nieje zalezitostou par dni....to bude proces. nevyhnutny proces a ziaden bohatstva chtivy arab to nezastavi.
inac nevidim problem s cenou samotneho zariadenia, skor sa do tej ceny premietne fakt ze kazdemu zariadeniu bude stacit 1 na cely jeho funkcny cyklus. no pockame si par rokov a uvidime :)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Myslim ze to v tejto konzumnej dobe nikdo ku slovu nepusti
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keď tak uvažujem. Zoberme si, že výdrž takej baterie záleží od kapacity a teda aj od veľkosti.
- Keby sa vyrabali baterie, dajme tomu o velkosti AA baterky (for example, nechytajte ma za slovičko), ktorá by vydržala napájať notebook po dobu 2 rokov, tak by nestratili ani vyrobcovia notebooku, ani baterii, naopak by to tlačila EU pre ekologickosť dopredu. :) To by šlo..
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Keby sa tieto baterie dostali na trh pre verejnost tak by to zruinovalo svetovu ekonomiu ... len si to predstavte... taketo baterie v elektromobiloch ... a ropa atd. nebude uz velmi potrebna ... len uvazujte dalej...
Ked to prejde zacnime si kupovat zbrane :roll:
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

H@wk napísal:Keby sa tieto baterie dostali na trh pre verejnost tak by to zruinovalo svetovu ekonomiu ... len si to predstavte... taketo baterie v elektromobiloch ... a ropa atd. nebude uz velmi potrebna ... len uvazujte dalej...
Ja to nevidim tak pesimisticky. Ved z ropy sa nevyrabaju len pohonne hmoty, ale aj tisice dalsich vyrobkov. Ropu ludom stale treba,a myslim, ze by im ju bolo treba aj keby v utach fungovali baterie s dlhou zivotnostou. Je pravda , urobiloby to zemny v ekonomike, ale nemyslim ze by to bolo az take ketastroficke - skôr by nastala pozvolna zmena.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

H@wk napísal:Keby sa tieto baterie dostali na trh pre verejnost tak by to zruinovalo svetovu ekonomiu ... len si to predstavte... taketo baterie v elektromobiloch ... a ropa atd. nebude uz velmi potrebna ... len uvazujte dalej...
Netreba zabudat,ze ropa sa mina a mina...Uz teraz existuju odhady asi ako dlho vydrzia zasoby ropy :twisted:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

dudo02 napísal:Netreba zabudat,ze ropa sa mina a mina...Uz teraz existuju odhady asi ako dlho vydrzia zasoby ropy :twisted:
A jej cena stupa a stupa, zlaty vek pre urcitu skupinu ludi :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keď táto batéria vydrží v notebooku 30 rokov, tak budiš, ale auto ti zadarmo 30 rokov jazdiť nebude.
-Svetovou ekonomikou by to otriaslo, hlavne už teraz nemocným dolárom (výhoda pre štáty, čo za dolar nakujú, napr. EU), no zasa SCI-FI by som v tom nevidel.

-Ja si nástup týchto baterii predstavujem pod inou lampou, napr. v podobe "nekonečných" ovládačov k televízorom, v mobiloch v notebookoch a celkovo v drobnej elektronike (fotoaparaty).
-Samozrejme sa môžeme aj tešiť vysokej cene takýchto baterii..
Stenky
Professional
Professional

presne takto to vidim aj ja drobna elektronika bez nabijania.

k tym autam....ropa sa mina tak prechodom na elektro sa aspon usetri ropa na ine ucely (derivaty a materialy). dopyt po nej bude stale, az kym sa neminie zrejme.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

zober si len americanov- oni prezivaju ako krajina IBA kvoli tomu, ze svetovy trh s ropou obchoduje VYHRADNE v dolaroch. Neboj, nejeden takyto projekt stroskotal na tom ze ho kupil bud nejaky arab alebo samotna americka vlada a znicili vsetky materialy...
myslis ze kvoli comu zacinaju vsetky vojenske konflikty? nikdy nejde priamo o ropu, aby ju mohli tazit oni....
Stenky
Professional
Professional

ktorej sa vedcom podarilo za podpory U.S. Air Force Research Laboratory vyvinúť batérie pre notebooky, ktoré vydržia kontinuálne bez nutnosti dobíjania zásobovať tieto zariadenia po dobu nie troch až štyroch hodín, ale až 30 rokov.
kto to teraz tym americanom pokazi ked si to sami vymysleli?
Napísať odpoveď