Bojite sa tmy?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Bojite sa tmy?

ano
26
16%
nie
137
84%

Celkom hlasov: 163

GMC_rich
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Bojite sa tmy?

Príspevok od používateľa GMC_rich »

Pytam sa hlavne preto lebo mam 16 a bojim sa tmy, mam normalne strach zaspat. Nesmejte sa ale da sa s tym nieco urobit?
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Ked som bol maly tak som sa bal, to je asi normalne nie?
napriklad ked som pozeral kraviny ako akty-x tak potom som sa vecer bal co moze na mna cihat z tmy za oknom a tak.. celkovo pohybovat sa po tme...
ale tak asi ako kazdy zdravy jedinec som z toho vyrastol...

a co ti poradim.. myslim zepsychologa... urcite spolu najdete riesenie..
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

odporucam pusti si potichu na celu noc radio
GMC_rich
Novice
Novice

Príspevok od používateľa GMC_rich »

sak prave tiez ja som vzdy pozeral horory, a ked si spomeniem na exorcistu a aj to ze hovorili ze je podla skutocnosti ten film tak vtedy pride strach
Sheep
Addict
Addict

Re: Bojite sa tmy?

Príspevok od používateľa Sheep »

GMC_rich napísal:Pytam sa hlavne preto lebo mam 16 a bojim sa tmy, mam normalne strach zaspat. Nesmejte sa ale da sa s tym nieco urobit?
chod spat riadne unaveny, zaspis aj v tme a hotovo, rob to nejaku dobu, cca mesiac a uplne si nato zvyknes

konkretne mne je jedno ci spim v tme alebo svetle...zaspim okmazite ajtak :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

tiez som sa bal a raz mi oco povedal : bojis sa ? tak tam chod .
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

bal som sa ale uz to je konecne za mnou, myslim ze si kazdy vznikne ale ked si mam spomenut z ktoreho filmu som sa najviac bal tak to bol 6 zmysel ked tam ten chlapcek sa otocil a mal "mensiu" dieru v hlave :) ale teraz si z toho robim srandu, skus si citat knihu v takom nie moc ostrom svetle ale ani nie moc v tme, aspon sa ti unavia oci a je ti jedno kde a ako zaspis, asi najlepsi sposob ako zaspat :wink:
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

jeden mudry clovek povedal:"Nevies plavat? Smelo skoc do vody!"
inak ja si praveze potrpim na tmu ked chcem spat a pocuvam v noci radio...bo lepsie sa mi vstava, myslim ze ti to pomoze alebo zbehni k psychologovi, napr. skolskemu vsak to ziadna hamba nie je...je to uplne normalna vec, a on ti urcite pomoze :)
tonken
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Bojite sa tmy?

Príspevok od používateľa tonken »

GMC_rich napísal:Pytam sa hlavne preto lebo mam 16 a bojim sa tmy, mam normalne strach zaspat. Nesmejte sa ale da sa s tym nieco urobit?
hi brothers..... ja som sa bal pred rokov(15) a jednine co mi pomohlo ze som isiel do tmy. Proste som si sadol v chodbe na zem a snazil som sa splinut so stenou postupne som zacal chodit v tme po dome, co ma celkom zacalo bavit a teraz sa nebojim vobec! :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Rovnaký problém som mala dosť dlho. Predstavovala som si, že pod posteľou sa skrýva vrah, v skrini masový vrah, za skriňami je narkoman, ktorý ma bude chcieť v noci nadrogovať alebo zabiť. V noci som ani na záchod nemohla od strachu ísť. Najvytúženejší okamih bol, keď som zaspala a nevedela, čo sa okolo mňa deje :) Také trochu psychodieťa som bola :D Teraz je to už v poho, ale napr. keď je v lete teplo, tak sa bojím spať odokrytá, proste mám pocit, že ten paplón ma ochráni keby niečo. Tak isto, keď som doma úplne sama a mám ísť spať, vždy skontrolujem, či je zamknutý byt, všetky izby popozerám a až potom môžem ísť kvázi pokojne spať. Mne pomáhalo nechať si zapnuté svetlo v susednej izbe.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

GMC_rich napísal:sak prave tiez ja som vzdy pozeral horory, a ked si spomeniem na exorcistu a aj to ze hovorili ze je podla skutocnosti ten film tak vtedy pride strach
ked to bol americky film tak to urcite bolo podla skutocnosti , mozno prvych 5minut a titulky. a to sa bojis tmi uz ked sa stmieva? alebo az ked je uz uplna tma a ti treba ist napriklad na wc? podla mna to nebude strasne len sa poprechadzaj kazdy den po tme , a casom si zvyknes na tmu , alebo si pusti pesnicky ked zaspavas
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

nj, aj ja som mal take strachy ked som bol mensi, dokonca na chate som sa bal sam hore spat [LOL]...potom to preslo, zacal som vsetko mat na salame [ach ta puberta:D] a uz som sa ani nicoho nebal, proste, ked nato nemyslis [resp sa nato vyseries] a zacnes trocha logicky uvazovat tak sa prestanes bat :) GL kamo
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Nato ze sa bojis tmy mas dost temny avatar :twisted: to prejde alebo si najdi nieco co ta ukludni nemusi to byt hudba .... ja som sa vzdy pomodlil a preslo to :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie, nebojim sa. Ale chapem ludi, ktori s tym maju problemy.

Pustit si dobru muziku by mohlo pomoct.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Trpíš lygofóbiou. Dalo by sa to prekonať napr zaspávať pri pootvorených dverách (aj keď práve z toho som mal fóbiu ja). Dobré je aj nesústrediť sa na zaspávanie samotné, ale na niečo úplne iné. Keď som bol malý, tak osm sa po nejakom horrore vždy bál. Riešil som to tak, že sme mali doma staručičké kazety, volali sa Forbíny života, kde nejaký chlapík rozprával o Werichovi. Proste monológ, ktorý Ťa zaujme, no spíš asi tak po piatich minútach. U Teba by mohla zabrať možno nejaká ambient hudbička alebo tak podobne. Skús troška bližšie opísať, na čo myslíš a čo sa Ti preháňa hlavou, keď zaspávaš. Skúsim dačo... :wink:
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

obcas mam pri zaspavani blby pocit po nejakom filme á la SAW, no to je vsetko... z tmy samotnej urcite nie :)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

niekedy sa mi snivaju voLOviny...zrazu vstanem a uplne sa dusim...je mi teplo a neda sa proste...a vtedy sa zakrijem...a myslim na take veci od ktorych sa skoro postim :lol:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tmy sa nebojím, ale mám blbý pocit keď za tmy vchádzam do miestnosti v ktorej som pred tým ešte nebol. Môžem to nazvať slabším strachom, ale inak v pohode.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Ja som sa kedysi bal tmy, ale teraz mam uplne opacny pocit ... rad som v tme , rad som sam v tme, neviem preco sa to takto zmenilo, ale pametam si ze kedysi, ked som bol vonku na zahrade , vecer tak som sa v tme strasne bal, a teraz obcas vychadzam vonku, len koli tomu aby som bol sam v tme ... inac ked som sa bal v tme tak som mal taku malu hovadinku do zastrcky co svietila , nie tak ze osveltovala celu miestnost, len proste za stolom trochu svetla a celkom to pomahalo ...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Ked som bol maly (tak 6-7 rokov) tak som mal ten problem, ale sam som ho aj vyriesil.....Postel som mal vtedy obratenu rovno tak, ze som sa pozeral na dvere - a vzdy som mal strach, co z tej tmy na mna vyskoci, ale aj z tmy samotnej. Vtedy som kôli tomu ani nemohol zaspat. Ale potom neskôr som sa vedome nutil pozerat do tmy, a do tych tmavych dveri-aby som sam seba presvedcil-ze mi odtial nic nehrozi. Nejaky cas to trvalo, ale od vtedy nemam s tmou ani najmensi problem.
Napísať odpoveď