Motorka 125ccm

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
PACO8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

midnight_man napísal:si si isty? od 16 tich asi ne
som si isty jak este nikdy, kamarat pred dvomi tyzdnami dokoncil autoskolu, ma 16 a robil na 125ku
Vek na udelenie vodičského oprávnenia podľa jednotlivých skupín a podskupín:

• vodičské oprávnenie skupiny AM možno udeliť len osobe staršej ako 15 rokov,
• vodičské oprávnenie podskupiny A1 a B1 možno udeliť len osobe staršej ako 16 rokov,
• vodičské oprávnenie skupiny T možno udeliť len osobe staršej ako 17 rokov,
• vodičské oprávnenie skupiny B, B + E, C, C + E a podskupiny C1 a C1 + E možno udeliť len osobe staršej ako 18 rokov,
• vodičské oprávnenie skupiny D, D + E a podskupiny D1 a D1 + E možno udeliť len osobe staršej ako 21 rokov,
• vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidla s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg možno udeliť len osobe staršej ako 18 rokov,
• vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom presahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidla s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg možno udeliť len osobe staršej ako 21 rokov alebo osobe, ktorá spĺňa horeuvedenú podmienku.
Podskupina A1 s objemom valcov motora nepresahujúcim 125 cm3 a výkonom najviac 11 kW.

Osobe ťažko zdravotne postihnutej možno udeliť vodičské oprávnenie skupiny B, ak je staršia ako 17 rokov.

Vydanie vodičského preukazu a doklady potrebné na jeho vydanie
Zo stranky

Kód: Vybrať všetko

http://www.epi.sk/Main/Default.aspx?Template=/Main/TArticles.ascx&phContent=/Main/ArticleShow.ascx&ArtID=3675&LngID=0
mozte si to tam vsetko pohladat
mobiloman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mobiloman »

will.i.am napísal:
// No ludia este tu hodte nejake tipy.
Najlepsie 4-takty, bo tie 2takty zeru jak tank :roll:
Tak taky 4takt 250 je super moto. Vykonovo v triede s 125 2T(MX2) a kedze 4takty idu technikou rychlo dopredu tak aby sa im 125ky vyrovnali tak uz mozes prevrtat aj na 144ccm. Ale spat k teme. Mas pravdu ze 4takt je 4takt, a ze zerie menej ako 2takt ale nie o moc vela :!: Zase 2takt si opravis povacsine aj sam ak si aspon trochu zrucny a 4takt tazko.Ked sa ti napr poseru ventily alebo ich musis dost casto davat nastavovat tak to nie je boh vie co. To sa ti dost predrazi. A 250 4T zvlast!!! Ved to ma otacky ako 125 2T !!! Takze si predstav ako tie vacky dostanu zabrat. A este ak ti nejaky "macher" zle nastavi casovanie tak si priprav peknu kopku penazi pretoze potom sa ti v motore posere co sa moze a to co sa nemoze :D Ja som zastanca jedine crossovych motoriek. Na tom sa vyblaznies do syta. Nemusis sa pozerat ci nejde kamion alebo kde zastat. jednoducho si behas po prirode (nevravim ze ju mas nicit).A keby som si mal vybrat medzi 125 2T a 250 4T tak by som asi bral 125 2T koli udrzbe, cene a super ZVUKU. Milujem to rincanie :wink: A za 250 4T hovoria fakty ako plynulejsi nastup vykonu, o cosi mensia spotreba.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: jedine cross

Príspevok od používateľa Hannibal »

mobiloman napísal:Ja by som ti poradil crossu, ma to vyse 40 koni!!! a to je len 125, ja radsej do terenu ako na cestu, na crosske sa da paradne vyblazniet. Ja by som volil KTM SX 125, SUZUKI RM 125, YAMAHA YZ 125, HONDA CR 125 alebo KAWASAKI KX 125. Ja cestnym moc neholdujem, podla toho na co to chces, ak to chces aj na cestu tak potom terenne endurko ako napr YAMAHA DT 125 bo to sa da aj na znacky postavit
to hej motorky su to dobre ale musis si zobrat do uvahy ze su to zavodne motorky teda zivotnost nie je velka...
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1s0 »

mobiloman napísal:Tak taky 4takt 250 je super moto. Vykonovo v triede s 125 2T(MX2) a kedze 4takty idu technikou rychlo dopredu tak aby sa im 125ky vyrovnali tak uz mozes prevrtat aj na 144ccm. Ale spat k teme. Mas pravdu ze 4takt je 4takt, a ze zerie menej ako 2takt ale nie o moc vela :!: Zase 2takt si opravis povacsine aj sam ak si aspon trochu zrucny a 4takt tazko.Ked sa ti napr poseru ventily alebo ich musis dost casto davat nastavovat tak to nie je boh vie co. To sa ti dost predrazi. A 250 4T zvlast!!! Ved to ma otacky ako 125 2T !!! Takze si predstav ako tie vacky dostanu zabrat. A este ak ti nejaky "macher" zle nastavi casovanie tak si priprav peknu kopku penazi pretoze potom sa ti v motore posere co sa moze a to co sa nemoze :D Ja som zastanca jedine crossovych motoriek. Na tom sa vyblaznies do syta. Nemusis sa pozerat ci nejde kamion alebo kde zastat. jednoducho si behas po prirode (nevravim ze ju mas nicit).A keby som si mal vybrat medzi 125 2T a 250 4T tak by som asi bral 125 2T koli udrzbe, cene a super ZVUKU. Milujem to rincanie :wink: A za 250 4T hovoria fakty ako plynulejsi nastup vykonu, o cosi mensia spotreba.
...hmm zebi mal 4-takt 250ccm tocit tak isto ako 2-takt 125??? ...blbost....
...a problem s ventylmy??? ved nastavit ich je velmi jednoduche- stacia ti plechove mierky, a par kusov naradia.... a vo 4-takte nevidim nic zlozite... vede aj nastavenie rozvodu sa da zvladnut.... ja som mal do rozhodenu moju 125-ku 4-takt a sam som ju doma aj poskladal, nastavil ventily, rozvod a moto chytila na prvu supu....
..a ja osobne neznasam 125 2-takt- ma to sice výkon okolo 40 koni, ale musis to tocit do nebies , lebo ten max vykon je pri dost vysokych otackach, potom ten zvuk ako motorova pila a o zivotnosti+ spotrebe ani nehovorim....
mobiloman
Light Star
Light Star

OK, OK, videl som rozobratu 250 4T (rozvody), nic tazke, mam ten pocit ze 125 4T sa dava do skutrov vacsinou, mas skuter? To je o pouzivani v nieco uplne inom...
Ale mi nepovedz, ze karbec je jednoduchy na 4T oproti 2T. A celkovo aj motor je jednoduchsi.

K tym otackam. Ked nieco tvrdis a oponujes tak si to prosim ta najprv zisti.
pri tych otackach tie vacky...
Tie motorky su premakanejsie z roka na rok ale predsa.
Nasiel som napr 2006 Kawasaki

http://www.kawasaki.de/category.asp?CId=47F63662

http://img135.imageshack.us/my.php?image=kawasakikx250fym0.jpg 

http://img135.imageshack.us/my.php?image=kawasakikx125ro8.jpg 
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1s0 »

mobiloman napísal:OK, OK, videl som rozobratu 250 4T (rozvody), nic tazke, mam ten pocit ze 125 4T sa dava do skutrov vacsinou, mas skuter? To je o pouzivani v nieco uplne inom...
Ale mi nepovedz, ze karbec je jednoduchy na 4T oproti 2T. A celkovo aj motor je jednoduchsi.

K tym otackam. Ked nieco tvrdis a oponujes tak si to prosim ta najprv zisti.
pri tych otackach tie vacky...
Tie motorky su premakanejsie z roka na rok ale predsa.
Nasiel som napr 2006 Kawasaki

http://www.kawasaki.de/category.asp?CId=47F63662

http://img135.imageshack.us/my.php?image=kawasakikx250fym0.jpg 

http://img135.imageshack.us/my.php?image=kawasakikx125ro8.jpg 
...no takze skuter nemam- mam hondu xl125. k tym rozvodom- mam sice iba dvojventyl a jednu vacku, ale jedna vacka sa pouziva aj pri niektorych velkych 4- ventyloch...no sice napr yamaha xt350 ma dve...ale v tom nevidim problem....
...k tym otackam- keby si radsej nasiel krivku vykonu 2 a 4 taktu- myslim si ze 4-takt ma tu krivku plynulu a uz od cca 4000-5000 otacok zacina pekne tahat, co sa o 2- takte neda povedat....
...ku tomu karbiku- neviem co tam chces mat tak u 4-taktu zlozitejsie...no je tam este akceleracna pumpa a tak.... pri niektorych vacsich 4-taktoch sa sice pouzivaju aj dva karbiky- tam je sice niekedy problem ich nastavit rovnako, ale viac chyb nevidim....

http://img144.imageshack.us/my.php?image=dsc01652yl1.jpg
...yamaha xt350

http://img142.imageshack.us/my.php?image=dsc00019yx9.jpg
honda xl125
mobiloman
Light Star
Light Star

aha, takze sa bavime o 20 rocnych strojoch? No taky by som si duplom uz nekupil. Tie nove su ako tak poriesene/doriesene a stale ich zdokonaluju.
krivku vykonu ja poznam ale dnesne 2T uz niesu akoze nic nic a bum. uz je ten nastup plynulejsi a cosi potiahnu aj v nizsich otackach. Samozrejme nie tak ako 4T! To som pisal aj v prvom poste ako vyhodu 4T. Ale ked chces poriadne vyuzivat aj tu 250 4T o ktorej sa bavim cely cas tak to musis tocit aj do maxima a tie otacky co pises ty(5000) tak tie ti "nahrabu" sekundy vo vyjazdoch a zatackach 4takty oproti 2T. Jednoducho 250 je maly objem na 4T aby si to nemusel tocit do tych 10000.
125 4T teraz robia asi iba skutre a crossy robia 150 4T. mne sa nepaci ze uz to drbu aj do triedy 85ccm.
Kazde ma svoje vyhody aj nevyhody, ja mam radsej 2T a som ich zastanca.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Nerozmyslal si nad hondou NSR125 ? Hoc neviem presne kolko ma KW ale ceny su priatelne... http://images.google.com/images?hl=sk&c ... a=N&tab=wi
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

Ja teraz zháňam Husqvarnu SM 125 s,alebo KTM EXC 125 SM,mali by byť jazdené no sranda je v tom že mám iba 60000,-sk a pochybujem,že za toľko zoženiem motard:D.Ale ja by som bral hentie dve...
Enjoy!
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja co by som doporucil jednoznacne nejaky 4T do objemu 400cm3....teda napr. Suzuki DR-400, z Yamah urcite TT-350, WR-250F s ktorou mam osobnu skusenost da sa kupit z dovozu okolo 130 000,-- casto sa predava v zabrzdenej variante 25KW co je akurat na vodicak...do 25KW a ak to bude malo (co urcite nebude) mozes otvorit vyfuk co doda vacsi vykon...motor tam slape ako hodinky-sak je to Yamaha len treba sa o to starat je to predsa sportovejsia motorka. Pri znackach by som volil japonske motorky tie maju predsa dlhu historiu vyvoja a su skoro bezchybne.
pridam aj odkaz na WR-250F
http://www.marimoto.cz/redir.php?redir= ... moto=czech
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hannibal napísal:Ja co by som doporucil jednoznacne nejaky 4T do objemu 400cm3....teda napr. Suzuki DR-400, z Yamah urcite TT-350, WR-250F s ktorou mam osobnu skusenost da sa kupit z dovozu okolo 130 000,-- casto sa predava v zabrzdenej variante 25KW co je akurat na vodicak...do 25KW a ak to bude malo (co urcite nebude) mozes otvorit vyfuk co doda vacsi vykon...motor tam slape ako hodinky-sak je to Yamaha len treba sa o to starat je to predsa sportovejsia motorka. Pri znackach by som volil japonske motorky tie maju predsa dlhu historiu vyvoja a su skoro bezchybne.
pridam aj odkaz na WR-250F
http://www.marimoto.cz/redir.php?redir= ... moto=czech
Máš síce pravdu,ale on hľadá motorky DO objemu 125ccm a nie OD
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

rixo napísal:Máš síce pravdu,ale on hľadá motorky DO objemu 125ccm a nie OD
sak som to cital ja som mu len odporucitl co by mal najlepsiu volbu
rixo napísal:Ja teraz zháňam Husqvarnu SM 125 s,alebo KTM EXC 125 SM,mali by byť jazdené no sranda je v tom že mám iba 60000,-sk a pochybujem,že za toľko zoženiem motard:D.Ale ja by som bral hentie dve...
Enjoy!
Skus za tu cenu kupit Husqvarnu WR-125 a prehodit gumy na motardove, alebo to iste ze kupis volaku ojazdenu KTM
erino napísal:Aprilia RS 125ccm :)
Ide zablokovana 180 km/h ked je nova
Celkom good az nato ze zere viacej nez auto :D , a este dost vela stoji
No to neviem kde by zobrala taku rychlost 180 km/h to je moc-Jednovalcový motor má v základnom prevedení 15 koní, ale plný výkon sa po otvorení dostáva k hranici 30 koní. Teda 22.0 kW / 30.0 koní pri 11250 otáčkach ma max rychlost 160 km/h.....
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no tych aprili 125 je viac typov.. neviem ako sa vsetky oznacuju ale nektore su iba 125cm ale maju vykon viac ako 20kW a to je serovia vyroba..
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hannibal-JJ máš pravdeu nad tým som tiež rozmýšlal ale problém je v tom,že na motard treba :väčší kotúč,iné strmene,pevnejšie tlmenie a vidlicu,a ešte motor býva väčšinou zatvorený alebo má niečo iné netuším čo asi je iba zatvorený:)
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

rixo napísal:Hannibal-JJ máš pravdeu nad tým som tiež rozmýšlal ale problém je v tom,že na motard treba :väčší kotúč,iné strmene,pevnejšie tlmenie a vidlicu,a ešte motor býva väčšinou zatvorený alebo má niečo iné netuším čo asi je iba zatvorený:)
Podla mna je ten motor zabrzdeny vyfukom, alebo motorom ... ..bud sa hodi druhy alebo vyberes z neho tu vlozku ja som to tak urobil na XT-600E a to bol rachot a potom som vymontoval poslednu cast vyfuku co je nad stupackou a skoro som ohluchol ....k tomu motardu no neviem je to dost tazko povedat len skoda ze su take drahe....Preco prave chces motard ?
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mám 16 čerstvý vodičák a do ďaľšieho vodičáku do 25kW to úplne stačí:)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

rixo napísal:mám 16 čerstvý vodičák a do ďaľšieho vodičáku do 25kW to úplne stačí:)
mam 19 vodicak do 25 KW a cakam na novy aby som mal neobmedzene,to by bola hanba vydrbat sa v zakrute na takej slabej motorke ked mozem neskor na 1000-ke nejakej,no nie? :lol:
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:mam 19 vodicak do 25 KW a cakam na novy aby som mal neobmedzene,to by bola hanba vydrbat sa v zakrute na takej slabej motorke ked mozem neskor na 1000-ke nejakej,no nie? :lol:
na to sa potom pridem pozriet rovno aj s pohrebnou sluzbou :D
mobiloman
Light Star
Light Star

hannibal aku mas moto?
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mobiloman napísal:hannibal aku mas moto?
Suzuki TS-125
Napísať odpoveď