Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sepiroth
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sepiroth »

samploom napísal:Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia :? . nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze :twisted: ? Takze neuvedomene trosku trpia, vsade musia byt zasadovy, paradoxne sa citia nad vecou - sak oni su bojovnici za nieco pozitivne..
ked uz tak preferovat nieco ine, ale nie sa "zavret".
presne, zmenit svet. PRE BOHA. na svete je miliardea tisickrat dôležitejších vecí ktoré je treba zmeniť a ktoré ho doslova NICIA, a niekto bojuje za prava hospodarskych zvierat. nielen naivita, niečo horšie... samozrejme, že rešpektujem ludi ako bolek, ale takato predstava menenia sveta ma priam rozčuľuje.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

sepiroth: Neviem, či otázka hladovania miliónov ľudí v krajinách tretieho sveta je banálna záležitosť... Jedno z riešenia je aj to, že namiesto pestovania poľnohospodárskych plodín pre zvieratá by sa pestovali plodiny pre ľudí. Pretože keby sa všetka pôda, kde sú poľnohospodárske zvieratá využila na pestovanie plodín, ktoré by šli na priamu konzumáciu pre ľudí, naša planéta by "nakŕmila" všetkých ľudí. Dokonca tuším trojnásobne. Samozrejme, ide len o čisto teoretické výpočty, ale podľa mňa, niečo na tom bude...
kapu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kapu »

Žít bez masa? To si opravdu nedokážu představit...

Je to příjem bílkovin a všech potřebných látek pro život si myslím :o
LordHaart
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LordHaart »

kapu napísal:Žít bez masa? To si opravdu nedokážu představit...
napodobne :) ja som masozravec od kosti :)
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

nie som proti.
mnam :)
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

pokial nemam na obed mäso tak niesom najedeny.... preferujem kuracie a morcacie :)
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

Masko mam rada :) ako tu uz bolo velakrat povedane je tu predsa na to aby sa jedlo :) jedna moja znama prestala jest maso po tom ako sa docitala ako zaobchadzaju s kravami na bitunku. no neviem co si o tom mam mysliet, ale budiz.. aspon ostane viac nam, masozravcom :lol:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Sme na vrchole potravinoveho retazca. Velka to smola pre zvierata. Vegetariani, jedzte si svoje svoje bylinky, ale nas nechajte jest to, co mame radi.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

niesom vegetarian ale nechuti mi napr bravcove, hovedzie a tak..
jem max kurca a ryby,moravske mäso. pasteky vobec odkedy viem co tam davaju..a inak parky obcas ked uz nic ine nieje
obcas na mna pride taky pocit ze musim mat meso a zjem vtedy aj 5 cm salamy.:Dheh ale len obcas. :oops:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nie som proti konzumacii, ale skusal niekto z vas trebars taky vegetariansky tyzden? Ja hej - celkom dobra vec. :)

Inak z masa najviac oblubujem divinu. Bravcove a hovadzie by som vedel ozeliet. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

p4ra napísal:Sme na vrchole potravinoveho retazca. Velka to smola pre zvierata. Vegetariani, jedzte si svoje svoje bylinky, ale nas nechajte jest to, co mame radi.
Asi tak, levi papajú antilopy, dravé vtáky myši, medveďovia ryby...
My papamáme kravy, prasiatka, sliepočky a všetko čo máme radi. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bolek napísal:ť... Jedno z riešenia je aj to, že namiesto pestovania poľnohospodárskych plodín pre zvieratá by sa pestovali plodiny pre ľudí. Pretože keby sa všetka pôda, kde sú poľnohospodárske zvieratá využila na pestovanie plodín, ktoré by šli na priamu konzumáciu pre ľudí, naša planéta by "nakŕmila" všetkých ľudí. Dokonca tuším trojnásobne.
prosim nepolemizujme ked vieme ze nasadit mrkvu pod stajnu pre chovne prasata nieje vsetko :-) ... tie budovy zas az tolko pody s dobrou bonitou nezaberaju, polia na ktorych sa pestuje zranica pre dobytok tiez nie, kravy a podobny dobytok sa obcas vie past (hlavne an dedine) aj na neurodnej pode ... cisto hypoteticky keby bolo tej takto zabratej pody dost, tak by sme povedze vypestovali psenicu pre vsetky oblasti afriky ktore to potrebuju ... a co potom ? samozrejmä nebudeme dobytek, tak im to pomelieme pekne na muku, kedze potrebuju na chleba aj drozdie a vodu, tak pribalime, niesme predsa troskari ... pekne nabalime do lietadielka, ktore potom pristane niekde v postihnutom regione .. vsetci vsak vieme ze tento region nieje ani tak postihnuty nedostatkom potravin, ako zlou vladou ... my im nieco posleme, tak to nechaju uz len z principu kysnut mesiac na letisku ... cely uzitok, ze sa im tam dovezu s tym aj potkany a tie im pozeru aj to malo co maju ... tym ludom netreba dat vodu, a podobne ale dobru vladu, ziadne ozbrojene skupiny a ten "rozum" aku tu vodu zo zeme odstat a ako si obhospodarit to svoje policko ...

btw.: ked uz sme v afrike :-) ma napadla jedna vec ktora uzko suvisi s humanitarnou pomocou ... jeden znamy robil pre cerveny krizek a trosku toho vozili aj do afriky ... hlavne lieky a potraviny ... lieky ako inak po expiracii a potraviny bud expirovane alebo z nejakych vadnych sarzi ... firma si to pekne vymysli .. nepodari sa nejakemu Lidlackemu dodavatelovi obsah nejakeho konzervantu v broskyniach, tak to da cervenemu krizu, ten to tam vyexportuje (samozrejmä kym sa to tam dostane vacsinou to uz nieje dobre) a naspat si necha preplatit financie ktore utratil na vyrobu tohto produktu ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

kinjeril napísal:Nie som proti konzumacii, ale skusal niekto z vas trebars taky vegetariansky tyzden? Ja hej - celkom dobra vec. :)
tie zeny dokazu robit zazraky... :smt064 vegetariansky tyzden :surrender:
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

nie urcite nie som proti (som za konzumaciu :) no ak niekto maso neje, je to cisto jeho vec. preto ma prispevky typu kebyze miesto dobytku nasadime obilie vedia nastvat do nepricetnosti :twisted:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Holubar napísal:tie zeny dokazu robit zazraky... :smt064 vegetariansky tyzden :surrender:
Tu nejde o zeny priatelu. Ak narazas na moju priatelku, s nou to nema teraz nic spolocne. Taketo tyzdne som si daval uz predtym, nez som ju spoznal. ;)
Myslim, ze z casu na cas to nezaskodi. Zeleninu mam rad, nevidim dovod preco nie. Nevravim vsak, ze by som tak vedel fungovat stale. :)
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

bez mäsa by som si tazko predstavil zivot
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Petoo a zbytok osadenstva: Pokiaľ by si čítal dôkladnejšie môj prvý príspevok, tak by si sa dočítal, že sa nikomu nesnažím nanútiť svoj názor. všetci v mojom okolí ti povedia, že akceptujem ich názor na vegetariánstvo a oni zase môj... Len keď sa ide o tom diskutovať, tak to, prečo to tak robím, si viem podložiť aj argumentami, ktoré sú zase pre niekoho debiliny. Je to zase len subjektívny názor a diskusia na túto tému je niekedy vicious circle :)
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

Niesom,ale trhá mi srdce ked vidím ako niekto vezme napr.2 kg kus mäsa,z ktorého by sa najedlo 10-15 ľudí,a spraví z toho gebuzinu s ktorej zostane aj jeden človek hladný. :roll:
To som myslela len ako priklad :D
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

niekedy ma ľudia dokážu úplne zaraziť, jeden neznámy človiečik mi napísal, že nemám mozog, keď som vegeteriánka( po správnosti nie som). ako niekto môže takto reagovať na vegetariánstvo, urážať niekoho len preto, že nekonzumuje mäso sa mi zdá dosť úbohé. kedysi som bola vegetariánka, ale vydržala som to len rok. keby sa dalo, radšej by som ňou bola.

inak dobrý nápad s tými týždňami bez mäsa. :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lomenia napísal:Niesom,ale trhá mi srdce ked vidím ako niekto vezme napr.2 kg kus mäsa,z ktorého by sa najedlo 10-15 ľudí,a spraví z toho gebuzinu s ktorej zostane aj jeden človek hladný. :roll:
To som myslela len ako priklad :D
To sa neda, ved na dobre najednie staci uz steak z masa, ktore malo povodne 400 g, na poriadne najedenia je idealny 500-600 gramovy kusok...mnaaaaam.
A podla mna vsetko v com je maso je jedle, ved prinajhorsom povyberas iba to maso :)
Napísať odpoveď