presne, zmenit svet. PRE BOHA. na svete je miliardea tisickrat dôležitejších vecí ktoré je treba zmeniť a ktoré ho doslova NICIA, a niekto bojuje za prava hospodarskych zvierat. nielen naivita, niečo horšie... samozrejme, že rešpektujem ludi ako bolek, ale takato predstava menenia sveta ma priam rozčuľuje.samploom napísal:Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia. nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze
? Takze neuvedomene trosku trpia, vsade musia byt zasadovy, paradoxne sa citia nad vecou - sak oni su bojovnici za nieco pozitivne..
ked uz tak preferovat nieco ine, ale nie sa "zavret".
Ste proti konzumacii mäsa?
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
sepiroth: Neviem, či otázka hladovania miliónov ľudí v krajinách tretieho sveta je banálna záležitosť... Jedno z riešenia je aj to, že namiesto pestovania poľnohospodárskych plodín pre zvieratá by sa pestovali plodiny pre ľudí. Pretože keby sa všetka pôda, kde sú poľnohospodárske zvieratá využila na pestovanie plodín, ktoré by šli na priamu konzumáciu pre ľudí, naša planéta by "nakŕmila" všetkých ľudí. Dokonca tuším trojnásobne. Samozrejme, ide len o čisto teoretické výpočty, ale podľa mňa, niečo na tom bude...
-
Andi_Cibula
Addict
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
prosim nepolemizujme ked vieme ze nasadit mrkvu pod stajnu pre chovne prasata nieje vsetkobolek napísal:ť... Jedno z riešenia je aj to, že namiesto pestovania poľnohospodárskych plodín pre zvieratá by sa pestovali plodiny pre ľudí. Pretože keby sa všetka pôda, kde sú poľnohospodárske zvieratá využila na pestovanie plodín, ktoré by šli na priamu konzumáciu pre ľudí, naša planéta by "nakŕmila" všetkých ľudí. Dokonca tuším trojnásobne.
btw.: ked uz sme v afrike
Tu nejde o zeny priatelu. Ak narazas na moju priatelku, s nou to nema teraz nic spolocne. Taketo tyzdne som si daval uz predtym, nez som ju spoznal.Holubar napísal:tie zeny dokazu robit zazraky...vegetariansky tyzden
Myslim, ze z casu na cas to nezaskodi. Zeleninu mam rad, nevidim dovod preco nie. Nevravim vsak, ze by som tak vedel fungovat stale.
-
bolek
Guru
Petoo a zbytok osadenstva: Pokiaľ by si čítal dôkladnejšie môj prvý príspevok, tak by si sa dočítal, že sa nikomu nesnažím nanútiť svoj názor. všetci v mojom okolí ti povedia, že akceptujem ich názor na vegetariánstvo a oni zase môj... Len keď sa ide o tom diskutovať, tak to, prečo to tak robím, si viem podložiť aj argumentami, ktoré sú zase pre niekoho debiliny. Je to zase len subjektívny názor a diskusia na túto tému je niekedy vicious circle 
-
in your world
Light Star
niekedy ma ľudia dokážu úplne zaraziť, jeden neznámy človiečik mi napísal, že nemám mozog, keď som vegeteriánka( po správnosti nie som). ako niekto môže takto reagovať na vegetariánstvo, urážať niekoho len preto, že nekonzumuje mäso sa mi zdá dosť úbohé. kedysi som bola vegetariánka, ale vydržala som to len rok. keby sa dalo, radšej by som ňou bola.
inak dobrý nápad s tými týždňami bez mäsa.
inak dobrý nápad s tými týždňami bez mäsa.
To sa neda, ved na dobre najednie staci uz steak z masa, ktore malo povodne 400 g, na poriadne najedenia je idealny 500-600 gramovy kusok...mnaaaaam.Lomenia napísal:Niesom,ale trhá mi srdce ked vidím ako niekto vezme napr.2 kg kus mäsa,z ktorého by sa najedlo 10-15 ľudí,a spraví z toho gebuzinu s ktorej zostane aj jeden človek hladný.![]()
To som myslela len ako priklad
A podla mna vsetko v com je maso je jedle, ved prinajhorsom povyberas iba to maso