Vypoved v praci (skoncenie zmluvy)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
r2nger
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Vypoved v praci (skoncenie zmluvy)

Príspevok od používateľa r2nger »

Keď mám uzatvorenú zmluvu v práci napr. od 1.1.2007 a končí 1.1.2008, možem dať výpoveď napr. týždeň pred skončením zmluvy? t.j. nebude sa uplatňovať dvojmesačná výpovedná doba ??? Dík za odpovede. V zákonníku práce to nemožem nájsť :oops:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pracovny pomer na urcity cas sa samozrejme da skoncit aj skor, napr. dohodou o skonceni pracovneho pomeru. Pri takejto dohode sa vyzaduje pisomna forma a prac. pomer sa skonci dnom, ktory si ako zmluvne strany dohodnete. Ak by si to ako zamestnanec pozadoval, alebo ak sa prac. pomer konci z organizacnych dovodov, v dohode musi byt uvedeny aj dovod skoncenia prac. pomeru.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vypoved sa tu uz na fore riesila, bolo to aj vzorove tlacivo a aj co to o tom popisane. Ak sa so zamestnavatelom dohodnes skor, tak mozes odist aj okamzite. Problem je v tom, ci dokaze za ten cas najst za teba nahradu.
r2nger
Light Star
Light Star

Ide o to že ja chcem nahlásiť výpoveď asi 2 týždne pred skončením zmluvy. Takže preto som sa pýtal, že či mi može zamestnávateľ povedať: synu sorry ale musíš tu byť ešte 2 mesiace... Nechcem to teraz s ním rozoberať lebo mám na to svoje dovody... Preto sa obraciam na Vás... :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Moze. Uved vsak dovody, podla toho vznika tusim narok na odstupne a podobne.
Tomasito
VIP
VIP

r2nger, nie, pokial ide o prac. zmluvu uzatvorenu na urcity cas, zamestnavatel moze od teba pozadovat iba tie 2 tyzdne, ktore ti ostavaju do datumu skoncenia prac. pomeru. Ziadne 2 mesiace navyse.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Aha, sry, nevsimol som si, ze ide o zmluvu na urcity cas.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ked je zamestnavatel spina tak urcite uplatni 2 mesacnu vypovednu lehotu, ale nic ti nebrani tomu aby si isiel na PN alebo neprisiel do roboty a budes vyhodeny za porusenie pracovnej zmluvy. Ja som sa zatial vzdy dohodol na dohodnutom termine a nikdy som nemusel cakat 2 mesiace
r2nger
Light Star
Light Star

Práve toto potrebujem vedieť, či je ZÁKONOM DANÉ, že sa tam nemože uplatniť 2 mesačná výpovedná doba. t.j. koniec zmluvy, koniec práce. Lebo ak sa stane že mi dá tú výpovednú dobu odpracovať a má na to právo, asi ma porazí :lol:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Aký význam má dávať výpoveď dva týždne pred ukončením pracovnej zmluvy? Prečo tu pletieš dvojmesačnú výpovednú lehotu?
Ak máš pracovnú zmluvu na dobu určitú, doba určitá uplynie, buď s tebou zamestnávateľ bude chcieť pokračovať v spolupráci, t.j. navrhne ti ďalšiu pracovnú zmluvu, tá ale už musí byť na dobu neurčitú, alebo s tebou spolupracovať už nechce, t.j. v práci končíš v deň ktorý je napísaný v pracovnej zmluve.
Ak s tebou aj naďalej počíta, ty jednoducho ďalšiu pracovnú zmluvu nepodpíšeš. A tvoja práca končí v deň, ktorý je na zmluve.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: re

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Monako2 napísal:ked je zamestnavatel spina tak urcite uplatni 2 mesacnu vypovednu lehotu, ale nic ti nebrani tomu aby si isiel na PN alebo neprisiel do roboty a budes vyhodeny za porusenie pracovnej zmluvy. Ja som sa zatial vzdy dohodol na dohodnutom termine a nikdy som nemusel cakat 2 mesiace
Super.Neprides do roboty > zapis v tvojom osobnom "diari" > tazsie prijatie do novej prace (kto zobere do roboty ťulpasa ktory ti moze teoreticky kedy sa mu zachce neprist do roboty?)

PS : Pls rozmyslaj trocha
Tomasito
VIP
VIP

r2nger napísal:Práve toto potrebujem vedieť, či je ZÁKONOM DANÉ, že sa tam nemože uplatniť 2 mesačná výpovedná doba. t.j. koniec zmluvy, koniec práce. Lebo ak sa stane že mi dá tú výpovednú dobu odpracovať a má na to právo, asi ma porazí :lol:
Kto by daval klasicku vypoved (s vypovednou lehotou 2 mes.), a to 2 tyzdne(!) pred skoncenim prac. pomeru na dobu urcitu???

Datumom, ktory mas v zmluve uvedeny ako datum skoncenia prac. pomeru, tento pomer zanika zo zakona. Este raz... Pokial nechces cakat 2 tyzdne do riadneho ukoncenia prac. pomeru, pokus sa prac. pomer ukoncit Dohodou o skonceni prac. pomeru, t.j. vypoved dohodou.

// erytrocyt ma v podstate predbehol
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Re: re

Príspevok od používateľa Monako2 »

Dieg0 napísal:Super.Neprides do roboty > zapis v tvojom osobnom "diari" > tazsie prijatie do novej prace (kto zobere do roboty ťulpasa ktory ti moze teoreticky kedy sa mu zachce neprist do roboty?)

PS : Pls rozmyslaj trocha
ja viem, ze ti moze napisat... co mi vravela kolegyna, ktora bola uplne zdierana v predoslej praci a bola voci nej uplatnena 2 mesacna vyp. tak to spravila takto (ale na jej mieste by si to spravil aj ty) a nikto nikdy sa to nedozvedel v dalsom zamestnani. ale samozrejme 2 tyzdne pred koncom je to zbytocne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Monako2: Ak mala zmluvu na dobu urcitu, tak ako mohla byt uplatnena vypovedna lehota??? Ak vsak islo o dobu neurcitu, tak tam je mozne vsetko, napokon ak by odmietla nastupit do prace, tak by tym porusila zakonnik prace a zamestnavatel by mohol sposobenu skodu od nej vymahat sudnou cestou.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial mala zmluvu na rok a chcela odist po pol roku, tak vypovedna lehota uplatnena byt mohla.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Vypoved v praci (skoncenie zmluvy)

Príspevok od používateľa Frco »

Moja priatelka ma uzatvorenu zmluvu na dobu urcitu, na jeden rok. Vyprsi jej to teraz koncom aprila. Chcu jej to predlzit zase o rok.
Ked teda s tym suhlasi, zase uzavrie s nimi zmluvu na jeden rok a da vypoved napriklad v juni, tak aku dlhu vypovednu dobu bude mat?

1 mesiac, alebo 2 mesiace?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Myslím že 2 mesiace pri dobe určitej, 3 mesiace pri dobe neurčitej. Inak pozrieť zmluvu.
Z google " Dĺžka výpovednej doby je najmenej jeden mesiac. Ak ste zamestnaný u zamestnávateľa už dlhšie ako rok, dĺžka výpovednej doby je najmenej dva mesiace. Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca."
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

nech si prečíta zmluvu
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ale doba urcita sa nedava nahodou iba raz? a po skonceni tej prvej doby urcitej jej nemusia zo zakona ponuknut dobu neurcitu? teda ak chcu s nou mat dalej pracovny pomer
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Zaleží od pracovnej pozície. Môže byt 2x doba určitá a potom doba neurčitá. Môže byt aj 1x doba určitá a potom hned po roku doba neurčitá.
Napísať odpoveď