Rozumeju česi slovensky ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Vedia mladí česi slovensky ?

Áno
8
11%
Nie
28
37%
Este som sa s tym nestretol
3
4%
Zvacsa mi rozumeli ale boli tu aj nezname vyrazy
36
48%

Celkom hlasov: 75

Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Co poznam ja Cechov, ti mi rozumeju v pohode, aj mladsi (cca moja vekova kategoria - 20). Ale uz som narazil na cca dvoch, ze ked sme kecali na icq, tak mi povedali, ze nech pisem radsej po cesky, ze mi nerozumeju... samozrejme, ze boli mladsia vekova skupina, a tak je to o to smutnejsie...
Ved na celkom svete nie su si ziadne dva narody tak blizke ako Cesi a Slovaci :roll:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Ano, je to pravda. Mladsi cesi fakt nerozumeju po slovensky. Je to smutne. Ja cesky rozumiem perfektne a asi aj dalsich 95% slovakov.

PS: Je to trochu podobne ako s Polskom. Aj mladsi poliaci rozumeju dost dobre slovensky ale ja po polsky ani tuk. :oops:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

minulé leto bol u nás v meste na prázdninách jeden čech...nejak sme sa s ním začali rozprávať aj s kamarátmi....my sme mu rozumeli skoro všetko a on nam dosť málo oproti nám :?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Starsia Generacia cechov nema probem ... mlada je na tom o dost horsie ale zalezi z ktorej casti ciech su
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

IRL mi mali problem rozumiet blavaci :D cesi celkom ok, cez icq nieje problem s nikym...
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

moje skusenosti.... mam dost problem s nimi pisat......
a z rozpravania je len sranda...... ked len poviem 5 viet za s ebou a vidim zopar ukrnov tak sa len opytam ze comu z toho nerozumeli.....

problem je v tom ze my pozerame vlastne skoro stale filmy s cekym dabingom takze sa v tom udrziavame, no oni tam moc toho slovenskeho nemaju, mozno akurat ked sa ucia dejepis......
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

V komunikácii z vekovou kategóriou 18-20 nejak nepociťujem že by nerozumeli ale to bude asi tým že som väčšinou komunikoval s typom ľudí ktorí boli otvorení SVK a nie s nejakými šovinistickými sráčmi... Mne ako odmaličkačeskyhovoriacemu Slovákovi príde absolútne čudné
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Uplink : oni si o nas prosto vzdy mysleli ze sme len akysi horali co ziju na kopcoch a pasu ovce niekde daleko za nepreskumanymi tatranskymi lesmi .....nepovazuju ucenie sa slovenciny za nevyhnutne ...a mimochodom vsetky slovanske jazyky su si podobne takze to neberme tak tragicky rozumiete poliakom alebo ukrajincom ci bulharom len tak ?
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

To je taka otazka, paneboze, naco by potrebovali Cesi ovladat slovencinu ? Ked sa vsetko dabuje do cestiny, a tiez samozrejme ked Slovaci v momente ked prejdu Cesko-Slovenske hranice sa zmenia na Cechov so Slovenskou SPZ, to nie je potrebne :wink: :roll:
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

lenze s nimi sme netvorili jednu republiku.
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Predstavte si že zachvílu sa s Čechmi budeme rozprávať po anglicky aby nám rozumeli :roll:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

tereza napísal:lenze s nimi sme netvorili jednu republiku.
Je zvlastne ako ludia rychlo zabudaju tvorili sme s nimi monarchiu ktora trvala 1000 rokov ...hovori ti nieco pojem rakusko - uhorsko?
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

p4ra napísal:Este moja generacia (blizim sa k 24. rokom) povedzme, ze rozumie, ked naozaj chce. Ale ti mladsi, narodeni v 90. rokoch maju skutocne problem rozumiet. Je to smutne. Keby ceska vlada viac davala prilezitosti slovenskemu jazyku, ci uz v podobe slovenskych filmov alebo slovenciny v skolach, bolo by to lepsie. Je naozaj skoda, ze o par rokov Cesi pomaly nebudu rozumiet svojim bratom.
jj ako hovoris tak to je vsetci mlady slovaci vedia po cesky (aspon 80% ludi) a to len z toho dovodu ze hend ked nejaka novinka (film) je tak to daju na STV alebo podobne stanice a je to prelozene po cesky ale to v cechach neplati tam je vsetko po cesky a ked pocuju nejake slovo po slovensky tak sa tomu smeju, ak to tak nieje tak potom sa nato pozeram tak len ja
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

P3Bo napísal:Je zvlastne ako ludia rychlo zabudaju tvorili sme s nimi monarchiu ktora trvala 1000 rokov ...hovori ti nieco pojem rakusko - uhorsko?
Co je to Monarchia...? :)

Nepamatas?-So Sovietskym zvazom na vecne casy..
Vies po Rusky???Odpoved bude pravdepodobne"nie"..

Ale tvoji rodicia urcite vedia.. :wink:
Myslim,ze na tom nieje nic cudne,ze mlada generacia Cechov nevie po slovensky..
Napísať odpoveď