Ved na celkom svete nie su si ziadne dva narody tak blizke ako Cesi a Slovaci
Rozumeju česi slovensky ?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Co poznam ja Cechov, ti mi rozumeju v pohode, aj mladsi (cca moja vekova kategoria - 20). Ale uz som narazil na cca dvoch, ze ked sme kecali na icq, tak mi povedali, ze nech pisem radsej po cesky, ze mi nerozumeju... samozrejme, ze boli mladsia vekova skupina, a tak je to o to smutnejsie...
-
wolodo
Professional
moje skusenosti.... mam dost problem s nimi pisat......
a z rozpravania je len sranda...... ked len poviem 5 viet za s ebou a vidim zopar ukrnov tak sa len opytam ze comu z toho nerozumeli.....
problem je v tom ze my pozerame vlastne skoro stale filmy s cekym dabingom takze sa v tom udrziavame, no oni tam moc toho slovenskeho nemaju, mozno akurat ked sa ucia dejepis......
a z rozpravania je len sranda...... ked len poviem 5 viet za s ebou a vidim zopar ukrnov tak sa len opytam ze comu z toho nerozumeli.....
problem je v tom ze my pozerame vlastne skoro stale filmy s cekym dabingom takze sa v tom udrziavame, no oni tam moc toho slovenskeho nemaju, mozno akurat ked sa ucia dejepis......
-
P3Bo
Guru wannabe
Uplink : oni si o nas prosto vzdy mysleli ze sme len akysi horali co ziju na kopcoch a pasu ovce niekde daleko za nepreskumanymi tatranskymi lesmi .....nepovazuju ucenie sa slovenciny za nevyhnutne ...a mimochodom vsetky slovanske jazyky su si podobne takze to neberme tak tragicky rozumiete poliakom alebo ukrajincom ci bulharom len tak ?
-
okonenipica
Zablokovaný
-
blitzkrieg
Professional
jj ako hovoris tak to je vsetci mlady slovaci vedia po cesky (aspon 80% ludi) a to len z toho dovodu ze hend ked nejaka novinka (film) je tak to daju na STV alebo podobne stanice a je to prelozene po cesky ale to v cechach neplati tam je vsetko po cesky a ked pocuju nejake slovo po slovensky tak sa tomu smeju, ak to tak nieje tak potom sa nato pozeram tak len jap4ra napísal:Este moja generacia (blizim sa k 24. rokom) povedzme, ze rozumie, ked naozaj chce. Ale ti mladsi, narodeni v 90. rokoch maju skutocne problem rozumiet. Je to smutne. Keby ceska vlada viac davala prilezitosti slovenskemu jazyku, ci uz v podobe slovenskych filmov alebo slovenciny v skolach, bolo by to lepsie. Je naozaj skoda, ze o par rokov Cesi pomaly nebudu rozumiet svojim bratom.
Co je to Monarchia...?P3Bo napísal:Je zvlastne ako ludia rychlo zabudaju tvorili sme s nimi monarchiu ktora trvala 1000 rokov ...hovori ti nieco pojem rakusko - uhorsko?
Nepamatas?-So Sovietskym zvazom na vecne casy..
Vies po Rusky???Odpoved bude pravdepodobne"nie"..
Ale tvoji rodicia urcite vedia..
Myslim,ze na tom nieje nic cudne,ze mlada generacia Cechov nevie po slovensky..