takato konspiracia..hojko napísal:Slay, dufam, ze sa ti logo zapacilo
ANTIFICO
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
na skodu je len jedina vec. a to, ze slovensky obcan nikdy na hojdacke nesedi. ten je stale dole!V čase, keď poradca vlády pre predaj 49 percent akcií tohto lukratívneho podniku - Credite Suisse First Boston (CSFB) - začal pripravovať kúpno-predajnú zmluvu až po jej slávnostný podpis lietala slovenská koruna ako na hojdačke. Z hodnoty 50 Sk za dolár sa dostala na úroveň 44 až 45 korún. Vývoj ukázal, že k dátumu podpisu zmluvy bolo pre Slovensko výhodnejšie spraviť obchod storočia v euro.
a slay o5 sa mylis. nie je zbytocne to rozoberat. este aj dnes a dokonca aj zajtra to bude mat suvis s vecami o ktorych mozno niektori z vas ani nevedia, alebo vediet nechcu.Pre časť odborníkov z oblasti plynárenstva je dodnes nepochopiteľné, prečo sa neakceptoval návrh európskeho konzorcia Gaz de France a Ruhrgas platiť v euro.
v predchadzajucom clanku ste sa mohli docitat, ze miklos to predal pod cenu a k tomu vsetkemu sa tento "uznavany" ekonom *j*bal.
ale nebolo treba pokryt iba tento jeden rok, ale aj tie dalsie. a ako to vymysleli dvaja kamarati? kanik a miklos? asi takto:Nielenže sme nevytlačili cenu o 50 až 60 miliárd korún vyššie (v „tendri“ zostal nakoniec jediný uchádzač a ten si mohol diktovať aj cenové podmienky predaja na úkor SR), ale posledné dni ukázali, že FNM na účet nedostal za 2,7 mld. USD očakávaných 130 miliárd Sk, ale len necelých 121 mld. Teda rozdiel deväť miliárd korún v neprospech Slovenska. O toľko menej bude mať vláda na prerozdelenie rezortom. Napríklad minister práce Peter Magvaši otvorene priznáva, že nedostane 65, no iba čosi nad 60 mld. Sk, a teda podľa jeho odhadov jeden rok dôchodkovej reformy tým nie je finančne pokrytý.
pozn. ide o uctovne odpisy.Málo sa vie, prečo vlastne vzrástla cena plynu 3x a prečo, keď SPP kupuje za 7.40 predáva to za 12.50 Sk SPP vyhlasuje, že má minimálny zisk. Človek im ako tak verí, tak predpokladá, že (po odpočítani dani) tí chudáci sa tam za 5 Sk nejako strašne narobia. Nezmysel začína vychádzať vtedy, keď jeden rodinný dom zaplatí za 3000m3 15 000Sk čo evidentne nekorešponduje s aktivitami úmernými obsluhe prípojky.
Kde je ten "legálny" podvod? Legálny podvod sa pravdepodobne volá "dohodnuté odpisy". Mikloš sa s Gas de France dohodol, že môže celú sústavu odpísať za napríklad 13.5 roka, nie za 40 rokov, čo je reálna životnosť sústavy. Tzn. že ročne Gas de France si dá do oprávnených nákladov napríklad 270 miliárd Sk/13.5 = 20 miliárd Sk (Z čoho ide konzorciu 10 miliárd). Takže SPP má LEN 270 miliónov zisk, ale 10 miliárd ako "oprávnené odpisy".
Predali sme SPP a peniaze dávame do II. piliera? NIE, tých 130 miliárd si Gas de France postupne od nás cez ceny plynu a tzv. oprávnené odpisy vytiahne späť. Takže na II. pilier sa skladáme jednak v rámci odvodu do záhadneho "reformneho fondu" a jednak prostredníctvom vysokej ceny plynu a tepla.
takze kym tu budu hajzli takehoto razenia, dovtedy tu budeme moct o takychto veciach diskutovat. a je smutne, ze sa najdu ludia, co ich budu dokonca obhajovat
ad logo. caute zajtra. toto nemusim
-
krija
VIP
slay, tak napr.: http://www.noveslovo.sk/archiv/2002-31/ospolocnosti.asp
odbornici:miklos, jusko, kohútiková, alebo mas namysli tych z CSFB?
btw. vedel si, ze ten macher nie je ani autorom tej uznavanej danovej reformy?
odbornici:miklos, jusko, kohútiková, alebo mas namysli tych z CSFB?
ale pravda je, ze miklos na kolene nic nerobil, lebo on neurobil nic. okrem toho, ze nas okradal. niekedy zamerne, sofistikovane a inokedy zasa preto, ze je sprosty ako tago.Toto diletantstvo svedčí o kvalitách Mikloša ako ekonóma,...
btw. vedel si, ze ten macher nie je ani autorom tej uznavanej danovej reformy?
Aka "opodstatnena obava zo znehodnotenia nasej meny"? Ved k predmetnej kurzovej strate prislo v dosledku poklesu USD.slay napísal:to sa ale neda nikdy zaistit.. v case uzatvarania zmluvy neexistovala ani opodstatnena obava zo znehonotenia nasej meny.. resp.. sa mohlo na tom este zarobit.. a taku dolozku by si po svojom mohla vzat aj druha strana.. tiez nie su blbi.. im tiez ide o prachy... a je nadslnko jasne ako sa k tomuto postavi fico .. (vysoky odbornik na hedzing a privatizovanie..)
A nerob veci zlozitejsimi ako v skutocnosti su... Menova dolozka je standardnym institutom medzinarodneho obchodeho prava, a to nie nahodou. Samozrejme, ze na nej mohla mat zaujem aj druha strana, ale aj nemusela- ide predsa o zmluvnu dohodou. Druhej strane vsak zjavne prisla vhod jej absencia. Este raz si precitaj zakonnu definiciu menovej dolozky: „Ak zmluva určuje, že cena sa rozumie pri určitom kurze meny, v ktorej sa má záväzok plniť vo vzťahu k inej mene, a ak dôjde po uzavretí zmluvy k zmene kurzového pomeru oboch mien, je dlžník povinný zaplatiť sumu zníženú alebo zvýšenú tak, aby suma v zabezpečujúcej mene zostala nezmenená.“ Mat teda menovu dolozku zakotvenu v privatizacnej zmluve, jednoducho ci uz z nasej strany, ale druhej strany, islo by o doplatenie rozdielu vopred dohodnuteho kurzoveho pomeru. A to uz nehovorim o tom, ze kazdy priemerny analytik je schopny z fleku urcit a porovnat uroven stability zakladnych mien (SKK/USD/EUR/GBP/JPY).
K tejto tematike som sa vyjadril az po tebe...slay napísal:podla mna zbytocne to dnes rozoberat.. a najma toto.. lebo existuju sto krat zavaznejsie veci..
Predpokladal som, ze som sa vyjadril jasne... je to standardny institut medzinarodneho obchodneho prava (za EU vid. The Principles Of European Contract Law, konkretne Article 7.108 (ex art. 2.111) - Currency of Payment). Toto vsak nie je len o prave, ale aj o ekonomii slay. Menova dolozka jednoducho patri medzi skupinu tzv. cenovych doloziek (valorizacna, klzava, zlata etc.). BTW. nevyskytuje sa standardne v kazdej zmluve... jej zapracovanie do zmluvy je na dohode zmluvnych stran.slay napísal:hmm mno ja neviem.. hadat sa nechcem.. na pravo si tu odbornik ty.. mozno mas pravdu ale je ta dolozka sucastou nasho slovenskeho obchodneho zakonnika.. alebo aj neakeho ineho standardu v medzinarodnom obchodovani.. a je to dolozka ktora sa vyskytuje standardne v kazdej zmluve? alebo bolo viac zmluv u nas kde nebola.. lebo ja neviem.. ja sa len domnievam.. ja som tu zmluvu necital.. a pravnik teda niesom..
Studujes ekonomiu preboha... USD je dlhodobo menej "stabilna" mena ako EUR, nehovoriac o vztahu k SKK. O com tu chces dalej polemizovat? Akokolvek, mat v privatizacnej zmluve zapracovanu menovu dolozku, tento rozdiel by nam bol doplateny.slay napísal:btw s tou menou som sa zmylil.. ale platito rovnako pre USD ako bolo napisane
lol, ty nerozumies po slovensky?slay napísal:si ma nepochopil.. myslel som to tak ze to co som napisal plati.. len si vymen skk za usd..
za druhe.. ak to nie je standardna dolozka.. tak potom plati aj vsetko ostatne co som napisal
1. To co som pisal k USD bolo uz po tom, co som zohladnil tvoj omyl. USD je jednoducho dlhodobo menej "stabilna" mena ako EUR, nehovoriac o vztahu k SKK. Tak ako imo nie je nahoda, ze v privatizacnej zmluve nebola dojednana menova dolozka, tak podla mna nie je nahoda, ze obchod bol dojednany v USD, miesto ovela stabilnejsieho EURa.
2. Zmluvy sa podpisuju na zaklade tzv. zmluvnej slobody, t.j. povinne su len formalne nalezitosti, obsahove su na dohode zmluvnych stran. Menova dolozka je standardnym istitutom medzinarodneho obchodneho prava, nie kazdej kupno-predajnej zmluvy s medzinarodnym prvkom (vid. absencia tejto dolozky v privatizacnej zmluve SPP). OMG, ved citaj a trosicku aj rozmyslaj.... za predpokladu, ze sa uz tymto nesnazis diskusiu ucelovo nasmerovat do <> (neverim, ze si tak nechapavy slay).
// ten edit mal byt o com? Aby si na ukor diskutovanej podstaty ukazal siroke ramena?
slay, a uz si zase vo svojom laufe
Jasne si sa ma pytal...
O menovej dolozke, o.i. som sa ucil v 4. rocniku VS (predmet: Medzinarodne pravo obchodne), pricom o menovej dolozke ako sucasti tzv. cenovych doloziek by sa z ekonomickeho hladiska malo vyucovat aj na ekonomickej. Tvoje vsebecne kecy si teda nechaj na krcmu... tu si napisal konkretne veci, ku ktorym si dostal konkretne odpovede a pokym k veci nemas relevantne protiargumenty, miesto strapnovania sa- ake si prave predviedol- radsej nepis nic (urobis tym sluzbu v prvom rade sam sebe).
PS: A znova ti pripominam, ze k tejto podla teba "neaktualnej a nepodstatnej veci" som sa zacal vyjadrovat az po tebe...
Jasne si sa ma pytal...
... a ja som ti o5 jasne odpovedal.slay napísal:hmm mno ja neviem.. hadat sa nechcem.. na pravo si tu odbornik ty.. mozno mas pravdu ale je ta dolozka sucastou nasho slovenskeho obchodneho zakonnika.. alebo aj neakeho ineho standardu v medzinarodnom obchodovani.. a je to dolozka ktora sa vyskytuje standardne v kazdej zmluve? alebo bolo viac zmluv u nas kde nebola.. lebo ja neviem.. ja sa len domnievam.. ja som tu zmluvu necital.. a pravnik teda niesom..
O menovej dolozke, o.i. som sa ucil v 4. rocniku VS (predmet: Medzinarodne pravo obchodne), pricom o menovej dolozke ako sucasti tzv. cenovych doloziek by sa z ekonomickeho hladiska malo vyucovat aj na ekonomickej. Tvoje vsebecne kecy si teda nechaj na krcmu... tu si napisal konkretne veci, ku ktorym si dostal konkretne odpovede a pokym k veci nemas relevantne protiargumenty, miesto strapnovania sa- ake si prave predviedol- radsej nepis nic (urobis tym sluzbu v prvom rade sam sebe).
PS: A znova ti pripominam, ze k tejto podla teba "neaktualnej a nepodstatnej veci" som sa zacal vyjadrovat az po tebe...
Re: re
Asi si to zle pohopil... snad ti je jasne ze mal na mysli koalicnych poslancov, kedze opozicia odisla z parlamentu lebo nechcela rokovat vo vecernych hodinach..Monako2 napísal:cigan: ,,V noci pracuju len zlodeji." reakcia na nocne odvolavanie vlady.
cudujem sa jeho priaznivcom. sice nepracujem v noci, ale toto je trosku moc. kkt jeden
no a co? byvala koalicia tiez rokovala vo vecernych hodinach. vtedy im to nevadilo? mam napad. podme z toho robit kauzuStilo napísal:Asi si to zle pohopil... snad ti je jasne ze mal na mysli koalicnych poslancov, kedze opozicia odisla z parlamentu lebo nechcela rokovat vo vecernych hodinach..
nie ja som to pochopil velmi dobre. ja viem, ze to nemyslel tak ako to znie, ale aj tak si myslim, ze vacsina ludi to chape inak a je to nemiestne davat na verejnost taketo vyroky. svedcia len o tom co si mysli o obycajnych ludoch...Stilo napísal:Asi si to zle pohopil... snad ti je jasne ze mal na mysli koalicnych poslancov, kedze opozicia odisla z parlamentu lebo nechcela rokovat vo vecernych hodinach..
-
krija
VIP
toto platilo pokial neprisiel meciar a ciganisko k moci. dnes to je presne naopak. taki ako on kradnu za bieleho dna, a taki ako my robime ponociach na jeho zlodejsky k*k*t. robime ponociach, aby on hned rano, ako si umyje tie karpave oci, mohol o5 nieco uj*bat.Monako2 napísal:cigan: ,,V noci pracuju len zlodeji."...
prave tohto maratonca a bicyklistu z pretekov mieru by som v sportovej terminologii oznacil za nadopovaneho sportovca. slavi jeden uspech za druhym. ale iba do tej chvile, pokym mu nepridu na to, ze uzival nepovolene prostriedky. nasleduje distanc. v pripade tohto zmrda, dufam dozivotny!!!