nech to je aj panenka maria alebo janko z hornej dolnej, ked hovori pravdu.Tomasito napísal:enter00, jeden slovnik lepsi ako ten druhy. Hold, dnesny "zurnalisti" : )
oba rozpocty si porovnam - presne ciselne, neboj, cez sviatky sa k tomu dostanem.
slay napísal:ale ale strýco krija.. to je presne tvoja taktika.. namiesto toho aby sme sa bavili o tom co dnes robi fico.. co je aktualne.. priamo sa nas to dotyka.. a bije to do oci.. podme kontrovat neakymi inymi komunistami.. preco to vypisujes mne? ja neviem potvrdit co je na tych tvojich vypiskoch pravdy.. a uz vobec sa mi to nechce overovat a vyvracat ti tvoje reci.. nezaaaaajem.. a uz vobec mi nejde o to co robil neaky zajac pred sto rokmi alebo ci miki napisal basnicku.. s tym uz nic nespravim.. a ak ma logika neklame bolo to za komunizmu..
Pomník vďaky
Hoci som mladý , pochabý,
Hoc dokázať chcem viac a viac,
už neraz som sa zamyslel,
dozadu hlavu obrátiac.
A čo som videl? Život bohatý,
Plynúci v šťastnej krajine,
Veselé detstvo chlapčenské
Vslobodnej šťastnej rodine.
Čím rokov viac, čím starší som,
Tým viac sa zamýšľam,
Ako to, že domov môj
Teplučký stále mám?!
Za to, že neviem, čo zrada, klam,
Že život to je pre mňa dar,
Nie utrpenie, klamstvo mar,
Vďaka ti, slávny Február!
Vďaka ti, robotník i roľník,
Vďaka ti otec, mať,
Že môžem rojčiť, stále sniť,
Slobodnej zeme plody brať.
Premnoho vďaky v srdci mám,
Že môžem šťastne dnešok žiť,
Snežienok ráno natrhať,
Potom zas večer s milou byť.
Nuž počuj, otec, drahá mať,
Počúvaj šťastná moja vlasť.
Keď toľkú radosť v duši mám,
Čo všetkým sľúbim darovať.
Nechcem byť dlžník večitý,
Chcem polia, lúky orávať
Do všetkých hriadok zasievať

Budem .... ale inac ... Neodchadzaju najschopnejsi ... Odchadzaju Schopny a Inteligentny ...krija napísal: a dufam, ze mi tu nebude nikto teraz tvrdit, ze odchadzuju ti najschopnejsi!!!
clovek sa nauci, len ak sa chce naucit.Kto si zasluzi vacsi plat?Ten kto recept napise, alebo ten kto podla neho uvari?krija napísal:ti dvaja nemaju robit a hasit, za tych osmych, ale pokusit sa ich aj nieco naucit
Tie udajne hluposti vycitaj tomu, kto vtedy podla tvojho scenara "peachoval"- v mojom pripade kopes do nespravnych dveri. A ake "kecy o socialnom state" si to podla teba mam odpustit? Kde som pouzil termin, alebo akekolvek vyjadrenie v zmysle "socialny stat" + tvoje zavery? Tu su moje slova, bud konkretny...slay napísal:a tie kecy o socialnom state si odpust.. preboha ved sam tomu neveris.. len preto ze ti to do hlavy vtlka fico to nie je pravda.. len preto ze si sa tu na fore postavil na tu stranu to za kazdu cenu netreba presadzovat.. v state sa po nastupefica zmenilo vselico.. ale socialny stat? je to totalne to iste co pred tym.. tych par trapnych zvyseni neakych populistickych poloziek tu este nic prevratne nespravilo.. ked dvihal prispevky dochodky minim. mzdu dzurinda.. tak ste peachovali.. ked ich o trapne supky dvihne fico .. tak sme neskutocne socialny.. uz dost takych hluposti..
Miesto pre teba typickeho vymyslania / domyslania reaguj na to co realne citas- uved, co z toho, co som napisal nie je pravda.Tomasito napísal:2. M.H.: "Premiér musí byť "zhúlený" ak tvrdí, že jeho vláda je ľavicová. Pomer rozpočtu sociálnej oblasti k celkovému štátnemu rozpočtu na budúci rok je menší, ako bol pomer za predchádzajúcej vlády. Budúcoročný rozpočet je pravicovejší, alebo ak chcete menej ústretový k sociálne odkázaným. To je fakt. Len zhúlený človek môže tvrdiť opak." No tak sa ten "fakt" podme pozriet blizsie...
Chalan klame, resp. sam nie je pri plnom vedomi- nevie, k comu sa vyjadruje. Odhliadnuc od toho, ze MPSVaR bude mat v r. 08 najvyssi rozpocet v historii SR, v tejto suvislosti odporucam pozriet si diskusiu O 5 min. 12- Stefanec vs. Pociatek (relevantne infos od 11. min.). Rozpocet MPSVaR bol robeny v spolupraci s MPSVaR, ktore ma presne prepocty poberatelov jednotlivych davok etc. Nuz a ked sa pocet poberatelov socialnej pomoci znizuje, logicky sa znizuju aj vydavky statu na tuto rozpoctovu kapitolu (zmensuje sa nezamestnanost, zvysuje sa zamestnanost). Napriek tomuto fenomenu vsak do MPSVaR natecie viac prostriedkov ako tomu bolo v roku 2007... (inak povedane, vydavky statu na socialne veci realne narastli o 2%, pricom znova upozornujem na popisovany fenomen poklesu poberatelov socialnej pomoci). Je zaujimave, ze dzurindove ovecky v minulosti vydavky statu na socialne veci oznacovali ako prejedanie penazi a dnes sa biju do prs, ze Dzuridnova vlada na socialne veci "prejadala" viac penazi (i ked to nie je pravda). Nie je to mile? ; ) Naviac, byvala vlada bola taka socialna, ze v rezorte MPSVaR rozpoctovala miliardy, ktore napokon presuvala do inych rozpoctovych kapitol (t.j. v rozpocte MPSVaR skryvala svoje rezervy).
Pre jednoduchych ludi je zjavne pohodlnejsie chytit sa senzacne znejucej titulky, ako sa aspon trosicku zamysliet nad obsahom pod nou a porovnat ho s realitou.
Mariu a Janka nechaj Mariu a Jankom- rec bola o Sutzovi, pricom ak tvrdis, ze to co napisal je pravda, v tom pripade pre teba iste nebude problem konkretizovat, aku tisicinu rozpoctu mal na mysli v pripade toho prveho citatu. K tomu druhemu citatu nema vyznam vyjadrovat sa- rovnako subjektivne dojmy, ako to co tu predvadzas ty so slayom...enter00 napísal:nech to je aj panenka maria alebo janko z hornej dolnej, ked hovori pravdu.
oba rozpocty si porovnam - presne ciselne, neboj, cez sviatky sa k tomu dostanem.
Na otazku odpovedas otazkou? Pytal som sa prvy... citaty nebudu (zdroj mas o prispevok vyssie)? Pokial ide o tvoju otazku...slay napísal:fajn tomasito.. ak si nemieril tymi recami na socialnu stranku statu.. tak uznavas ze stat za fica nie je socialnejsi nez za dzurindu?
To myslis vazne? Ja sa niecomu vyhybam? Na tvoju otazku som jasne odpovedal uz vo svojom predposlednom prispevku...slay napísal:prepac zmylil som sa potom som to prepisal.. sorry... stava sa.. kludne zmas tento aj predchadzajuci post a reaguj znova.. uz som trosku unaveny.. preklep sa prihodi
// edit.. alebo to aj nevymaz a vyhni sa priamej odpovedi
Napriek tomu, ze moja otazka ostala nezodpovedana, ty si odpoved dostal...Tomasito napísal:A ake "kecy o socialnom state" si to podla teba mam odpustit? Kde som pouzil termin, alebo akekolvek vyjadrenie v zmysle "socialny stat" + tvoje zavery? Tu su moje slova, bud konkretny...
Zato ja som odpoved na svoju otazku napriek opakovanej snahe doteraz nedostal...Tomasito napísal:Na otazku odpovedas otazkou? Pytal som sa prvy... citaty nebudu (zdroj mas o prispevok vyssie)? Pokial ide o tvoju otazku...
... omyl priatelu. Podla mna je sucasna vladna politika ludom blizsie ako za byvalej vlady, pricom neraz to tu bolo diskutovane konktretnymi porovnaniami, na ktore si tak alergicky. Avsak nikde(!) som sa nevyjadril v tak nezmyselnom vyzname, aky si sa mi na ukor skutocnej podstaty mojich slov snazil pripisat.
Odpoved nikde.Tomasito napísal:Miesto pre teba typickeho vymyslania / domyslania reaguj na to co realne citas- uved, co z toho, co som napisal nie je pravda.
Odpoved nikde.Tomasito napísal:A pokial sa mame bavit vecne, opakujem... konkretne uved, co z toho na co si reagoval nie je pravda (vid citat vyssie).
Tvoja reakcia?Tomasito napísal:rad by som sa vyjadril k podstatam, z ktorej vychadza senzacna titulka toho andrenalinoveho blogera- Nafetovany premier.
2. M.H.: "Premiér musí byť "zhúlený" ak tvrdí, že jeho vláda je ľavicová. Pomer rozpočtu sociálnej oblasti k celkovému štátnemu rozpočtu na budúci rok je menší, ako bol pomer za predchádzajúcej vlády. Budúcoročný rozpočet je pravicovejší, alebo ak chcete menej ústretový k sociálne odkázaným. To je fakt. Len zhúlený človek môže tvrdiť opak." No tak sa ten "fakt" podme pozriet blizsie...
Chalan klame, resp. sam nie je pri plnom vedomi- nevie, k comu sa vyjadruje. Odhliadnuc od toho, ze MPSVaR bude mat v r. 08 najvyssi rozpocet v historii SR, v tejto suvislosti odporucam pozriet si diskusiu O 5 min. 12- Stefanec vs. Pociatek (relevantne infos od 11. min.). Rozpocet MPSVaR bol robeny v spolupraci s MPSVaR, ktore ma presne prepocty poberatelov jednotlivych davok etc. Nuz a ked sa pocet poberatelov socialnej pomoci znizuje, logicky sa znizuju aj vydavky statu na tuto rozpoctovu kapitolu (zmensuje sa nezamestnanost, zvysuje sa zamestnanost). Napriek tomuto fenomenu vsak do MPSVaR natecie viac prostriedkov ako tomu bolo v roku 2007... (inak povedane, vydavky statu na socialne veci realne narastli o 2%, pricom znova upozornujem na popisovany fenomen poklesu poberatelov socialnej pomoci). Je zaujimave, ze dzurindove ovecky v minulosti vydavky statu na socialne veci oznacovali ako prejedanie penazi a dnes sa biju do prs, ze Dzuridnova vlada na socialne veci "prejadala" viac penazi (i ked to nie je pravda). Nie je to mile? ; ) Naviac, byvala vlada bola taka socialna, ze v rezorte MPSVaR rozpoctovala miliardy, ktore napokon presuvala do inych rozpoctovych kapitol (t.j. v rozpocte MPSVaR skryvala svoje rezervy).
Pre jednoduchych ludi je zjavne pohodlnejsie chytit sa senzacne znejucej titulky, ako sa aspon trosicku zamysliet nad obsahom pod nou a porovnat ho s realitou.
Tvoje otazky, ako aj cisto subjektovne dojmy su jednoducho uplne mimo, tak ako to, co sa mi tu teraz snazis prezentovat ako odpoved na moje otazky. Nikomu nepripisujem ziaden kredit. Jedine, o co v mojej reakcii na clanok M. Hospodara islo bolo dokazat, ze podstata, z ktorej vychadza senzacna titulka tohto andrenalinoveho dobroduha sa nezaklada na pravde. Nejde o ziadnu hru, ci vseobecne taraniny (vid tvoj edit). Ide o konkretne fakty suvisiace so statnym rozpoctom na rok 2008. Preto sa ta znova pytam, co s toho, co som v reakcii na ten clanok napisal nie je pravda. Je pritom uplne irelevantne, ci ty- zo svojho subjektivneho hladiska- povazujes 2% narast prijmov MPSVaR zo statneho rozpoctu ako celku za dostatocny, etc. Mne islo vylucne a len o to, co v suvislosti so statnym rozpoctom napisal M. Hospodar a co je realita na ktoru som si dovolil poukazat.slay uz davno napísal:to ze sa navysuju rozpocty ministerstiev je co podla teba.. ??? zasluha fica? snad taky hlupy niesi.. ved ked je 10 percentny rast.. tak by sa zvysovali aj keby neviem co.. a povedat ze ma ministerstvo najvyssi rozpocet v historii je populizmus.. jednak to je samozrejme.. a jednak ked ho o rok dvihnu o korunu tak si zase budu robit reklamu..
a ktomu prejedaniu.. si dost inteligentny dufam na to aby ti bolo jasne ze je rozdiel zvysit iste socialne polozky.. ak fico dvihne jeden prispevok a medializuje to tak je to prejedanie.. ak sa zvysuju systemovo a plosne.. a na zaklade vyvoja ekonomiky.. tak je to socialna politika.. a minula vlada bola socialna.. bola pravicova a socialna.. dnesna vlada nie je nic.. banda neschopnych .. nic nevedia spravit.. su smiesny.. ten druhy sultzov citat to neskutocne presne vystihuje..
ty sa tu ides dusovat.. o neake 2per pre ministerstvo.. pri 10 percentnom raste a klesani nezamestnanosti????????
Pekne, takze v Trnave si KDH rozpredava co sa im zachce a Ficovi idu vykrikovat pozemok na pestovanie vina, sranda. Kde je teraz spravodlivost a velkohube vyhlasenia Palka, Hrusovskeho ci Lipsica???Pozemok v centre nie je jediný, ktorý na nového majiteľa prešiel takýmto spôsobom. Ani v jednom prípade však v inak jednoliatom zastupiteľstve (z 31 poslancov je 26 z koalície KDH-SDKÚ-DS a 5 z koalície Smer-HZDS-SNS-SF) nevznikli problémy tohto druhu.