Nieco pod. som cakal- zo vsetkych spomenutych prikladov toho, co za rok a pol urobila sucasna vlada je snaha "spochybnit" jeden (enter00- Zakonnik prace), pricom nas slay sa tradicne zmohol len na prazdny cynimus a radsej rychlo zdrhol (po sviatkoch sa samozrejme vrati a napriek vyssie uvedenemu bude dalej vyplakavat nad tym, ze sucasna vlada "nic neurobila").
t0m4s3 napísal:Stale ma fascinuje argumentacia dvojnasobnymi platmi. Socka, ktora nic nerobi, sedi v krcme a bere podporu, alebo minimalny plat (pretoze si viac nezasluzi) samozrejme dvojnasobny plat nema a nikdy nebude mat, pretoze na darmozracov sa davat neoplati. Ten kto chcel na sebe pracovat, ten ma viac ako dvojnasobny plat uplne bez problemov.
Pozri Tome, je to populizmus par excellence, tak ako ostatne spominane priklady populizmu Gyppa. Pokial niekto pred volbami slubuje dvojnasobne platy, "realne aj nominalne"(!), mal by vediet co hovori. BTW. s odstupom casu
tento slub za koninu oznacil aj sam jeho autor, takze ak si nadalej presvedceny, ze je to v poriadku, myslim, ze v tomto pripade nemame o com.
enter00 napísal:Tomasito, a nebude to nahodou tym, ze cez parlament presla len okresana verzia novely bez tych cca 20 prvkov, ktore mali vsetko znicit?
Opozicia a kazdy rozumny clovek kritizoval povodny navrh tomanovej/fica.
Je irelevantne, aku podobu mal povodny navrh MPSVaR. Je tu predsa este vlada, standardne pripomienkove konanie, pricom navrh bol dokonca konfrontovany aj na verejnej diskusii, ktoru vlada avizovala od sameho zaciatku. Popri samotnom ucele zakona podstatne teda je, na com sa koalicia v konecnom dosledku bola schopna uzniest a jej zastupcovia v NR SR schvalili. Opozicia bola do poslednych chvil proti, a to vratane hlasovania v parlamente, t.j. plati presne to, o com som pisal vyssie.
slay napísal:tomasito a krija... niekedy rozmyslam ci sa ma svojimi reakciami snazite rozplakat , rozosmiat alebo naozaj veciam ktore pisete verite.. ak si myslite ze fico nieco spravil, ak si myslite ze mame dnes dobry rozpocet, ak si myslite ze je dnes dobra zahranicna politika vdaka ktorej sa tu niekto citi ako hrdy slovak.. ak si myslite ze preferencie smeru niesu len populistickou bublinou.. ak mate pocit ze dnes si zijete lepsie a ze sa nieco zmenilo vdaka ficovi.. tak si davam na sviatky pauzu.. lebo nechcem byt zly.. myslim ze sa tu stale tocime v kruhu a nikam to nevedie.. ja si pockam az vam zazvonia budiky..

Mne je s ohladom na diskutovane otazky naozaj jedno ci places, smejes sa, alebo ta uz porazilo a pod stromcekom si najdes podbradnik. Samozrejme, ze vsetkemu co som napisal verim, kedze nejde o nic abstraktne, ale jedna sa o konkretne kroky a opatrenia sucasnej vlady. Pokial mas vecne vyhrady, kedykolvek mozes na zaklade protiargumentov dokazat, ze to co som vyssie napisal nie je pravda. Tvoj prazdny cynizmus, ktory je zrejme prejavom tvojej bezmocnosti celit argumentom je uz klise.