ahojte prosim vas o vyriesenie dvoch otazok. mam starsi PC, pri ktorom urcite funguje zdroj, ram, hdd a grafika (vsetky som vyskusal vymenit funkcnymi komponentami) cize ostava len doska a procak. problem sa prejavuje tak, ze vsetko sice huci ale na obrazovku sa neprenasa absolutne nic, dokonca ani len bios (ano kable mam dobre )
neviete poradit co s tym moze byt?
p.s.: co sa stane ak na dosku s podporou ramiek frekvencie 100 MHz napojim ramku 400Mhz? (pojde pomalsie alebo nebude fungovat?)
toto sa stavalo aj mne. a obcas sa to este niekedy aj stane. mne pomohlo vybrat PC z elektrickej siete, bez prudu ho "nastartovat" (jasne, ze nenastartoval, len sa potocil vetrak zo zbytkoveho napatia nahromadeneho v kondikoch), pockat, zapojit do siete a spustit. no normalne definitivne a plne funkcne riesenie tohto problemu som zatial nenasiel. no predpokladal by som to na CPU. mne to robi na AMD AthlonXP 2400+
to musis proste vyskusat, pravdepodobne to ale bude procak, ale moze to byt aj doska; riesil som takychto problemov viac a raz to bol procak a raz doska... a k tej ramke, 100mhz ramka je pravdepodobne SDRAM a ta 400mhz DDRAM, cize tu ddram nedas do dosky, ktora funguje s SDRAM, lebo ma iny slot na ramky..
aquafresh1 napísal:to musis proste vyskusat, pravdepodobne to ale bude procak, ale moze to byt aj doska; riesil som takychto problemov viac a raz to bol procak a raz doska... a k tej ramke, 100mhz ramka je pravdepodobne SDRAM a ta 400mhz DDRAM, cize tu ddram nedas do dosky, ktora funguje s SDRAM, lebo ma iny slot na ramky..
nie nie obe su DDRAM. len doska ma podporuje 100Mhz a ramka 400. tak neviem ci by mala fungovat alebo nie
mal som taky isty problem.po zapnuti pc sa pocitac rozbehol,diody sviewtili ventilator sa krutil a pocitac hucal len obraz nie a nie naskocit. myslel som ze je uplne odpalena doska,potom som to dal znamemu nech sa na to pozrie a najprv ani on na to nevedel prist nakoniec pozeral lupou po maticnej doske a zistil ze je tam odtrhnuty kontakt ktorym prechadza prud do grafickej karty,takze AGP port vobec nedostaval stavu... stalo sa mi to na P4 doska Asrock
zhorel ti procesor presne ako aj mne vsade ide prud no je mrtvy maticna aj procesor su mrtve ani neskusaj ten procesor u niekoho ineho ja som to spravl a odpalil aj kamaratovu dosku takze tak na prvy pohlad ale spalene nic nieje a bol to tiez amd athlon xp z jadrom barton 2500+
vy ste profici...fiiha....a ehm to mate skade????ze by to nabehlo aj so zlou ram????to by ma zaujimalo????robim servis uz dobrych par rockov ale taketo daco som este nepocul....inak ok....ide vam
sarge15 presne to iste sa stalo aj mne ibaze ja som prenasal pc a grafika sa mi v slote posunula a spiekla na plosaku spoj na napajanie.....a ani to nebolo vidno....nakoniec som to zapajkoval a ide do teraz....a ehm este ma tak napadlo skusal si clear cmos????restartuj BIOS
Marko5211 napísal:sarge15 presne to iste sa stalo aj mne ibaze ja som prenasal pc a grafika sa mi v slote posunula a spiekla na plosaku spoj na napajanie.....a ani to nebolo vidno....nakoniec som to zapajkoval a ide do teraz....a ehm este ma tak napadlo skusal si clear cmos????restartuj BIOS
problem je ze nenabehne ani len BIOS. proste stale cierna obrazovka. len pc vrndzi a nic z toho. fakt jedine co som neskusal je len doska a procak. vsetko ostatne uz hej a nic
hmmmm....raz sa mi stalo ked som opravoval kompa (bola to 300vka....)ze vsetko bolo dobre len nic nenabehlo....nakoniec to bol odtrhnuty jeden vyvod ventilatora na procaku....a ten sa asi dotkol zemi....a pritom to bol len vyvod na snimanie otacok...hmmma ale pochybujem ze toto je to...nvm...ale procak pochybujem...skusil si restart cmos????myslim vytiahnut baterku a dat ju potom spet.....????
Marko5211 napísal:hmmmm....raz sa mi stalo ked som opravoval kompa (bola to 300vka....)ze vsetko bolo dobre len nic nenabehlo....nakoniec to bol odtrhnuty jeden vyvod ventilatora na procaku....a ten sa asi dotkol zemi....a pritom to bol len vyvod na snimanie otacok...hmmma ale pochybujem ze toto je to...nvm...ale procak pochybujem...skusil si restart cmos????myslim vytiahnut baterku a dat ju potom spet.....????