Problem v hardwari - doska vs. procesor

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
sopeno
Light Expert
Light Expert

Problem v hardwari - doska vs. procesor

Príspevok od používateľa sopeno »

ahojte prosim vas o vyriesenie dvoch otazok. mam starsi PC, pri ktorom urcite funguje zdroj, ram, hdd a grafika (vsetky som vyskusal vymenit funkcnymi komponentami) cize ostava len doska a procak. problem sa prejavuje tak, ze vsetko sice huci ale na obrazovku sa neprenasa absolutne nic, dokonca ani len bios (ano kable mam dobre :) )

neviete poradit co s tym moze byt?

p.s.: co sa stane ak na dosku s podporou ramiek frekvencie 100 MHz napojim ramku 400Mhz? (pojde pomalsie alebo nebude fungovat?)

vdaka za pomoc
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa galleon »

mam / mal som ten isty problem ... tiez som typol na maticnu alebo procak, funkcne veci som predal a procak a doska su este doma :P

p.s- nic sa nestane
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

premenuj si tému :!:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

toto sa stavalo aj mne. a obcas sa to este niekedy aj stane. mne pomohlo vybrat PC z elektrickej siete, bez prudu ho "nastartovat" (jasne, ze nenastartoval, len sa potocil vetrak zo zbytkoveho napatia nahromadeneho v kondikoch), pockat, zapojit do siete a spustit. no normalne definitivne a plne funkcne riesenie tohto problemu som zatial nenasiel. no predpokladal by som to na CPU. mne to robi na AMD AthlonXP 2400+
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

to musis proste vyskusat, pravdepodobne to ale bude procak, ale moze to byt aj doska; riesil som takychto problemov viac a raz to bol procak a raz doska... a k tej ramke, 100mhz ramka je pravdepodobne SDRAM a ta 400mhz DDRAM, cize tu ddram nedas do dosky, ktora funguje s SDRAM, lebo ma iny slot na ramky..
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Toto je celkom príbuzná téma: http://www.hojko.com/pruser-pc-piska-t82409.html .
sopeno
Light Expert
Light Expert

aquafresh1 napísal:to musis proste vyskusat, pravdepodobne to ale bude procak, ale moze to byt aj doska; riesil som takychto problemov viac a raz to bol procak a raz doska... a k tej ramke, 100mhz ramka je pravdepodobne SDRAM a ta 400mhz DDRAM, cize tu ddram nedas do dosky, ktora funguje s SDRAM, lebo ma iny slot na ramky..
nie nie obe su DDRAM. len doska ma podporuje 100Mhz a ramka 400. tak neviem ci by mala fungovat alebo nie :)
aquafresh1
Star
Star

sopeno napísal:nie nie obe su DDRAM. len doska ma podporuje 100Mhz a ramka 400. tak neviem ci by mala fungovat alebo nie :)
o takej doske som este nepocul, ale ak je to tak, tak ta ramka pojde na 100mhz...
*S4PQ
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *S4PQ »

mal som taky isty problem.po zapnuti pc sa pocitac rozbehol,diody sviewtili ventilator sa krutil a pocitac hucal len obraz nie a nie naskocit. myslel som ze je uplne odpalena doska,potom som to dal znamemu nech sa na to pozrie a najprv ani on na to nevedel prist nakoniec pozeral lupou po maticnej doske a zistil ze je tam odtrhnuty kontakt ktorym prechadza prud do grafickej karty,takze AGP port vobec nedostaval stavu... stalo sa mi to na P4 doska Asrock
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

vytiahni ramky a nechaj tam len jednu...potom by mal ist....(ale naozaj tam nechaj len jednu!!!popr skus prehodit tu jednu do ineho slotu)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

zhorel ti procesor presne ako aj mne vsade ide prud no je mrtvy maticna aj procesor su mrtve ani neskusaj ten procesor u niekoho ineho ja som to spravl a odpalil aj kamaratovu dosku takze tak na prvy pohlad ale spalene nic nieje a bol to tiez amd athlon xp z jadrom barton 2500+ :wink:
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hhh ok dalsi dobry navrh...skus povytahovat tie ramky...jo?potom napis
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Marko5211 napísal:hhh ok dalsi dobry navrh...skus povytahovat tie ramky...jo?potom napis
keby mal zle ramky doska by aspon zapipala nejakym tonom raz ci dva krat to uz je na doske ale mala by zapipat
aquafresh1
Star
Star

ak ma dve ramky a jedna by bola zla tak by nabehlo normalne iba s tou jednou ramkou ked uz...
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

vy ste profici...fiiha....a ehm to mate skade????ze by to nabehlo aj so zlou ram????to by ma zaujimalo????robim servis uz dobrych par rockov ale taketo daco som este nepocul....inak ok....ide vam :wink:
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

sarge15 presne to iste sa stalo aj mne ibaze ja som prenasal pc a grafika sa mi v slote posunula a spiekla na plosaku spoj na napajanie.....a ani to nebolo vidno....nakoniec som to zapajkoval a ide do teraz....a ehm este ma tak napadlo skusal si clear cmos????restartuj BIOS
sopeno
Light Expert
Light Expert

Marko5211 napísal:sarge15 presne to iste sa stalo aj mne ibaze ja som prenasal pc a grafika sa mi v slote posunula a spiekla na plosaku spoj na napajanie.....a ani to nebolo vidno....nakoniec som to zapajkoval a ide do teraz....a ehm este ma tak napadlo skusal si clear cmos????restartuj BIOS
problem je ze nenabehne ani len BIOS. proste stale cierna obrazovka. len pc vrndzi a nic z toho. fakt jedine co som neskusal je len doska a procak. vsetko ostatne uz hej a nic :/
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hmmmm....raz sa mi stalo ked som opravoval kompa (bola to 300vka....)ze vsetko bolo dobre len nic nenabehlo....nakoniec to bol odtrhnuty jeden vyvod ventilatora na procaku....a ten sa asi dotkol zemi....a pritom to bol len vyvod na snimanie otacok...hmmma ale pochybujem ze toto je to...nvm...ale procak pochybujem...skusil si restart cmos????myslim vytiahnut baterku a dat ju potom spet.....????
sopeno
Light Expert
Light Expert

Marko5211 napísal:hmmmm....raz sa mi stalo ked som opravoval kompa (bola to 300vka....)ze vsetko bolo dobre len nic nenabehlo....nakoniec to bol odtrhnuty jeden vyvod ventilatora na procaku....a ten sa asi dotkol zemi....a pritom to bol len vyvod na snimanie otacok...hmmma ale pochybujem ze toto je to...nvm...ale procak pochybujem...skusil si restart cmos????myslim vytiahnut baterku a dat ju potom spet.....????
neskusal vyskusam. vdaka za tip
Napísať odpoveď