Fajcite?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Kolko cigariet vyfacite denne?

Do 5
113
11%
Do 10
72
7%
Do 15
53
5%
Do 20
32
3%
Viac ako 20
24
2%
nefajcim
753
72%

Celkom hlasov: 1047

bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Retne napísal:Vo Francuzsku to teraz zaviedli, cize :roll:
Len som zvedavá, či by sa raz takéto niečo podarilo zaviesť na SR :)
/Inak nefajčím a nebudem sa tu tváriť strašne tolerantne, že mi to nevadí a akceptujem. Vadí mi to, je to hnus :new18:
//Veď práve, bude to vyzerať niečo ako Zákaz fajčenia na zastávke :roll:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

bolek napísal:Len som zvedavá, či by sa raz takéto niečo podarilo zaviesť na SR :)
Slovac sa vynajde. Prasknu na vchodove dvere tabule v zmysle "Sukromny klub" a hotovo. :)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

takych klubov uz bolo... najdlhsie vydrzal asi tri tyzdne- jednoducho tam chodilo par zarytych "fajcenie je hnus,...." ostatni si rozmysleli ci bude radsej v dobrom vzduchu alebo s kamaratmi...
v striktom zakaze jednoducho idealne riesenie urcite nie je....
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v Irsku je sice fajcenie v baroch a vo verejnych budovach zakazane,ale zase ked ta vidi gardy s cigaretou v ruke na ulici tak sa ti este pozdravi...
Ale nevyhodou su tam ceny: za krabicku "mainstremovych" 7jurkov, a od pozajtra maju zdraziet... takze vacsina imigranov navsevuje litovske obchody kde sa daku kupit za polovicu,alebo este menej, ale tie su zase "kentusne": plno svinstva a podbne v tom je...
asi s tym fakt prestanem...
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

ja nefajcim, skusal som to ked som bol mladsi ale rychlo som prestal

musim ale reagovat na prispeevok ktory napisal mi-chau, hovoris o tolerantnosti voci nim, oni fajcia a ako si napisal vyvaluju za to ICH prachy a ONI si za to nicia zdravie a teraz ja mam trpiet to ze niekto chce hulit? si pocul uz o pasivnom fajceni? ze sa na to zomiera a ja mam teraz byt tolerantny... ved nech si fajci, mozno ma to raz zabije, pohodka... nedava mi to zmysel, malo by sa to zakazat ako aj neviem kde a bol by pokoj, fajciari nech si kazia zdravie ked chcu, ale ostatnym to robit nemusia

sused co byva v bytovke pod nami fajci a fajci vela, ked otvori dvere na byte tak je cely vchod doslova zasmradeny, ked je zima tak sa neunuva ist na balkon a tak ide na chodbu, samozrejme to ide nam do bytu, pokusali sme sa mu jemne naznacit ci nemoze ist vonku a bol taky tolerantny ze nesiel... cize sa to netyka len barov cize k niekam inam asi nemozem ist, ake mas na toto riesenie?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

začni fajčiť :P :D
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

fajcit fajcim ale zacinam obmedzovat. nefajciarou akceptujem a nefajcim pri nich ak sa da
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

no vo francuzku uz tusim zakazali fajcit vsade a tak ako tu niekto spominal tak si tam ludia zalozili nejake kluby na ktore sa ten zakon nevztahuje a moze sa tam fajcit...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

tomek00 napísal:musim ale reagovat na prispeevok ktory napisal mi-chau, hovoris o tolerantnosti voci nim, oni fajcia a ako si napisal vyvaluju za to ICH prachy a ONI si za to nicia zdravie a teraz ja mam trpiet to ze niekto chce hulit? si pocul uz o pasivnom fajceni? ze sa na to zomiera a ja mam teraz byt tolerantny...
Pasivne fajcenie nie je Cyklon B neboj neskoli ta to do minuty. Nehovorim ze je to zdrave ale aby to bolo nebezpecne musel by to byt viac nez len smrad v byte. A ako som uz spominal ked ti to vadi bez do nefajciarskeho baru.
//Vsetkym vadi nebezpecenstvo smrti z pasivneho fajcenia, pritom cholesterolove riziko z mastnych jedal, zla zivotosprava a podobne veci su nebezpecnejsie ale to vam nevadi.
//darcovi karmy : viem co je pasivne fajcenie, fajcil som aktivne 5 rokov a stale zijem s fajciarmi, je velky rozdiel medzi cigaretovym smradom a dymom
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

1, Nefajciarske bary nenajdes v kazdom slovenskom "meste", ale myslim si, ze tento trend sa coskoro presadi masivnejsie aj tu.
2, Smrad z cigariet v byte je proste neprijemny, to pripustam. Nejde o to ci sa bojim, ze na to zomriem. Ide o to, ze mi z toho smrdia veci v skriniach, zaclony, vsetko. Je to proste fest neprijemne a obtazuje to zivot. Osobne som s fajcenim po par rokoch konecne nedavno skoncoval. Ale ani v dobe ked som fajcil som nebol nadseny, ked mi z toho smrdeli handry. Takze dotycneho stazovatela celkom chapem a musim mu dat za pravdu.
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

mi-chau napísal: //Vsetkym vadi nebezpecenstvo smrti z pasivneho fajcenia, pritom cholesterolove riziko z mastnych jedal, zla zivotosprava a podobne veci su nebezpecnejsie ale to vam nevadi.
//darcovi karmy : viem co je pasivne fajcenie, fajcil som aktivne 5 rokov a stale zijem s fajciarmi, je velky rozdiel medzi cigaretovym smradom a dymom
//no to nie je pravda ze by to nikomu nevadilo, ale je to tema o fajceni tak sa bavime o tom :) a vadi urcite aj cholesterol, aj ozonova vrstva a vsetko lebo sa o tom vsade hovori a ze to zasiahne generaciu po nas cize by to bolo bezohladne, ale ked sa pozirme na problem fajcenia a ostatnych tak mi chodi do bytu viac smrad ako poskodena ozonova vrstva...

k6: dik mam z teba radost :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ci chces ci nie aj buduce generacie budu fajcit, neda sa tomu zabranit. Aj keby to zilegalizovali tak by sa fajcilo, ide o to ze strana fajciarov aj strana nefajciarov musi byt trochu tolerantna. Berme trochu ohlad na fajciarov a fajciari nech beru ohlad na nas.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

mi-chau napísal:Ci chces ci nie aj buduce generacie budu fajcit, neda sa tomu zabranit.
Ale da sa to VELMI vyrazne obmedzit, a na tom sa aktivne pracuje takmer v kazdom (aspon trosku vyspelom) state. Som presvedceny, ze napr. moje deti uz budu mat k tomuto ovela mensie skolny, ako sme mali my. Samozrejme - ta zvedavost tu vzdy bude, tomu sa zabranit neda. Ale mladych formuje spolocnost. A pokial v sa v spolocnosti udomacni nazor "nefajcit je modrene", musi to mat nejaky efekt. Ale imho ano, je to o tolerancii.
81shark
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 81shark »

nefajčim, v živote som nemal cigaretu v ustach a myslim, že ani nebudem. je to blbosť
Johnyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Johnyy »

Po troch rokoch som sa rozhodol s tym skoncovat. Zatial nefajcim len tyzden, co je malo, no dufam ze to zo zaciatku aspon obmedzim na par kusov mesacne a neskor uplne prestanem. Dufam, ze sa moja zavislost neskor premeni na nenavist voci cigaretam, lebo to svinsky skodi. Drzim palce vsetkym ktory sa rozhodli prestat - je to dobry krok. :)
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Johnyy napísal:Po troch rokoch som sa rozhodol s tym skoncovat. Zatial nefajcim len tyzden, co je malo, no dufam ze to zo zaciatku aspon obmedzim na par kusov mesacne a neskor uplne prestanem. Dufam, ze sa moja zavislost neskor premeni na nenavist voci cigaretam, lebo to svinsky skodi. Drzim palce vsetkym ktory sa rozhodli prestat - je to dobry krok. :)
ja som uz prestal 2x :lol: stale som vydrzal mozno mesiac a aj to som si sem tam musel zapalit...
Johnyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Johnyy »

sirmisoturbo napísal:ja som uz prestal 2x :lol: stale som vydrzal mozno mesiac a aj to som si sem tam musel zapalit...
Pocitam s tym ze to nebude lahke, niektore chvile pri cigaretke mi budu riadne chybat a bude tazke odolat, ale pokusim sa...
btw kolko rokov fajcis a asi tak kolko za den?
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Hm, mám málo rokov, ešte nefajčím a ani by som v budúcnosti nechcel, veľmi ma to neláka.
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

Ja doma nefajčím,kedže doma sú všetci nefajčiari a aj tak nechcem aby smrdel celý byt len kôli mne. Takisto keď som niekde na návšteve,tak nebudem pýtať popolník a smradiť, pokiaľ sa tam nefajčí.Keď som niekde v bare, tak vždy sa spýtam či bude niekomu vadiť,keď si zapálim. Ak to vadí,nevidím problém si vyjsť von. Samozrejme ak tam je už nafajčené, tak nejdem von. Všetko je to len o tolerancii, a komunikácii. :roll:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Johnyy napísal:Pocitam s tym ze to nebude lahke, niektore chvile pri cigaretke mi budu riadne chybat a bude tazke odolat, ale pokusim sa...
btw kolko rokov fajcis a asi tak kolko za den?
mozno rok som fajcil tak, ze kazdy den zo 5-10... podla chuti... niekedy, ked som nervozny vonka tak si proste musim zapalit... inak uz nefajcim zas (aspon sa pokusam, som bez cigarety uz skoro mesiac :wink: )
Napísať odpoveď