Astru uz vyhod, z titulu, ze je to len mensia a menej pohodlna Omega

No uz ani neviem k comu som sa chcel vyjadrit, ale napadlo ma k tomu Civicu, ze tie dva neboli najlacnejsie, kamos par mesiacov dozadu rozbil svojho 1.5VTECa a kupil '96/97cku (cize 6th gen.) v hatchbacku, 1.4, elektrony, zimne, nejaka ta vybavicka za necelych 90. Imho 99-2000 sa za viac ako 130-140 neoplaca. Ja som mal 95tku v hatchi /vid. prilohu/, s motorom z coupe a bolo to v pohode zvozenie. Len na tu dobu slabsia bezpecnost, tie novsie rocniky su na tom lepsie. Nemaju uz ten, podla vela ludi, emotivny vzhlad ale stale lepsie ako niektori europski superi.
Co sa tyka Almery, tak klasika je vcelku v pohode, ak by si chcel troska sportove zazitky, tak 1.6SR, ale tych je malo. GTI nebrat, 2liter si dokaze co to cucnut a to by bolo asi o dost drahsie. V tej cene by vyslo len stare Sunny GTi, lahsie, zabavnejsie ale takmer vsetky v katastrofalnom stave.
Osobne mam odjazdene nejake stovky km s vacsou sestrou, Primerou (P11C), Taliansko a spat a to bolo dost zle. Riadenie sprostredkovavalo informacie o vozovke ako mrtvy kon posielajuci lubostny list telegramom. Almera nastastie nie je tak preposilovana, imho pekne a kvalitne spracovane auto.
Skus este pozriet Toyotu Corollu, mam ich odjazdenych asi 4 a to bolo velmi pohodlneho jazdenie, aj na dlhe cesty. Pred faceliftom boli troska skaradsie, po facelifte mac~ bedr (niekedy v polovici 2000). Je mozne, ze budu kusok drahsie, lebo sa dost ceni ich kvalita spracovania a nizka poruchovost /ale su aj zhumplovane kusky/. Toyota v podstate nedokaze prekvapit, az na Priusa, toho som skoro v prvej zakrute vykotil do pola

Su to kvalitne spracovane auta, chyba im sice ten kusok sportoveho ducha ako je u Hondy, Nissanu, Hondy, ale nieco za nieco.
//edit: Som rad, ze vynechavas francuzov