Ako najlepsie upratat kable v PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako najlepsie upratat kable v PC

Príspevok od používateľa R1k1nko »

viem ze SK pasky . izolacky .. ale nemate nejake navodiky ze kable od HD zvlast a tak ... lebo dnes som prisiel o chladic na CPU za to ze mi tam kablik zamotal a zlomilo sa kridlo :( ..
takze by som chcel nejak kable upratat...

( btw : tazko sa to hovori / radi ) skuste dat foto a inspirujte ma :)
thx
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

tak samozrejem kable ktore sa daju poschovavat a tahat niekde zadom poschovavaj, ostatne drz niekde na boku kde nebudu nicomu zavadzat. zaklad je poriadna skrina, to mas takze uz len trocha sa s tym pohrat
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=PC+ ... meta=&aq=f
clanky fotky navody... len treba tomu venovat trochu casu
tu mas co to po cesky
myslim ze v skriny mas aj taku dieru prave na kable od hdd. poskusaj nieco
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Ja som vsetky kable co sa dali poskryval a niektore som obalil hlinikovou paskou. Ved sa pozri sam.
Prílohy
DSC00126.JPG
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ta hlinikova paska nieje moc dobre riesenie ;) ...
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

trvalo mi to 4 hod.
foto spravim ked bude svetlo :)
je to o dost ale dost lepsie ako som to mal..
thx pani !
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

no neviem neviem ty tam máš iba 400watt a málo káblov a čo taký ako ja 600watt a káble sú v čiernej látkovej bužírke ?? ako bysa toto dalo je tam bordel lebo sú tam dve vetvy po 15A a 16A teda je tam toho vela ataktieč vela pripojení na sata a molex to bdem upratovať ja ale musím jnajprek nejaké veci pokúpiť naj sú zdorje také čo sa dajú kable odobrať :D
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

R1k1nko napísal:trvalo mi to 4 hod.
foto spravim ked bude svetlo :)
je to o dost ale dost lepsie ako som to mal..
thx pani !
Mohol by si to sem hodit ssom zvedavy ako si to popchal...
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Shark NX napísal:Ta hlinikova paska nieje moc dobre riesenie ;) ...
Súhlasím. Svoju funkciu to možno splňa, ale v prípade demontáže alebo výmeny je to úžasne nepraktické... o tom, že hliníková páska má ostré hrany ani nehovorím...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Neviem o akych ostrych hranach hovoris. Pokial ide o demontaz, tak ta paska je len na jednom ide kabli a na jednom napajacom kabli pre grafiku, ktory nie je priamo zdrojovy, ale iba z redukcie, cize v tom nevidim ziaden problem. Inak z bedne sa ta paska dava v pohode dolu tak neviem co riesite. :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bubo12342 dnes som slubil foto :) ale som tak lenivy znova to otvarat :)..
neslubujem kedy ale foto dam co najskor..
aj tak cakam na novy chladic na CPU tak potom.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

verreaux napísal:Neviem o akych ostrych hranach hovoris. Pokial ide o demontaz, tak ta paska je len na jednom ide kabli a na jednom napajacom kabli pre grafiku, ktory nie je priamo zdrojovy, ale iba z redukcie, cize v tom nevidim ziaden problem. Inak z bedne sa ta paska dava v pohode dolu tak neviem co riesite. :)
No len aby si si niečo neodpálil v tom PC, vieš hlinník je vodivý.. Zrovna tam pôjdeš niečo rýpať, zavadíš a vyskratuješ si tam niejaky obvod.
verreaux
Light Professional
Light Professional

Poznam vlastnosti hlinika velmi dobre... Inak ta paska nie je cisty hlinik. Je to nejaka specialna ani neviem jak ju nazvat. Nemam tam co vyskratovat...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

lol, ze specialna folia..sak toe normalny alobal .. budes prenasat zapnuty komp (viem, ze je to celkom nepravdepodobe :D ale iny priklad ma nenapadol rychlo) a nahodou sa ti to fakt o neco opre este nebodaj aj o kostru a dovidenia .. ja som si tak odpalil nieco od toho jak sa to vola tam kde regulujem otacky fanov :D komp zaiskril a vypol..ale zrazu nabehol takze nvm ci som odpalil len nejaku poistku abo co .. sry inac za OT ale nazyvat alobal specialna folia to mi nedalo :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hm dneska som menil vetraky + chladic (da sa povedat ze uz sa zacina PC podobat na to co som chcel), tak ked uz to bolo otvorene tak som to sfotil - ta hromada kadejakych kablikov zo vsetkych stran, sa snad ani neda nejak kultivovane upratat :(
Prílohy
inside.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

KoCi.. hezké.. ale ešte stále jesto čo upratovať.. ;) hlavne pri zdroji a nejak by som dal dokopy kábliky vedúce popri doske smerom hore.. nejak ich spojiť sk páskou a pripevniť ich o skrinku...... abo niečo také. ;)

Inak aké máš teraz teploty na CPU s tou Ninjou? Niečo podobné plánujem urobiť aj ja. Idem zmeniť skrinku, síce bude iba middle tower, ale bude mať podobné usporiadanie zdroja dole a ventilátorov v hornej časti a tiež sa chystám dať konečne dolu ventilátor z Ninje.. :)

Môj aktuálny veľmi stiesnený stav v prílohe.. ;)
Prílohy
comp_2008a.jpg
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

jj vecny problem s kabelazou.. ja to idem risit uv flexom.. a ket budu love tak kupujem zdroj s odpojitelnymi kablami :P
KoCi
Darca
Darca

brm - nj stale sa da poriesit len ono by som tie kable musel nastrihat :D Su strasne neprisposobive. Ak tie kable prichytim o skrinu tak zase nieco niekam nedociahne, tam za zdrojom som po niekolkominutovom kuzleni dosiahol akurat to ze som z nich spravil klbko ktore sa neda nejakym sposobom vyrovnat...

Co sa teplot tyka - zatial len v IDLE, burn som este neskusal. CPU je vpoho (4-7 stupnov sla teplota dole), ale tym ze pasivy na doske uz neofukuje ten smiesny celeronovsky chladic, tak isla teplota o par stupnov nahor. Mozno by stacilo dat na vyssie otazky tie deviatky, ale prave kvoli tichemu chodu som ich kupoval. Teraz ani neviem ze mi PC ide - tak je tichucky.
Prílohy
temp-idle.png
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak sa nemylim, tak tam mas 5 vetrakov. A to ides nazyvat tichucky PC? Si este asi skutocne tichy pocitac nepocul.
KoCi
Darca
Darca

tomas:
1x 120mm silverstone 0rpm 0dBA
3x 120mm scythe 800rpm - 8.7dBA
2x 92mm noctua 1000rpm - 13.1dBA
VGA chladic - 8800GTX referencny - pri 1400rpm urcite ma svoju hodnotu hluku ale nevycnieva z radu
2x 8cm na zdroji tagan - tiez nizkootackove, aj ked si uchom pri nich vnimas len prudiaci vzduch.

dBA su hodnoty hluku udavane vyrobcom, nemeral som. Prirataj si 2mm hlinikove plechy + skutocnost ze PC nemam hned pri uchu, ale je na zemi cca meter od hlavy. Pocutelnost scythe je vnimatelna pri extremnom tichu na 20cm.
Samozrejme ze zostava zrejme vydava nejaky zvuk, nikde nepisem ze je absolutne ticha. Ale toto zanikne vo zvukoch prostredia dokonale, a to aj v noci ked uz vsetko spi. Ak ale behas s fonendoskopom okolo zostavy a pocuvas jej zvuky, tak PC tiche mat nebudes - nikdy.

A mas pravdu - skutocne tichy pocitac som este nepocul - ten nepocul este nikto :D (za predpokladu ze bol skutocne tichy)

//isteze, su ludia co ich rusia rucickove nastenne hodiny (nijak extra hlucne) o 2 izby dalej tak, ze nepocuju televizor - ale k takym sa neradim :) Takze pre mna je toto zatial to najtichsie co som doteraz mohol mat - nevnimam. Stopro ticha zostava by musela byt komplet pasivna, dokonca aj bez heatpipes s SSD diskami - ale za tak vela penazi, tak maly vykon - ee
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

By si sa divil, co dokazu niektori ludia pocut. A skutocne tichy pocitac som uz nepocul. :D Mal ho kedysi jeden uzivatel tu z fora.
Napísať odpoveď