tomas:
1x 120mm silverstone 0rpm 0dBA
3x 120mm scythe 800rpm - 8.7dBA
2x 92mm noctua 1000rpm - 13.1dBA
VGA chladic - 8800GTX referencny - pri 1400rpm urcite ma svoju hodnotu hluku ale nevycnieva z radu
2x 8cm na zdroji tagan - tiez nizkootackove, aj ked si uchom pri nich vnimas len prudiaci vzduch.
dBA su hodnoty hluku udavane vyrobcom, nemeral som. Prirataj si 2mm hlinikove plechy + skutocnost ze PC nemam hned pri uchu, ale je na zemi cca meter od hlavy. Pocutelnost scythe je vnimatelna pri extremnom tichu na 20cm.
Samozrejme ze zostava zrejme vydava nejaky zvuk, nikde nepisem ze je absolutne ticha. Ale toto zanikne vo zvukoch prostredia dokonale, a to aj v noci ked uz vsetko spi. Ak ale behas s fonendoskopom okolo zostavy a pocuvas jej zvuky, tak PC tiche mat nebudes - nikdy.
A mas pravdu - skutocne tichy pocitac som este nepocul - ten nepocul este nikto

(za predpokladu ze bol skutocne tichy)
//isteze, su ludia co ich rusia rucickove nastenne hodiny (nijak extra hlucne) o 2 izby dalej tak, ze nepocuju televizor - ale k takym sa neradim

Takze pre mna je toto zatial to najtichsie co som doteraz mohol mat - nevnimam. Stopro ticha zostava by musela byt komplet pasivna, dokonca aj bez heatpipes s SSD diskami - ale za tak vela penazi, tak maly vykon - ee