BTW: Môže to súvisieť so zaopatrenim dieťaťa. Ale zasa pokiaľ nebudeš pracovať resp. podnikať, tak ti to ani socialna poisťovňa nezisti a ani škola nema ako..
Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja na skole som na ro kmaturujem aj ked som uz mal tentoFrikso napísal:INDIGOcorp.:No na tvojom mieste by som sa zobral na taku školu, kde to nerozlišuju![]()
BTW: Môže to súvisieť so zaopatrenim dieťaťa. Ale zasa pokiaľ nebudeš pracovať resp. podnikať, tak ti to ani socialna poisťovňa nezisti a ani škola nema ako..
Tak to u nas na skole to bolo podstatne lahsie....a to najma vdaka nasemu triednemu. Ten nam na zaciatku oktavy povedal...ze uz vacsina mame 18 rokov...tak nech nezabudame na to, ze ospravedlnenky si uz mozme pisat aj sami
...ale v konecnom dosledku sa mu tie ospravedlnenky aj tak kontrolovat nechcelo a ospravedlnil vsetko...
...ale v konecnom dosledku sa mu tie ospravedlnenky aj tak kontrolovat nechcelo a ospravedlnil vsetko...
no co ja sa pametam nasa triedna vzdy vyzadovala podpis rodica ktory sa konieckoncov da lahko prepisat:) ale myslim,ze to bolo spravne...aj ked teraz so mnou asi nikto nebude suhlasit:) keby som bola ucitelka,chcela by som podpis rodica.ked uz niekto fakt surne potrebuje ospravedlnit na to su tu doktorky,u nas tak velmi oblubene kozne:)
to si este nezazil nasu triednu nie len ze si kontroluje ale dava dvojky ci trojky zo spravania uz prisla aj na svalsovane podpisi ale o to nejde noo .. ospravedlnenky musime doniest do troch dni lebo inac mame problemy stale len zuri a vrieska po nas .. a s tymi 18 a pisanie si ospravedlneniek tiez nam to nechce zozrat nik to este enurobil ale pytali sme sa jej na to ci mame na to pravo a ona ze niejin napísal:fakt bol daktorý profák tak investigatívny, že si overoval podpisy? Sila...
tym som vsak nechcel povedat zeby kinjeril nemal pravdu .. a mne osobne je to jedno ja nic take v plane nemam noo
no to vyhlasenie ministerstva plati a malo by sa respektovat, ak to v danom skolskom poriadku nie je inak..ale napr. ja som chodil na sukrmne gymko a zmluvu na zaciatku za mna podpisoval rodic ako zakonny zastupca, a teda on ako ten co sa podpisal pod zmluvu ma mohol ako jediny ospravedlnit ako moj zakonny zastupca aj naprike tomu ze som mal osemnast..ale tak tlaciaren fungovala vzdy spolahlivo 
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18
Ja mam triedneho takeho komunistu, ze aj ked mam uz 19, on mi stale vravi ze mam 17 ze to sa mi iba zda ze mam 19 rokov a to mi uz hovori dva roky a ze ospravedlnenky si sam pisat nemozem pokial byvam s rodicmi pod jednou strechou. Ked som mu doniesol ten zakon vytlaceny na papieri kde je to napisane, ze mam nato pravo tak mi dal poznamku ze som drzy. Ked som isiel za riaditelom, tak povedal ze ako sa rozhodne ucitel, tak to bude fungovat ze on s tym nic neurobi.
Naco mame demokraciu, ked sa takto krasne porusuju jej zakony?? Kazdy ma na haku nejake prava ziaka, na obcianskej nas ucitel uci aka je demokracia posvetna a ze zakony sa dodrzuju a ze nikto nikdy nemoze posliapat vase prava inak by ste snim vsemocne vybabrali na sude a pritom su to vsetko iba keci. Tato skusenost zo skolou je moja niekolka v poradi, taka zavaznejsia negativna skusenost zo systemom.. A co cloveku ostava? Mam ist na policiu alebo kde? Na policii sa nic nedeje, ked mi vykradli byt a nahlasil som to na policiu, iba prisli pozriet, nieco spisali a potom sa mi uz ani neozvali, musel som si ja zatym chodit ci nieco nove zistili ale dodnes som sa nedozvedel kto mi byt vykradol..
Je to smutne ze je system taky deravy. Demokraciu a dodrziavanie zakonov si prectavujem inac. Ale na druhej strane, ja to beriem z nadhladu, vieme co sa tu deje, kazdy to vie ved ludia nie su slepy, ale ked uz je tu taky bordel tak nech aspon detom v skolach netlcu do hlav ze je demokracia dokonala... to je grc..
PEACE..
Naco mame demokraciu, ked sa takto krasne porusuju jej zakony?? Kazdy ma na haku nejake prava ziaka, na obcianskej nas ucitel uci aka je demokracia posvetna a ze zakony sa dodrzuju a ze nikto nikdy nemoze posliapat vase prava inak by ste snim vsemocne vybabrali na sude a pritom su to vsetko iba keci. Tato skusenost zo skolou je moja niekolka v poradi, taka zavaznejsia negativna skusenost zo systemom.. A co cloveku ostava? Mam ist na policiu alebo kde? Na policii sa nic nedeje, ked mi vykradli byt a nahlasil som to na policiu, iba prisli pozriet, nieco spisali a potom sa mi uz ani neozvali, musel som si ja zatym chodit ci nieco nove zistili ale dodnes som sa nedozvedel kto mi byt vykradol..
Je to smutne ze je system taky deravy. Demokraciu a dodrziavanie zakonov si prectavujem inac. Ale na druhej strane, ja to beriem z nadhladu, vieme co sa tu deje, kazdy to vie ved ludia nie su slepy, ale ked uz je tu taky bordel tak nech aspon detom v skolach netlcu do hlav ze je demokracia dokonala... to je grc..
PEACE..
marek.. a v com je vlastne problem? ze sa nemozes uliat zo skoly? Mas 19 tak bud chlap a povedz to rodicom - "mami, tati, dnes nemam chut ist do skoly. radsej by som isiel na pivo. napisete mi ospravedlnenku z rodinnych dovodov?"
.
Ak si skutocne taky dospelak tak ta budu brat ako rovnocenneho partnera a tu ospravedlnenku ti vystavia..
.
Ak si skutocne taky dospelak tak ta budu brat ako rovnocenneho partnera a tu ospravedlnenku ti vystavia..
Podľa mňa by mali byť stredné školy trochu tvrdšie na žiakov v istých ohľadoch. Kľudne nech si chýba kedy chce ale nech si to potom nejako nahradí, trebárs nech potom na preberanú tému napíše nejakú prácu ak nebola absencia zo zdravotných dôvodov.
Zaviedol by som aj iné hodnotenia žiakov, lebo takto niekedy ani nevadí že vynechá písomku. Proste za rok určitý počet písomiek za určitý počet bodov. Ak nejakú vynecháš tak ti chýbajú body a máš horšie hodnotenie aj keď zvyšné napíšeš na plný počet.
Jednoducho nech sa naučia nevyhýbať sa povinnostiam, lebo potom to tak aj vyzerá keď idú na výšku... prednášky ignorujú lebo môžu a na cvikách je pre nich najdôležitejšia informácia koľko vyučujúci toleruje absencií.
Zaviedol by som aj iné hodnotenia žiakov, lebo takto niekedy ani nevadí že vynechá písomku. Proste za rok určitý počet písomiek za určitý počet bodov. Ak nejakú vynecháš tak ti chýbajú body a máš horšie hodnotenie aj keď zvyšné napíšeš na plný počet.
Jednoducho nech sa naučia nevyhýbať sa povinnostiam, lebo potom to tak aj vyzerá keď idú na výšku... prednášky ignorujú lebo môžu a na cvikách je pre nich najdôležitejšia informácia koľko vyučujúci toleruje absencií.