Spuchnute mandle..pliis help surne :(
Spuchnute mandle..pliis help surne :(
Zdravim.. mam totalne spuchnutu lavu mandlu.. je to daco strasne:( us sa mi neda ani poriadne hovorit.. mam to us tri dni... teras som bol za doktorkou.. dala mi penicilin, a ze mam kloktat tamtum verde.. len to nijak nic nepomaha..
a chcel by som sa aspon najest..bo to sa mi us vobec neda..
neviete o nejakej finte, co by mi aspon kusok pomohlo? dakujem krasne,.. 
Vole, nepomozete ti tvoja lekarka a cakas, ze ti niekto pomoze tu? Zvacsene mandle mozu mat rozne priciny. Cudujem sa, ze ta tvoja lekarka neodporucila na vysetrenie v ORL ambulancii (usno - nosno - krcna ambulancia). Ked ti teda predpisana liecba nezabera, chod za svojou lekarkou a ked sa ona sama nebude mat k iniciative, poziadaj ju, nech ti vypise odporucanie na ORL.
// ehm, pises, ze si bol u lekarky teraz... Snad necakas, ze ti tie lieky zaberu hned po tom ako sa vratis od lekarky a supnes si prvu davku?
// ehm, pises, ze si bol u lekarky teraz... Snad necakas, ze ti tie lieky zaberu hned po tom ako sa vratis od lekarky a supnes si prvu davku?
V pripade ak ide o zvacsenie mandli v dosledku zapalu hrdla ako takeho, tento problem sa tu uz rozoberal- Zapalene hrdlo
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
co ja viem nespoliehaj s ana mastickarstvo ... ked nepomaha to co doktorka popisala, tak chod za nou este raz nech ta posle na spominane ORL ...
... este taka jedna vec -> mozu to byt dva mesiace co som bol na ORL s nosom a volaju tam po dvoch .. a ja som sedel za plentou a doktorka tma vysetrovala nejakeho chlapa .. ze tiez mal "iba" zapalene mandlea opuchnute a nedalo sa mu jest, tak isiel k doktorke .. ta najskor tiez nasadila len nejake klotanie a pastilky, ked nepomahalo tak isiel znova, tam nieco zistili a museli mu tam cosi prerezat ci co ... a doktorka len tak od pasa .. no viete na taketo veci sa da aj umriet
...
... este taka jedna vec -> mozu to byt dva mesiace co som bol na ORL s nosom a volaju tam po dvoch .. a ja som sedel za plentou a doktorka tma vysetrovala nejakeho chlapa .. ze tiez mal "iba" zapalene mandlea opuchnute a nedalo sa mu jest, tak isiel k doktorke .. ta najskor tiez nasadila len nejake klotanie a pastilky, ked nepomahalo tak isiel znova, tam nieco zistili a museli mu tam cosi prerezat ci co ... a doktorka len tak od pasa .. no viete na taketo veci sa da aj umriet
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Mne dala doktorka minule na mandle tiež Penicilín a pomohol. Ale mala som ich už poriadne napuchnuté, takže sa to začalo zlepšovať až po 3 - 4 dňoch, takže nečakaj zázrak, lež, buď v kľude a keby sa to nezlepšilo po pár dňoch, skús ísť za ňou znova, že ti lieky nezaberajú. Možno zistí, že to niečo iné.
tak, nasadil som liecbu kloktanim slanou vodou, a pitim mlieka s cesnakom... a da sa povedat, ze mi je asi o desat percent lepsie... co je velky uspech, bo doteras sa to iba zhorsovalo... A mandle si rozhodne vybrat nechcem, bo si to nemozem dovolit, a este je to zdravotne na chu*a.. Lebo vzduch ide priamo na pluca..jak mi oco povedal..take tak..dufam, ze jatra to bude zase o kusok lepsie..
//mimochodom, to mlieko s cesnakom je velmi chutna vec.. Velmi dobre to chuti..
len, nasi to robia tak, ze to mlieko zohreju dost, a daju tam obycajne maslo kusok, med, a ten cesnak..par strucikov.. fakt je to dobre a ucinne..
//mimochodom, to mlieko s cesnakom je velmi chutna vec.. Velmi dobre to chuti..
poznamecinges napísal:tak, nasadil som liecbu kloktanim slanou vodou, a pitim mlieka s cesnakom... a da sa povedat, ze mi je asi o desat percent lepsie... co je velky uspech, bo doteras sa to iba zhorsovalo... A mandle si rozhodne vybrat nechcem, bo si to nemozem dovolit, a este je to zdravotne na chu*a.. Lebo vzduch ide priamo na pluca..jak mi oco povedal..take tak..dufam, ze jatra to bude zase o kusok lepsie..
//mimochodom, to mlieko s cesnakom je velmi chutna vec.. Velmi dobre to chuti..len, nasi to robia tak, ze to mlieko zohreju dost, a daju tam obycajne maslo kusok, med, a ten cesnak..par strucikov.. fakt je to dobre a ucinne..
o com sa tu vy bavite je tonsilla palatina- lymfaticky organ ovalneho tvaru. madla je jeden z organov systemu obrany organizmu. Tym, ze je v mieste vstupu potravy a taktiez v mieste, kadial prechadza velka cast vdychovaneho vzduchu,hned zprostredkuje odpoved na cudzorode latky a na infekcne antigeny.
podla mna je to dolezity organ pre imunitu, ved tam sa produkuju a dozrievaju bunky zodpovedne za nasu odolnost a IMO je potrebny .
podla mna je to dolezity organ pre imunitu, ved tam sa produkuju a dozrievaju bunky zodpovedne za nasu odolnost a IMO je potrebny .
Zase na druhu stranu,mandle niesu jedinym lymfatickym tkanivom v tele cloveka..Tie sa nachadzaju na koreni jazyka,v samotnom hrtane a celkovo-v tele cloveka sa nachadza mnozstvo lymfatickych uzlin.Preto dolezitost mandli nie je mozno az taka nenahraditelna..bell napísal:o com sa tu vy bavite je tonsilla palatina- lymfaticky organ ovalneho tvaru. madla je jeden z organov systemu obrany organizmu. Tym, ze je v mieste vstupu potravy a taktiez v mieste, kadial prechadza velka cast vdychovaneho vzduchu,hned zprostredkuje odpoved na cudzorode latky a na infekcne antigeny.
podla mna je to dolezity organ pre imunitu, ved tam sa produkuju bunky zodpovedne za nasu odolnost a IMO je potrebny .
Ak vsak mandle nefunguju ako maju,dokazu do zivota cloveka priniest komlikacie zdravotneho charakteru,fakt v sirokom zabere..Samotne su zdrojom infekcii,alergii,ekzemov..Takze tam si myslim nie je o com-sup s nimi von.