Spuchnute mandle..pliis help surne :(

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Spuchnute mandle..pliis help surne :(

Príspevok od používateľa cinges »

Zdravim.. mam totalne spuchnutu lavu mandlu.. je to daco strasne:( us sa mi neda ani poriadne hovorit.. mam to us tri dni... teras som bol za doktorkou.. dala mi penicilin, a ze mam kloktat tamtum verde.. len to nijak nic nepomaha..:( a chcel by som sa aspon najest..bo to sa mi us vobec neda..:( neviete o nejakej finte, co by mi aspon kusok pomohlo? dakujem krasne,.. :(
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Vole, nepomozete ti tvoja lekarka a cakas, ze ti niekto pomoze tu? Zvacsene mandle mozu mat rozne priciny. Cudujem sa, ze ta tvoja lekarka neodporucila na vysetrenie v ORL ambulancii (usno - nosno - krcna ambulancia). Ked ti teda predpisana liecba nezabera, chod za svojou lekarkou a ked sa ona sama nebude mat k iniciative, poziadaj ju, nech ti vypise odporucanie na ORL.

// ehm, pises, ze si bol u lekarky teraz... Snad necakas, ze ti tie lieky zaberu hned po tom ako sa vratis od lekarky a supnes si prvu davku?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nehovorim, ze ti to zarucene pomoze, ale mne pomaha. Ak mas moznost, kup si morsku sol. Do 2dl pohara si nalej vodu do polovicky, daj si tam jednu polievkovu lyzicu tej soli, poriadne rozmiesaj, kym sa sol nerozplynie a kloktaj. Mne vzdy pomaha.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ano, tiez mam dobre skusenosti s tou slanou vodou. Akurat to treba opakovat viackrat denne, idealne aspon kazde dve hodiny a potom chvilu nejest.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

V pripade ak ide o zvacsenie mandli v dosledku zapalu hrdla ako takeho, tento problem sa tu uz rozoberal- Zapalene hrdlo
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co ja viem nespoliehaj s ana mastickarstvo ... ked nepomaha to co doktorka popisala, tak chod za nou este raz nech ta posle na spominane ORL ...

... este taka jedna vec -> mozu to byt dva mesiace co som bol na ORL s nosom a volaju tam po dvoch .. a ja som sedel za plentou a doktorka tma vysetrovala nejakeho chlapa .. ze tiez mal "iba" zapalene mandlea opuchnute a nedalo sa mu jest, tak isiel k doktorke .. ta najskor tiez nasadila len nejake klotanie a pastilky, ked nepomahalo tak isiel znova, tam nieco zistili a museli mu tam cosi prerezat ci co ... a doktorka len tak od pasa .. no viete na taketo veci sa da aj umriet :shock: ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mne dala doktorka minule na mandle tiež Penicilín a pomohol. Ale mala som ich už poriadne napuchnuté, takže sa to začalo zlepšovať až po 3 - 4 dňoch, takže nečakaj zázrak, lež, buď v kľude a keby sa to nezlepšilo po pár dňoch, skús ísť za ňou znova, že ti lieky nezaberajú. Možno zistí, že to niečo iné.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bud vydrzis den dva kym zaberie penicilin a budes jest kasicky, alebo si das mandle vybrat
/ tiez pravda :slap:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Nj,lenze mandle ti nevyberu ak su zapalene..Najprv nasadia antibiotika a po zmiznuti zapalu ti mandle mozu vybrat.Takze neostava nic ine,ako to pretrpiet.. :?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mandle vyberat nie je rozumne vo vsetkych pripadoch.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

tak, nasadil som liecbu kloktanim slanou vodou, a pitim mlieka s cesnakom... a da sa povedat, ze mi je asi o desat percent lepsie... co je velky uspech, bo doteras sa to iba zhorsovalo... A mandle si rozhodne vybrat nechcem, bo si to nemozem dovolit, a este je to zdravotne na chu*a.. Lebo vzduch ide priamo na pluca..jak mi oco povedal..take tak..dufam, ze jatra to bude zase o kusok lepsie..

//mimochodom, to mlieko s cesnakom je velmi chutna vec.. Velmi dobre to chuti..:) len, nasi to robia tak, ze to mlieko zohreju dost, a daju tam obycajne maslo kusok, med, a ten cesnak..par strucikov.. fakt je to dobre a ucinne..:)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

cinges napísal:tak, nasadil som liecbu kloktanim slanou vodou, a pitim mlieka s cesnakom... a da sa povedat, ze mi je asi o desat percent lepsie... co je velky uspech, bo doteras sa to iba zhorsovalo... A mandle si rozhodne vybrat nechcem, bo si to nemozem dovolit, a este je to zdravotne na chu*a.. Lebo vzduch ide priamo na pluca..jak mi oco povedal..take tak..dufam, ze jatra to bude zase o kusok lepsie..

//mimochodom, to mlieko s cesnakom je velmi chutna vec.. Velmi dobre to chuti..:) len, nasi to robia tak, ze to mlieko zohreju dost, a daju tam obycajne maslo kusok, med, a ten cesnak..par strucikov.. fakt je to dobre a ucinne..:)
pozname :D nevim ako ti to moze chutit ale je to kvalitny humus :D:D ale ket som chory zabera to :P .. cesnak je svina
mi-chau
Darca
Darca

p4ra napísal:Mandle vyberat nie je rozumne vo vsetkych pripadoch.
preco?
dudo02
King
King

Hmm..Tato tema je dost diskutabilna.

Niektory lekari,odbornici tvrdia,ze mandle namaju ziadnu funkciu v tele-podobne ako apendix..

Druha strana tvrdi,ze maju ci uz viac,alebo menej dolezitu funkciu v imunitnom systeme tela.-osobne sa priklanam k tomuto nazoru.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:...Druha strana tvrdi,ze maju ci uz viac,alebo menej dolezitu funkciu v imunitnom systeme tela.-osobne sa priklanam k tomuto nazoru.
Súhlasím, keď to tam máme, tak asi to tam nie je len tak pre srandu. :D
mi-chau
Darca
Darca

bolek napísal:Súhlasím, keď to tam máme, tak asi to tam nie je len tak pre srandu. :D
zato apendixitida je kopec smiechu a radosti
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:zato apendixitida je kopec smiechu a radosti
Nehovoríme o apendixe a nehovoríme o tom, aká je to sranda, keď máš s tým problém, ale o tom, že to tam asi má nejakú úlohu, keď to tam máme. :wink:
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

o com sa tu vy bavite je tonsilla palatina- lymfaticky organ ovalneho tvaru. madla je jeden z organov systemu obrany organizmu. Tym, ze je v mieste vstupu potravy a taktiez v mieste, kadial prechadza velka cast vdychovaneho vzduchu,hned zprostredkuje odpoved na cudzorode latky a na infekcne antigeny.

podla mna je to dolezity organ pre imunitu, ved tam sa produkuju a dozrievaju bunky zodpovedne za nasu odolnost a IMO je potrebny .
mi-chau
Darca
Darca

bolek napísal:Nehovoríme o apendixe a nehovoríme o tom, aká je to sranda, keď máš s tým problém, ale o tom, že to tam asi má nejakú úlohu, keď to tam máme. :wink:
ved fajn, len naznacujem, ze to ze to mame neznamena ze to ma vyznam, vid apendix
dudo02
King
King

bell napísal:o com sa tu vy bavite je tonsilla palatina- lymfaticky organ ovalneho tvaru. madla je jeden z organov systemu obrany organizmu. Tym, ze je v mieste vstupu potravy a taktiez v mieste, kadial prechadza velka cast vdychovaneho vzduchu,hned zprostredkuje odpoved na cudzorode latky a na infekcne antigeny.

podla mna je to dolezity organ pre imunitu, ved tam sa produkuju bunky zodpovedne za nasu odolnost a IMO je potrebny .
Zase na druhu stranu,mandle niesu jedinym lymfatickym tkanivom v tele cloveka..Tie sa nachadzaju na koreni jazyka,v samotnom hrtane a celkovo-v tele cloveka sa nachadza mnozstvo lymfatickych uzlin.Preto dolezitost mandli nie je mozno az taka nenahraditelna..

Ak vsak mandle nefunguju ako maju,dokazu do zivota cloveka priniest komlikacie zdravotneho charakteru,fakt v sirokom zabere..Samotne su zdrojom infekcii,alergii,ekzemov..Takze tam si myslim nie je o com-sup s nimi von.
Napísať odpoveď