Tomasko: Jedna lastovicka leto neurobi, ani dve
Hip-Hop - umelci a ich tvorba
hojko to ze su v pesnicke nadavky znamena ze pesnicka je len o nadavkach ? ...najviac mam taky nazor ze ked si nejaky neznalec HH pusti v telke music box alebo na youtube kontrafakt a pocue nadavku tak hned prepne a povie si ze cely HH je srot a je to len o nadavkach a texty ho nezaujimaju...a preco by v pesnickach nadavky nemohli byt ? nehovorim ze pesnicka v ktorej je len kazde druhe slovo nadavka a nema ziadnu POINTU je super...a nepovec ze ty vo svojom zivote nenadavas...nesom nejakym zastancom KF dokonca urcitu dobu som ich nemal rad ale poslednym albumom sa myslim celkom zlepsili a pochopil som ich...hlavne ma zaujalo ako sa dostali hore...je jedno akym sposobom sa tam dostale ale proste su hore a maju co chceli a chcelo by to urcite aj dalsich 99% ludi na tejto zemi...
-
rockonhustla
Light Star
blabla
V USA sa hovori "controversy sells" a o tom je kontrafakt. Neber to tak vazne to nie je skutocnost, ale hranie sa na skutocnost, v sukromi su ego aj rytmus opak toho co prezentuju v rape, niekedy sa ale snazia prezentovat aj to dobre(nazval si to lastovicky) alebo pravdive aby si este viac zvysili popularitu. Priklad-hudba: party, alkoholhojko napísal:p4ra: To nemyslis vazne. Cely HH co predvadza Kontrafakt ci Rytmus je o nadavkach, o nicom inom. Mozno sa najde jedna, dve ci dokonca tri pesnicky, ktore su o niecom inom, ale je ich fakt malo a spocitame ich spolocne na jednej ruke.
Tomasko: Jedna lastovicka leto neurobi, ani dve
časopis: nepije alkohol
hudba: kˇrvy
časopis: vážny vzťah,
hudba: baro gangstro, kral, zijem v ghette
časopis: obyčajný človek, nie je z ghetta, nie je gangster
Rytmus nie je sprosty, ale nie pre jeho slusne reci v casopise, ale preto ze dokaze zarobit na ludoch, ktori kupuju jeho produkt preto, ze sa im paci hudba alebo text o akoze skutocnosti. Rytmus nie je ani zly rapper, ma skillz, obcas aj kvalitne podmazy producentov(y laickeho pohladu), text som uz hodnotil. Co sa tyka jeho tvorby, je to ako hocijaky iny business, ide mu iba o to aby sa predal produkt, tomu sa podriadi vsetko, vysledok vidis sam. Neni co riesit.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Dal som si námahu a jednu "pieseň" (keďže sa tam nespieva) zo slovenskej tvorby som si vypočul.TomAss napísal: ...najviac mam taky nazor ze ked si nejaky neznalec HH pusti v telke music box alebo na youtube kontrafakt a pocue nadavku tak hned prepne a povie si ze cely HH je srot a je to len o nadavkach a texty ho nezaujimaju
Zhodnotím to nejak takto:
podmaz - akútne som musel ubrať basy, lebo to je jediná amplitúdová špička v celučičkom tracku, a samozrejme ohlušujúca;
téma lyriky/textu - jednoduchá, taká že "zo života" z ulice, ja viem že okolitý svet je krutý a nespravodlivý, ale ešte počúvať o tom vo voľnej chvíli v zveličenej miere ...
štylizácia textu - tu sa o umeleckom jazykovom štýle hovoriť nedá, je to "ťažký" hovorový štýl bez prvkov hlbšej myšlienky (nejakého ďalšieho sekundárneho významu)
Už len kvoli tomu, že to degraduje morálku národa. A nehovor mi, že je všetko na svete úplne v poriadku, keď človek v spoločnosti hromží na všetky strany. Médiá by to hrali vo veľkom - kam by sme sa dostali?TomAss napísal:...a preco by v pesnickach nadavky nemohli byt ?
A aj kvoli tomu vývinu neplnoletých. Oni v tom hľadajú akúsi rebéliu, keďže rodičia im (podľa správnosti) zakazujú používať vulgárne slová.
Keď ku tebe prídem a poviem ti že si vyje*** mamrd a poje**** sku*vysyn a vysvetlím ti že nadávky sú treťoradé a myslel som to iba tak že ťa nemám rád.Nenatiahneš mi?p4ra napísal:hojko: Cital si, co som pisal tamto? Odhliadnuc od nadavok, ktore vobec nie su podstatne v tych textoch a su tak tretorade. To, ze sa v nich niektori wannabe rapperi vidia je nieco uplne ine. Ale, ked uz ludia, ako je moj otec, ci jeho kamarat, ktory je generalny riaditel uspesnej firmy na Slovensku dokazu niektore texty a ocenit a povedat, ze maju myslienku (Kdo je horsi sa vola pesnicka konkretne), myslim si, ze na tom nieco bude pravdy.
-
rockonhustla
Light Star
Čím viac to rodičia svojim deťom zakazujú, tým viac to ich deti počúvajú, zakázané ovocie chutí najviac.fikus-kukis napísal:Už len kvoli tomu, že to degraduje morálku národa. A nehovor mi, že je všetko na svete úplne v poriadku, keď človek v spoločnosti hromží na všetky strany. Médiá by to hrali vo veľkom - kam by sme sa dostali?
A aj kvoli tomu vývinu neplnoletých. Oni v tom hľadajú akúsi rebéliu, keďže rodičia im (podľa správnosti) zakazujú používať vulgárne slová.
Mozem sa opytat preco v podaktorich pesnickach (nepresne znenie textov ospravedlnte => nepocuvam HH) vam rytmus nadava?Co si pametam tak : Chodte do pi*e matere tralalala ... alebo aky ma zmysel : mam zlatu retazku mam niky, ty mi zavidzis ty spinava kur*a.Co sa ti na tomto preboha zda na rozdiel od mojho prispevku ine?p4ra napísal:hojko, citaj co napisali chalani hned pod tebou. Tak som to myslel.
Dieg0, nie pretoze toto, co ty si teraz predviedol bola cista snaha o urazku bez pointy a zmyslu. To je ten rozdiel, ktory robi KF a napr. v tomto pripade teraz ty.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja som asi zle vyjadril (teda asi urcite). Kazdopadne, nadavky su az tretorada vec v rape, ako takom. A povedal som, ze KF si na tomto zalozil image. Snazte sa na tie texty pozerat tak, ze tie nadavky su tam nepodstatne. Ked budete chciet, zistite, ze myslienky su uplne ine. Problem s ludmi, ktori rap nepocuvaju je ten, ze ked uz ho pocuju, pocuvaju ho s predsudkami.
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no precital som si to..
a musim povedat ze tu Jarmilku ( redaktorku ) zaujimaju len a len tie nadavky !....
a ako tam aj on odpovedal : je zle ked hresim >?
vsak niekto bije zenu deti , politici okradaju ludi...
a vy tu len o tych nadavkach tocite
tiez rad hresim ale len k ludom co si to mozem dovolit a viem ze to akceptuju... urcite nebudem hresit na mieste kde som prvy raz a ludi v okoli nepoznam...
tolko k tomu.
a musim povedat ze tu Jarmilku ( redaktorku ) zaujimaju len a len tie nadavky !....
a ako tam aj on odpovedal : je zle ked hresim >?
vsak niekto bije zenu deti , politici okradaju ludi...
a vy tu len o tych nadavkach tocite
tiez rad hresim ale len k ludom co si to mozem dovolit a viem ze to akceptuju... urcite nebudem hresit na mieste kde som prvy raz a ludi v okoli nepoznam...
tolko k tomu.
-
lekoklatik
VIP
Ano ano krasne to je. Ale aj tak sa mi zda ze ten typek nerapoval do rytmu. Mno neviem. Ide ti to. On uz nezije?2Pacaveli napísal:nikto mi nezhodnoti song a video?![]()
to p4ra:
Prikladam sa k Dieg0. Tvrdis ze nadavky v rappe su 3-torade. Hmm... a nema ich vnimat ako nadavky ale ako, co???
Ak som sa niekde zaplietol tak sry ale prave som prisiel z jednej akcie a nejak moc nevnimam co pisem.
Rappery nemaju anilen tusenie co je to zlozit text, ktory nieco vyjadruje pretoze nepoznaju cudzie slova alebo iny perly ktore sa daju pouzit. Tak proste zahresia lebo to sa paci vsetkym. Aj mne. Len nie v hudbe
tak to si preboha co zadrel ? ze rapery nemaju tusenie co je to zlozit text ? a o com je potom rap zase sme pri tom ze niekto si spravi nazor z jednej pesnicky alebo jedneho interpreta...kedze su KF na vrchole a su to "vymlety magori" tak to je z nich (tych som rozoberal stranu dozadu tak si kuknu ak chces)...co tak si pustit napriklad nieco taketo a napisat nazor? ... lenze tato "vojna" medzi tymi co neznasaju HH a tych co ho pocuvau neskonci nikdy stale to bude o tom istom sak sa pozrite je tu uz vyse 100 stran o tom istom a stale dokola...Rappery nemaju anilen tusenie co je to zlozit text, ktory nieco vyjadruje pretoze nepoznaju cudzie slova alebo iny perly ktore sa daju pouzit. Tak proste zahresia lebo to sa paci vsetkym. Aj mne. Len nie v hudbe
2 fikus-kukis > mozem sa spytat ako piesen si si vypocul ?
a k tym vulgarnym slovam...svet sa zmenil uz neni to co bol pred napr 20 rokmi a nadavky su na kazdom rohu a to aj bez toho aby niekto / nejake dieta pocuvalo hip hop...nesom zastancom toho aby 10 rocny soplak pocuval rytmusa a hral sa na velkega gangsta...takych magorov by som najradsej aj ja poslal niekam....nech ten kto nechce hip hop nepocuva alebo tomu co sa nepacia nadavky a chcel by si vypocuvat aj nejake texty tak nech pocuva take skupiny...
hip hop je siroky pojem a je velke mnozstvo ludi a kazdy ho bere inak...niekto pocuva hh preto aby mu nieco dal...iny ho pocuva preto lebo sa mu proste paci ten styl hudby a niekto pocuva hip hop a hra sa na velkeho gangsta a je niekde mimo...
//2Pacaveli > dost v pohodicke ale zislo by sa tam dat aj nieco vlastneho kedze su to len pacove postrihane klipy
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Čiže keďže sa na každom rohu nadáva (hoci neviem po akých rohoch chodíš ty), je to akože úplne normálne, keď sa to používa aj v hudbe (dušovali ste sa, že aj Hip-Hop je hudba, nie?), keď je to ako základným vyjadrovacím prostriedkom myšlienky? Svätá krava, veď je to dekadentné stavať "hudbu" (stále pochybujem) na nadávkach (nehovorím že sú ťažiskom, ale podstatnou súčasťou).TomAss napísal:a k tym vulgarnym slovam...svet sa zmenil uz neni to co bol pred napr 20 rokmi a nadavky su na kazdom rohu a to aj bez toho aby niekto / nejake dieta pocuvalo hip hop...
Ten track si u mňa nezaslúžil, aby som si ho zapamätal
Zase nám tu dáš jednu pesničku bez nadávok v mori pesničiek s nadávkami.A chlapec nado mnou mal pravdu.Jednoducho prečo nepoužívajú normálne slová ako každý iný interprét každý iný štýl?Hip hop je presný opak takého punku.90% nadávok 10% normálne slová.Punk má percentá vyvážené naopak.Ešte také malé porovnanie
Rytmus : Choďte do pi*e matere,
Choďte do pi*e matere,
Choďte do pi*e matere,
choďte do pi*e matere skurvynsyni,
Úplne nádherné nie?
Amon Amarth
Oden guide our ships, (Oden preveď naše lode)
our axes, spears and swords (naše sekery, oštepy a meče)
Guide us through storms that whip (preveď nás cez bičujúce búrky)
And In brutal war (v brutálnej vojne)
Rytmus : Choďte do pi*e matere,
Choďte do pi*e matere,
Choďte do pi*e matere,
choďte do pi*e matere skurvynsyni,
Úplne nádherné nie?
Amon Amarth
Oden guide our ships, (Oden preveď naše lode)
our axes, spears and swords (naše sekery, oštepy a meče)
Guide us through storms that whip (preveď nás cez bičujúce búrky)
And In brutal war (v brutálnej vojne)