Hip-Hop - umelci a ich tvorba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

p4ra: To nemyslis vazne. Cely HH co predvadza Kontrafakt ci Rytmus je o nadavkach, o nicom inom. Mozno sa najde jedna, dve ci dokonca tri pesnicky, ktore su o niecom inom, ale je ich fakt malo a spocitame ich spolocne na jednej ruke.

Tomasko: Jedna lastovicka leto neurobi, ani dve ;)
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

hojko to ze su v pesnicke nadavky znamena ze pesnicka je len o nadavkach ? ...najviac mam taky nazor ze ked si nejaky neznalec HH pusti v telke music box alebo na youtube kontrafakt a pocue nadavku tak hned prepne a povie si ze cely HH je srot a je to len o nadavkach a texty ho nezaujimaju...a preco by v pesnickach nadavky nemohli byt ? nehovorim ze pesnicka v ktorej je len kazde druhe slovo nadavka a nema ziadnu POINTU je super...a nepovec ze ty vo svojom zivote nenadavas...nesom nejakym zastancom KF dokonca urcitu dobu som ich nemal rad ale poslednym albumom sa myslim celkom zlepsili a pochopil som ich...hlavne ma zaujalo ako sa dostali hore...je jedno akym sposobom sa tam dostale ale proste su hore a maju co chceli a chcelo by to urcite aj dalsich 99% ludi na tejto zemi...
rockonhustla
Light Star
Light Star

blabla

Príspevok od používateľa rockonhustla »

hojko napísal:p4ra: To nemyslis vazne. Cely HH co predvadza Kontrafakt ci Rytmus je o nadavkach, o nicom inom. Mozno sa najde jedna, dve ci dokonca tri pesnicky, ktore su o niecom inom, ale je ich fakt malo a spocitame ich spolocne na jednej ruke.

Tomasko: Jedna lastovicka leto neurobi, ani dve ;)
V USA sa hovori "controversy sells" a o tom je kontrafakt. Neber to tak vazne to nie je skutocnost, ale hranie sa na skutocnost, v sukromi su ego aj rytmus opak toho co prezentuju v rape, niekedy sa ale snazia prezentovat aj to dobre(nazval si to lastovicky) alebo pravdive aby si este viac zvysili popularitu. Priklad-hudba: party, alkohol
časopis: nepije alkohol
hudba: kˇrvy
časopis: vážny vzťah,
hudba: baro gangstro, kral, zijem v ghette
časopis: obyčajný človek, nie je z ghetta, nie je gangster
Rytmus nie je sprosty, ale nie pre jeho slusne reci v casopise, ale preto ze dokaze zarobit na ludoch, ktori kupuju jeho produkt preto, ze sa im paci hudba alebo text o akoze skutocnosti. Rytmus nie je ani zly rapper, ma skillz, obcas aj kvalitne podmazy producentov(y laickeho pohladu), text som uz hodnotil. Co sa tyka jeho tvorby, je to ako hocijaky iny business, ide mu iba o to aby sa predal produkt, tomu sa podriadi vsetko, vysledok vidis sam. Neni co riesit.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

TomAss napísal: ...najviac mam taky nazor ze ked si nejaky neznalec HH pusti v telke music box alebo na youtube kontrafakt a pocue nadavku tak hned prepne a povie si ze cely HH je srot a je to len o nadavkach a texty ho nezaujimaju
Dal som si námahu a jednu "pieseň" (keďže sa tam nespieva) zo slovenskej tvorby som si vypočul.

Zhodnotím to nejak takto:
podmaz - akútne som musel ubrať basy, lebo to je jediná amplitúdová špička v celučičkom tracku, a samozrejme ohlušujúca;
téma lyriky/textu - jednoduchá, taká že "zo života" z ulice, ja viem že okolitý svet je krutý a nespravodlivý, ale ešte počúvať o tom vo voľnej chvíli v zveličenej miere ...
štylizácia textu - tu sa o umeleckom jazykovom štýle hovoriť nedá, je to "ťažký" hovorový štýl bez prvkov hlbšej myšlienky (nejakého ďalšieho sekundárneho významu)

TomAss napísal:...a preco by v pesnickach nadavky nemohli byt ?
Už len kvoli tomu, že to degraduje morálku národa. A nehovor mi, že je všetko na svete úplne v poriadku, keď človek v spoločnosti hromží na všetky strany. Médiá by to hrali vo veľkom - kam by sme sa dostali?

A aj kvoli tomu vývinu neplnoletých. Oni v tom hľadajú akúsi rebéliu, keďže rodičia im (podľa správnosti) zakazujú používať vulgárne slová.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

moje video, na pocest tupaca:

napiste, ci sa vam paci...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

p4ra napísal:hojko: Cital si, co som pisal tamto? Odhliadnuc od nadavok, ktore vobec nie su podstatne v tych textoch a su tak tretorade. To, ze sa v nich niektori wannabe rapperi vidia je nieco uplne ine. Ale, ked uz ludia, ako je moj otec, ci jeho kamarat, ktory je generalny riaditel uspesnej firmy na Slovensku dokazu niektore texty a ocenit a povedat, ze maju myslienku (Kdo je horsi sa vola pesnicka konkretne), myslim si, ze na tom nieco bude pravdy.
Keď ku tebe prídem a poviem ti že si vyje*** mamrd a poje**** sku*vysyn a vysvetlím ti že nadávky sú treťoradé a myslel som to iba tak že ťa nemám rád.Nenatiahneš mi?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

hojko, citaj co napisali chalani hned pod tebou. Tak som to myslel.

Dieg0, nie pretoze toto, co ty si teraz predviedol bola cista snaha o urazku bez pointy a zmyslu. To je ten rozdiel, ktory robi KF a napr. v tomto pripade teraz ty.
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

fikus-kukis napísal:Už len kvoli tomu, že to degraduje morálku národa. A nehovor mi, že je všetko na svete úplne v poriadku, keď človek v spoločnosti hromží na všetky strany. Médiá by to hrali vo veľkom - kam by sme sa dostali?

A aj kvoli tomu vývinu neplnoletých. Oni v tom hľadajú akúsi rebéliu, keďže rodičia im (podľa správnosti) zakazujú používať vulgárne slová.
Čím viac to rodičia svojim deťom zakazujú, tým viac to ich deti počúvajú, zakázané ovocie chutí najviac.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

p4ra napísal:hojko, citaj co napisali chalani hned pod tebou. Tak som to myslel.

Dieg0, nie pretoze toto, co ty si teraz predviedol bola cista snaha o urazku bez pointy a zmyslu. To je ten rozdiel, ktory robi KF a napr. v tomto pripade teraz ty.
Mozem sa opytat preco v podaktorich pesnickach (nepresne znenie textov ospravedlnte => nepocuvam HH) vam rytmus nadava?Co si pametam tak : Chodte do pi*e matere tralalala ... alebo aky ma zmysel : mam zlatu retazku mam niky, ty mi zavidzis ty spinava kur*a.Co sa ti na tomto preboha zda na rozdiel od mojho prispevku ine?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja sa na ten text nepozeram tak, aby ma urazil. Vnimam ho inak. Neviem presne, ako ti to opisat. Napr. to vnimam tak, ze tymi nadavkami aj chce povedat to, ze je vdacny, ze sa mu to podarilo, co sa mu podarilo. Ze je na vrchole, aj ked ho mnohi odsudzovali, aj odsudzuju. Napr. aj to.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Inymi slovami ked sa ja dostanem hore a budem za to vdacny tak ti zacnem nadavat do kktov.Asi tak nie?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja som asi zle vyjadril (teda asi urcite). Kazdopadne, nadavky su az tretorada vec v rape, ako takom. A povedal som, ze KF si na tomto zalozil image. Snazte sa na tie texty pozerat tak, ze tie nadavky su tam nepodstatne. Ked budete chciet, zistite, ze myslienky su uplne ine. Problem s ludmi, ktori rap nepocuvaju je ten, ze ked uz ho pocuju, pocuvaju ho s predsudkami.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

nikto mi nezhodnoti song a video? :aasmile11:
:P
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

bez ohľadu na to či hiphop počúvam alebo nie, asi nikdy nebudem slovo kkt ale p*ča brať inak a pozerať sa na neho inak. Keď mi niekto povie že som kkt tak v tom nebudem hľadať iný význam a nebudem v tom hľadať nič kladné...
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

no precital som si to..
a musim povedat ze tu Jarmilku ( redaktorku ) zaujimaju len a len tie nadavky !....
a ako tam aj on odpovedal : je zle ked hresim >?
vsak niekto bije zenu deti , politici okradaju ludi...

a vy tu len o tych nadavkach tocite :D
tiez rad hresim ale len k ludom co si to mozem dovolit a viem ze to akceptuju... urcite nebudem hresit na mieste kde som prvy raz a ludi v okoli nepoznam...

tolko k tomu. :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Jj.My tocime o nadavkach lebo v hudbe sa to proste nehodi.Napriklad v metale ktory pocuvam nieje jedna jedina nadavka.A aj tak ta hudba ma zmysel.A dik za karmu.Vidim ze si este len decko ktore vyrasta pod vplyvom hip hopu lebo ho pocuva 3/4 "gangstaz" deti z tvojho "ghetta" že?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

2Pacaveli napísal:nikto mi nezhodnoti song a video? :aasmile11:
:P
Ano ano krasne to je. Ale aj tak sa mi zda ze ten typek nerapoval do rytmu. Mno neviem. Ide ti to. On uz nezije?

to p4ra:
Prikladam sa k Dieg0. Tvrdis ze nadavky v rappe su 3-torade. Hmm... a nema ich vnimat ako nadavky ale ako, co??? :shock: . Ako podakovanie? Akoze ked dakujem tak nadavkov. Aha. Mno tak ta hudba teda nieje moc dobra ked si ju najpr musis poriadne napocuvat aby si neskor vedel o co vlastne interpretovi ide. Tak to je fakt zaujimave. Ja ti dam jednu radu, a ty ju potom kludne mozes vyuzit a podelit sa o svoje vysledky. Skus odburat vsetky myslienky od toho ze nadavka je 3-torada vec a zapocuvaj sa co to tam valstne hovori. A vies co ti vide? Nadavka za nadavkou, ktora nebude mat absolutne ziadny zmysel. Jednoducho to bude len nadavka a ziadny hlbsi zmysel. Ja by som skor povedal ze ty sa snazis hladat v pesnicke hlbsi zmysel pretoze nerozumies preco nadava ale paci sa ti to... Tak to mas celkom fajn. Pretoze podla mna ani rytmus nevie preco nadava len na slovo kur*a najdes omnoho viac rymov nez na slovo mama alebo kamoš alebo co ja viem...

Ak som sa niekde zaplietol tak sry ale prave som prisiel z jednej akcie a nejak moc nevnimam co pisem.

Rappery nemaju anilen tusenie co je to zlozit text, ktory nieco vyjadruje pretoze nepoznaju cudzie slova alebo iny perly ktore sa daju pouzit. Tak proste zahresia lebo to sa paci vsetkym. Aj mne. Len nie v hudbe
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Rappery nemaju anilen tusenie co je to zlozit text, ktory nieco vyjadruje pretoze nepoznaju cudzie slova alebo iny perly ktore sa daju pouzit. Tak proste zahresia lebo to sa paci vsetkym. Aj mne. Len nie v hudbe
tak to si preboha co zadrel ? ze rapery nemaju tusenie co je to zlozit text ? a o com je potom rap zase sme pri tom ze niekto si spravi nazor z jednej pesnicky alebo jedneho interpreta...kedze su KF na vrchole a su to "vymlety magori" tak to je z nich (tych som rozoberal stranu dozadu tak si kuknu ak chces)...co tak si pustit napriklad nieco taketo a napisat nazor? ... lenze tato "vojna" medzi tymi co neznasaju HH a tych co ho pocuvau neskonci nikdy stale to bude o tom istom sak sa pozrite je tu uz vyse 100 stran o tom istom a stale dokola...
2 fikus-kukis > mozem sa spytat ako piesen si si vypocul ?
a k tym vulgarnym slovam...svet sa zmenil uz neni to co bol pred napr 20 rokmi a nadavky su na kazdom rohu a to aj bez toho aby niekto / nejake dieta pocuvalo hip hop...nesom zastancom toho aby 10 rocny soplak pocuval rytmusa a hral sa na velkega gangsta...takych magorov by som najradsej aj ja poslal niekam....nech ten kto nechce hip hop nepocuva alebo tomu co sa nepacia nadavky a chcel by si vypocuvat aj nejake texty tak nech pocuva take skupiny...
hip hop je siroky pojem a je velke mnozstvo ludi a kazdy ho bere inak...niekto pocuva hh preto aby mu nieco dal...iny ho pocuva preto lebo sa mu proste paci ten styl hudby a niekto pocuva hip hop a hra sa na velkeho gangsta a je niekde mimo...

//2Pacaveli > dost v pohodicke ale zislo by sa tam dat aj nieco vlastneho kedze su to len pacove postrihane klipy :) mozno aj nejaky text na uvod nieco a na koniec nejaku tu spomienku (osobne sa mi paci obrazok "live by the gun die by the gun" urcite poznas ;) ...ale inac v pohodicke
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

TomAss napísal:a k tym vulgarnym slovam...svet sa zmenil uz neni to co bol pred napr 20 rokmi a nadavky su na kazdom rohu a to aj bez toho aby niekto / nejake dieta pocuvalo hip hop...
Čiže keďže sa na každom rohu nadáva (hoci neviem po akých rohoch chodíš ty), je to akože úplne normálne, keď sa to používa aj v hudbe (dušovali ste sa, že aj Hip-Hop je hudba, nie?), keď je to ako základným vyjadrovacím prostriedkom myšlienky? Svätá krava, veď je to dekadentné stavať "hudbu" (stále pochybujem) na nadávkach (nehovorím že sú ťažiskom, ale podstatnou súčasťou).

Ten track si u mňa nezaslúžil, aby som si ho zapamätal :smt104 .
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Zase nám tu dáš jednu pesničku bez nadávok v mori pesničiek s nadávkami.A chlapec nado mnou mal pravdu.Jednoducho prečo nepoužívajú normálne slová ako každý iný interprét každý iný štýl?Hip hop je presný opak takého punku.90% nadávok 10% normálne slová.Punk má percentá vyvážené naopak.Ešte také malé porovnanie

Rytmus : Choďte do pi*e matere,
Choďte do pi*e matere,
Choďte do pi*e matere,
choďte do pi*e matere skurvynsyni,

Úplne nádherné nie?

Amon Amarth

Oden guide our ships, (Oden preveď naše lode)
our axes, spears and swords (naše sekery, oštepy a meče)
Guide us through storms that whip (preveď nás cez bičujúce búrky)
And In brutal war (v brutálnej vojne)
Napísať odpoveď