tak trochu sa priklanam k nazoru co napisal mi-chau.
Je to sviatok zamilovanych a kupovanie darcekov navzajom prave k tomuto dnu mi pripada trochu pokrytecke. Vtedy ho kazdy ocakava a vacsinou sa kupuju uplne blbosti, na Vianoce su to aspon z casti uzitocne veci

No a chcel som vlastne povedat to, ze vasu druhu polovicku potesi ruza alebo nejaky drobny darcek omnoho viac mimo tohto datumu. Preco by sa ludia nemohli obdarovat len tak raz za cas? Valentin je podla mna cisto komercny sviatok a navonok sa ho sice snazia prezentovat ako sviatok zamilovanych ale co ja viem...velmi tomu neverim.
//btw aj v Simpsonovcoch si z toho robili srandu: musime vyplnit obdobie nizkych ziskov medzi valentinom a Vianocami. Tak vyhlasime Den lasky, no a uz si ludia kupovali zbytocnosti.
//ad mi-chau: aj Vianoce a Velka noc su skomercionalizovane(neviem ci take slovo existuje, ale dufam, ze viete co tym chcem vyjadrit), ale stale je dost ludi, ktori ich slavia v to m duchu, v akom vznikli. Ale Valentin je z velkej vacsiny iba komercny sviatok. A dovod? Vianoce a Velka noc su pripomenutim jednorazovych udalosti(narodenie a zmrtvychvstanie JK), no Valentin je sviatok zamilovanych. Co to je za blbost? Ako uz bolo spomenute...pre zamilovanych je sviatkom kazdy den co su spolu.