Dialnice

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

niekedy sa mi z vas ide rozum zastavit (z poniektorych). v niektorych pripadoch ste ochotni do krvi obhajovat sukromne podnikanie, investovanie...ale tu, to nazyvate tunelom a co ja viem cim este.
slay tu sniva o analyzach a studiach PPP a o ich dopade na ŠR. aky dopad mali PPP na rozpocet z minuleho roka (2007), na hospodarenie slovenskej republiky v minulom roku? take iste ako na rok 2008,9,10,11,3000? ziadne!!! to modri potrebuju na vsetko navod, dobropis...ci nahodou znova nerobia nejaku peachovinu!

raz darmo, s elektrickovymi ekonomami to je tazke :oops: .
Výstavba diaľničnej siete

Pilotným projektom verejno-súkromného partnerstva, ktorý by mal byť na Slovensku realizovaný, je výstavba diaľničnej siete. Ide konkrétne o diaľničný úsek Lietavská Lúčka - Turany, ktorý tvorí súčasť strategického východozápadného cestného koridoru D1 a je súčasťou transeurópskej cestnej siete určenej Európskou úniou. Dňa 29. júna 2005 vláda Slovenskej republiky schválila uznesenie č. 515/2005 o implementácii tohto projektu. Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky (ďalej len "Ministerstvo") angažovalo prostredníctvom Národnej diaľničnej spoločnosti (ďalej len "NDS") konzorcium zložené z Mott MacDonald, Deloitte, Dewey Ballantine a Dedák & Partners, ktoré by malo poskytovať poradenstvo pri výbere PPP koncesionára formou verejného obstarávania. Ministerstvo plánuje uzavrieť zmluvu s koncesionárom PPP, ktorý prevezme zodpovednosť za návrh, výstavbu, financovanie a prevádzkovanie projektu na obdobie 30 rokov. Plány Ministerstva sú také, že v štruktúre spoločnosti, ktorej Ministerstvo udelí koncesiu PPP, bude NDS vlastniť menšinový podiel prostredníctvom nepeňažného vkladu, za čo získa minimálne zastúpenie v štatutárnych orgánoch. Riziká spojené s výstavbou a prevádzkyschopnosťou prevezme koncesionár PPP. V súčasnosti trvá proces verejného obstarávania výberu koncesionára, ktorý by mal byť skončený v prvej polovici roku 2007 a až po jeho skončení sa zaháji výstavba úseku. Výstavba úseku by mala trvať približne 5 rokov, investor by úsek mal prevádzkovať ďalších 25 rokov, pričom štát by mal splácať úsek počas tohto obdobia a po jeho splatení prejde do vlastníctva štátu. V súčasnosti nie je známa suma, koľko by mal štát reálne splácať, odhadované náklady na výstavbu sú približne 20 miliárd slovenských korún.
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

no mne je v celku jedno kadiaľ pôjdu dialnice, hlavné je aby tu boli, je to jednak potrebné (ako už bolo povedané) napr. pre investorov, pretože tí sa nepohrnú do krajiny ktorá nemá dobrú infraštruktúru a jednak je to fajne pre nás a hlavne pre väčšie mestá ktoré sú preťažované zbytočne... hlavne kamióny a zásobovanie myslím neprispievajú k lepšiemu stavu ciest v mestách... neviem mno môj názor.. čím viac dialnic tým lepšie (ale zasa všetkého veľa škodí) peace ;-)
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ako funguje investovanie do stavby dialnic- SK vs zahranicie

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Neviem, ci som v spravnej sekcii, ale snad ano.

Velmi by ma zaujimali vase nazory a poznatky k tejto teme.
Prave som sa vratil z Chorvatska a ako tam tak posledne roky chodim, vzdy som ohureny tym, ako rychlo sa tam napreduje so stavbou dialnic vratane desiatok tunelov.

Snazim sa zrovnavat iba z pohladu laika, ale so Slovenskom sa zrovnavat asi neda.

Tu pocut o tom, ako ideme rozsirovat usek BA-TT a hovori sa v tejto suvislosti o rokoch.
V Chorvatsku na niektorych usekoch v neskutocne clenitom terene akoby zalievali bambus... ak tam pojdem o par mesiacov, dostanem sa zase dalej...

Ako sa to financuje? Co o tom viete? Vazne by ma to zaujimalo. Balkanska krajina 15 rokov po vojne vs Slovensko.

// Temy spojene. Tomasito
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

pche.. ako sa opovazujes cosi take pytat, urazas tym sudruha Fica a jeho vyjadrenia. Teraz vyzera ako klamar!!! Naco do toho rypes! Nechaj to tak, to bola priorita vlady vo volbach, a aj prve dva roky po nich.. preto sme my vsetci robotnici z miestnej krcmy dali hlasy Robkovi. lebo je to spravny chlap a vravi co treba boa jeho! ale teraz sa uz na to zabudlo, tak to laskavo nevytahuj. Ako teraz vyzera cela vlada? ako banda idiotov.. a to len kvoli tebe! A vravim! dobre tak, Vedia co robia, Jano Slota si uz kupil lietadlo! Tomu netreba dialnice.. ostatni maju najnovsie bavoraky a menia ich kazdu chvilu, tie by jazdili dobre aj po tankodrome,.. tak sa nestaraj a daj pokoj..

:lol: chacha chaaa
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Teda! :D
Toto mi je uplne jasne.
Az na to, ze som sa z toho nic nove nedozvedel.
slay
Addict
Addict

:lol: vies chcem aby sa chvalili sami cerveni prislusnici nasho fora tym co ich sudruh dosiahol.. nebudem im predsa liezt do kapusty :wink: , ale oni casto mlcia,.. a ked uz nieco povedia tak vacsinou len nadavaju na minulost a prehadzuju zodpovednost.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

skoda, ze za prvej dzurindovej vlady sa dialnice zastavili ("Naco stavat dialnice,vsak ludia sa aj tam zabijaju"-fenomenalny vyrok daktoreho ministra) tak teraz by bola dialnica medzi Zilinou A Martinom, co je najvytazenejsia cesta na SVK. Inak cochvila sa od Ruzomberku bude dat plynule ist az do Popradu co by mohlo aj v tejto oblasti priniest nove investicie
slay
Addict
Addict

prva "dzurindova" bol taky zlepenec stran, pomeciaristicky bordel .. ze som spokojny s tym ze sa to vobec uhralo tak ako sa uhralo. Ale jj skoda ze dialnice uz neboli, za komancov..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak niekto isiel medzi Zilinou a Martinom (Vrutkami) autom, tak ako hodnotite tuto cestu po rozsireni o novy jazdny pruh???

Mne sa to vobec nepozdava, kedze protismer je oddeleny dost vysokym obrubnikom, co by ani tak nevadilo, ale co v pripade, ze pojde zachranka, pomale vozidlo ako je traktor a podobne??? Navyse tam uplne konci moznost jazdy cyklistov, pretoze pri jednom jazdnom pruhu bude ten prejazd dost problematicky. A aj tie dva pruhy su dost biedne, pretoze su strasne uzke. Isiel som minule tadial a v jednom pruhu siel kamion, lenze nesiel uplne nalepeny na krajnicu, takze som sa bal ho predbehnut, aby som do neho netukol. Celkovo rozsirit cestu a spravit striedavo jeden a dva jazdne pruhy na ceste popod Strecno bola podla mna velka hlupost.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

hojko, síce som nešiel po ceste z Martina do Žiliny, ale tipujem, že je to niečo podobné ako na ceste, resp. diaľnici z Nitry do Bratislavy, kde rozširujú pruhy z 2 na 3. Dočasné pruhy sú strašne úzke a myslím, že niektorí menej skúsení vodiči tam môžu mať problém pri odhadovaní vzdialenosti pri predbiehaní. Domnievam sa, že oveľa širšie tie pruhy nebudú, ani keď sa dokončí celé rozšírenie, takže nakoniec neviem, či sa prispeje k zlepšeniu bezpečnosti, i keď teraz je tam rýchlostné obmedzenie na 80 km/h, ale po dokončení sa zruší a v takých úzkych pruhoch jazdiť 130...Hmm, dúfam len, že si to dobre vypočítali :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

hojko: isiel som tade zatial dvakrat autom, ale tiez to nevidim velmi dobre, ked som obiehal kamion mal som aj celkom strach alebo aspon neprijemne pocity, to iste ked som isiel z Martina smerom do ZA a videl som ako sa tam predbiehaju po tych zakrutach tak som myslel, ze do mna kazdu chvilu niekto narazi. Verim tomu, ze sa tam niekto raz skaredo rozbije

btw. to sa ma este rozsirovat? a kam to rozsiria? do rieky? do skaly?

edit:// a este jedna vec, ten oddelovaci prah je preruseny iba pri jednom odpocivadle, ak bude mat niekto havarku pod strecnom som zvedavy ako sa tam nejaka sanitka otoci :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

axXis: Nema sa rozsirovat, lebo uz nie je kde. Uz to zrejme tak ostane a bude sa cakat na tunel na Dubnej skale, ak sa vobec dostavia. Inak ak dostanes defekt, tak neviem kde mas pri tom jednom pruhu odstavit auto, rovnako aj pri tych dvoch pruhoch. Ved clovek by sa bal vystupit von a ist vymenit koleso, pretoze ak to bude lave koleso, tak ta rozsekaju auta, pretoze sa nebudu mat kde uhnut. Originalne riesenie tohto problemu pod Strecnom, ale ako som uz pisal aj vyssie, co s cyklistami, kam sa maju teraz uhnut??? A co zimna udrzba cesty, ked pride na rad odhadzovanie snehu??? Inak ked som siel po tejto ceste vcera, tak som sa trochu zadival na tie stredove "tycky" ci "znacky" v tom zltom oddelovacom pase a je mozne, ze sa sklapaju, ale to je len moj nazor.

Aby som to zhrnul, cele tri pruhy su podla mna daleko horsie ako to co tam bolo, je to zivotu nebezpecne pre cyklistov, zachranne sluzby ale i vodicov, nehovoriac o poruche automobilu.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

nezda sa vam ten ppp projekr R1 za 115 mld korun predrazeny? vsak sa za to postavi 51 km, co je viac ako dve miliardy na kilometer a tam netreba cesty stavat na dakych pilonoch a podobne
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Hossa1881, nezda! on je predrazeny. nechcem tu pisat o "nasich" zlodejoch, o tom, aky trend nastolil meciar, ale hlavne dzurinda pri vystavbe dialnic. na PPP projektoch je priamo zainteresovanych na tucet komercnych bank. uroky predsa niekto platit musi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Urcite to je predrazene, ved predsa na tom niekto zarabat musi. Inak v tej cene projektu je aj udrzba, ze???
DMC12
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DMC12 »

Predražené to je ako aj stavba a údržba všetkých ciest na slovensku, na kilometer to máme najdrahšie na svete spolu s čechmi. x ludí ryžuje a svoj podiel na tom majú aj pseudo ekológovia - kôli rodisku žiab sa robia kilometrové obkluky a premostenia atď.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Dialnice

Príspevok od používateľa test »