kradeze mobilov

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

kradeze mobilov

Príspevok od používateľa mikkimikki »

Nazdar, takze mam taky problem segre ,,uje*ali,, mobil ... ale ide tu celkovo o to: ... da sa nejak ponovom mobil lokalizovat? podla IMEI apod ? ... kam by som to mal nahlasit ? policia, operator ? ... viem ze sa to nejak da, jednej znamej uz aj nasli ale neviem ake su podmienky ? .. je tam dana aj minimalna cena za odcudzene zariadenie ? moze byt kupoeny len za plnu sumu alebo aj na pausal ?

ak mate nejake info, dajte pls vediet, teoreticky to moze pomoct aj druhym
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

vystopovať sa dá podľa IMEI, ale IMEI sa zas dá aj prepáliť... a sledovať mobil može pokiaľ viem iba polícia, a polícii sa do toho, podľa toho čo viem, moc nechce...a ako je to s min. cenou neviem, ale asi to bude ovplyvnovať iba to či to bude klasifikované ako trestný čin alebo iba ako priestupok
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ked kamosovi ukradli mobil tak si pani policajti od neho vypytali 6k za lokalizaciu...tak sa na to vykalslal...a ete som pocultm ake veci ako ze cena odcudzeneho predmetu musi mat cenu aspon mimanlnej mzdy co je tusim 7k....popravde netusim ako to je ;-)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmmm asi to bude fakt tak ze ak tam nemala zivotne dolezite kontakty a dokumetny ktore by boli nenahraditelne, tak skor uspeje a usetri nervy, tak ze si kupi novy mobil, ako cakat ze s tym niekto spravi zazrak ..
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

aj mne ucorovali mob. a fizli ti to budu len vtedy hladat, ked ta niekto napadne. No lenze ked som ho stratil tak sa na to...A v t-debile do troch dni ti vratia simku aj s cislami vytiahnu to z databazi - aspon to mi ta zena co tam robila povedala i ked tomu nerozumiem ze ako xD
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bond35 »

simku s cislami ti nikto nevrati ale max do 3 dni ti daju simku s tvojim telefonym cislom aby si si nemusel vybavovat nove cislo
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

mne otec vravel ze jeden kolega si kupil telefon od ruky pre priatelku doniesol ho do firmy a tak ho skusali, a na druhy den prisla policia az do firmy a bolo po mobile
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

aky to je fon?
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Na ziadnom mobilnom telefone sa neda prepalit IMEI . IMEI je seriove cislo telefonu , lepsie povedane seriove cislo zakladnej dosky cize telefonu .
Su len 2 sposoby ako sa zbavit IMEI , bud vymenite dosku. alebo skusite IMEi zmenit IMEi tak mozte menit na 3310 maximalne .
par Samsungov (aj novych ) a to je 50% riziko zabitia telefonu . co sa tyka nokie
BEz sance neprepalite ziadnu nokiu BB5 ani stare modely DCT4.. takze sa preberte :!: dneska to uz nieje take jednoduche prepalit imei. Je to takmer nemozne . Pri vsetkych novinkach .teraz. sa uz nadtym ani nikdo nezamysla . jadnoducho sa vymeni doska a ideme dalej ,ale doska stoji mnoho krat tolko asi jak novy telefon .

JE zaujimave ze moju Nokiu N95tku za 24 000sk v tej dobe. teraz stoji asi 15tisic. ktora ma dokonca aj GPS modul doteraz nenasli :!:

ale Jednemu panovy nasli po 2 mesiacoch Nokiu 6070 co je telefon za 2000sk tak tomu uz vobec nerozumiem.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

2slavo: .. a kam si tu stratu hlasil ???
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

prideš na policiu nahlasiť kradež mobilu spišete paragraf abo ako sa to vola ze ako sa to odohralo ak bude možne nejako opisať pachatela no a potom ho budu hladať lenže nato sa každy policajt vybodne bo maju ine problemy takže jedine prist a zaplatit si vyhladať ten mobil ale ak to bol nejaky shit radšej kup new bo to čo zato zaplatiš sa neoplati
a za druhe ak ten mobil ukradli davnejšie tak za tyžden je určite predany
pershing
Guru
Guru

volá sa to zápisnica :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Mrk napísal:ked kamosovi ukradli mobil tak si pani policajti od neho vypytali 6k za lokalizaciu...tak sa na to vykalslal...a ete som pocultm ake veci ako ze cena odcudzeneho predmetu musi mat cenu aspon mimanlnej mzdy co je tusim 7k....popravde netusim ako to je ;-)
Aj Nokia 3310 moze mat hodnotu 100 000Sk.Rovnako ako Picasso ked maloval obrazy tie farby aj s platnom ho vysli max do 10-20k ale obraz mal hodnotu aj miliony... tam ide o tu moralnu hodnotu.Odvolat sa mozes na to ze mas v telefone veci ktore pre teba maju velku hodnotu
majlo01
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majlo01 »

takze po precitani doterajsich postov musim povedat,ze to nie je uplne tak ako niektori pisete a teda vam to trochu upresnim.v pripade,ze vam ukradnu telefon postupujte takto:
1.najdite si doklad o kupe telefonu(faktura,potvrdeny zarucak...)v pripade,ze na danom doklade nie je IMEI telefonu zapiste si bud z krabice alebo si zoberte aj krabicu.Dalej budete potrebovat samozrejme Obciansky preukaz.
2.zajdite na policiu bud do okrsku kde sa kradez odohrala alebo do okrsku kde byvate.
3.na policii spisete zapisnicu.budu sa vas pytat otazky ako napr. kde sa to stalo?ci bolo ukradnute aj nieco ine,a tak,ale na to ako pachatel vyzeral sa vas pytat nebudu(ak nedoslo aj k trestnemu cinu ako fyzicke napadnutie) lebo to nema vyznam aj tak zlodej telefon preda a clovek,ktory ho ma ani nevie,ze je kradnuty.
no ked toto spravite policajt vam povie,ze budu robit co sa da,a ze sa ozvu ak najdu.no potom to policia posunie na stopovanie operatorovi a v pripade,ze sa telefon prihlasi na siet tak policia zavola na to cislo a povie,ze musi telefon doniest na policiu ak nie tak sa dopusta trestneho cinu.ak clovek telefon donesie tak vam ho daju(mozno,pocul som uz,ze sa stalo,ze si telefon policajt nechal a zistil to az nadriadeny) ak nie tak sa ho pokusia dostat.no a teraz moje skusenosti:dal som v maji minuleho roku stopovat N6230i-zatial ju nenasli,ale kamos si dal stopovat Sagema a ten mu nasli za 2 tyzdne takze je to o stasti a aj o chceni policie.takze drzim palce :wink:
Milaaan
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Milaaan »

kamarat mal mobil N73 a ho stratil policajti mu ho našli ale za 2 mesiace a ten chalan bol už v tom že mu ho nenajdu tak si kupil new a ten isty :lol: a ete ja som stratil N3100 s pausalom a prisiel som do ORANGE a mi kartu zablokovali a mal som potom new
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dieg0 napísal:Aj Nokia 3310 moze mat hodnotu 100 000Sk.Rovnako ako Picasso ked maloval obrazy tie farby aj s platnom ho vysli max do 10-20k ale obraz mal hodnotu aj miliony... tam ide o tu moralnu hodnotu.Odvolat sa mozes na to ze mas v telefone veci ktore pre teba maju velku hodnotu
Ale take veci sa do zapisnice neuvadzaju. Tam ide o sucasnu trhovu hodnotu. Takisto je to aj vtedy, ked ti niekto ukradne pocitac aj s nainstalovanym softverom - zaratava sa iba hodnota hardveru. Softver by pocitali iba v pripade, ze by ti ukradli aj instalacne CD.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako sa v tom pripade riesi taky obraz od Picassa?
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

deleted
pershing
Guru
Guru

hovadiny, moze byt rad ze ho nasiel neze si este narokuje...ved to je kravina,... :idea:
a ked ho stratil tak straty sa bezne hlasia na policii, OMG
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

muffy69 : Nech ho tvoja matka posle do zadku s tym ze ho nasla v den ked prisiel policajt zaklopat a nech ho pekne zdrbe ake je hovado ked sa mu najde mobil a este si narokuje nieze by bol rad.Viem je to hnusne ale ked sa jedna strana zachova ako curak tak sa musi aj druha strana
Napísať odpoveď